Şimdi Ara

Download İçin Bırakılan Pc Ne Kadar ELektrik Harcar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Benim pc hemen hemen öyle oluyorki bazen 1 hafta bazende 2-3 hafta kadar power tuşuna basıldığı andan itibaren açık duruyor ...

ve genelde gelen elektrik faturalarımız 100 liradan aşağı olmuyorki bi ara 208 felan geldi ...

cooler master 500 w psu var ve core 2 quad q8300 işlemci var

sizce bu faturaya pc nin katkısı ne kadardır ayda ??

bu arada evde sürekli çalışan elektronik cihazlar : Derin Dondurucu , buzdolabı , televizyon vb ev araçları ...

• Simdi en basiti p4 eski bir masa üstü olsa ekran kapalı var sayıyorum.ekran kartına hadd sayısına fan sayısına göre değişir ama aşağı yukarı 130-150waat arası çeker care duolar amd Lee'de buna yakındır ama 1000watt psulu core i3ise PC bambaskada giriş seviyesi bir PC için söyledim.surekli acıksa ayda ortalama yani söyle saatte en az 100watt çekse 24saatte 2.4kw 2.4kw da söyleki birim fiyatını tam bilmiyorum ama en yüksek gunde 1.3tl gibi bir götürüsu olur ayda en az 30tl demek.
    Bununyerine notebook kullanırsanız oda giriş seviyesi olsun boşta iken minimum 35watt kadar çekerler.genel konuşuyorum tabi ben sırf download için NetBook aldım wat metre ile ölçüyorum,pil dolarken 20watt doluyken yani normal olarak 10watt çekiyor ekranida acikken.Elektrikten hic korkmuyorum o yüzden.standbydeki cihazlarından daha az harcıyor.sonucda n270 4watt harcayan 30nm işlemci var p4gibi 80-90watt cekmiyor.yada core Duo mobil bir işlemci bile en az 20-25watt çekerken.ben yinede size NetBook tavsiye ederim.cidden 1senede elektrikten kendini amorti eder.2.elleri 250tl ye bile varken :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim masaüstü bilgisayar (amd phenom 1090t) monitör kapalı ve yüksüz 100 W harcıyor. Hergün 24 saat çalışsa ayda 31*24*100= 74.5kWsaat (yani kWh) eder. 74.5 * elektrik birim fiyatı = toplam masrafı

Kesin sonuç için bilgisayar hariç sayaca bağlı bütün eşyaları kapatıp sayacın kırmızı lambasının kaç saniye aralıkla yanıp söndüğüne (ya da mekanik sayacın diskinin bir turu kaç saniyede attığına) bakıp, bir de bu sinyalin (ya da dönüşün) kWh başına kaç defa olduğu bilgisini öğrenip bunlara göre hesaplaman gerekir.

Mesela şimdi benim sayaca baktım, 14.5 saniye. Sayacın bir yerlerinde 1600 imp/kWh yazıyor (bahsettiğim kWh başına yanma sayısı işte bu) (mekanik sayaçlarda da mesela 600 devir/kWh gibisinden yazar)

Burdaki sayaçta 1 yanıp sönme demek ki 1/1600 kW.saat enerji harcandığı anlamına geliyor. Saniyelerle zaman tuttuğumuz için bunu saniye ile ifade edelim: 1/1600*3600 kW.saniye. Bu enerji 14.5 saniyede harcandığına göre o zaman güç= 1/1600*3600/14.5=0.155 kW. Ölçüm sırasında işyerimde bütün harcanmakta olan güç buydu. (Sonra termostatlı çay ocağı çalışmaya başladı ) Bu işlemi bir defa yaptıktan sonra 14.5'e kadar olan kısım benim sayaç için hep sabit olacağından onu önceden hesaplayıp bir yere not ederim (2.25) ve sonsuza kadar mutlu mesut hesaplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 13 Şubat 2013; 11:25:05 >

• O özellikte bir bilgisayar ortalama 130-150w harcar. Tüm gün açık kaldığını varsayarsan en yüksek birime göre hesaplıyorum.

150*24= 3600W (günlük tüketim)

aylık = 3600 * 30 = 108000

108000 * 0.235 =~ 25 TL

Bu hesapa toplam faturaya eklenen tüketim bedelleri vergilerde yansıyacaktir.

Örnek 100 tllik elektrik kullanınca eklenenler ile 500tl kullanınca eklenenler farklıdır.

O nedenle ortalama 30 - 35 TL faturana getirisi var. (Değerler yaklaşıktır)
  • arkadaşların dedikleri daha yaklaşık doğru yöntemler, fakat bukadar abartı birşey istediğini düşünmüyorum.

faturama nekadar etki ediyor bir cihaz gibi düşünüyosan genel mantık yaklaşımından verilere ulaşabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crzam123

Beyler Benim pc hemen hemen öyle oluyorki bazen 1 hafta bazende 2-3 hafta kadar power tuşuna basıldığı andan itibaren açık duruyor ...

ve genelde gelen elektrik faturalarımız 100 liradan aşağı olmuyorki bi ara 208 felan geldi ...

cooler master 500 w psu var ve core 2 quad q8300 işlemci var

sizce bu faturaya pc nin katkısı ne kadardır ayda ??

bu arada evde sürekli çalışan elektronik cihazlar : Derin Dondurucu , buzdolabı , televizyon vb ev araçları ...

atakan123123 arkadasımızın dediği gibi sürekli download için kullanıyorsan laptop yada netbook kullanmanı tavsiye ediyorum, diğer arkadaşların yaptığı hesaplar gibi ort aylık 30-35 tl bi harcama yapar.
    kendim denedim cpu nun kullanma değerine göre değişiyor bilgisayarın tüketimi.
    ayrıca kw basına 0,361 tl ile çarparsanız tüm faturanız çok yaklasık olarak ortaya çıkar.

• eger downloadlari mumkun oldugunca torrent uzerinden yapiyorsan nas server tarzi cihaz almani tavsiye ederim. ortalama 100tl fiyatinda modem kadar ufak bilgisayarciktir kendileri ve 10w max guc harcarlar. bunlara monitor klavya v.s. baglanmaz, sadece harici harddisk ve internet baglanir. ag uzerinden erisip kolayca torrent linklerini eklersin 7/24 download eder. kendi bilgisayarini da kendi islerine kullanirsin. ayrica bagladigin harici harddiske de agdaki herhangi bi bigisayardan ulasabilmeni saglar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok Teşekkür Ederim arkadaşlar yani pc en fazla 30-35 diyosunuz .. 150-200 liralık bi faturaya o kadarda fazla bi etkisi yok sanırım :) evde elektrik canavarı başka birşey var o zaman sanırım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: crzam123

Çok Teşekkür Ederim arkadaşlar yani pc en fazla 30-35 diyosunuz .. 150-200 liralık bi faturaya o kadarda fazla bi etkisi yok sanırım :) evde elektrik canavarı başka birşey var o zaman sanırım :D

Ütü, fırın(rezistanslı), tost makinası, saç kurutma makinası bunlar elektriği emerler.
    Yanı kısaca Rezistanslı olan cihazlar diğer cihazlara göre elektriği çok fazla emerler.

Onlardan sonra;

Buzdolabı, çamaşır, bulaşık makinesi alır sırayı.
    Topak ampül yerine yeni çıkan LED ampüllerden kullanmak çok daha iyi. Ama fiyatları pahalı. Biraz kullanımı yaygınlaşsın ucuzlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.