Şimdi Ara

Dosya İçeriği Kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler.... Forumu takip edenlerdenim genellikle aradığım tüm sorunların cevapları mevcut fakat başıma öyle bir olay geldi ki sorunu çözemiyorum. Araştırdım benzer bir problem yok... Dosyaların içindeki içerikleri gizleyen virüsler var fakat bu virüs genellikle tüm hdd ye bulaşıyor fakat bende ap ayrı bir durum söz konusu şu şekilde anlatayım.....

Harici hdd de bulunan bir klasörün içindeki dosyalarım yok oldu.... klasörün içinde farklı klasörler ve bu klasörlerin içinde resimler + videolar vardır....

Hdd deki diğer tüm dosyalar normal fakat bu klasördeki hiç bir içerik gözükmüyor.... Klasör ve klasör içindeki klasörler olduğu gibi duruyor fakat içerik yok...

klasör kapasitesi "0" ... dosyaları ben silmedim silen biride olmadı.... Peki bu nasıl oldu?

Eğer ki bir virüsten kaynaklanıyor olsa neden sadece o klasöre bulaştı :S

fakat şöylede bir durum söz konusu harici hdd min içindeki "RECYCLER" klasöründe saklıyordum bu dosyaları... büyük ihtimalle direk RECYCLER klasörüne saldıran bir virüs yedim :(

virus programı kullanmıyordum yüklediğim kullandığım herşeye dikkat eden ve az cok pc den anlayan biri olduğum için gerek duymuyordum fakat sanırım büyük hata da yapmış olabilir şu anda eset not32 5 kurdum ve full tarama yaptırıyorum.... sağlam bir sonuç elde edebilirmiyim bilmiyorum... bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim çünki o klasör benim için çok önemli idi :(

Şimdiden tüm yorumlar için teşekkür ederim....

• bencede belli bir yere saldıran virüslerden Dosyalarını bilgisayara kopyala tarattır ve biçimlendir.
  • işin kötü yanı... klasör içinde klasör klasör içinde klasörler vardı.... bunlar gözüküyordu fakat klasörlerin içindeki örnek *.jpg ler yoktu fakat şu anda tüm klasörler kayboldu sadece ana klasör duruyor....... biçimlendirme format ws. atamam aksi taktirde dosyaların tamamen kaybolma riski daha fazla değilmi? bu yüzden o ihtimal melesef yok... harici hdd nin içinde $RECYCLE.BIN klasörü ve benim dosyalarımın bulundugu RECYCLER klasörü hala mevcut iki klasörde boş zaten $RECYCLE.BIN hep boş olur sistem dosyaları hariç (doğrumudur?) fakat bu RECYCLE deki dosyalarımı nasıl getiricem

araştırmalarım sonucu RECYCLER sızan bir virüs varmış Virus Adı: Worm_Autorun.CG ( recycler.exe,ise.exe,lsee.exe) olarak geçiyor pc de olup olmadığından emin değilim fakat $RECYCLE.BIN ve RECYCLE klasöründe saklanan bir virüs olduğu için acaba bu yüzdenmi benim klasörüme bulaştı diye düşünüyorum....

bilgisayarda genellikle "C:\RECYCLER\S-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013\ise.exe" burda olduğu söyleniyor fakat benim problemim "f:" te ve çözüm önerisi olarak

attrib-r-s-h S-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013 öneriliyor c-d-f hepsinde nedenim fakat böyle bir klasör yok

f sürücüsüne (harici hdd dem) e attrib -h -r -s /s /d *.* atmaya kalktıgımda bana

S-5-3-42-2819952290-8240758988-879315995-3665 tarafından engellendi diyor yani demek ki şu oluyor bendeki virüsün kaynagı bu ama ben bu dosyayı ortaya cıkartamıyorum.... kafayı yemek üzereyim :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Brokervampire

işin kötü yanı... klasör içinde klasör klasör içinde klasörler vardı.... bunlar gözüküyordu fakat klasörlerin içindeki örnek *.jpg ler yoktu fakat şu anda tüm klasörler kayboldu sadece ana klasör duruyor....... biçimlendirme format ws. atamam aksi taktirde dosyaların tamamen kaybolma riski daha fazla değilmi? bu yüzden o ihtimal melesef yok... harici hdd nin içinde $RECYCLE.BIN klasörü ve benim dosyalarımın bulundugu RECYCLER klasörü hala mevcut iki klasörde boş zaten $RECYCLE.BIN hep boş olur sistem dosyaları hariç (doğrumudur?) fakat bu RECYCLE deki dosyalarımı nasıl getiricem

araştırmalarım sonucu RECYCLER sızan bir virüs varmış Virus Adı: Worm_Autorun.CG ( recycler.exe,ise.exe,lsee.exe) olarak geçiyor pc de olup olmadığından emin değilim fakat $RECYCLE.BIN ve RECYCLE klasöründe saklanan bir virüs olduğu için acaba bu yüzdenmi benim klasörüme bulaştı diye düşünüyorum....

bilgisayarda genellikle "C:\RECYCLER\S-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013\ise.exe" burda olduğu söyleniyor fakat benim problemim "f:" te ve çözüm önerisi olarak

attrib-r-s-h S-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013 öneriliyor c-d-f hepsinde nedenim fakat böyle bir klasör yok

f sürücüsüne (harici hdd dem) e attrib -h -r -s /s /d *.* atmaya kalktıgımda bana

S-5-3-42-2819952290-8240758988-879315995-3665 tarafından engellendi diyor yani demek ki şu oluyor bendeki virüsün kaynagı bu ama ben bu dosyayı ortaya cıkartamıyorum.... kafayı yemek üzereyim :(

bendede tüm dosyaları yedeklemişti, film arşivim hepsi hiç oldu tamamen biçimlendirdim

• getdataback kurdum.... fakat dosyaları görmüyor klasörün içinde "S-5-3-42-2819952290-8240758988-879315005-3665" diye bir klasör var ve bunu görünür yapamıyorum
  • http://www.softpedia.com/progDownload/W32-Autorun-Worm-Removal-Download-93479.html sorununun çözümünü bilmiyorum. Ancak dediğin gibi bir virüs ise şunu kullanabilirsin.
  • arkadaşlar gece sürekli cmd den dosya gizliligini kaldırıp komutlarda desktop.ini vürüsü silme yöntemeleri ile uğraştım fakat faydası olmadı.... sanırım pc de desktop.ini problemi yok eğer varsa benim bu önemli olan klasörümde var.... $recycle.bin klasörünün içindeki gizlinmiş dosyayı silebiliyorum fakat benim klasörümün içinde bir dosya var adı "S-5-3-42-2819952290-8240758988-879315005-3665" bu... dosyayı görünür yapmaya çalıştıgımda cmd de -h -r -s ile erişimi engelliyor ve işlem yapırmıyor sanırım bunu düzeltebilsem herşey düzelicek gibime geliyor.... gece GetDataBack for NTFS kurdum ve taratma sonucu içindeki dosyaların silindiğini gösterdi ama dosyalar duruyor onları bir flash disk e kopyaladım fakat verileri kb olarak gözüksede "bu resim dosyası hasarlı veya bozuk ....... ws.ws " diye devam eden hatayı veriyor...... resimleri aşşagıda paylaşıcam.......

$recycle.bin klasörünün içinde bir cok gizli dosya cıkarttı GetDataBack bunun resimlerini paylaşıcam

benim dosyalarım recycler klasörün de idi harici hdd mi ilk aldıgım gün içinde böyle bir klasör mevcuttu zaten bende bu dosyalarımı onun içine koymuştum...
    recycler klasörü vardı ama içi bomboştu bu yüzden bende o dosyalarımı oraya koymuştum.... GetDataBack ile taradığımda recycler (beni klasörlerin olduğu yer) sadece S-5-3-42-2819952290-8240758988-879315005-3665 dosyası gözüküyor ve bunu ben cmd dende farkediyorum gözükmüyor gizliliğini kaldıramıyorum.... durum bundan ibaret....

şu anda spybot ile tarama yaptırıyorum ne olucak yine tam olarak emin değilim....... görüşlerinizi bekliyorum.... okuyup yorum yapamayan konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşlarada teşekkür ederim.... en azından kücük bişeyde olsa yazıp konuyu üst sıralarda tutarlarsa cok sevinirim....

bu resimdeki yer işte benim dosyalarımın olduğu alan içinde sadece bu dosya gözüküyor kendi dosyalarım yok.... pcden baktıgınızda hiç bir dosya gözükmüyor fakat GetDataBack ile tarattığımda dosyalara ulaştım başka bir yere kopyaladım yedek olarak verileri var kb olarak
     Dosya İçeriği Kayboldu

bu resimdede $recycle deki gizli dosyalar görünmekte.....
     Dosya İçeriği Kayboldu

buda standart jpg bozuk hata uyarısı.
     Dosya İçeriği Kayboldu

Dosya İçeriği Kayboldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnrmrc -- 29 Aralık 2011; 19:28:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar herhangi bir önerisi olan yokmu?

ve recycler dosyasının içindeki virüslü dosyanın adını değiştirdim fakat bunu zor zar bir anda başlardım fakat şimdi hangi yolu denersem deneyeyim dosya erişimi engellendi diyor... bunu virüs yapıyor bu durumu nasıl düzeltebilirim?
  • http://www.xyplorer.com/ gibi 3.parti bi dosya yönetici ile denemenizi önerebilirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKM

http://www.xyplorer.com/ gibi 3.parti bi dosya yönetici ile denemenizi önerebilirim..

XYPLORER windows tabanlı çalışan bir programmı acaba bu? bana sağlayacağı fayda ne olucak?
  • ewet.
    gizli dosyaymış sistem dosyasıymış görüntüleme izniniz war yada yok mantığı ile standart gezginin yasakları ile sınırlı kalmamanızı sağlayacak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKM

ewet.
    gizli dosyaymış sistem dosyasıymış görüntüleme izniniz war yada yok mantığı ile standart gezginin yasakları ile sınırlı kalmamanızı sağlayacak..

fakat şöyle bir durum var.... klasör de kb olarak 0 gözüküyor fakat dosya kurtarma programları ile baktıgımızda klasörler gözüküyor.... sektörlerde veriler hala duruyor harici hdd olduğu için üzerine bişey yazmamaya çalışıyorum fakat daha önceden virüs dosyaları sildikten sonra yazdımmı bunun hakkında bir bilgim yok... virüsü kaldırdığım zaman dosyalar tekrar aktif olurmu diye bir düşüncem var fakat sanırım kaldıramıyorum yada dosyalar silindiği için aktif olmayacaklar.... kurtarma programları ile işlem yaptigimdada her dosyayı kurtarmıyor :S resimlerin bir çoğunu kurtardım ama hepsi degil videoların hiç birini kurtarmayı başaramadım daha

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.