Şimdi Ara

Döner LCD ekran?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şimdi 7D ve 70D arasında kalmış bulunmaktayım. Bu döner LCD ekranın rahatlığını çok mu abartıyorum sizce? Her iki tür ekranı kullananlar yardımcı olabilirler mi?

• Öncelikle döner ekran elbette bazı durumda yardımcı olacaktır fakat ben olmasa da olur diye düşünüyorum. Uzun süredir döner ekran kullanıyorum işe yaradığı durumlar çok az. 7D'den sırf döner ekran için 70D'ye geçmeye gerek yok. Zaten 7D 70D'ye göre çok daha iyi bir makine bence 7D her türlü daha uygun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • feerit F kullanıcısına yanıt
    Kullanım alanına bağlı. Sırf döner LCD olduğu için tercih edilen ürünler.
  • Döner LCD ekran özellikle göz hizasının altında veya üstünde fotoğraf ve video çekimi yaparken, yani vizörden bakamadığınız durumlarda, işinize çok yarar. Bir de manuel odaklama yaparken. Yani özetle makinanın live view özelliğini kullanmanız gereken çoğu durumda döner LCD ekrar işinizi çok kolaylaştıracaktır. Ama sırf döner LCD için verilecek fiyat farkına değer mi, orası o fiyat farkına bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan the Wise -- 24 Mart 2014; 21:23:47 >
  • Aslında haklısınız. Bir döner LCD ekran için o kadar fiyat farkı fazla diye düşünmeye başladım. Ama yine de döner LCD ekran olsun istiyorum. O yüzden 70D yerine 60D de olabilir mi sizce? sanki sürekli geriye gidiyor gibiyim. Sonunda 600D alacakmışım gibi bir his var içimde Bu arada video önemli benim için
  • Cevap veren olmamış ama kararımı şu yönde verdim 60D alıyım diyorum ama yanında kit lens olarak 18-135 var. Ben zaten 50mm almayı istiyorum portre için. Yoksa sadece body alıp yanına kendim mi lens almalıyım?
  • 7D ile 70D arasında kalmanı anlarım ama ordan niye 60D'ye geçiş yaptın anlam veremedim

Sadece body almanın avantajı, orta kaliteli bir kit lense mecburen para verip bir süre sonra kurtulmaya çalışmak yerine daha keskin ve hızlı (düşük f'li) bir tak-gez alıp evladiyelik kullanmaktır. Zira 18-135'in zoom aralığı çok kullanışlı gelebilir ama keskinlik ve f değeri için aynı şey söylenemez. Ben makinamı alırken mecburen kit lensle almıştım, keşke body alabilseydim de kendi tak-gez lensimi de kendim seçseydim. Şimdi elden de çıkaramıyorum, öyle arada sırada iyi ışık olduğunda işime yarıyor sadece.

Yani ne alacağın tamamen senin durumuna bağlı, henüz yeni yeni başlıyorsan belki 18-135 kit lens odak aralığından dolayı sana ilk etapta esneklik sağlayabilir, zira evladiyelik diyebileceğimiz tak-gezler bu kadar aralığa sahip değildir. Aksi takdirde, sadece body alıp yanına bir Tamron 17-50 f/2.8 (VC'siz) tak-gez bir de Canon 50mm f/1.8 (veya 1.4) ile güzel bir set oluşturabilirsin. Hatta f/2.8 aldığında portre için ilk etapta 50mm'ye bile gerek olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan the Wise -- 27 Mart 2014; 0:27:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lcd monitörü tv yapma
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Baktım şu bu derken epey pahalı olacak diye. 70D den 60D ye geçtim Bu makinenin de işimi fazlasıyla göreceğini düşünüyorum. Sadece body satan bir yer Ankara'da bilmiyorum. Mecburen teknoloji marketlerinden alcam. Onlar da 18-135 ile satıyorlar
    Tripod Foto'da (http://www.tripodfoto.com/) var sadece body. YKM'nin arka sokağında (Şehit Adem Yavuz sok.) yerleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan the Wise -- 28 Mart 2014; 1:02:09 >
  • teşekkür ederim. buranın adını verdiğine göre iyi bir yerdir diye düşünüyorum. bi sorum daha olacak. 50 mm muhakkak alcam. ve aldığım o lens ömürlük olacak. değiştirmeyi düşüneceğimi sanmıyorum. buna göre 50 mm 1.4 mü yoksa 1.8 i mi önerirsin? keskinlik açısından aralarında pek bir fark yoktur belki ama alan derinliğinde 1.4 için daha iyi sonuç alındığını okudum. sen ne düşünüyorsun bu konuda?
    Tripod Foto iyidir, Ankara'da fotoğraf makinesi ve çok sayıda ekipmanı alabileceğin nadir yerlerden biridir.

50mm için ben şahsen 1.8 aldım çünkü param ona yetti, malum zaten Nikon AF'siz gövde kullanıyorum lensleri pahalı, bir de diyafram farkı eklenince fiyat katlanıyor. Canon'da da aynı problem mevcut, f/1.8 250-300 TL civarında gezerken f/1.4 800-900 seviyelerinde.

Öte yandan, keskinlik açısından farkı anlamak da özellikle test edilmediği sürece zor, ki DxOMark test etmiş ve 1.8'e daha fazla puan vermiş. İlgili test sonuçları ve 1.8 mi 1.4 mü sorusuna bilimsel bir bakış açısı içeren yazı için bu linke bakabilirsin. İki lensin görsel karşılaştırması içinse bu linke bakabilirsin.

1.4'ün stop avantajı olduğu bi gerçek, bu hem daha çok ışık demek hem de lensler en keskin fotoları maks. diyaframlarından 1-2 stop altında verdiklerinden bu, 1.4'ün 1.8'e göre en keskin halini daha açık diyaframda (F/2.8 vs f/4) elde edebileceği anlamına geliyor. Gerçi bu avantajı %100 crop'ta anca farkedersiniz. Ayrıca o kadar açık diyaframda elde edeceğin alan derinliği oldukça sığ olacaktır. Özellikle o tarz bir sığ alan derinliği etkisi aramadığın sürece portre için gereksiz olacaktır. Ayrıca 1.4'te vignetting, chromatic aberration ve distortion'ın daha fazla olduğu söyleniyor (bkz: yukarıdaki ilk link).

Tüm bunları düşününce aradaki fiyat farkına değmez diye düşünüyorum, o fiyat farkına başka ekipmanlar (harici flaş, tripod, filtre v.b.) alınır bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan the Wise -- 31 Mart 2014; 21:35:11 >

• Anladım hocam yardımların için çok teşekkür ederim Peki üç seçenek sunsam ne dersin?

7D 50mm f/1.8- Tamron 17-50mm VC'siz.

7D 50mm f/1.8- Tamron 17-70mm OS'li

60D 50mm f/1.8- Canon 15-85mm
    Valla Canon ürün gamını çok bilmediğim için özellikle yorum yapıp yanlış yönlendirmek istemiyorum ama şu noktalara dikkatini çekmek isterim:
    • 7D çok daha büyük, ağır ama daha oturaklı bir gövde, ayrıca hava şartlarına çok dayanıklı diye duydum.
    • 7D daha pahalı.
    • 7D'de daha fazla çapraz AF noktası var ki bu da spor çekimleri vs gibi hızlı çekimlerde netlemede avantaj sağlar.
    • 7D'nin FPS değeri çok çok daha fazla. Yine bu spor çekimlerinde işine yarayabilir.
    • 7D'nin viewfinder'ı (sanırım) %100 kapsamaya sahip.
    • Öte yandan 60D'nin döner LCD ekranı enteresan açılar çekim yapmana ve özellikle video çekimlerinde işine çok yarar.
    • 60D'nin ISO başarımı ve LCD kalitesi daha iyi sanırım.
    • Zaten 60D'yi çoğunlukla video çekimi yapanlara öneriyorlar gördüğüm kadarıyla.
    • Ayrıca 60D'ye daha az para verip yanına çok çok daha kaliteli bir lens almak fotoğrafçılık anlamında daha mantıklı olabilir. (Yani 60D+kaliteli lens > 7D+sıradan lens)
    • Görüntü kalitelerinin birbirine yakın olduğu söyleniyor, sensörleri de aynı zaten. Ama kimisi de 7D'nin o oturaklı gövdesinin verdiği haz başka diyor.
    Bunları göz önünde bulundurarak ne çekmek istediğine bağlı olarak seçim yapmalısın bence.

Lens konusuna gelince, yine şu noktalara dikkatini çekmek isterim:
    • Bi kere 17-70 OS Sigma, Tamron değil yanlış olmasın.
    • Burada öncelikle karar vermen gereken ne kadar odak aralığının sana yeteceği: 17-50 dar, 17-70 ve 15-85 daha geniş bir aralık.
    • 17-50 VC'siz keskinliğiyle ünlü bir lens ama AF motorunun yavaşlığı ve sesliliğinden şikayet edenlerin sayısı çok fazla, videoda otomatik netleme düşünüyorsan (ki bence manuel netleme yapmalısın) netleme sesi videolarını mahveder.
    • Ancak 17-50'nin 2.8 sabit diyaframı büyük avantaj, bu lensi alırsan 50mm'ye ihtiyaç duymayabilirsin.
    • Dediğim gibi Canon'u pek bilmiyorum, pahalı (gövde alınır o paraya) ama kaliteli bir lens diyorlar.
    Özetle aklıma gelen hususlar bunlar, ama Canon olan ekipmanlar için kullanan arkadaşlar belki daha iyi yardımcı olabilirler, benden bu kadar çıkar anca

Ayrıca şunu da unutma, ekipman tabi ki önemli ama birbirine yakın donanımlarda fark senin tatmin seviyene bağlı oluyor genellikle. Ayrıca her şeyden daha da önemlisi senin yaratıcılığın. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Evet, haklısın "Sigma" yazacaktım
    Elinden geldiğince yardım ettiğin çok belli tüm yorumlarında. Valla inan çok teşekkür ederim
  • kompakt döner lcd ekranlı fotoğraf makinası tavsiye edebilecek varmı arkadaşlar sanırım pek fazla yok bir samsungun bir ürünü var oda çok pahalı bence...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.