Bildirim
DPF İptali hk. (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bilmediğimden soruyorum dpf nin iptali ne katıyor ki araca...bunu neden iptal ettirmek istiyorlar? -
bugün dpf leri iptal edenler yarın öbürgün fllik fellik piyasada çıkma dpf arıycaklar..
Nedenmi çünkü yakında emisyon üstünden vergilendirmeye geçilicek eski araçlar bu sisteme büyük ihtimal tabii olmıycak onlar gene eski sistemden ödiycekler vergiyi ama artık hani şu anda alınan egzos pulları varya muayeneye girmeden önce işde o pullar zamanı geldimi işlevsel olucak her sıınıfda araca belli bir gramaj sınır tanınıcak araç ondan fazla değerlerde çıkarsaki dpf si ve kat ı iptal araçlar allahın emri aşırı yüksek değerlerde çıkıcak ve direk muayeneye bile giremiycek ağır kusurdan kalıcak..
ingilterede o yüzden millet emisyondan geçebilmek için normalde orjinalde katı bile olmayan eski araçlara adamlar custom kat falan yapıyorlarki emisyon ölçümü düşük çıksın geçebilsin.. -
quote:
Orijinalden alıntı: darkmoon34
bugün dpf leri iptal edenler yarın öbürgün fllik fellik piyasada çıkma dpf arıycaklar..
Nedenmi çünkü yakında emisyon üstünden vergilendirmeye geçilicek eski araçlar bu sisteme büyük ihtimal tabii olmıycak onlar gene eski sistemden ödiycekler vergiyi ama artık hani şu anda alınan egzos pulları varya muayeneye girmeden önce işde o pullar zamanı geldimi işlevsel olucak her sıınıfda araca belli bir gramaj sınır tanınıcak araç ondan fazla değerlerde çıkarsaki dpf si ve kat ı iptal araçlar allahın emri aşırı yüksek değerlerde çıkıcak ve direk muayeneye bile giremiycek ağır kusurdan kalıcak..
ingilterede o yüzden millet emisyondan geçebilmek için normalde orjinalde katı bile olmayan eski araçlara adamlar custom kat falan yapıyorlarki emisyon ölçümü düşük çıksın geçebilsin..
Dpf teknik olarak iptal edtikten sonra, yazilim kisminda calisiyor gosterirsiniz muaynede dpf calisiyor emisyon dusuk cikar, muayneden sonra yazilimla kapatirsiniz sikinti olmaz. Teknik olarak motora bakicak halleri yok muaynede
Ben suan garantinin bitmesini bekliyorum, bittikten sonra dpf iptal olucak. 2lt daha az yaktigi ve performansin artigi soyleniyor. Sahsen aracta dpf isigi yanmasina az bisi kaldiginda veya yandiginda, 1-1,5lt fazla yakiyor, torku azaliyor cekis azaliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: drakyuz
bilmediğimden soruyorum dpf nin iptali ne katıyor ki araca...bunu neden iptal ettirmek istiyorlar?
Parça fiyatı çok pahalı, tıkandığında temizlenmesi ya da değişimi pahalıya patlıyor.
Egzos sistemi üzerinde direnç oluşturduğu için iptali durumunda biraz performans artışı oluyor.
Fakat bunların hiç biri havayı kirletmek, insanları zehirlemek için geçerli bir sebep olamaz. Egzosu kapkara duman, kurum atan dizeller çevreyi mahvediyor. Katalizör, DPF iptali gibi şeyler ile alınacak fazladan 2-3 hp için yapılmasını kesinlikle tasvip etmediğim bir durum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Manyetizma
quote:
ingilterede o yüzden millet emisyondan geçebilmek için normalde orjinalde katı bile olmayan eski araçlara adamlar custom kat falan yapıyorlarki emisyon ölçümü düşük çıksın geçebilsin..
Dpf teknik olarak iptal edtikten sonra, yazilim kisminda calisiyor gosterirsiniz muaynede dpf calisiyor emisyon dusuk cikar, muayneden sonra yazilimla kapatirsiniz sikinti olmaz. Teknik olarak motora bakicak halleri yok muaynede
Ben suan garantinin bitmesini bekliyorum, bittikten sonra dpf iptal olucak. 2lt daha az yaktigi ve performansin artigi soyleniyor. Sahsen aracta dpf isigi yanmasina az bisi kaldiginda veya yandiginda, 1-1,5lt fazla yakiyor, torku azaliyor cekis azaliyor.
Umarim o garanti bittikten 2 gun
sonra arabanin motoru elinizde
patlar.Ayrica 100 km.de dizel icin
2 litre ne demek yav zaten 4,5 lt
yakiyor 2,5 mu yakacak kendinizi
kandirirsiniz.Hadi sizin dediginiz
gibi olsun 2 litre azalsin 100.000
km de 4000 litre yapar 5 liradan
40 milyar kar yapacaksiniz degil
mi ?
Hesap guzel, dayim ve bircok
akrabam kanserden vefat etti
saglik icin para mevzu degildir
ama o paranin onlarca katini
harcadilar. Keske duzelseydi.
Hayat 40 binden daha ucuz degil.
Size yuklendigimi dusunmeyin
bugun siz yarin baskasi iptal
ettirir. Bu dunya bu tabiat
hepimizin.
Selam ve Saygi ile.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Doğru söylüyorsun haklısında, sanki çevremizdeki solunum yolu rahatsızlıklarının baş musibi DPF filtresi sökülmüş dizel motorlar gibi konuşmuşsun. -
Öyle bir söylüyorsunuz ki sanki dpf iptal olunca dünya kara bulutlarla dolacak...araçlarımızda dpf olmasa bile emin olun milyonlarca olan ve hergün aramızda dolaşan şahin doğandan havaya daha az karbon salar...büyük motorlu lüks araçlar jipler kamyonlar eski model araçlar emin olun yeterince havayı kirletiyor... -
quote:
quote:
Hayatınızda hiç egsoz emisyon muayenesi yaptırmadınız sanırım. Teknik olarak iptal ettirirsen emisyonun yüksek çıkar. Egsoza soktukları parça ile ölçüyorlar emisyonu. Yazılımla falanla filanla olacak iş değil. En kısa sürede gelir bu sistem inşallah.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesmuru -- 27 Şubat 2014; 0:17:05 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: cesmuru
quote:
quote:
Hayatınızda hiç egsoz emisyon muayenesi yaptırmadınız sanırım. Teknik olarak iptal ettirirsen emisyonun yüksek çıkar. Egsoza soktukları parça ile ölçüyorlar emisyonu. Yazılımla falanla filanla olacak iş değil. En kısa sürede gelir bu sistem inşallah.
5/1 oranında benzin koyarsın olur biter. taksiler nasıl geçiyor sanıyorsunuz...
-
Şahin doğan diyosunda, şu an en temizi onlar çünkü çoğu lpg li ve havayı en az kirletenler onlar... -
quote:
Orijinalden alıntı: elcas
quote:
Orijinalden alıntı: cesmuru
quote:
quote:
5/1 oranında benzin koyarsın olur biter. taksiler nasıl geçiyor sanıyorsunuz...
O konuda bilgim yok hocam
-
Sen yanında bir şahin varken mi rahat nefes alıyorsun yoksa yeni nesil dizel bir araç varken mi rahat nefes alıyorsun ? Ben şahin doğan derken sadece bu araçlardan bahsetmedim..Eski nesil araçlardan bahsettim ve bu araçların bir çoğu lpgsiz... -
quote:
Orijinalden alıntı: f.aktunc
Öyle bir söylüyorsunuz ki sanki dpf iptal olunca dünya kara bulutlarla dolacak...araçlarımızda dpf olmasa bile emin olun milyonlarca olan ve hergün aramızda dolaşan şahin doğandan havaya daha az karbon salar...büyük motorlu lüks araçlar jipler kamyonlar eski model araçlar emin olun yeterince havayı kirletiyor...
Olay karbon değil, NOx..
Benim şu imzamdaki renault 77 yılından beri garajda.. kapalı yerde çalıştırıyoruz ama şimdiye kadar hiç gözlerimi ve boğazımı yakmadı..
Arkadaşımda 2006 doblo var, açık havada rölantide çalıştırırken arkasında durduğumuzda gözlerim ve boğazım yanıyor..
Araçta kesinlikle arıza yok, sokakta aynı doblodan bir tane daha var, onun da egzoz gazı aynı şekilde..
Evimin önünde saatlerce kepçe çalıştı, ben bahçede otururken egzozu bana doğru geliyordu fakat doblo gibi gözlerimi yakmıyordu..
Sebebi ne biliyor musun? Dizel Partikül filtresi..
Karbondioksiti vücudumuz da üretiyor.. Karbondioksit ve karbonmonoksit, NOx kadar tehlikeli değildir..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
aracımın dpf iptalinin yazılım kısmını kendim yaptım, tanıdık bir ustayada cihazı cıkarmasını istedim. Pc yi bağladıgımda %60 doluluk gözüküyordu, PC den temizllettim ve yaklaşık 30dk aracın kendi kendini temizlemesini bekledim 3500devirde 30dk da anca temizledi kendini. Cihazı çıkarınca rahatladımı söylüyebilirim. Çıkan cihazıda depoya kaldırdım ne olur ne olmaz Şunuda söyleyim
şimdi dpf dpf diye bağırıyorsunuz, yok çevreye zararı azaltıyor diye. Bu dpf temizlenmesi gerekiyor o sırada tuttuğu pisliği havaya tekrar veriyor. Buna ne diceksiniz, temizlenirken aracın eksozlarından çıkan havayı, kokuyu, hatta basıncı görmenizi isterdim. O filtre temizlenirken kapalı alanda durulmaz, açık alandada aynı şekilde yaklaşamıyordum, nefesimi tıkıyordu
DPF bana göre aracı kullanırken, rakamlar tamamen sallamasyon tabiki 100km de 10gr zararlı madde vericekse, bunu 10bin km boyunca salmıyor 10bin km de sonunda temizletmek zorunda kalınca,biriktirdiği 1000gr zararlı maddeyi topluca veriyor. Buda emisyon ölçümlerinde avrupada vergiden yırtmayı sağlıyor. Bunun aksini iddia eden olmaz, o kadar zararlı maddeyi vardan yok edicek halimiz yok, araçta bunu kendi içinde ömür boyu tutucak hali yok.
DPF iptali sonrası yaşadıklarım
+araç daha atik, cidden daha atik hissediyorsunuz (teste soktuğumda %3-4 arası gibi performans artışı olmuş, ben o şekilde değilde sanki yakıtı daha iyi yakıyormuş gibi hissediyorum)
+%10-15 yakıt düştü 15lt civarı yakıyordum, 12.5-13lt de şuan, 15lt kullanışım az yakması için uğraştıgım şekliydi, eğer öyle kullanırsam 11,5 civarına kadar iner heralde yakıt. (yol bilgisayarı 14lt den 11.5lt düştü, ondan çok depo fulleyip ölçme yöntemini daha güvenli buluyorum)
+Aracı kapattıktan sonra eğer %20 den fazla doluluk varsa, boş yere fan çalısması durdu (bunuda yazılımsal iptal ettim)
+araçtaki titreme gitti (servise titreme var dediğimde DPF den dolayı, %40üstünde dolduysa normaldir temizletin demişti, 100tl temizletme ücreti vermiştim geçen yıl, bu yıl çinden getirdiğim 3$ ürün ile kendim araç beynine girip temizlettim)
+iptal ettireli 4bin km oldu, daha hiç eksozlardan siyah duman hatta gri duman bile görmedim. Garajda aracımı okula gitmeden önce 5dk önce çalıstırırım, eskisi gibi tıkanıklık yapma, baş ağrısı vs olmadı
+2hafta önce muaneye gitmeden önce yazılımsal olarak dpf açık gösterdim, muanedende geçti. Sonra tekrar iptal ettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 27 Şubat 2014; 13:45:04 >
-
quote:
şimdi dpf dpf diye bağırıyorsunuz, yok çevreye zararı azaltıyor diye. Bu dpf temizlenmesi gerekiyor o sırada tuttuğu pisliği havaya tekrar veriyor. Buna ne diceksiniz, temizlenirken aracın eksozlarından çıkan havayı, kokuyu, hatta basıncı görmenizi isterdim.
Temizlettirmek yerine yenisini alıverirsiniz olur biter..
"Yenisi çok pahalı" demeyin.. Forumda dizel tercih ederek her yıl binlerce lira tasarruf ettiğini söyleyip böbürlenen, ve benzinli kullandığımız için bizi "salak" gibi gören bir sürü insan var..
Oysa ki onların "tasarruf" dediği şeye biz "kul hakkı" diyoruz..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
dpf siz dizel araç var mı? -
abi boyle mesajlari gorunce arabama bir kez daha asik oluyorum yaa.
120 lira gaz ile 430 km istanbul sehir ici yapiyorum.ne enjektor varr ne turbo varr be dpf var ne dsg var ohh kafa miss :)
arac 1.6 102 hitler motorlu exeo bu arada.
allah lazim etmesin ama 5000 liraya motor bulurum ben arabama yaw.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 27 Şubat 2014; 18:47:50 >
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmtıl
dpf siz dizel araç var mı?
Euro 5 motorlarla yeni sisteme gectiler de bu sistem dpf miydi ondan tam emin olamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu konu başlı başına bir utanç abidesidir.
Sana o araç bir gömlek fazla gelmiş, git sat kurtul. Demek ki ona binecek maddiyatın yok.
Ayağınızı yorganınıza göre uzatmazsanız böyle reklam oluyorsunuz maalesef.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X