Şimdi Ara

Donmuş tavuğu Sıcak Su ile eritirsem bişi olurmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
26.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evde tekim Buzluğu karıştırırken Donmuş Tavuk göğsu buldum poşetli halde ,sıcak suya koyup öyle eritip pişirsem bi zararı olurmu



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Donmuş Tavuğu Sıcak Su ile Çözmek Zararlı mı?

    Donmuş tavuğu çözmek için acele ediyorsan, onu sıcak suya koymayı düşünebilirsin. Ancak bu, görünüşte kolay bir yöntem olsa da bazı riskler taşımaktadır:

    • Salmonella riski: Sıcak su, tavuğun yüzeyindeki salmonella bakterilerini öldürmez. Tavuğu sıcak suda çözersen, bakterilerin etin içine nüfuz etme ve seni hasta etme riski artar.

    • Pişme riski: Sıcak su, tavuğun dışını pişirebilirken, içi hâlâ donmuş kalabilir. Bu, tavuğun eşit olmayan şekilde pişmesine neden olabilir.

    • Besin değeri kaybı: Sıcak su, tavuğun besin değerini yok edebilir.

    Tavsiye Edilen Çözme Yöntemleri:

    Donmuş tavuğu güvenli bir şekilde çözmek için şu yöntemleri kullanmalısın:

    • Buzdolabında Çözme: Bu en güvenli ve en yavaş çözme yöntemidir. Tavuğu buzdolabının alt rafına koyarak yavaşça çözülmesini sağlayabilirsin.
    • Soğuk Su Banyosu: Tavuğu soğuk su dolu bir kaba koyabilirsin. Suyun tavuğu tamamen kapladığından emin ol. Tavuğu her 30 dakikada bir çevirerek eşit şekilde çözülmesini sağlayabilirsin.

    Sonuç:

    Donmuş tavuğu sıcak su ile çözmek, salmonella riski, pişme riski ve besin değeri kaybı gibi sağlık ve güvenlik riskleri taşır. Bu nedenle, donmuş tavuğu güvenli ve etkili bir şekilde çözmek için buzdolabında çözme veya soğuk su banyosu yöntemlerini kullanman önerilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yapma lan. Kötü olur. kendi kendine erisin.
  • Cok saglikli degil ama bisey olmaz, ben yapmistim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 23 Nisan 2011; 19:46:31 >
  • Izgara veya kızartma yapmayacaksan bir sorun olmaz
  • Hiçbir şey olmaz dostum Gönül rahatlığı ile isit.
  • Hani şu 1 ölçek yağ atıp pişiriyorsunya onla yapacam
  • Hafif ılık suya koy, her 5 dk da bir suyu değiştir ama kendi sıcaklığı suyu soğutur. Yarım saate hazır olur böyle yaparsan.. Gidipte kaynar suyla yapınca dışı haşlanıyor ve kötü oluyor bana göre. Kızartma veya ızgara olmaz, arkadaşların dediği gibi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bi şey olmaz :D
  • ılık su koydum 30 35 dk sonra
  • bendede kavurmalık et var dolapda bende evde tekim, :D nasıl pişirsem fikir verin ...
  • kavurmalık et kurbandan kalan mı yoksa piyasadan satın alınanlardan mı?eger piyasadan satın alınanlardansa yumurta kesinlikle kırmalısın

    quote:

    Orijinalden alıntı: karamurat_670

    bendede kavurmalık et var dolapda bende evde tekim, :D nasıl pişirsem fikir verin ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.