Şimdi Ara

Dostoyevski'yi Can yayınlarından mı, İş Bankası Kültür yayınlarından mı okumalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet sorum başlıkta arkadaşlar. Sırayla Suç ve Ceza, Budala, Karamazov Kardeşler diye gitmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• iş bankası tabiki de hocam
  • Sadece Dostoyevski değil , bir kitap eğer İş bankası yayınlarında varsa başka yayına gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş Bankası ideal fakat ben İletişim'i daha çok beğeniyorum Rus edebiyatında. (Önsöz ve sonsözler de ilgimi çektiğinden dolayı.)
  • İş bankası bu konuda gerçekten overrated gibime geliyor. Yani iş de can da gayet iyiler ama her kitap için çevirmenine göre farklılık gösterebilir. Can daha pahalı oluyor sanırım tabi ama internetten indirimli alınca çok çok az fark ediyordu ben dostoyevskinin bazı kitaplarını alırken.

• ben iletişimi tercih ediyorum. önsöz ve sonsözün yanında dönemin ve yazarın hayatının önemli olaylarının kronolojik şekilde sıralandığı tablo ve yine yazıldığı dönemde kitap hakkında çizilmiş bazı resimlerin de olması kitabı daha anlaşılır kılıyor, kitabın içine girmeyi kolaylaştırıyor.
  • İş Bankası

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Ekonomik olsun diye internetten allıyorum kitapları. %30-40 arası indirimde oluyorlar genelde. Bir de Can yayınlarının cep kitapları var. Onların taşınması da kolay, tasarımı da hoşuma gidiyor. Bir nevi bu yüzden sormuştum. Dostoyevski dışındaki klasikler için ne dersiniz?
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt
    Bu kadar yorum boşuna gitmemiştir herhalde? Hem fikir sorup hem de tek bir öneri almamış 'can' yayınevini tercih etmemişsinizdir diye düşünüyorum.
    Eğer öyle değilse, insanların boş yere yormayın burda.
  • Hocam ne alakası var? Ben en başta niye bu 2 yayınevinin karşılaştırılmasını istediğimi yazdım sadece.

• İkisi de gayet iyidir ama imkan varsa İş Bankası almak daha iyi. O bir adım daha önde bana göre. Ama Can'dan da okunsa pişman olunmaz.
  • Can mini kitaplar güzel gibi duruyor ama ben pek ısınamadım. Bintane okudum bi daha almam sanırım.

İş bankası varken can alınmaz zaten. İş çok daha ucuzdur ve güzel çeviridir. İş bankası yayınlarını okurken cümleler bana daha akıcı geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: schwifty

ben iletişimi tercih ediyorum. önsöz ve sonsözün yanında dönemin ve yazarın hayatının önemli olaylarının kronolojik şekilde sıralandığı tablo ve yine yazıldığı dönemde kitap hakkında çizilmiş bazı resimlerin de olması kitabı daha anlaşılır kılıyor, kitabın içine girmeyi kolaylaştırıyor.

Hocam iletişimin tercümesi iş bankasına göre nasıl peki? İletişim yayınlarından çıkan yerli eserler gayet tatmin edici ama hiç çeviri okumadım.
  • 10 küsür iletişim çevirisi okudum hepsi de oldukça iyiydi. fakat bütün çevirileri iyi midir bilmiyorum. almadan önce çevirmene bakmakta fayda var. ama iş bankasından aşağı kalacağını sanmıyorum.
  • İletişim ikisini de tokatlar
  • rus klasiklerde iletişimi tek geçerim

• Çeviri konusunda Nihal Yalaza Taluy en çok övgüyü alanlardan sanırım, bu yüzden Varlık Yayınları baskılarına da bir bakabilirsin.
  • Rus edebiyatında İletişim yayınları bir tık önde. Kitabın yayınından çok çevirenine bakmak lazım. İletişim yayınlarının fiyatı biraz fazla olduğu için ben iş bankası tercih ediyorum (Hasan Ali Yücel Klasikleri).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.