Şimdi Ara

DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
497
Cevap
7
Favori
14.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açık Beta sürümü Steam'den indirip oynadım. Birkaç maça girdim.

Beta sürüm oluşuna vermek istiyorum şimdilik; ama şu anki hâliyle performans genel olarak rezalet. Fare imleci daha ana menüdeyken akıcı değil. Girdiğim maçların bir kısmında kaplamalar bozuktu, etraf aşırı karanlıktı. Anlamadım.

Mekan tasarımlarını da çok eleştiresim yok şu an, zira şu anki Multiplayer modu sadece aynı cehennem haritasından ibaret.

Koskoca Doom serisi "XP kazanarak Char'ımızı kişiselleştirme" sistemi ile oynanacak kadar düşmemeliydi ayrıca.
  • quote:

Mekan tasarımlarını da çok eleştiresim yok şu an, zira şu anki Multiplayer modu sadece aynı cehennem haritasından ibaret.

Koskoca Doom serisi "XP kazanarak Char'ımızı kişiselleştirme" sistemi ile oynanacak kadar düşmemeliydi ayrıca

Ek olarak müzik, seslendirme ve grafikler de rezalet. Vuruş hissi çok zayıf. Halo'ya benzeyen karakter tasarımlarına da alışamadım. Doom Marine karakteri örnek gösterilebilir ancak betadaki karakterlerin Halo'dan esinlenildiği belli.
    Çok daha iyi bir Doom beklerdim, Bethesda'ya rağmen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafik ayarları çok kısıtlıydı. Advenced ayarlar da kapatılmıştı. Bu yüzden iyi performans alamadım.
    Fare kullanımı çok kötü maalesef. Sanki gamepad kullanıyormuşum gibi hissettim.
    Karakterler Halo'dan fırlama gibi geldi bana da.
    Vuruş hissiyatı da yok maalesef.
  • Ben oyun hakkında dünkü kötü performans yorumlarını geri alıyorum. Yanlış yönlendirme yaptığım için özür dilerim.

Oyun meğer benim dahili Intel HD Graphics 4600 çipini görüyormuş. NVIDIA Control Panel'dan oyunu NVIDIA ile açılması şeklinde ayarladım ve düzeldi.

Tabii Advanced kısmı kapalı olduğu için şu anki grafik kalitesi ile iyi performans almak anormal olmayabilir.

Eğer daha ana menüde fare imleci kasıyorsa, oyuna girdiğinde çok yavaş ilerliyorsanız ve çevredeki kaplamalar bozuksa dahili Intel HD ile açılıyor olabilir, bir kontrol edin.

Oyunu bugün de biraz oynadım. MP'si resmen Unreal Tournament olmuş. Ben mayıs ayında çıkacak olan final sürümdeki SP'yi merakla bekliyorum asıl. Zaten biz ta ilk MS-DOS oyunundan beri Doom'u SP ile sevdik. Deathmatch vb. arayanlar hep Quake III Arena'ya, UT serisine yöneldi. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 16 Nisan 2016; 13:56:36 >

• Arkadaşlar selamlar ben betalara katılmadım izlediklerimden yola çıkarak almamaya karar verdim.
    Almama nedenim ise MOVEMENT SPEED.
    Bana karakter çok ağır hareket ediyor gibi geldi halbuki normal hızımız, haste aldıktan sonraki hızımız gibi olsa çok daha hareketli ve aksiyonlu olabilirdi.
    Benimle aynı fikirde olan var mı ?
  • Oyunu büyük ihtimalle alacağım Single için fakat Online dan oldukça umutluydum fakat tam bir hayal kırıklığı oldu. Hayal kırıklığı oldu çünkü beklentilerim Quake ve Unreal oyunları gibi arena FPS'si olmasıydı, herkes silahları, özellikleri haritadan alacaktı ve bir çok oyun gibi özellikler açıp düzgün perklere sahip olmak değil şans ve refleksler belirleyecekti kazananı. Fakat yeni Doom'u geliştiren ekip sanırım ya hiç Doom, Quake oynamamış ya da günümüzde en çok satan oyunlara bakıp böyle yapmaya karar vermişler.

(Beta olduğunu biliyorum ama çok büyük değişeceğini sanmıyorum çıkmasına ne kadar kaldı şurada ama umarım değişir)

- Öncelikle belki beğenmedin diye abart diyeceksiniz fakat Menü ve tasarımı bile bana çok uğraşılmamış geldi sanki bir Bethesda oyunu değil arkasında fazla maddi gücü olmayan bir ekip varmış gibi.

- Advanced grafik ayarları beta da kilitli ve çıkan fotoğraflara göre PC kullanıcıları için her türlü ayar olacakmış. Ben açabildiğim ayaları en yükseğe aldım ve görselliği kesinlikle beğenmedim. Öncelikle hiç bir şekilde etkileyici durmuyor hatta basit gözüküyor, ekran kartım kaldırmadı diyen arkadaşlar olmuş emin olun hiç öyle bir oyun değil. Advanced ayarlardaki her şey düşük diyelim ya da grafikler çok önemli değil diyelim fakat oyunun görsel tarzı da başarılı değil. Oyun çıkmadan önce bazı arkadaşlar çizgi film gibi gözüküyor bu ne be diyordu. Bende onlara ama öyle demeyin bence gayet güzel diyordum fakat gerçekten aşırı renkli olmuş, Doom 3 kesinlikle çocuğunuza, kardeşinize oynatacağınız bir oyun değildi ve korkutucu bir yanı da vardı fakat yeni Doom'u zaten böyle gözüküyor renkli renkli bırak oynasın diyebilirsiniz. Cıvıl cıvıl bir oyun olmuş resmen kötü anlamda. Yine tabi ki kanlar çıkıyor, vücutlar parçalanıyor ama bu görsel tarzı ile pek Doom vari bir ortam olmuyor.

- Oynanış olarak yeni oyunlara özenmiş ve ekipmanları, perklerimizi seçiyoruz ve Titanfall oynayanların bileceği tek kullanımlık Hack Moduler var yani oyun öncesi meta-oyun gayet önemli bir hale geliyor. Betadır diye umuyorum çünkü az silah vardı eminim oyunun son halinde daha fazla silah olur. Silahlar arasındaki dengeyi de yeterli bulmadım şahsen bu oyunda biri niye taramalı kullanır bilmiyorum direk kaybetmeye mahkum gibi geliyor. Zaten sniper sevmeyen herkes Supershotgun yada Rocket Launcher ile geziyor. Silahlarda üç aşağı beş yukarı hep aynı zararı veriyor öyle kafadan vurmak, bacaktan vurmak pek fark etmiyor özellikle taramlı silahlarda.

- Kalkan, can ve ammoyu haritadan alabiliyoruz ve haritada random olarak yaratık olma ya da çok güçlü bir silah alma şansımız oluyor fakat burada büyük bir hata var bana kalırsa Battlefront da olduğu gibi. Süreleri kısıtlı olsa, ilk giden gidip alsa da yerleri hep aynı oluyor ve haritayı çözen arkadaşlarımız hep oralarda takılıyor böylece maç boyu 3-5 kill almış adma bir anda 20'leri bulabiliyor.

- Hız olarak da kesinlikle COD'dan daha hızlı bir oyun değil hatta son çıkan Black Ops 3'den bile daha yavaş olabilir.

- Oyun kötü değil ama ben beklediğimi bulamadım ve şu anki hali Online için alınacak gibi durmuyor. Ben saatler harcarım diye umut ediyordum fakat Single oynadıktan sonra vakit geçirilecek bir Online modu olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2K -- 16 Nisan 2016; 19:19:04 >

• Kinguin içinde indirime girmiş 106 tl korumasız ve indirim kodu ile 100 tl altına alınabiliyor.
  • 2K kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediklerinin hepsine katılıyorum. Hız olayına da 2 defa üst üste katılıyorum. Ben sırf hız yüzünden soğudum. Neyse zaten haziranda Titanfall 2 geliyor :)
  • Oyun gayet güzel geldi bana ama grafikleri abartıldığı kadar olduğunu düşünmüyorum.Belkide beta yüzündendir.Gtx 770 ile genellikle sabit 60 fpsde oynadım arada 55 fpsye düştü.60 fps olmasına rağmen arada takılmalar oluyordu beta yüzünden belkide ama optimizasyon baya güzel olmuş.Oyun bana çok renkli geldi ve açık renkler içimi baydı diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sly_Owl -- 17 Nisan 2016; 7:09:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: voqka35

Hocam söylediklerinin hepsine katılıyorum. Hız olayına da 2 defa üst üste katılıyorum. Ben sırf hız yüzünden soğudum. Neyse zaten haziranda Titanfall 2 geliyor :)

Hızlandıran özel Item var. Oyun sırasında alınıyor. Adını unuttum. Ama belli bir süre etki ediyor.

• Doom yerine CoD, Quake Live ve Halo kırması bir şey yapmaya çalışmışlar ama hepsinden eksik kalmış be... Öncelikle neden grafik ayarları bu kadar kısıtlanmış anlamadım; üreticiler game ready sürücülerini çıkartmadıklarından yüksek ayarlarda performans kaybı yaşatacağı ve insanları gereksiz soğutacağı için böyle şeyler yaptıklarını varsayıyorum - içinden bir ses oyunun maksimum grafikleri çok iyi olmadığından böyle kısıtladılar diyor ama onu dinlemek istemiyorum zira çok gaza getirmişti bu oyun beni başta.

Bir iki şey benim de canımı sıktı;

Karakterler çook yavaş.. Oyunun multiplayer kısmı özünde Arena FPS - ne halt yemeye bu kadar yavaş yapmışlar anlamıyorum.

Loadout sistemini sevmedim, sevemedim ömrüm boyunca.. Eğer Arena FPS yapıyorsak herkese her silahı açman lazım zira silah değiştirme yeteneğin bile bu kadar üstünlük mücadelesi olan ortamda sıralamayı etkileyen bir şey.

Rocket Launcher inanılmaz güçsüz kalmış; tamam oyunun pistol karşılığı ama direk suratında bile patlasa adamın anca shotgun hasarını veriyor - bana çok yetersiz geldi mermi hızının düşük olduğu dolayısıyla isabetin yeteneğe dayandığı bu tip silahlar biraz daha fazla hasar vermeli. Static Cannon daha çok tat verdi yemin ediyorum - hem hasar dağılımı charge'a göre daha düzgün dağılmış hem de maksimum hasarı daha iyi - 60 civarında vücuda denk geldiğinde..

Bu kadar FPS'ye dönüş varken (battleborn, overwatch, paladins etc.) ben Arena FPS'lerin de dönüş yapacağını tahmin ediyordum ama beklediğim oyun Doom değildi... Oyun kendini oynatıyor tamam ama.. eksik çok şey var.

• Oynanış videolarını beğenmedim birde açık beta bitince ne olacak? 3 gün sonra indirenler giremeyecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogan Umut K

Oynanış videolarını beğenmedim birde açık beta bitince ne olacak? 3 gün sonra indirenler giremeyecek mi?

Daha önce CoD Black Ops 3'ün açık Beta sürümünü Steam'den oynamıştım ve oradan hatırladığım kadarıyla Beta programı sona erince oyun kütüphaneden siliniyor. Mağazadan da kaldırılıyordur.
  • Bu arada, Steam'deki duyuruya göre açık Beta programı 1 gün daha uzatılmış. Bugün (18 Nisan) saat 23.59'a kadar oynanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: Dogan Umut K

Oynanış videolarını beğenmedim birde açık beta bitince ne olacak? 3 gün sonra indirenler giremeyecek mi?

Daha önce CoD Black Ops 3'ün açık Beta sürümünü Steam'den oynamıştım ve oradan hatırladığım kadarıyla Beta programı sona erince oyun kütüphaneden siliniyor. Mağazadan da kaldırılıyordur.

Anladım hocam sağolun o zaman interneti kotalı olanlar böyle şeylere hiç bulaşmasın açsın gameplay izlesin aksiyona gerek yok

• Beta benim için hayal kırıklığı oldu. Betadır diye fazla ağır konuşmak istemiyorum ama bu oyun ne adına ne şanına yakışacak bir oyun; eğer bu şekilde çıkacaksa çok kötü. GTX 970 kartla oynadığım için performans konusunda sıkıntı olmadı ama oynanış ve dinamikler hiç keyif vermedi. 3. sınıf firma oyunu gibi. Neyse full'ü çıkınca göreceğiz.
  • Yorumlar şaşırtıcı olmadı. Bethesda'dan bekleneceği üzere, oyundan bir şey çıkmayacağı belliydi.

Umudumuzu, yeni Unreal Tournament'a saklayalım. Alpha'sı sürekli gelişmekte, tam sürüme çok zaman kalmamıştır.
  • quote:

Bu arada, Steam'deki duyuruya göre açık Beta programı 1 gün daha uzatılmış. Bugün (18 Nisan) saat 23.59'a kadar oynanabilir.

Beta bitti mi şuan? normalde ayın 18inde bitiyordu 19una kadar uzatıldı diye biliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoÇü -- 19 Nisan 2016; 13:36:14 >
  • Bethesda son zamanlarda iyi oyun yapamıyor ne oldu bu adamlara, Elder Scrolls Online, Fallout 4 ve şimdide Doom.

Ellerinde ne varsa patlıyor. Özellikle Fallout, oyuna sinematik video koymaktan bile acizler, npclerin zaten mimkleri hareketleri yok, oyun fiziği 2005 yılından kalma gibi o derece kütük. Witcher oynayınca daha iyi anlıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoÇü

quote:

Bu arada, Steam'deki duyuruya göre açık Beta programı 1 gün daha uzatılmış. Bugün (18 Nisan) saat 23.59'a kadar oynanabilir.

Beta bitti mi şuan? normalde ayın 18inde bitiyordu 19una kadar uzatıldı diye biliyordum.

Bitti. Dün son gündü.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.