Şimdi Ara

DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
497
Cevap
7
Favori
14.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 adet steam key kodu var elimde ilgilenen arkadaşlar benimle iletişime geçebilirler. key bizzat bethesda'dan geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DOOM Evolution – DOOM 1993 vs. DOOM 2 vs. DOOM 3 BFG vs. DOOM 2016 Graphics Comparison

• dün bir güncelleme geldi nvdia'nın sürücüsüne, önceki gün 65 -70 arası fps alırken şimdi 90-100 arası alıyorum.. nasıl bir güncellemedir bu anlamadım.! boşa ekran kartı alıp duruyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vbalikci

dün bir güncelleme geldi nvdia'nın sürücüsüne, önceki gün 65 -70 arası fps alırken şimdi 90-100 arası alıyorum.. nasıl bir güncellemedir bu anlamadım.! boşa ekran kartı alıp duruyoruz.

Amd tarafında da benzer. 30-40 arası giderken şimdi 60'tan aşagı inmiyor. Vsnc açık olmasa benzer olacak muhtemelen.

• İlginç doom için düzeltme yazmıyordu ama bende indirip bir deneyim merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cloud35

İlginç doom için düzeltme yazmıyordu ama bende indirip bir deneyim merak ettim.

Aynen dostum sürücü de Doom'la ilgili bir şey yazmıyor ama ciddi bir optimizasyon oldu..
  • vulkan ile alakalı bir iyileştirmedir belki.
  • Yeni Doom ile ilgili şöyle bir tereddüt ve düşüncem var:

"Oyun çok süper, şöyle mükemmel" modundayız ancak şöyle bir bakış açısı göstereyim size;
    Oyunun şu haliyle bir Painkiller'den ne farkı kaldı? Süper grafikler, eski nostaljik Doom ortamı mı? Peki bunlar size yetiyor mu? gibi sorular kafada uçuşuyor.

Doom'un zamanında devrim niteliğinde olması ve ilgi görmesi, Wolfenstein'den sonra bu tip başka hiçbir FPS oyununun olmaması idi. O yüzden isterse senaryoya sahip olsun, ister olmasın, zaten kimsenin umurunda olmadı, herkes aldı takır takır oynadı.

Peki şimdi onu diğer oyunlardan farklı kılan ne oldu? Biraz önce dedim ya, şu haliyle bir Painkiller'dan farkı nedir? Yani ismi Doom olmasa, Boom olsa, başka bir yapımcı yapsa, bu oyun sizce yerden yere mi vurulurdu, yoksa yine aynı tepkileri mi alırdı?

Örnek de vereyim, Homefront: Revolution. Sağda solda incelemelerde "grafikleri güzel, şu var bu var, bilmemne, ama hikaye çok sıkıcı, şu eksik bu bilmemne" diye bir köşeye atıldı. Steam'de bile kullanıcı incelemeleri karışık. Alsam mı almasam mı karar veremedim bu yüzden. E peki Doom olunca ne oluyor, hikaye zaten yok? Önüne geleni öldür? Ortam, atmosfer mi önemli?

Bilemedim, karar veremedim, beni ikna edin lütfen :P

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Painkiller efsane bir shooter oyunudur ben homefront oynamadım bilemeyeceğim ama dediğim gibi Painkiller efsanedir Doom da efsanedir şimdiki oyunuda efsane olmuş . boom olsa başka bir yapımcı yapsa eğer klasik fps yapacaksa boomda benim için efsane olur . böyle oyunları sevmiyorsan yeni çıkan overwatch al ayrıca Painkiller ve doom seneryoları iyidir hiç oynamadığın yada bitirmediğin belli
  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Sorduğun sorunun bir cevabı yok, bu tür oyunları seviyorsan alırsın. Yeni Doom zaten klasik Doom'un bir nevi remake hali gibi, sırf o ortamı, vaktinde piksel piksel gördüğün düşmanları po**** boğulmuş şekilde görmek bile fazlasıyla haz veriyor. Ancak illa ki sorgulama ihtiyacı hissediyorsan o halde Painkiller'ın Quake'den, Serious Sam'den hatta Postal'dan farkı nedire cevap verebilirsin, bu sayede sorunun cevabını da bulursun diye düşünüyorum.

Diğer bir yandan PCF'nin Painkiller'dan sonra yaptığı GeOW, Bulletstorm'da benzer yapıdaydı, o yüzden bu türdeki oyunların aralarındaki farkı sorgulamak mantıklı değil; oynamak keyif veriyorsa oynarsın.
  • Aldım pişman değilim şu an ikinci zorluk derecesinde oynuyorum bazı yerlerde olsada zorluyor yalan yok :p inşallah nightmarede bitireceğim ileride :):)

• Old-school fps oyunu seven birisi bu oyunu sevecektir. Tabi ki bu birazda yaşla ilgili yeni neslin belki hoşuna gitmeyebilir. Eklenen glory kill oyunun yapısına cuk oturmuş. Oyunun hızlı yapisina daha da katki sagliyor. Kısacası oyun kendini sıkmadan oynatıyor. Bu arada yeni driverı denedim fakat bende 3-4 fps fark etti. Zaten 950 de 60 fps nin üstüne çikmayi beklemiyordum :) Ultra presetinde sadece 1-2 ayarı high yaparak ortalama 40-50 fps de oynuyorum. High presetinde 60 ustune ciktigi oluyor bu seferde goruntude yirtilma olustugundan vsyc adaptive olarak açip 60 fps ustune cikmamasini sagliyorum. Oyunun genel olarak optimizasyonu zaten basarili dusuk ayarlarla yuksek ayarlar arasinda da pek fazla bir fark goze carpmiyor.

• Yalnız DH'de Doom'un hem PS4 hem PC konularına bakıyorum arkadaş, bu kadar mı pasif olabilir ya? Doom çıkmış abicim 12 yıl sonra... Yazık yani, senelik COD BF konularına bakıyorsun dakika başı mesaj alır, ama DOOM gibi uzun süreli çıkmayan efsanevi oyunlar hiç bu tarz forumlarda tutmaz. Cidden oyun kültürü diye bir şey kalmamış ya. Sürekli Casual'a kayıyor. Doom 4'ü beklerken bile daha çok mesaj alırdı. Cidden üzülüyorum vallahi.
  • oyunu en ucuza nerden alabilirim arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukayl06

oyunu en ucuza nerden alabilirim arkadaşlar.

kinguin 109 tl

veya forumda key satan arkadaşlar var 100 tl falan genelde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faithful Blood Day

quote:

kinguin 109 tl

g2a da da var orda sıkıntı olur mu_?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Faithful Blood Day

quote:

kinguin 109 tl

g2a da da var orda sıkıntı olur mu_?

Ayni tarz siteler zaten.fakat kinguin turkiyeye artik daha cok destek veriyor diye biliyorum .iki sitede gayet guvenilir siteler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 29 Mayıs 2016; 0:59:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tfn123

Yalnız DH'de Doom'un hem PS4 hem PC konularına bakıyorum arkadaş, bu kadar mı pasif olabilir ya? Doom çıkmış abicim 12 yıl sonra... Yazık yani, senelik COD BF konularına bakıyorsun dakika başı mesaj alır, ama DOOM gibi uzun süreli çıkmayan efsanevi oyunlar hiç bu tarz forumlarda tutmaz. Cidden oyun kültürü diye bir şey kalmamış ya. Sürekli Casual'a kayıyor. Doom 4'ü beklerken bile daha çok mesaj alırdı. Cidden üzülüyorum vallahi.

İnsanlar bekledigini bulamadı en son cıkan Doom 3 etkisinden sonra bu sönük kaldı. Oyunda hikaye yok nerde o gerilimli Doom 3 atmosferi bolumleri hikayede karakterler vs. Bu yeni cıkan bildigin eline silahı al önüne geleni patlat tablet oyunu olmuş.

Diger bir sorun ise playstation efsanesi Uncharted 4 serinin son oyunu ile aynı hafta çıkması baltaladı onu büyük hataydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: arkham92

quote:

Orijinalden alıntı: Tfn123

Yalnız DH'de Doom'un hem PS4 hem PC konularına bakıyorum arkadaş, bu kadar mı pasif olabilir ya? Doom çıkmış abicim 12 yıl sonra... Yazık yani, senelik COD BF konularına bakıyorsun dakika başı mesaj alır, ama DOOM gibi uzun süreli çıkmayan efsanevi oyunlar hiç bu tarz forumlarda tutmaz. Cidden oyun kültürü diye bir şey kalmamış ya. Sürekli Casual'a kayıyor. Doom 4'ü beklerken bile daha çok mesaj alırdı. Cidden üzülüyorum vallahi.

İnsanlar bekledigini bulamadı en son cıkan Doom 3 etkisinden sonra bu sönük kaldı. Oyunda hikaye yok nerde o gerilimli Doom 3 atmosferi bolumleri hikayede karakterler vs. Bu yeni cıkan bildigin eline silahı al önüne geleni patlat tablet oyunu olmuş.

Diger bir sorun ise playstation efsanesi Uncharted 4 serinin son oyunu ile aynı hafta çıkması baltaladı onu büyük hataydı.

Yalnız asıl Doom böyle bir şey, klasik Doom'dan Final Doom'a kadar hepsi önüne geleni biçtiğin, hikaye anlatmaya çalışmayan bir oyundur. Yeni Doom'da bir çeşit remake zaten, özünün dışına çıkıp farklı olan Doom 3, Doom seven adam da zaten Doom 3'ü beğenmez.

• melkor23 kullanıcısına yanıt
    Melkor haklı. Doom 3'te zaten Coridor Shooter idi. Araya sadece 1-2 sinamatik girer sonra yine önüne geleni vurduğun bir oyuna dönüşür. Kaldı ki. Reddit Neogaf vb gibi sitelerdeki yorumları okursanız, insanların yeni DOOM'u ne kadar çok sevdiğini anlayabilirsiniz. John Carmack bile Doom 3'ün aslında Doom ile alakası yoktu demişti. O yüzden ben Doom 3 yüzünden olduğunu düşünmüyorum. Ülkemizdeki oyuncu kitlesiyle alakalı biraz.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.