Şimdi Ara

Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
5
Favori
18.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hiç bankaya gidip 3 aylık yatırırsam dolar %100 arttı diyelim 3 ayda aradaki %100 artışın %25'inimi hesaba geçircekler yoksa %100'nü mü?

• mustymute M kullanıcısına yanıt

3 ay %25, 6 Ay %50, 12 ay %100

Bu süre zarfında para çekersen bozuluyor ve normal mevduat hesabına dönüyor. Eğer tamamen hesabı kapatırsan, Dolar farkına bakıp, düşük olandan değerlendirilip sana ödeme yapılıyor. Yani sisteme girdiğinde dolar 10'du, toplu paraya ihtiyaç oldu çekmek istedin o zaman da dolar 8'e düştü. 8 üzerinden hesaplanıp sana ana parandan daha eksik para veriliyor.

• Last Peony L kullanıcısına yanıt

Sizin yaptığınız yorumda FEDin bastığı kağıt yada paranın da değer kazanmasını sağlıyor (az yada çok ) sizin gibi 10 milyon kişi yazsa ve elindeki tl'leri ( yada kredi çekip )dolar alsa TL dolara karşı değer kaybeder . Xcoin alsa xcoinin değeri birkaç kat artabilir

Dolar 25 olduğunda zaten pekçok şeyin fiyatı şimdikinin 2.5 katı olacak . Spekülatör tepede sattığında zaten o kâr fakirden tahsil edilecek. Senin elde edeceğin kâr yada yabancı spekülatör için birşey değişmiyor.. spekülatörle yakın zamanda doları satamazsan piyasadaki ürünler 25 liraya göre fiyatlandiginda sıfır kazancın olur araba -elektronik eşya zaten aninda zam yaparlar ancak bulgarlar gibi market alışverişlerinden bir karın olur o kârda zaten diğer vatandaşların zararından oluşan kârdır

Yani dolar 25 lira olduğunda ( veya zig zag şeklinde dalgalanma olduğunda) fakir her zaman zengine (veya spekülatöre) çalışır. Getirilen sistemde ise parası olanın spekülasyon sonucunda kazanç elde etmesine gerek olmadığını ve parasının değerini koruyacağını vaat ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 23 Aralık 2021; 19:5:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• !!!!!!!! Ben iptal!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Neverdies -- 23 Aralık 2021; 19:7:39 >
  • Mr.Neverdies kullanıcısına yanıt

insanlar yaşadığı hayatı belli zaman sonra alışıyor . Vergiler olsun enflasyon olsun vs farketmiyor sonra 25 kuruşluk 1 liralık ek vergi gelince buna feveran ediyor..zaten Tokatçı iktidarlar bunu çok iyi hesaplamakta... Hatta alışkanlık nedeniyle enflasyon kadar faiz günah olmaz bile diyebiliyorlar. MB milletin cebine hortumu sokmuş ama hiçbir parti yada vatandaş buna isyan etmiyor zaten enflasyondan fazla maaş aldı mı suspus oluyor . Bunu bilen iktidarda enflasyonu istediği gibi çıkarıyor

• benim anlamadığım olay şu dolar kuruna göre TL ödemesi yapılmayacak mı? atıyorum bugün dolar 12 TL yarın 18 TL olduğunda o aradaki 6 lira fark TL olarak ödenecek. bu durumda doların yükselmesi bazı kesimlerin işine gelecek dövizi tekrar yükseltmek için ellerinden geleni yapacaklar. yanlış biliyorsam bilen biri düzeltebilir mi? Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı 

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Bunu nereden duydunuz acaba? Sonuçta dolar karşısında kaybınız olmayacak deniyor. 3 ayda %25 bu mantığa aykırı.

• -YağmurAdam- - kullanıcısına yanıt

bloomberg 'e sistemi anlatmak için katılanlar anlatmıştı, sonra bir kaç yerde daha duydum ama bankalar bunu ekstradan belirtmemiş, sözleşme gibi bir şey yapılırken belli olur bankaya sormak lazım tekrar, belki tahmin olarak da söylenmiş olabilir o zamanlar.

Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 23 Aralık 2021; 20:0:50 >

3. Ve 4. Paragrafta net yazıyor zaten. Merkez bankası açılış ve kapanış dolar fiyatından kapanış fiyatı yüksekse onun oranını alacaksın. Faiz daha fazla para verdiyse onu alacaksın. Amaç zaten dolar karşısında seni korumak ve dolar almanı engellemek.

• Önce merkez bankasını boşalttılar şimdi sıra allahın izniyle hazinede. Deli gibi devlet kurumlarını kitleri satıyorlar. Ulan ne ülkeymiş ye ye bitmiyor. 200 senedir yiyorlar hala bitmiyor. Allah her develete böle köle toplum versin.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Ayran kafası bu heralde..

• tüm dünyada sağcıların ortak noktaları saçma sapan komplo teorilerine inanmalarıdır

FED'in dünyaya dayattığı bir görüş filan yok birader, hele bana hiç sökmez öyle şeyler

ekonomi bir bilimdir, senin kendi kafandan uydurucağın bilgilerin orada bir geçerliliği yok

ben ekonomics tahsili yaptım diyorum, peki sen receponomics bilgilerini nereye dayandırıyorsun?

bak birader artık bana yazma, ama madem bu kadar ısrar ettin, bis yapan konser piyanisti misali sana bir beleş ekonomi dersi daha

1. mb %1 faizi tamamen karı değildir
    2. mb faizi %1 olsa dahi hiç bir banka sana 1,5 ile kredi veremez (bankaların pasiflerinin küçük bir kısmı mb fonlamasıdır, asıl büyük gövde mevduattır, ayrıca tahvil ve borçlanma senetleri, sendikasyon kredileri de vardır) buradan paçal bir fonlama maliyeti çıkar. buna bankanın o kadar ödediği kira, personel, yazılım vs operasyonel giderlerinin maliyeti eklenir. buna şubeler cari maliyeti denir. bunun üzerine batacak kredilerin maliyeti eklenir, son olarak kar. ayrıca risk seviyesine göre müşteriye ilave risk primi konur. müşteri ile çalışma faizi böyle bulunur. dünya tarihinde tüm bunları 0,5 puana halledecek bir banka olmamıştır, olmaz da. aç tavuk kendini darı ambarında sanır misali reis dünya başkanı olunca kimse sana bedava kredi vermeyecek
    3. yıllık %1,5 maliyetle kredi olursa tüketim patlar, enflasyon patlar. bak türkiye'de konut fiyatları, faiz 20den 12e düştüğünde 3e katlıyor, neden 1) talep artıyor 2) değerlemede kullanılan iç verim üzerinden iskonto faizi de düştüğü için değerleme artıyor 3) paranın bollaşması zaten genel fiyat seviyesini yukarı çıkardığı (enflasyon olduğu) için konut fiyatı da artıyor. benzer artışları taşıt fiyatlarında bile görüyoruz. faizler düşünce talep artıyor, bayiler karlarını artırıp, iskontolarını düşürüyorlar
    4. "Banka %1.5 faizle kredi verdiğinde tüketim ve enflasyon patlar demişsin. Oysa kredi miktarı değişmiyor " şimdi bu cümle o kadar yanlış ki kendi maddesini hak ediyor. arkadaş bak faiz kredinin fiyatıdır, fiyat ise talebi belirler. şu an en ucuz sıfır mercedes araba 1 milyon tl, günde 2-3 tane satılıyor. fiyatı 100bin tlye inse talep artmaz mı? artar. aynı şekilde şu anda kredi maliyeti %30, %1,5u geçtim %3e inse kredi talebi de aynı şekilde patlar. bu iktisadın en temel en basit arz talep eğrileri ile gösterilen bilgisidir, fizikteki newton çekim yasası gibi. receponomics de arz ve talep analizi yok galiba.

neyse dedim ya bu son beleş economics dersi, daha fazla receponomics de duymak istemiyorum, hergün sn. cumhurbaşkanı yeterince konuşuyor. lütfen artık bana yazma, yoksa banlayacağım.

• Konuyu detaylara boğarak anlatmak istediğimi yok etmek istiyorsun . 0.5 karla banka kredi vermez diyorsun mesele 0.5 kar değilki zaten özel bankaların %5-6 gibi yüksek karla başlayacağını yazmışım.Mesele 0.5 kar Bankalara yeter mi yetmez mi değil şu an %30-40 faizden çok daha düşük faiz oranlarına düşmesi. Bunun %1.5-3-5 olması o kadarda önemli değil

Senin kredi kartının 20bin lira limiti var diyelim . 12 taksitle ve aylık %2.5 faizlerle limitini kullanmışsın .K.kartlarına 48 taksit geldi ve faizi de aylık 0.1 oldu diyelim . Yine kredi kartıyla ürün satın alma patlaması olur mu. Limitin zaten 20bin lira isterse 360 ay vade ve faiz 0 (sıfır) olsun farketmez. Bu sadece kredi kartı kullanan ürünleri daha ucuz kullanmanı sağlar. Kredi limiti artmadığı sürece enflasyon patlamaz. Tüketimin artması veya işsizliğin azalması istenirse kredi limiti artabilecektir veya ekonomideki duruma göre de azaltmaya gidebilir banka yada parayı basan kurum tarafından

Mercedes gerekirse fiyatı düşürüp daha fazla satarak daha fazla kazanmak ister. Oysa TC Merkez bankasının asıl amacı kar elde etmek olamaz. FED yada Avrupa MB bankasının olabilir çünkü dolar ve euroyu Amerikalı ve Avrupalı dışında da kullanan oluyor ama Türk lirasını Türkler kullandığı için Türklerden para kazanma gibi amacı olamaz ( ama ilerde bütün dünya TL kullanırsa o zaman farklı davranabilir) .Bu nedenle MB daha fazla TL kredisi kullandırayım kar elde edeyim şeklinde düşünmez (yada düşünmemeli) Mercedes gibi müteahhit gibi yada FED yada AMB gibi... Faiz düşünce ev fiyatları artıyor doğru çünkü ev sahipleri düşen faiz kazancın önemli bir kısmının kendisine verilmesini talep etmiş oluyor böylece ayrıca düşük konut kredileri döneminde kredi hacim genişlemesi de oluyor. Limiti dolu kredi kartına taksit 12 aydan 48 aya çıkması faizin %2.5tan %0.1e düşmesi enflasyon yaratmayacağı gibi 5.5 trilyon kredi hacminin tamamının kullanıldığı sistemde faizlerin çok düşük olması yine pahalılık yaratmayacaktır. Krediler ödendikçe boşalan kredi havuzuna bankalar kredi verecek .Burda ilk baştaki talep boşalan kredi havuzundan çok olacağı için bankalar çoğu kişiye kredi veremeyecek verdiklerinden de yüksek kar isteyektir ama zamanla bu düşecektir (kredi havuzu boşaldıkça)

tarım hayvancılık konusunda ihracatın nasıl artacağını konuşurken sen süt sağmasını bile bilmiyorsun hayvanlar neyle günde kaç kez kaçar kilo yemle beslenir bilmiyorsun burda tarım hayvancılık ahkamı kesiyorsun diyen köylü durumundasın . ineğin yemesi içmesi detaylarıyla hayvancılık konusunda fikri alt ettiğini düşünüyor veya bunları anlatarak fikri arada yok etmek istiyorsun

Ayrıca cevabımı almak istemiyorsan hiç cevap vermeyeceksin. Öyle cevabı sallayayım sonra bloklayıp kaçayım diye düşünmen bile yanlış bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Aralık 2021; 16:3:3 >

Hocam bunları nerelerden duyuyorsunuz yok böyle 25 50 bilmemne. 3 ay koyunca da farkı alıyor tam olarak işte. Bunla ilgili bir yasal dayanak var mı ya da banka sözleşmelerinde birşey?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mk4Ever. -- 24 Aralık 2021; 7:7:23 >
  • %25 %50 gibi ibareler yok ama diger kaynaklarda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Madem böyle bir uygulama yapacaktınız dolar 8 tl iken neden yapılmadı. Hükümet politikalarıyla dolandırıldık kandırıldık

• Ya bu sistemde en büyük saçmalık şu - eğer ben gerçek dövizi tutup vadeliye yatırsam veya eurobond falan alsam elimdeki döviz bir faiz kazanacak ama bu sistemde döviz faiz kazanamıyor.

Hadi diyelim siz dövizin düşeceğine inanıyorsunuz ve böylece TL faiz almış oluyorsunuz bu kez de en düşük TL faizini (her bankanın hoş geldin faizlari var çok daha avantajlı olan) alacaksınız.

Sonuçta eğer bir şekilde bu manipülasyon ile döviz suni olarak baskılanıp olması gerektiği kadar yani reel enflasyon kadar yükselmezse alınan politika faizi ile paranız enflasyona karşı erimiş olacak.

Gerçekten hiç bir avantajı olmayan bir sistem.

Bir yazmadan önce araştırın be kardeşim. Yüzde diye bir kural yok

• 3-4 ay içinde çöp olacak bir sistem,hatta daha önce bile olabilir.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.