Şimdi Ara

Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
5
Favori
18.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı sistemin detayları bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyuruldu. Dolar getirisi garantili yeni sisteme “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” adı verildi. Tüm bankalar bu sistemi kullanıma sunabilecek.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı ile vatandaşın birikmiş Türk Lirası yatırımını TL’de tutması ve döviz kazancı elde etmesi amaçlanıyor. Vadeli hesap olduğu için faiz getirisi olacak. Faiz getirisine ek olarak paranın yatırıldığı tarih ile vadenin tamamlandığı tarih arasındaki dolar kuru farkı, faiz kuru farkından fazla olması durumunda döviz farkı vatandaşa TL olarak ödenecek. Yani dolara para yatırmadan dolar kazancı elde edilecek.

Ayrıca Bkz.Dövizdeki düşüşün ardından, akaryakıt fiyatlarına yapılacak zam durduruldu

Hesaplar 3,6,9 ve 12 ay vadeler ile açılabilecek. Belirtilen vadeden önce hesaptan çıkılması durumunda faiz hakkı sıfırlanacak ve vadesiz hesap gibi faizsiz olarak para çekilebilecek. Hesabın açıldığı tarihteki dolar kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki dolar kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabın başka bir avantajı ise bu hesapta tutulan tüm paralar stopaj vergisinden muaf tutulacak. Hesaptaki paradan dolayı vatandaştan stopaj vergisi kesintisi alınmayacak.

• Faiz yükseldi. Ayrıca yapılan işlem Options da denilen bir işlem. Finans bilen için ezber bozan bir durum değil ancak palyatif bir çözüm. Tabi okumamış adamlara bunu anlatmak imkansız. Dolar 6 liradan 18 liraya gelirken ortalıkta olmayan akp maaşlıları, 18'den 13'e düşünce ortaya çıkmaları mide bulandırıcı.

bunun merkez bankası faizinden tek farkı faiz oranının belirlenmemiş olması. yapılan şey ne Türkiye'de ne de dünyada yeni değil, bir buluş ya da mucize hiç değil. kur, belirsizlik, dövize talep ve güvensizlikten dolayı şişmişti (IIF'ye göre 1USD hala 9.50 TL düzeyindedir) https://twitter.com/RobinBrooksIIF/status/1388869748033785857 (bu gerçek piyasa koşullarında oluşan bir seviye olmadığı anlamına gelmez, sadece belli siyasi ve ekonomik şartların yükşelişi tetiklediğini ifade eder), bu şişmenin en büyük sebeplerinden biri de faiz indirimidir. şimdi bu politikadan ismi farklı da olsa vazgeçildiği için yükseliş tersine döndü. ileride ne olacağını kimse bilemiyor, bu hamleyle kısa vadede tl'ye dönüş sağlanabilirse (güven oluşursa) kurda yükseliş makul seviyelerde tutulabilir. bu şekilde en iyi senaryo gerçekleşse bile bu uygulama 1-2 sene bile sürdürülemez, daha yıkıcı sonuçları olur. öncesinden daha yüksek dolarizasyonu getirir.

kredi çekmeyi düşündüğünüzü söylemişsiniz. kredilerdeki faiz oranlarını takip ediyorsanız TCMB faiz indirimine rağmen oranların yükseldiğini görmüşsünüzdür. ben 2021 ağustos ayında işbankası üzerinden 1,65 oranla ihtiyaç kredisi çektim. şu gün ve saat itibariyle işcepte 2,14 oran alıyorum.

• En son faize karşıydık ? MB den alıp Hazineye verdin ?

• Vade tarihine göre döviz farkı yüzde 25, 50 ve 100 oranında ödenecek.

Nerede yazıyor bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • petitcoeur kullanıcısına yanıt
    hayırdır, faizler mi arttı

• Faiz yükseltmeden de Döviz kuru düşebiliyormuş, Tüm ezberler bozuldu. ekonomistim diye gezinenler fena çuvalladı.

• Sınırsız elastik yüksek faiz uygulaması mı bu? iyiymiş Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 21 Aralık 2021; 14:53:3 >
  • Hiç işim olmaz faizle. Ya altın alırım ki o da dolarla fiyatlanıyor, ya da direkt döviz alırım.

Sene başında 7TL, eylül ayında 8,30 TL olan doların 13.00TL olmasını sevinçle karşılayacak halim yok malesef.

İsteyen bunun üzerine kutlamalarını yapsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Döviz yükselirse eğer aradaki farkı vatandaşın cebinden alıp mevduat sahibine ödüyorsun ya onun ismine "faiz" deniyor süper zeka. Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı 

• fractal design kullanıcısına yanıt
    kusura bakma, 18TL den 14TL ye düşmesine çok sevindim.

• Asffdfg.

Bunlar varken 12 ay boyunca parasını TL de tutacak deli var mı?....

Seçim sonrası iptal edilir, farkıda ödemezler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kredi çekmeyi düşünüyorum. faiz yükselmeden doların ateşinin sönmesine sevindim.

• Vade bitiş tarihinden birgün önce faiz arttırımı yaparlarsa şaşırmayın.

• Sen paranı tl de tut döviz çıkarsa karşılıksız para basar farkı veririm böylece enflasyon arşa çıkar daha çok sürünürsünüz adlı plan 😅

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 15 Ocak 2022; 12:36:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

bunun merkez bankası faizinden tek farkı faiz oranının belirlenmemiş olması. yapılan şey ne Türkiye'de ne de dünyada yeni değil, bir buluş ya da mucize hiç değil. kur, belirsizlik, dövize talep ve güvensizlikten dolayı şişmişti (IIF'ye göre 1USD hala 9.50 TL düzeyindedir) https://twitter.com/RobinBrooksIIF/status/1388869748033785857 (bu gerçek piyasa koşullarında oluşan bir seviye olmadığı anlamına gelmez, sadece belli siyasi ve ekonomik şartların yükşelişi tetiklediğini ifade eder), bu şişmenin en büyük sebeplerinden biri de faiz indirimidir. şimdi bu politikadan ismi farklı da olsa vazgeçildiği için yükseliş tersine döndü. ileride ne olacağını kimse bilemiyor, bu hamleyle kısa vadede tl'ye dönüş sağlanabilirse (güven oluşursa) kurda yükseliş makul seviyelerde tutulabilir. bu şekilde en iyi senaryo gerçekleşse bile bu uygulama 1-2 sene bile sürdürülemez, daha yıkıcı sonuçları olur. öncesinden daha yüksek dolarizasyonu getirir.

kredi çekmeyi düşündüğünüzü söylemişsiniz. kredilerdeki faiz oranlarını takip ediyorsanız TCMB faiz indirimine rağmen oranların yükseldiğini görmüşsünüzdür. ben 2021 ağustos ayında işbankası üzerinden 1,65 oranla ihtiyaç kredisi çektim. şu gün ve saat itibariyle işcepte 2,14 oran alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyofc1 -- 21 Aralık 2021; 15:7:16 >

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Kim iktidar olursa olsun artık bu modelden dönüş olması çok zor, çünkü bu modeli değiştirdiği an Dövizin önüne geçemez ve koltuktan olur

• Faizsiz faiz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nassa guncelleme gelmis belliki Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı 

• yeni guncellemeyle faiz haram olmaktan çiktimi Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı 

• Türk Doları.

• 3 aylık vadeliye para yatırmadan önce İsmailağa cemaati'nin konu hakkında açıklamasını bekliyorum faiz'e giriyorsa paramı koymam.Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı 

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.