Şimdi Ara

DPF İptali hk. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
4
Favori
19.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anlaşılan dpf li araç kullanmadan burda yorum yapıyorsunuz. Eğer yenisi alıp hediye ederseniz dpf kullananlar olarak çok seviniriz, dizel veya benzinli diye salak yerine koyanlara gidin bunu söyleyin ben benzinli kullananlara salak muameleside yapmadıma göre, tasaruf miktarımda kimseyi ilgilendirmez. Diğer aracımda benzinli ben şimdi benzinliye binerken salakmı oluyorum. Her şeyi geçtim 2aracım var diye, yakıt parası benim için önemsizmi olmak zorunda bazende böyle geliniyor karşıma. Kimsenin ne kadar tasaruf ettiği, neye para harcağı, ne kadar kazandığı kimseyi ilgilendirmez.

Burda dpf iptal ettirme, dpf temizletme hadi yenisini alma üzerine konusuyoruz, burada ben dizel kullanıp tasaruf ettiğim hakkında konusmuyoruz.

DPF temizletmeyi ister kendiniz yaparsınız, İster aracı uzun yolda 4bin devir civarı 20-30dk sürersiniz araç kendisi temizler. DPF dolunca çöpe at mantığı ile üretilen bir cihaz değil. Avrupada emisyonların düşük çıkmasını sağlıyan bir cihaz, dpf dolu iken emisyon testine sokun bir aracı 2kattan daha fazla dışarıya zararlı gaz çıkarır.

• rst78 kullanıcısına yanıt
    cgevrolet captiva için 12000 tl istiyo servis parayla bela satın aldım resmen
  • ben urfa servisindeki usta ile görüşmüştüm 2006 1.9 tdi jetta için . Çok zahmetli, gereksiz dedi. Eğer arızalı ise yerine yerli bir malzeme ( köpük gibi birşeyle ) dolduruyorlar sanırım. çok randumanlı olmuyor vs. zaten sıfırını almak ımkansız derecede pahalı. İptal ettırınce dpf ye gıden kanalı slıkonla kapatıyorlar ve yazılımla beyınden o hataı sildirmen gerekıyor. muayene ıle alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Anlaşılan dpf li araç kullanmadan burda yorum yapıyorsunuz. Eğer yenisi alıp hediye ederseniz dpf kullananlar olarak çok seviniriz, dizel veya benzinli diye salak yerine koyanlara gidin bunu söyleyin ben benzinli kullananlara salak muameleside yapmadıma göre, tasaruf miktarımda kimseyi ilgilendirmez. Diğer aracımda benzinli ben şimdi benzinliye binerken salakmı oluyorum. Her şeyi geçtim 2aracım var diye, yakıt parası benim için önemsizmi olmak zorunda bazende böyle geliniyor karşıma. Kimsenin ne kadar tasaruf ettiği, neye para harcağı, ne kadar kazandığı kimseyi ilgilendirmez.

Burda dpf iptal ettirme, dpf temizletme hadi yenisini alma üzerine konusuyoruz, burada ben dizel kullanıp tasaruf ettiğim hakkında konusmuyoruz.

DPF temizletmeyi ister kendiniz yaparsınız, İster aracı uzun yolda 4bin devir civarı 20-30dk sürersiniz araç kendisi temizler. DPF dolunca çöpe at mantığı ile üretilen bir cihaz değil. Avrupada emisyonların düşük çıkmasını sağlıyan bir cihaz, dpf dolu iken emisyon testine sokun bir aracı 2kattan daha fazla dışarıya zararlı gaz çıkarır.

Bana mention attığınızı yeni gördüm.. Geç de olsa cevaplayayım..

Evet DPFli veya DPFsiz hiç bir dizel aracım yok.. Anlaşılan sizin de kanserden ölen hiç bir yakınınız yok..

"Tasarruf miktarım kimseyi ilgilendirmez" ve "yeni dpf alıp bize hediye edin" demek çok pişkince olmuş..

Bir aracı alırken karlı ve zararlı yönlerini görerek alıyorsunuz.. "Totosuna güvenen borazan çalsın" diye bir laf vardır.. Dizel araç artılarıyla eksileriyle hesabınıza uyuyorsa alırsınız, uymuyorsa almazsınız..
    "Karını ben edeyim, ama zararını herkes çeksin" derseniz, fabrikasının kimyasal artıklarını dereye döken kodaman fabrikatörlerden farkınız kalmaz..

Edit:
    Ben kabak lastiklerle dolaşıp, frenlediğim halde duramayıp sizin çocuğunuza çarpsam, sonra da "napalım lastikler çok pahalı, 4 lastik hediye ediverseydin çarpmazdık" desem hoşunuza gider mi?
    Araba kullanan adam lastik masrafını da, DPF masrafını da hesaba katacak arkadaş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 8 Mayıs 2014; 22:56:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye de kullanılan araçların Partikül Filtre tıkanıklıklığı çözümü kesinlikle filtrenin araçtan sökülerek CleanMax Power ile %100 temizliğinin yapılabileceğidir. CleanMax Power ürünü bazik bir ürün olup, sadece filtrenin yüzeyindeki kurum ve zehirli gazların katı atıklarını temizleyerek Partikül Filtre yapısına kesinlikle zarar vermemektedir. Kısacası ürün çözücü özelliğe sahip olup yıpratıcı özelliğe sahip değildir. Bu nedenle Firmamız Partikül Filtrenin yapısının bozulmayacağına garanti vermektedir.
    randevu ve bilgi irtibata geçiniz...
  • Neden kul hakkına girsin ? Sanki DPF siz araçlar çok çevreciymiş gibi olmuş, garip geldi bana, bu forumda bu DPF e çok manalar yükleniyor, DPF konusu oldumu herkes çevreci kesiliyor, aslan kesiliyor, sanki trafikte araçların %100 ü çevreciymiş gibi. Hele ülkemizde 10 numara yağ gibi bir icat varken ve yollardaki araçların önemli bir yüzdesinin hurda statüsünde olduğu bir yerde, DPF kullananın iptal edince günah keçisi ilan edilmesine
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Neden kul hakkına girsin ? Sanki DPF siz araçlar çok çevreciymiş gibi olmuş, garip geldi bana, bu forumda bu DPF e çok manalar yükleniyor, DPF konusu oldumu herkes çevreci kesiliyor, aslan kesiliyor, sanki trafikte araçların %100 ü çevreciymiş gibi. Hele ülkemizde 10 numara yağ gibi bir icat varken ve yollardaki araçların önemli bir yüzdesinin hurda statüsünde olduğu bir yerde, DPF kullananın iptal edince günah keçisi ilan edilmesine

DPFsiz araçlar çevreci değil tabi ki..
    Herhangi bir dizel araç (mesela bir önceki kasa doblo) fabrikadan nasıl DPFsiz çıkar aklım almıyor..
    insanların bile nefes verirken doğaya saldığı CO2 için otomotivde birçok önlem alınırken, NOX gibi "kanserojen" bir gazın "az umursanması" küresel bir gafletin göstergesi..

Aynen gıdalarda kanserojen maddelere belli bir limite kadar izin verilmesi gibi..

Sanki kanser ilacı üreten firmalarla ortaklar anasını sattıklarım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• adam jetta 2010 dıyor. Ne o çamaşır makınasının sıcak su girişini iptal mi edıyoruz ? o iş o kadar kolay degıl. arıza lambası yakıyor. yazılımsal olarak sılinmesi lazım. silinse de tekrar yanıyor. zor zanaat
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    DPF özellikle yeni jenerasyon dizel araçlar (euro 4,5 <) için ıolmazsa olmaz bir parça...Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de "muhteşem !? " sonuçlar üretiyoruz can havliyle...kola-sitrik asit-çamaşır uyu vs duydum da silikonla tıkama olayını ilk defa duyuyorum..Binlerce mühendis çalıştırıp onbinlerce saat işgücü ve milyar euro paralarla kurulan bir sistemi nasıl böyle hafife alıyoruz anlayabilmiş değilim. DPF hokus pokusla çözülmez ve inanın direk ECU den veri alışverişi yaptığı için en ufak bir hata pahalı sorunlara yol açar..www.dpfiptali.com sayfasına girdiğinizde videoyu tıklamanızı öneririr..işin mantığını açıklıyor..ardından oradaki telefonlardan birine ulaşın bilgi için...Konuşma ve anlatılanlardan yeterince tatmin olacağınızı düşünüyorum...VW jetta da dpf zamanı geldiğinde iptal edilmesi gereken bir parça ve yıl itibariyle zamanı gelmiştir (km olarak)..Naçizane tavsiyem ucuz sözüm ona çözümlerle pahalı arızalara meydan vermeyin...kazasız günler dilerim...ha bilginiz için :http://v1.cankartuning.com/?mamut=haber_detay&haberid=419&tempx= ..linke tıklayın faydası olur tahminim..

• ahmtıl kullanıcısına yanıt
    DPF siz araç var tabiiki..Ancak 2007 ve sonrası AB ve Kyoto kriterlerine imza atmış ülkeler için araçların çok büyük bir çoğunluğu DPF li..Bazı soğuk iklimlere ve Kyoto imzalamamış ülkelere yapılan araçlarda ise DPF yoktur...Umarız biraz aydınlatabilmişizdir. iyi günler
  • Arkadaşlar Dpf iptali yazılım ile yapıldıktan sonra DPF egzozu boşaltmaları gerekmektedir. Araçlarda bu tür konularda Dpf Egr iptallerini yazılım ile saglayabilirler.
    geçen gün onlinechiptuning.com diye bir sitede bununla alakalı cihazları gördüm. Bu işe girecek arkadaşlara tavsiye ederim arkadaşlar gerçekten orjinal cihaz ile yapmalılar işlerini Clone çin malı ürünler ile araç beyni ni çökertirler ve dosyaları okuyamazlar.
  • dpf kadar lanet bişey görmedim dizelde. 2010 focus'ta 110-120 binlerde ortaya çıktı. Sıvısı bittiği için 900 tl servise bayıldık. Aynı sıvı ebay'de 100 tl ki 5 lt veya bir galon gibi bişeydi. Servisin ne kadar doldurduğunu bilmiyoruz. Araç bundan sonra 3. defa dpf yüzünden motor arızası veriyo devir 3000 e zorla geliyo, araç 60 ı geçmiyo. Bir bir buçuk sene içerisinde 2 3 kere temizletmeye para verdik. 2000 tl'yi buldu şimdiden. Senede 2 kere sorun çıkarıyo allah razı olsun. Yazılım + mekanik olarak içerisinin boşaltılması işlemini yaptırmaktan başka bir çare göremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Aman ha iptal falan ettirmeyin..
    2010 jettaya binecek durumdaki birinin, beş paralık masraftan kaçıp çevreyi kirletmesi çok duyarsızca bir davranış olur..

Aman hocam sanki adam Mercedes'e Porsche'ye mi biniyor , orta sınıf bir halk arabasına biniyor adamın para biriktirip belki de taksitli aldığı yani kısacası geleceğini ipotek altına aldırdığı bir yatırım belki de. Tabii bu tarz hesapta olmayan şeyler çok canını sıkacaktır.

Almasın arkadaşım o zaman, çevreyi kirletmeye hakkı yok. Borca girdi diye bizi mi zehirlemek zorunda?

Umarım yakalanır ve en ağır cezayı yer, bunu yapanlar.

Peki makam araci olarak kullanilan yuzlerce mercedes s serisi ve cadillac suv lere neden sesin cikmiyor? En dusuk motor hacmi 3000cc uzerinde o araclarin? Desenize Cevre kirliligi de statüye gore sizin icin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 10ff

quote:

quote:

quote:

2010 jettaya binecek durumdaki birinin, beş paralık masraftan kaçıp çevreyi kirletmesi çok duyarsızca bir davranış olur..

Aman hocam sanki adam Mercedes'e Porsche'ye mi biniyor , orta sınıf bir halk arabasına biniyor adamın para biriktirip belki de taksitli aldığı yani kısacası geleceğini ipotek altına aldırdığı bir yatırım belki de. Tabii bu tarz hesapta olmayan şeyler çok canını sıkacaktır.

Almasın arkadaşım o zaman, çevreyi kirletmeye hakkı yok. Borca girdi diye bizi mi zehirlemek zorunda?

Peki makam araci olarak kullanilan yuzlerce mercedes s serisi ve cadillac suv lere neden sesin cikmiyor? En dusuk motor hacmi 3000cc uzerinde o araclarin? Desenize Cevre kirliligi de statüye gore sizin icin...

Sen niye 2013 tarihli mesajından dolayı adama bugün sardın ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lordplanett

quote:

Orijinalden alıntı: 10ff

quote:

quote:

quote:

Sen niye 2013 tarihli mesajından dolayı adama bugün sardın ki ?

Bu mesaji, konuyu hortlatan mahluka yazsana? tarihe mi bakmak zorundayim mesaj yazmadan once?

• zotacing kullanıcısına yanıt
    vurun dizele kırbaçlayın. Zaten benzine göre daha fazla vergiye daha fazla pis ve katkılı yakıt hilesine maruz kaldığı yetmiyor vurun bakalım. Sanki temiz olan benzin üretilirken çevreye zararı yok.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Genelleme yapmışsınız gibi algılanıyor. Mesela 1.4 benzinli 2014 model Polo emisyon değeri 139 gr iken kullandığım 2.0 dci 2009 model aracın emisyonu 158 gr. Hem ötv hem MTV hem akaryakıttaki vergiler açısından zaten ağır bir vergi yükü biniyorken aradaki emisyon farkı komik derecede küçük. Vw hilesinden bahsetmedim bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Genelleme yapmışsınız gibi algılanıyor. Mesela 1.4 benzinli 2014 model Polo emisyon değeri 139 gr iken kullandığım 2.0 dci 2009 model aracın emisyonu 158 gr. Hem ötv hem MTV hem akaryakıttaki vergiler açısından zaten ağır bir vergi yükü biniyorken aradaki emisyon farkı komik derecede küçük. Vw hilesinden bahsetmedim bile.
    Nox değerleri ne alemde ? Ufak fark diye düşünmüşsünüz ama :)))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hauntedd

Nox değerleri ne alemde ? Ufak fark diye düşünmüşsünüz ama :)))

Alıntıları Göster
    Yani evet haklısınız Nox yani azot oksit salınımı son teknoloji emisyon sistemlerinde dahi düşürülemiyor yakıt dizel olunca 2x daha fazla salınıyor. Peki gerçekte bu işler böyle mi yürüyor? Bu salınımın en fazla %45'i araç egsozlarından gerçekleşiyor. Yani kalan yarısı için çok fazla yapacak bir şey yok. Gelelim kendi konumuza muhatap egsoz gazı kısmına. Saatlerce trafikte bekleyen, dere tepe sürekli inip çıkan düşük torklu araçların benzin tüketim farkını hesapladınız mı hiç? Yani bu araçlar benzinli olsaydı tüketim farkından kaynaklı olarak bir kısmı zaten salınacaktı. Öyle laboratuvardan sallamakla olmuyor bu işler. Ayrıca kapitalist düzenin galip gelmediği ne kaldı ki Azotu, nitratı, sülfatı toprağa tam da yediğimiz gıdanın köklerinden emilmek üzere gübre diye eklemiyorlar mı? Zaten gelişmiş ülkelerde elektrikli araçlar artacak ve dizel azaltılacak hatta bitirilecek. Kısa süre sonra tartışmaya gerek bile kalmayacak bir konu için provokasyon yapmanın alemi yok. Ne yapalım araçlarımızı benzin! döküp yakalım mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Yani evet haklısınız Nox yani azot oksit salınımı son teknoloji emisyon sistemlerinde dahi düşürülemiyor yakıt dizel olunca 2x daha fazla salınıyor. Peki gerçekte bu işler böyle mi yürüyor? Bu salınımın en fazla %45'i araç egsozlarından gerçekleşiyor. Yani kalan yarısı için çok fazla yapacak bir şey yok. Gelelim kendi konumuza muhatap egsoz gazı kısmına. Saatlerce trafikte bekleyen, dere tepe sürekli inip çıkan düşük torklu araçların benzin tüketim farkını hesapladınız mı hiç? Yani bu araçlar benzinli olsaydı tüketim farkından kaynaklı olarak bir kısmı zaten salınacaktı. Öyle laboratuvardan sallamakla olmuyor bu işler. Ayrıca kapitalist düzenin galip gelmediği ne kaldı ki Azotu, nitratı, sülfatı toprağa tam da yediğimiz gıdanın köklerinden emilmek üzere gübre diye eklemiyorlar mı? Zaten gelişmiş ülkelerde elektrikli araçlar artacak ve dizel azaltılacak hatta bitirilecek. Kısa süre sonra tartışmaya gerek bile kalmayacak bir konu için provokasyon yapmanın alemi yok. Ne yapalım araçlarımızı benzin! döküp yakalım mı?

Alıntıları Göster
    Düzene girersek mevzu epey uzar :)

Elektrikli araçların pillerinin verdiği doğaya zarar? Elektrik neyle üretiliyor emisyon düştü ayağına konuşuyorlar ama?

1 gemi 50.000 dizel araçlık zarar salıyor fabrikalar desen öyle, halk otobüsleri özellikle özel şahsa ait olanlar alenen yağ yakıyor mazot yerine kara duman fora o yüzden ne desek az.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.