Ben normal vanilin kullanıyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (19. sayfa)
-
-
Beylikdüzü 1 top dondurma 50 tl...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
olmuş mu o kadar ? 1 top dondurma kaç gr ?
Ben seri üretime geçtim yarın 6 kg limonlu 6 kg bitter çikolatalı üreteceğim.
-
15 gün önce tatile gitmeden 30 tl ye aldığım gelato topuna 2 gün önce 50 tl verdim evde dondurma kalmayınca.
50-60 gr civarı 1 topu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biz haftada 6,7 kg ayda ayda 24 kg falan dondurma tüketir hale geldik Top olarak hesaplanınca astronomik bir rakam tutuyor :)
KG 400 den bile hesaplasak 10 bin tl yapar.
-
Birde şu son açtığım konuya bakın ne laflar yedim.yaza dondurma 500 tl olacak diyince dalga geçtiler şu an 700-800 tl.
https://forum.donanimhaber.com/yazdan-once-son-cikis-2-sage-dondurma-makinesi--154848038
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 28 Temmuz 2023; 11:40:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen sene salep 600-700 tl idi şimdi 3 bin tl ye kadar çıkmış acayip dalga geçmişler ama yedikleri jel den başka bir şey değil, o dondurmanın jel halini görseler yemezler.
-
Şu an ticari amaçlı dondurma satan hiçbir firma yerli salep kullanmıyor yasak zaten kullanımı.
sadece butik kalmış küçük ölçeklilerde bulabilirsiniz hakiki salep.dışarıdakiler bağlamayı guargum ve glikoz ile sağlıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Limonlu dondurma tarifini isteriz hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Limonlu da pek salep ayarını tutturamadım :)
Standart vanilyalı tarifi ama vanilya eklemiyoruz o kadar Limon suyunu da makineye atmadan 10-15 dk önce eklersek olur.
Ben 3 kg dondurmaya 2 veya 2.5 kg kadar limon sıktım tadı güzel ama vanilyalı gibi uzama olmadı sanırım salep az geldi.
-
Karlanma buzlanma olmuyor mu hocam limon suyunu pişirmediğiniz için?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dondurma makinesi kullandığım için karlanma ve buzlanma olmuyor.
Şuan sadece yaptığım dondurma kıvamından biraz daha farklı oda muhtemelen limon suyu ekleyince toplam gramaj değişti ve salep yetersiz geldi salep miktarını artırırsam düzelir diye düşünüyorum.
Ben kompresörlü makine kullanıyorum diğer makineler için bir şey diyemem deneyimim olmadı.
-
Bende de ice100e modeli var hocam. Tarifi deneyeceğim ama ben meyveli dondurmalarda hep buzlanma sorununu yaşıyorum. En son çilekli dondurmada çilek reçeli kullandım, o zaman daha iyi bir kıvam yakalamıştım. Meyveleri pişirmek gerektiğine karar verdim sonrasında ama limon pişince nasıl olur emin olamadım.
-
Limonu pişirirseniz ya lezzeti değişir yada süt kesilebilir bilmiyorum. Dondurma 2 sebepten buzlanıyor.
- Salep eklenmeden önce ben sütü kaynama derecesine geldikten sonra 15-20 dk kadar kısık ateşte pişirip buharlaşmasını sağlıyorum. Salep eklendikten sonra da bi 15-20 dk daha pişiriyorum koyulaştıktan sonra ocaktan alıyorum soğumaya yakın şekeri ekleyip karıştırıyorum.
- Dondurma makine de iyi karıştırılmazsa buzlanma oluyor aynı durumu makinesiz yaparken yaşıyordum iyi karıştırmazsam buzlanma oluyordu.
Hem biraz pişirip su buharlaşması gerekiyor hem de makine de çevirirken iyi çevirilmesi gerekiyor. Şimdilik sadece limonlu denedim bende buzlanma olmadı ama en sevdiğim kıvam Bitter çikolatalı da oldu. 3 KG Süt 2 adet krema, 540 gr şeker 21 gr salep - 300 gr Nestle 1927 Bitter küvertür çikolata, 2 kaşık nutella kullanıyorum.
-
Merhaba bir dondurma makinesi bakıyorum ama hepsinde önceden buzluğa koymak gerekiyor kabini. Buna gerek kalmayan bir model var mı? Alttaki makinede on soğutma gerektirmez yazıyor bu iş görür mü?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben bunu kullanıyorum.
amazonCuisinart İtalyan Usulü Dondurma (Gelato) Yapma Makinesi ICE100E, 2 L Kapasite, Gümüşhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B0924VCMNT/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_image?ie=UTF8&psc=1Amazonda suan bu var. bunu da alabilirsin.
amazonSage Scı600 Smart Scoop Dondurma Makinesi, Sertlik Derecesi Ayarlı, 1 Litre Kapasitehttps://www.amazon.com.tr/dondurma-makinesi-sertlik-derecesi-kapasite/dp/B07B81W7MT/ref=sr_1_7?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=2BP054ULX07F2&keywords=dondurma+makinesi&qid=1691273020&sprefix=dondurma+makinesi+%2Caps%2C159&sr=8-7
-
merhaba arkadaşlar, bende Cuisinart İtalyan Usulü Dondurma (Gelato) Yapma Makinesi ICE100E, 2 L Kapasite
makinasını aldım, sayfaları okudum ama tam anlamadım tarifleri. ben çok cahilim sanırım çünkü aleti alırken malzemeleri koyucaz o karıştıra karıştıra yapacak sandım,40 dk dondurma diyor ama anladığım kadarıyla en az 2 saat biz sütle uğraşıcaz
bu makinaya uygun tarifleri olan arkadaşlar varsa verirlerse ya da böyle tarifler veren bir youtube kanalı falan linki olabilir çok sevinirm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almost -- 7 Ağustos 2023; 21:26:44 > -
Türk usulü salep kullanılarak yapılan tarifler sütün suyunu buharlaştırıp kıvamı bulana kadar pişirmek gerektirir. Sonrasında soğutup bu makinelerde dondurma haline getiriliyor.
Bu makineler genellikle İtalyan usulü Gelato yapmak yapmak için. Gelato yaparken bile direkt makineye konmaz, içinde yumurta olacağı için en azından bir mikserde karışım hazırlamak gerekir. Pişirme ile uğraşmak istemiyorsanız gelato tariflerine bakacaksınız.
Bir de yoğunlaştırılmış süt, süt ve meyve karışımları var. Pişirme gerektirmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 7 Ağustos 2023; 21:28:34 > -
teşekkürler cevap için, uğraşırım yeterki değsin onda sıkıntı yok, ben sadece saflığımı yazdım varmı tarifleriniz yada bildiğiniz tarifler veren videolar?
-
Konunun ilk mesajından itibaren bir çok tarif mevcut.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X