Şimdi Ara

Doomun Ultisinden Nasıl Korunur veya Kurtulurum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi ulti atıyor sadece ultisine gidiyorum hero aşırı imbalanced ultisi müebbet hapis yemekten farksız silencelamanında bir sınırı olur hiçbişey yapamıyosun ulti attığında nasıl korunur veya kurtulurum bu heronun ultisinden

• alt f4

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linkens sphere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doom > Dota
    yapabileceğin tek şey o ultiyi yememek, doomu disabledan çıkartmamak, linken alıp doomun aptal çıkmasını ummak gibi taktikler harici hiçbirşey yapamazsın.
  • life steal varsa combattan kaçıp canını doldurabilirsen kurtulursun.

doom varsa ve sana atacağını düşünüyorsan combata geç gireceksin doomu gözleyeceksin atmamasını sağlaman lazım.
  • 3 kulhu 1 elham
  • Gusul alip girip linken kasicaksin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Darius Alıcam Ama Nerf Yer mi ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Linken kassan bile doom embesil degilse once level death atip patlatir sonra doom atar. Tabi teamfightta linkenin coktan patlamamissa. O yuzden illa doom atamasin takintin varsa linken ustune bkb de cikmalisin ki, actiginda level death atamaz, direk doom atarsa da linkena takilir. Ama tabi bu kadar kasmaktansa uygun bir hero ise hood/pipe alabilirsin veya meki olan birisi seni olmekten kurtarabilir. Doomun bkbsi yoksa silence herolari ve orchid de is gorur.

• bir oyunda bir heroya ezilip gelip konu mu açıyorsunuz? doom CD'de iken çöp olan bir hero. nasıl aşırı imbalance.
  • quote:

Orijinalden alıntı: graal

bir oyunda bir heroya ezilip gelip konu mu açıyorsunuz? doom CD'de iken çöp olan bir hero. nasıl aşırı imbalance.

Doom cd iken? 100 saniye cdsi var, 15saniye süresi var. bittikten sonra geriye 85 saniye kalıyor. iki team fight arası genelde 50-60 saniyeden fazla bir süre geçiyor, neredeyse tüm team fightlarda doom ultiye sahip oluyor.
    hepsini geçtim, doom'a heronun kendisi için değil, takım için build gidiliyor, yaşadığı sürece takıma fayda sağlayan kolay kolay yıkılmayan bir hero.

imbalance konusu : 6 slot phantom assasin mi var? gelene 2, gidene 3 mu vuruyor? sadece aghanimli doom getirip ulti atıyorsunuz. artık elinizde 6 slot creep var. karşınızda ölümsüz bir bristle mi var? sağdan vuruyorsun işlemiyor, soldan vuruyorsun işlemiyor, üstüne birde kamyon gibi hasarı mı var? sadece aghanim kasmış doom getirtip ulti atıyorsunuz, artık elinizde kum torbası var.

• Linken + Manta .Daggerı olsa bile atladığı anda mantayı açman yeterli.Ondan sonra doom atması için epey uğraşması gerekiyor.
  • Bununla korunabilirsin

Doomun Ultisinden Nasıl Korunur veya Kurtulurum?
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Fakat Doom aghanim kastıysa doom yediğinde bi şekilde kaçıp doomu bitirtmesi lazım yoksa lifesteal devredışı kalıyor doom yiyince.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExMilitary

Bi ulti atıyor sadece ultisine gidiyorum hero aşırı imbalanced ultisi müebbet hapis yemekten farksız silencelamanında bir sınırı olur hiçbişey yapamıyosun ulti attığında nasıl korunur veya kurtulurum bu heronun ultisinden

öncelikle bu sorunun cevabında senin hangi heroya sahip oldugun çok önemli ancak basit olarak sunabileceğim 2-3 yöntem var ve unutmaman gereken bir nokta da doom eğer aganim kasmış ise sen belli bir range dışına çıkmadığın sürece asla bitmiyor ulti. Yöntemlere gelecek olursak tabiki fogtan faydalanarak range dısına kacmak en güzeli eğer ultiyi çoktan yediysen ancak yemediysen Linken item olarak sana yardım edebilir veya elindeki heroya bağlı olarak stun, bash, silence, hex vb skiller baş yardımcın olacaktır. Doom u gördüğün anda uzaklaşabilmek için bir Shadow Blade, Dagger, Force staff gibi itemler de işine yarayabilir. Doom o kadar da abartı bir hero değil her heroyu durdurmanın yolu mevcut tabi uygulamak önemli olan. Daha bir çok yöntemde sayılabilir bunlar sadece ilk anda aklıma gelenler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Amon Amarth

alt f4

dayanamadim ben de eksiledim

• quote:

Orijinalden alıntı: WaReZ

quote:

Orijinalden alıntı: Amon Amarth

alt f4

dayanamadim ben de eksiledim

AYY kLMAO WHO CAREAS HAHAHA Xd

• linken + orchid, linken patlar patlamaz vurucan kafasına orchidi, 5 sn.de de avantajı eline geçiremiyorsan doomun zaten ultiye ihtiyacı yokmuş demektir.
  • Oldukça basittir . Dota 11-12 yıllık bir tecrübenin devamı imbalanced diye birşey söz konusu olamaz.

Önce şunu söyleyelim : Doomun elinde dagger ags varsa eğer , atıyorum sizin carry de antimage olsun . Bu sürede antimage bf ve manta bitirmiş olsun.

Eğer olurda combatta doom antimageyi yakalarsa ultiyi kafasına vurursa e sizin takımdada başka right click yoksa , doom tabii ki size imba gibi gelicektir.

EE bide bunun üzerine adamın refresher cıktıgını düşünürsek elini kolunu sallaya sallaya alır bu oyunu.

Şimdi doom oyunda yüksek cooldownlu ultiye sahip bir hero. Bu tarz herolara neyi örnek gösterebiliriz : Enigma , Void , Tidehunter , Warlock vsvs

Aslında hepsinin çalışma mantıgı aynıdır şöyle ki : Bu heroların hepsine eğer etki gösteriyorsa aghanim refresher ve blink kasarsanız ve bu herolar ultilerini doğru şekilde kullanırsa tabii ki oyunu kazanırlar , bunda çok da şaşırılacak birşey yok.

Ancak doomun bu herolardan bir farkı var o da şu : Farmı aşırı hızlı , ultisi ile 1 ve 2 .pozisyon carrylerini pelt edebilirsiniz. Ve doomu bozmak diye bir tabir ne yazık ki yok.

O halde bu beladan nasıl kurtulabiliriz. Ben az biraz oyunda gerçekleşen doom senaryolarını yazayım ki her şartta engellenebilecegi anlaşılsın.

Elimizde genel oalrak 2 durum var

1-)Doom jungle kasar .
    2-)Doom oflane kasar.

1.durum için gidersek : 2 farklı yöntemle bu doomu bildigin darman duman edebilirsiniz. Biri şudur : support seçiminde roam yapabilicek tarzda herolar seçmek. Buraya örnek yazmama gerek yok zaten olay herolardan çok oyun stilinde.
    Offlaneye tri gidersiniz. carryi arada solo bırakır doomu keser gelirsiniz tabi smoke alınmalı. Bir diğer alternatif de şudur : Mid herosunu level depended seçip seri snowball başlatmak ki tavsiye ettiğim taktik de budur. Örnek olarak pudge ,eğer cs de iyiyseniz sf , lotharlı slarkda olabilir. Kısacası item gerektiren doomu , level gerektiren bir early herosuyla diz çöktürebilirsiniz. Doomun snowballa karşı zayıf kalmasının sebebi de şudur. Dakka 50 ve 6 slot olmadıysa doomsuz hiç birşeye yaramaz . Ayrıca snowball doomun ultisini yanlış yerlerde kullanmasına yol açıcaktır. Kısacası doom refresher almadan bitirmeye calısın . Ayrıca bir diğer tavsiye de şudur. Supları carrye dönebilicek tarzda , carry heroalrını da solo kasabilicek tarzda alın böylece doom yiyen hardcarry yerine opsiyonlarınız olur aynı zamanda suplar roam gezerken carryler de kasarken zorlanmaz.

2.durum için gidersek : Tek ve basit bir yöntem arkadaşlar : offlaneyi kapatmak ama tamamen kapatmaktan bahsediyorum . Takniklerini yazarsam çok uzun olur ben o yüzden sizi şu linki atayım naviyi offlaneden nasıl sildiklerini görmüş olursunuz. Dakka olmuş 10 bm hala level 1 :https://www.youtube.com/watch?v=ZmTRpTyYHIE

Kısacası farmını engelleyeceksiniz ve her combata doomu baitleyerek gireceksniz . Doom 5v5 de etkilidir. Eğer karşı tarafın carrysini solo farmlarken cıkarırsanız , doom sağa sola ateş ederek pek de bi zarar veremez tabi takımınızın embesillerden oluşmadıgını farzediyoruz.

Yukarıda hep laneing phaseden bahsettik. Oyun stili olrak da Alliancenin naviye karşı yapmış oldugu linken stack oyunu var youtubeda aratın çıkar zaten. Lİnken stack iyi bir taktik , bakın stack diyorum tek linken değil 3-4 linkenden bahsediyoruz burda.
    Her zaman avlayın doom veya başka bir hero önemi yok dediğimiz gibi bu tarz herolara karşı adam eksiltmek çok önemlidir oyunda denedikçe farkedersiniz.
    Şansınızı her zaman deneyin carryler manta çıksın kafasına sürekli illusion gönderin ve wardı sakın eksik tutmayın zira dooma karşı oynarken asıl mesele kimin kime initiate yaptıgıdır.

Burda yazılanlar çok genel daha da özel taktikler var fazla zamanım olmadıgı için yazamıyorum Bunları denedim olmadı diyenler varsa özelden yazsınlar cevap veririrz hepsine. Hadi iyi oyunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MubabasH -- 23 Şubat 2015; 17:47:38 >

• Doomdan kaçamazsın, o seni gelir bulur korkma sadece öleceksin :D . Şaka bir yana doom mana yakan veya aşırı ilüzyon üreten -phantom lancer gibi- herolara karşı oldukça zayıf, earlyde jungleda sağlam gang yerse çok kolay toparlanamıyor -midas ve creep yeme skilli stabil gold sağlıyor olsa bile- ve unutma ki 5v5 tfde en fazla 2 kişiye doom atabiliyor 3 kişi hala serbest bu insanlar doomu geri ittirip ulti yiyen heroları kaçırtırsa -genelde supportlar kalıyor- geri çekilip tekrar girilebilir bir defa ultiden kurtulunca 1 dkdan fazla cdsi var, ne zaman erkekleyeceğini bilmen lazım o yüzden.
  • Attğn video da anlattığınla alakalı bişi göremedim bende mi sorun acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.