Şimdi Ara

Dos' tan USB' ye geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim sorunum laptopumun üzerinde CD sürücüsü olmaması ve windowsun çökmüş olması. Biosundada usb'den boot seçeneğinin olmaması. Eğer bilgisayarı disketle dos'ta açtığımda usb sürücüne geçebilirsem , usb'ye bağladığım dvd sürücüsünden windows xp yi kurabilecem. Ayrıca xp den boot disketi yarattım ve disket FAT ile biçimlendirildi, disketle bilgisayarı dos modunda açtım ama C: sürücüsünde NTFS olduğu için C:'yi görmüyor.
    Bu konularda bilgisi olan varmı?

• oluşturduğun disketin içine linkteki dosyayı at.
    http://hddguru.com/download/dl.php?file=c29mdHdhcmUvVVNCQVNQSS1NUy1ET1MtRHJpdmVyL3VzYmFzcGktdjIuMjAuemlw&action=d58f174f79c133b892af748b1716912a&magic=358384&rectum=1000

sonra disketteki config.sys dosyasını notepad ile aç şu satırı ekle;
    device=a:\usbaspi.sys
    disket ile boot ettiğin zaman usb sürücülere harf atayacaktır.

• dediğini yaptım. usb çıkışına dvd bağladım laptopumun ( usb-IDE dönüştürücü ile). Aygıtı önce bulamadı. Sonra dvd olarak buldu ama a' dan z' ye bütün sürücü harflerini denedim geçmedi. Sonra her şeyi söküp tekrar bağladım şimdi :
    IDE/SATA Device olarak buldu ve tekrar a' dan z' ye bütün sürücü harflerini denedim yine geçmedi. dvd' ye cd koydum. Aynı denemeyi dektop bilgisayarımda yapıyorum windows içinden yeni sürücü içindeki dosyaları görebiliyorum.
  • aynı sorun bende de var.msi vr330'um var.dvd surucusu bozuk,usb den boot özelliği de yok.2'ye ayrılmış hdd de c'de win7 kurulu.d'de yedeği mevcut.windows da bi sorun oluştu.format atmam gerekiyo bu sekilde nasıl format atabilirim? bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.