a.txt Adı Osman Yaşı 41 Medeni Durumu Hiç Evlenmemiş Eğitim Seviyesi Lise
b.txt Adı Hatice Yaşı 55 Medeni Durumu Evli Eğitim Seviyesi Üniversite
dosya okurken Adı ile Yaşı arasını ve Yaşı ile Medeni Durumu arasındaki verileri almak mümkün mü ?
dosya okuma işlemi yapıldıktan sonra şöyle gerçekleştirilebilir c# üzerinde
int adkonum=0,yaşkonum=0; string aradakimetin=""; string ifade = "Adı Osman Gül Yaşı 41 Medeni Durumu Hiç Evlenmemiş Eğitim Seviyesi Lise";
for (int i = 0; i < ifade.Split(' ').Length; i++) {
if (ifade.Split(' ')[i].ToLower()=="adı") { adkonum = i; } if (ifade.Split(' ')[i].ToLower()=="yaşı") { yaşkonum = i; }
}
for (int i = adkonum+1; i < yaşkonum; i++) { aradakimetin+=ifade.Split(' ')[i]+" "; } MessageBox.Show(aradakimetin);
quote:
Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI
dosya okuma işlemi yapıldıktan sonra şöyle gerçekleştirilebilir c# üzerinde
int adkonum=0,yaşkonum=0; string aradakimetin=""; string ifade = "Adı Osman Gül Yaşı 41 Medeni Durumu Hiç Evlenmemiş Eğitim Seviyesi Lise";
for (int i = 0; i < ifade.Split(' ').Length; i++) {
if (ifade.Split(' ')[i].ToLower()=="adı") { adkonum = i; } if (ifade.Split(' ')[i].ToLower()=="yaşı") { yaşkonum = i; }
}
for (int i = adkonum+1; i < yaşkonum; i++) { aradakimetin+=ifade.Split(' ')[i]+" "; } MessageBox.Show(aradakimetin);
kodlarin aciklamasini da ekleyebilir misin ?
int adkonum=0,yaşkonum=0; string aradakimetin=""; değişkenler başlangıç değerleri sıfır ve boş
ifade belli
ifadeyi boşluklardan kelime kelime ayırdık ve uzunluğunu aldık kelime sayısı
sonra for ile sırayla kelimeleri döndürüp adı ve yaşı ifadeleriyle kıyaslama yapıyoruz adı ifadesi nerde ise onun kaçıncı kelime olduğunu adkonum değişkenine atadık yaşkonum da aynı şekilde
sonra tekrar bir for ile bu iki rakam arasındaki kelimeleri alıp birleştirme işlemi uyguladık
quote:
Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI
int adkonum=0,yaşkonum=0; string aradakimetin=""; değişkenler başlangıç değerleri sıfır ve boş
ifade belli
ifadeyi boşluklardan kelime kelime ayırdık ve uzunluğunu aldık kelime sayısı
sonra for ile sırayla kelimeleri döndürüp adı ve yaşı ifadeleriyle kıyaslama yapıyoruz adı ifadesi nerde ise onun kaçıncı kelime olduğunu adkonum değişkenine atadık yaşkonum da aynı şekilde
sonra tekrar bir for ile bu iki rakam arasındaki kelimeleri alıp birleştirme işlemi uyguladık
tesekkurler/.
Birde Java için olanı olsaydı iyiydi. Yine de Yardımın için teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme