Bence mantıklı bir yöntem. Oyunun zorluğu oynayanın becerisi kadar olacak. |
Dragon's Dogma II | PS5 | ANA KONU (10. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Momentumdan da ziyade level scaling gibi işte Bethesda oyunlarındakine benzer. Öyle de güçlendiğini hissetmiyorsun ki çok gıcık bir şey.
-
Hocam o zaman da şu kötü oluyor. Mesela Tears Of The Kingdom'da iyi build kastığım için oyunun zor olması gereken yerlerini tek seferde geçiyordum. Yani güçlü olduğumu hissettim ama heyecanı azaldı boss savaşlarının. Bu en azından bunu sağlıyor.
-
Hocam peki seviye ölçekleme olacaksa seviye sistemine ne gerek kalıyor ki? İnsan geliştiğini hissetmek istiyor. Geriye kalan tek motivasyon seviye atladıkça açılan yeni yetenekler oluyor ki bu da görsel anlamda kattığı çeşitlilik dışında bir işe yaramamış oluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam tr yama çok büyük avantaj. Ana dili gibi ingilizce konuşan biri degilseniz pc de oynamak epey avantajlı. Kaldı ki ben ingilizcem yeterli olan oyunlarda dahi Türkçe oynuyorum yama ile. Türkçe yazı görmek ayrı bir keyif. 😀 sisteminiz de fazlasıyla yeterli oyun için. Yoksa 30 fps e mahkum ve ingilizce oynayacaksınız konsolda.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok parametre var hocam burada. Seviye atlayınca yeni özellik, büyü açıyorsun mesela. O yine sana fayda edecek. Yani detaylarını bilmiyoruz şu an. Yaratık canı var, vurduğu hasar var, aldığı hasar var, aynıları sizin karakter için var. Aynı zamanda ai'ları daha iyi hale geliyor olabilir sizin oynayışınıza göre vs. Görmek lazım. Bence kötü bir sistem değil.
-
Bu oyun souls değil ama epic boss savaşları ne zamandır yapmadım pas landık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi run...rabbt -- 8 Mart 2024; 18:5:22 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Karakter yaratma ekranı epey detaylı olmuş. Epey vakit alıyor.
-
Türkçe altyazı yok, 60FPS yok. Neyleyim ben böyle oyunu? Dünyanın en iyi oyunu olsa ne yazar...
Hocam bence acısını oyundan çıkarmayın 🙂 Brothers a tale of sons remake incelemesini gördünüz mü bilmiyorum ama tam bir rezalet. Series s te 454p ye mi ne düşüyordu çözünürlük. Hepsinde mi yapımcı suçlu diye düşünmeye başladım artık. Maalesef ya pro gelmeli ya ps6. Bence siz yine yapımcıya kızıp oyundan vazgeçmeyin. Efsane bir şey geliyor 🙂
Hocam Brothers iyi bir örnek olmamış. Ben 4070 - 7800x3D ile oynuyorum dlss açıkken bile oyun sıkıntı yaşıyor. O oyun komple sorunlu performans açısından. Ama onun dışında evet konsollara anlam yüklememek lazım daha önce de dediğim gibi 30 gayet normal. Dile ise hiç şaşırmamak lazım Capcom ne zaman tr desteği verdi ki şimdi versin.
Geçen birkaç video daha izledim. Ps performansı sıkıntılı 30 bile stabil değil. Drop yiyor aksiyon anlarında. Pc ve Xbox yok ortada. Pc'yi bu kadar saklamaları da hayra alamet değil. Re Engine'ın ilk open world oyunu bu. Umarım patlamaz bir şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2024; 15:23:51 > -
Hocam o oyunun optimizasyonunun kötü olduğunu biliyorum zaten de. Anlatmak istediğim şuydu. Sözde yeni nesil olarak sunulan konsollarda optimizasyon da iyi yapılmadı mı hemen kendilerini bırakıveriyolar. 454p çözünürlük ne yahu? Kaç nesil öncesinin? Dragon's dogma 2 nin motoru gayet övülen bir motor değil mi? Hadi o öyle diyelim. Buna ne diyeceğiz? Belki ayrıntılı açıklamalı yazsaydım daha net anlaşılacaktı. Umarım şimdi daha net anlaşılmıştır 🙂
Oyunların cpu kullanımına çok fazla yüklendiği bir döneme girdik. Bunun acısını da en çok Nintendo dışı konsolların yaşayacağını düşünüyorum. Nintendo'nun böyle oyunları çalıştırma derdi zaten yok o yüzden aradan sıyrılıyorlar. Ps 5 4-5 sene iş yaptıysa Pro ya da 6 2-3 sene yapacaktır oyunlar böyle devam ederse. Pc'de ortalama üstü sistemi olan yine sorunu aşabiliyor aşamıyorsa da donanım değiştirip kurtulabiliyor ama bu konsol tarafında problem. Bence Sony bile bunun farkında zaten. Pc'ye yöneliyor. Yani bir konsol çıkarayım öyle 7 sene iş yapsın devri artık bitti. Ya aşırı güçlü bir konsol olması lazım ki maliyeti çok fazla olur, ya da 2-3 senede bir yeni cihaz çıkarmaları lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2024; 15:38:6 > -
Aynen öyle hocam. Konsolların işi önümüzdeki dönemlerde daha da zor olacak. O yüzden diyorum bunu kabullenip 30 fps de olsa alıp oynamak lazım. Ya da pc ye geçmek lazım. Maalesef başka bir yol da yok.
Evet böyle konuşunca konsol düşmanı sanılıyor ama ben yıllarca ps kullandım. Ne olduğunu ve yapabileceğinin sınırlarını biliyorum ve hiçbir zaman bana teknik olarak beklediğimi veremeyeceğini bildiğim için pc'ye verdim ağırlığımı. Çünkü ipler benim elimde pc'de. Bir tek Switch var konsol olarak o da vadettiğini veriyor artık sınırına geldi gerçi seneye en geç o da yeni konsola geçecek. Şu an Nintendo oyunlarını pc'ye getirmeye başlasınlar onu da bırakırım direkt.
Yani o sebeple ps'im olsa 30 fps'ye takılmam çünkü absürt gelmez. Takıldıysam da demek ki alternatif arama vakti geldi derim. Bunun çözümü Pro veya 6 da değil çünkü. Kısa süreli çözüm sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2024; 15:43:55 > -
Oyuna lafım yok hocam, ne olursa olsun 30FPS oyun oynamam. Gerekirse 1080p olsun ama 60FPS olsun. Türkçe olmaması da etken.
Ben de konsola düşman değilim. Ss ile şansımı denedim 20+ yıldan fazla pc ci olarak. Birkaç sene sonra baktım olmuyor 😀 yeniden pc ye geçtim. Sony oyunlarına hastayım. Nasılsa onlar da pc ye getiriyor exc lerini. Hiçbir engel kalmamış oldu.
Evet iki konsolun da cazibesi kalmadı pek. Xbox hele bildiğimiz Microsoft yani sadece oyun açanı
He ne zaman çok makul, bütçe kısıtlıysa. Alırsın S'i takılırsın. Fiyat olarak en uygun o.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2024; 15:48:52 > -
59'dan itibaren performansı konuşmaya başlıyorlar. Aksiyon anlarında 24-25 fps'ye düştüğü oluyormuş.
Digital Foundryyoutube
Trapped in a plain white room with only two plants for company, an on-location Rich dials into the next DF Direct Weekly for salvation. Joining him this week as John and Alex, discussing the shutdown of the Yuzu and Citra emulators, the latest Sony PC ports from Nixxes, the Xbox partner showcase and hints of machine learning-based upscaling from AMD. Meanwhile, John's beard attracts an extraordinary and possibly unhealthy level of attention. Find DF Direct Weekly as a podcast on your favourite podcast streaming service. Join the DF Supporter Program for pristine video downloads, behind the scenes content, early access to DF Retro, early access to DF Direct Weekly and much, much more: https://bit.ly/3jEGjvx Subscribe for more Digital Foundry: http://bit.ly/DFSubscribe Want some DF-branded tee-shirts, mugs, hoodies and more? Check out our store: https://store.digitalfoundry.net 0:00:00 Introduction 0:01:30 News 01: Nintendo forces Yuzu, Citra shutdown 0:28:16 News 02: Horizon PC specs released, Ghost of Tsushima PC announced 0:39:29 News 03: Xbox partner showcase drops! 0:58:53 News 04: Dragon’s Dogma 2 has unlocked frame-rate on consoles 1:09:03 News 05: Footage emerges from cancelled TimeSplitters game 1:15:30 News 06: AMD teases AI upscaling… but what is it? 1:26:42 Supporter Q1: Should I buy an OLED Steam Deck now, or wait for new portable Windows handhelds? 1:33:56 Supporter Q2: If cost were no issue, what VR headset would be best for PC gaming? 1:37:23 Supporter Q3: How does DLSS quality at 1440p compare to DLSS performance at 4K? 1:42:28 Supporter Q4: Do you think Sony will release their own dedicated gaming handheld? 1:48:20 Supporter Q5: How does John feel about being labeled as a television producer? 1:49:00 Supporter Q6: Did John and Marc get up to any shenanigans in Germany? 1:52:16 Supporter Q7: What’s the longest John has gone without shaving his beard?https://www.youtube.com/watch?v=EVFv0UIJOjA&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 11 Mart 2024; 20:4:43 > -
Dragon's Dogma (@DragonsDogma) on Xtwitter
me after one less hour of sleep 💀https://twitter.com/DragonsDogma/status/1767243281682116888
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X