Şimdi Ara

DOS Ortamında Disk Bölümleme Aracı (Fdisk Hariç )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HDD bölümlemek istiyorum. Bilgisayarda işletim sistemi kurulu değil. Dos ortamında Fdisk dışında bölümleme yapabileceğim program veya yöntem var mı acaba?

Ayrıca başlangıç disketi ile açarken, "CD-ROM desteği ile başlat" seçtikten sonra alt satırlarda CD-ROM bulundu demesi gerekiyor. Ama bende bulunamadığını söylüyor ve açmaya devam ediyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba?

Yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler

• Hiren Boot cd adlı kurtarma cdsi ile dos ortamında diskini biçimleyebilirsin. Acronis, Paragon ve Partition MAgic gibi bircok program var.
    CD rom bulunması sorununa ise, biostan disk sürücülerini auto modda tanıt.
  • Yüzbaşım, bölümleme işlemi yapamıyordum, HDD'yi başka bir bilgisayara takıp Partition Magic ile bölümledim. Ve bu bilgisayarda iken windows kurduğumda bu HDD ile sistemji açabildim.

Ama asıl bilgisayara taktığımda Windows kurulu olduğu halde bilgisayar sistem disketi istiyor. fdisk ile tekrar bölümledim ve tekrar windows kurmaya başladığımda ilk aşamadan sonra yine;

-- Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için Windows kapatıldı.

Bu, durdur hatası ekranını ilk kez görüyorsanız,
    bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa, aşağıdaki adımları izleyin:

Bilgisayarınızda virüs kontrolü yapın. Yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicileri kaldırın. Sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
    CHKDSK /F komutunu calıştırarak sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Teknik bilgiler:

*** STOP: 0X0000007B (0XF7CAE524, 0XC0000034, 0X00000000, 0X00000000) --

hatası veriyor. CHKDSK /F komutu ile denetleme yaptım bozulma yok.

Ayrıca BIOS'ta, HDD master olarak görünüyor. Ama CD-RW görünmüyor. Nedeni ne olabilir?

Bilgisayar açılırken CD-RW, UDMA 2 olarak görünüyor.

Şu işin içinden çıkamadım yahu. Bilgisayar benim olsa satacam anasını ama başkasının bilgisayarı yardım edeyim dedim, halt ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcomputer -- 6 Eylül 2007; 23:48:19 >

• Problemin kaynağı Mbr virüsü yada hdd yi biçimlendirmendeki hata olabilir.
    hddyi başka bi pc ye tak fat32 olarak normal(lowformat)format at.
    düzelmezse ramleri kontrol et.2 ram varsa tek tek dene.
    gene düzelmezse başka bi hdd dene.(bad sector olabilir.)
  • HDD'yi başka bilgisayara takıp partiton magic ile bölümlediğim zaman zaten format atılmıyor mu? Zaten bölümledikten sonra XP kurdum. kurarken zaten sistemin kurulduğu bölüme format atıyor.

Başka bilgisayardan çıkarıp kendi bilgisayarına taktığımda tekrar problem olur mu?

Şimdi xp kurulu değil. MBR virüsünü nasıl temizleyeceğim. Yine başka bilgisayar takıp orada mı tarattıracağım. Bu virüs format attığımda silinmiyor mu?

Bu arada tek RAM modülü var.
  • Microsoft mbr kaynaklı bi problem olabileceğini söylemiş.
    bu arada çok önemli bişeyi sormayı unuttum hdd satamı?
    Normalde bölümlendirme sonucunda biçimlendirme(format) yapılır.
    ama partition magic ne yapıyo bi bilgim yok fazla muhattap olamadım kendisiyle.

Konuyla alakalı microsoft un açıklamasını buradan okuyabilirsin.http://support.microsoft.com/kb/324103/tr

• Hayır IDE.

Format atılmamış bölüme sistem kurulabilir mi peki? Ben xp 'yi kurdum. Ama HDD başka bir bilgisayarda takılı iken. Sorunlu bilgisayara taktığımda işletim sistemi kurmaya izin vermiyor.

Kusura bakmayın sizi de uğraştırıyorum. Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format Sonrası Veri Kurtarma
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • format atılmamış bölüme xp kurulur. mbr de virüs varsa parazit yapar istem açılmayabilir. onu geçtik bu microsoftun söylemiş oduğu dalgalarla bişi yapamayacağız.

sen problemli pc ye tak hdd yi boot da ilk sıraya koy cd sürücüyü başla kurulum yapacağın bölümü sorduğu yerde tüm bölümleri sil sonra temiz bi bölüm oluştur.(""problemli pc de"") disk i fat 32 yap normal biçimlendir.
    bide bu şekilde bi kurulum dene bakalım hata verecekmi.

Bu arda önemli değil vaktimiz oldukça bakıyoruz.

• ramdede proble olabilir değişrip tekrar dene
  • Kurulum yapacağım bölüme kadar gelemiyorum.

---------------------------------------------------
    Kur'a Hoş Geldiniz.

-Windows XP'yi Şimdi Kurmak İçin Enter Tuşuna Basın.
    -Kurtarma Konsolu Kullanarak Windows XP yüklemesini onarmak için R tuşuna basın.
    -Windows XP yüklemeden Kur'dan Çıkmak İçin F3 tuşuna basın.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------

Ekranından bir önceki ekranda hata mesajını veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcomputer -- 7 Eylül 2007; 1:26:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.