Şimdi Ara

Dragon Age: Origins Character Creator Yayımlandı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Dragon Age: Origins Character Creator Yayımlandı

BioWare geliştirdiği fantastik RPG oyunu Dragon Age: Origins için hazırladığı karakter yaratma programını PC platformu için yayımladı. Bu programla istediğiniz türden karakterlerinizi yaratıp oyun çıktığında oyuna ekleyebileceksiniz. 318 MB'lık programı bu adresten indirebilirsiniz.

http://files.bioware.com/dragonage_cc_dl/DragonAgeOriginsCharacterCreator_en.exe

Dragon Age: Origins, PC ve Xbox 360 platformları için 3 Kasım 2009 tarihinde, PS3 platformu içinse daha ileri bir tarihte piyasaya sürülecek.

Denedim klasik NWN de ki tarza çok benziyor ama karakter ekranındaki grafikler hoşuma gitti, yalnız dwarfları geçtim de elfler bile insanlardan güzel olmamış. Zaten ırkçı gibi sadece human karakter yaratan biriyim ama insan etrafında güzel elf olsun istiyor.

Ayrıca karakterimizi oluşturduktan sonra online olarak paylaşabiliyoruz. Save dediğimiz de program Belgelerim içerisinde Bioware adında bir dosya oluşturup karakterimizi orada saklıyor. Daha sonra oyun çıktığında bu konuda uğraşmadan aksiyon dalabilelim diye.

Kaynak: TrGamer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 13 Ekim 2009; 21:49:27 >

• adamlar ciddi ciddi yayınladı ya bunu, helal olsun. artık herkes günde 15-20 karakter üretir :P bi de 300 küsür mb. şaka gibi....
  • Yav oynayın ana karakter üzerinden , onun verdiği havayı hiç biri vermez..
  • Ana karakter yok ki? Açık uçlu RPG bu. Üç ırktan birine ait, seçtiğin sınıfta bir karakter yaratıp, her ırkta farklı bir hikayeyle başlayıp ana hikayeye bağlanıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnimePiggy

Ana karakter yok ki? Açık uçlu RPG bu. Üç ırktan birine ait, seçtiğin sınıfta bir karakter yaratıp, her ırkta farklı bir hikayeyle başlayıp ana hikayeye bağlanıyorsun.

Hayal kırıklığına uğradım , bilmiyordum.
    Bende Geralt of Rivia gibi bir şey bekliyordum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eru ilúvatar -- 13 Ekim 2009; 23:31:29 >
  • Hayal kırıklığına gerek yok, BioWare'in karakterleri nasıl şahlandırabildiğini KotOR oynayan bilir.

O son yok mu o soun
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnimePiggy

Hayal kırıklığına gerek yok, BioWare'in karakterleri nasıl şahlandırabildiğini KotOR oynayan bilir.

O son yok mu o soun

hee keşke lightsaber duelleri biraz daha hareketli olsaydı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hardcore RPGlerde her zaman karakter yaratma oyunun en can alıcı noktası olmuştur. Oyunun ilerisinde rahat etmek ve daha sonra keşke demek istemiyorsanız burada bir iki saati heba edeceksiniz. Bana bir süre sonra baygınlık gelir bu ekranda uzun uzun skilleri oku, attributes, traits. Kafayı yerim, elim seyirir start tuşuna basmak için. Bu yüzden hazır yaratılan karakterleri daha çok seviyorum, başlangıçta kaderimizi belirlemektense sonradan yaptığımız seçimlerle bu işi gerçekleştirmek daha güzel.

Şimdi şöyle de bir sorun olacak. Karakterleri yaratacağız tamam da hangi skillin oyun içerisinde ne kadar etkili olduğunu da bilemeyeceğiz. Bunu ancak oynayarak görebiliriz. Dragon Age'de bir de üstüne üstlük yeni bir sistem var. Eski D&D olsa, hangi skillin ne işe yaradığını ve gerçekten işe yarayıp yaramadığını az çok biliriz.

Neyse en azından oyun çıkana kadar karakterimiz de hazır olur, oyun çıkınca direkt dalarız kafadan oyuna. Karakter yaratma ile uğraşmayız bir daha.

Bu arada sorayım kurup deneyen arkadaşlara. Elfler, dwarflar, insanlar dışında oyuna özgü değişik ırklar var mı? Yoksa D&D benzeri mi? Meslekler nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

Hardcore RPGlerde her zaman karakter yaratma oyunun en can alıcı noktası olmuştur. Oyunun ilerisinde rahat etmek ve daha sonra keşke demek istemiyorsanız burada bir iki saati heba edeceksiniz. Bana bir süre sonra baygınlık gelir bu ekranda uzun uzun skilleri oku, attributes, traits. Kafayı yerim, elim seyirir start tuşuna basmak için. Bu yüzden hazır yaratılan karakterleri daha çok seviyorum, başlangıçta kaderimizi belirlemektense sonradan yaptığımız seçimlerle bu işi gerçekleştirmek daha güzel.

Şimdi şöyle de bir sorun olacak. Karakterleri yaratacağız tamam da hangi skillin oyun içerisinde ne kadar etkili olduğunu da bilemeyeceğiz. Bunu ancak oynayarak görebiliriz. Dragon Age'de bir de üstüne üstlük yeni bir sistem var. Eski D&D olsa, hangi skillin ne işe yaradığını ve gerçekten işe yarayıp yaramadığını az çok biliriz.

Neyse en azından oyun çıkana kadar karakterimiz de hazır olur, oyun çıkınca direkt dalarız kafadan oyuna. Karakter yaratma ile uğraşmayız bir daha.

Bu arada sorayım kurup deneyen arkadaşlara. Elfler, dwarflar, insanlar dışında oyuna özgü değişik ırklar var mı? Yoksa D&D benzeri mi? Meslekler nasıl?

Ben kurdum ve kendime bir karakter yaptım fakat o 3 ırk dısında secebileceğiniz baska bir ırk mevcut değil...Beni asıl hayal kırıklıgına uğratan ise Human ve Elflerde sadece secilebilen 3 grup olması...Warrior,Rogue ve Mage'di galiba...Ayrıca Human sectiğinizde alt sınıf olarak Human Noble'dan başka birsey secemiyorsunuz...Doğrusu beni hayal kırıklıgına uğrattı karakter yaratma ekranı ve modelleme dışında pek de ayrıntılı gelmedi ...Umarım oyun cıkmadıgından böyle birşey kaynaklanıyordur...Ayrıca bu oyunu orjinal olarak nasıl alırım...Sadece kredi kartım var...Bir arkadas P.M'den yardımcı olursa cok sevinirim

• Belki ilerde level atlayınca ve senaryoda ilerledikçe ayrıntılı prestige classlar açılıyordur. Pek kişi bilmez Wizards&Warriors diye bir oyun var eskilerden başlangıçta Warrior, Mage, Cleric, Rogue seçebiliyorduk. Level kazanıp lonca görevlerini tamamlayınca Warrior'u Barbarian, Monk, Ninja, Samurai, Valkyre bir ton mesleğe çevirebiliyorduk. DA'da da benzer bir sistem uygulanıyordur belki.

Kasım'ın 5.inden itibaren sana en yakın D&R'ı taciz edebilirsin DA geldi mi diye. Oyunu Aral İthalat getirecek, zaten EA dağıttığı için Türkiye'de rahat bulunabilen bir oyun olacak. Daha da güzeli oyunun Collector's Edition'unu da çıkaracaklar Türkiye'de. Ben CE'sini alacağım inşallah. Özel metal bir kutuda gelecekmiş, içinden kumaş harita falan çıkacakmış. İster peşin ister kredi kartı ile taksitle bile satın alabilirsin oyunu. (Reklam gibi oldu he he, dienar giderken sağda dönerken solda. )

• Sadece üç sınıfın olması, insanların genelde yeni bir rpg' ye başladığı zaman bu üç ana sınıfı (warrior, mage, rouge) seçmesi olabilir ya da sadece demo mantığıyla yapılmış bir harekettir.

Genelde; collector, special, limited edititon olaylarına para tuzağı olarak bakarım ama DAO' nun içeriği fena değil gibi (Fallout 3 kadar olmasa da)

• Collector Edition'u alınacak oyun var, alınmayacak oyun var. DA gibi ses getirecek devasa bir oyun için değer diye düşünüyorum.
  • Bende aslında tam size D&R'a Collector Edition gelmez diyecektim fakat onun da Türkiye'ye gelecek olması cok güzel olacak...Tabi fiyatta abartı bir fark olmaz ise CE'a yöneleceğim...Umarım 80-90 TL'yi gecmez de gözüm kapalı alabilirim bu oyunun CE versiyonunu...Gerci kız arkadasım yine gürültü koparabilir bir oyuna 90 TL verilir mi diyerek
  • Karakter tasarlama programına baktım.Bioware her zamanki gibi karakter tasarımını yine pek becerememiş.(Erkek Dwarf ve bayan human'lar hariç.)

Ama uğraşınca doğru düzgün karakterler yaratılabiliyor.

Bunun yanısıra demoda ırk ve karakter sınıfı kısıtlandırması var.Oyun çıktığında istediğimiz sınfı seçebileceğiz.

İzlediğim oyuniçi videolarda mekanlar fazlasıyla devasaydı.Yani o gösterişi hissediyorsunuz.Işıklandırma,gölgeler,savaş olayı olmuş.

Yılın RPG'si olacak gibi duruyor.İnşallah bizi utandırmaz.

He bu arada buda benim yarattığım karakter.Sanırım oyun geldiğinde bu karakterle başlayacağım.

• Portredeki bakışı çok tatlı olmuş.

Bunlar da benimkiler.

Daha başlayacağım sınıfı belirlemedim, eğer bunlarla kısıtlıysa büyük ihtimalle Human Warrior olacak.

• Programı demo gibi düşünen arkadaşlar için açıklama yapayım. Seçilebilen ırklar bunlar sadece zira Dragon Age evreninde iyi tarafta sadece bunlar var. Özelliklere gelirsek NWN oynamışsanız eğer o kadar çok sınıf beklemeyin ancak Mass Effect`teki gibi ( ya da yıllar önce yaptıkları KoTOR` da ki gibi )3 ana sınıf ve bunlara ait alt sınıfları daha uygun bulmuş BioWare. Sanırım Mass Effect ile birlikte daha olumlu tepkiler aldılar 20 değişik sınıf yerine ana sınıflar belirleme hakkında.

Nitekim skill ekranına geçtiğimizde de fazla bir seçenek ile karşılaşmıyoruz. Oyunda bizi aldığımız her puanı nereye harcayacağımız yerine hikayeye ve oynanışa odaklanmamız için seçilmiş bir yol olabilir. Başka bir inanışa göre de oyun için BioWare birkaç son düşünmüş ancak bunları kesinleştirebilmek için sınıf-skill çeşitliliğinde merkezleşmeye gitmişte olabilir.

Ama şundan eminim ki zamanında Mad Dog`un dediği gibi ( Blizzard`tan babam çıksa ... ) ben de BioWare`den babam çıksa oynarım. Kötü oyun yapamaz bu adamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 14 Ekim 2009; 19:31:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lanore

Programı demo gibi düşünen arkadaşlar için açıklama yapayım. Seçilebilen ırklar bunlar sadece zira Dragon Age evreninde iyi tarafta sadece bunlar var. Özelliklere gelirsek NWN oynamışsanız eğer o kadar çok sınıf beklemeyin ancak Mass Effect`teki gibi ( ya da yıllar önce yaptıkları KoTOR` da ki gibi )3 ana sınıf ve bunlara ait alt sınıfları daha uygun bulmuş BioWare. Sanırım Mass Effect ile birlikte daha olumlu tepkiler aldılar 20 değişik sınıf yerine ana sınıflar belirleme hakkında.

Nitekim skill ekranına geçtiğimizde de fazla bir seçenek ile karşılaşmıyoruz. Oyunda bizi aldığımız her puanı nereye harcayacağımız yerine hikayeye ve oynanışa odaklanmamız için seçilmiş bir yol olabilir. Başka bir inanışa göre de oyun için BioWare birkaç son düşünmüş ancak bunları kesinleştirebilmek için sınıf-skill çeşitliliğinde merkezleşmeye gitmişte olabilir.

Ama şundan eminim ki zamanında Mad Dog`un dediği gibi ( Blizzard`tan babam çıksa ... ) ben de BioWare`den babam çıksa oynarım. Kötü oyun yapamaz bu adamlar.

Yanlız NWN'da bundan cok daha fazla sınıf vardı...Bu oyunda Human ırkının secebileceği sadece 3 sınıf var...Bence cok az...Human Warrior'un alt sınıfında ise sadece Human Noble var...Secim hakkı bile yok ki...Ama söyle birsey olabilir,oyunda level atladıkca değisik sınıflar acılıp multi-sınıf olabilir...Zamanında NWN 1'in ek paketlerinin birinde bunu yapmışlardı prestige class adında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeaCulpa_27 -- 14 Ekim 2009; 20:51:01 >

• NWN oynamışsanız eğer o kadar çok sınıf beklemeyin derken ben de NWN da daha çok sınıf olduğunu belirtmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lanore

NWN oynamışsanız eğer o kadar çok sınıf beklemeyin derken ben de NWN da daha çok sınıf olduğunu belirtmiştim.

Pardon,kusura bakma yaw...Yanlıs anlasılma olmus,bazen ağır işten dolayı beyin sulanıyor benim...
  • Yılın RPG'si olacağa benziyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.