Şimdi Ara

Dönel kavşakta kurala uyduğum için sürekli kaza tehlikesi atlatıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. 'Dönel kavşakta geçiş üstünlüğü kavşak içerisindeki aracındır' kuralını çoğu sürücü bilmiyor. Sürekli kaza tehlikesi atlatıyorum, küfür yiyorum. Ya bu kural kaldırılsın, ya sınavlarda sorulması şart olsun ya da ceza kesilebilir bir duruma gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 24 Aralık 2023; 15:9:15 >

• Sorun kanunen üstün veya haklı olmak değil, sorun herkes kendini üstün görmesinde.

• Sonuna kadar haklısın ama eldeki malzeme bu. Denetim desen zaten hak getire. Sert cezalar lazım ki eğitilsin millet.

• Bazı dönel kavşaklar böyle değil tam tersi. Hepsinde böyle diye kural yok.

Siz yanlış kuralı uyguluyor olmayasınız?
  • bunu sebebi her şartta yol sağdan gelenindir diye düşünmeleri bence. adamlar takmış bi şeye öyle gidiyolar.

• göbekte bekleyeceksin yapacak bir şey yok. sorun sizde değil millet salak
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Hangisi fotoğraflı örnek verebilir misiniz?
  • Dönel olsun, normal olsun her türlü kavşakta yol hakkı sizde dahi olsa diğer şeritten gelen araçları kontrol etmeniz gerekir. Ülkemizde tek yöne bile ters giren şoförler varken dönel kavşak kurallarını herkesin bilmesini beklemek çok iyimser bir beklenti.

• Hak vermekle birlikte, yollarında hatalı olduğunu hatırlatırım

Kavşak, kasis, şerit, tabela hiçbirinin standardı yada oranı yok

her yol kendine has , işçinin keyfine göre yapılmış

• RSteel kullanıcısına yanıt
    Geçen gün tabela eksikliği olan bir bağlantı yolunu ABB'ye bildirdim. Aynı gün eksikliği giderdiler. 1 hafta geçmeden tabelaya uymayan bir sürücü yola atlamış, anayolda ilerleyen araç yola atlayan araca çarpmış ve yeni koyulan tabelayı ezmiş-kırmış :) Dönel kavşakta kurala uyduğum için sürekli kaza tehlikesi atlatıyorum Dönel kavşakta kurala uyduğum için sürekli kaza tehlikesi atlatıyorum

• Cahil toplumlarda kural işlemez. Orman kanunu işler. Oda kimin gücü kime yetersedir.

• Antalya da yaşıyorum, ck elektrik kavşağında 3-4 tane uyarı olmasına rağmen kimse dikkate almıyor.

Kavşak girişinde ada içindeki araca yol verin denmesine rağmen sağdan gelen araçlar beklemeden geçmeye çalışıyor.

2 tane ekip dikip kuralı uygulamayanlara ceza kessen 2 güne cahiller adam olur ama nerede?

• shkoksal kullanıcısına yanıt

Hız sınırı 90 olan bölünmüş bir yolda kavşaktakine yol verilmez.

Dönel kavşakta kurala uyduğum için sürekli kaza tehlikesi atlatıyorum
  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Burada neden yok isteyim, 4 yol kavşağından bahsediyorum
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

benim evin önünde bu aptallık yüzünden takla atan arabanın haddi hesabı yok. tali yoldan 3 şerit anayola çıkılıyor . adamlar yol sağdan gelenin lafını nerde duyduysa anayola direkt dalıyor , asıl yol hakkı olan da yandan bodoslama giriyor direkt takla atıyor arabalar. yaz olunca camdan kaza izliyoruz. günlük 1 tane illa oluyor.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

kafayı yormak zor geliyor hocam. şöyle olursa böyle diye uğraşacağına yol sağdan gelenin diye ezberle geç deniyor ya da düşünüyor.

kalanı yol verme durumu gelirse bakarım diyor ya da o zaman sen acemisin karşı tarafa uy deniyor. tabi herkes böyle ya da çoğunluk.

sonra her şartta öyle olduğunu sanıyor, kendini inandırıyor.

yol vermede de hata yapınca bağırarak ya da bahane uydurarak sıyrılmaya çalışıyor. bizim millette zihniyet bu.

• Kırmızı ışık olan dönel kavşaklarda bile sürekli sorun yaşanıyor. Kimi ışığa uymaz, kimi kırmızı yanacağını bile bile tıkalı kavşağın içine girip trafiği kilitler.

En sinir olduğum kesim ise trafik okuma becerisi sıfır olduğu için tıkalı kavşağa girip ortada kalan ve diğer tarafın trafiğini de kestiği için kavşağı tamamen kilitleyenler.

Kornaya abanıp elimle de kavşağa girme diye işaret ettiğim halde illa ortaya girip trafiği tamamen kilitliyorlar. Sonra tabi 5 dakika yerimizden oynayamadan birbirimize bakışıp duruyoruz.
  • Valla ben korna çala çala geçiyorum duruyorlar herkes kuralı biliyor ama işgüzarlık yapıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.