Şimdi Ara

.:| Drakensang: The River Of Time |:. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
11.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

quote:

Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27

Oyunu oynayanlar ve anlayanlara bir sorum olacak. Ben takım gelişiminde pek genel özellik olan Strength vs gibi şeylere vermiyorum. Sebebi ise inanılmaz puan götürüyor ve pek getirisi olmadığını düşünüyorum. Genellikle skill'lere büyücülerde büyülere yükleniyorum. Acep yanlış mı yapıyorum. Oyun bazı yerlerde inanılmaz zorluyor. Hard oynuyorum ve bir görevde resmen canım cıktı becerinceye kadar.

Strength savaşçıların vazgeçilmezi biliyorsun ki. İlk Drakensang'de büyüler nispeten zayıf kalıyordu. Ana karakterim savaşçıydı, yanımda da Forgrimm, amazon kadını Rhulana ve Gladys. Yani benim grupta 3 savaşçı vardı, Gladys ise hırsız ve büyücüydü. Ama büyü yeteneği de daha çok destekleme niteliğindeydi. Dolayısıyla benim için strength vazgeçilmez özelliklerden biriydi. Geliştirebildiğin kadar bu temel özelliklere ver, çünkü bunlar pek çok skilli doğrudan etkilediğinden nispeten az bir puanla karakterinde çok farklar yaratıyorsun.

Şu anda oyun başında olduğumdan dolayı zaten 4 kişiyiz. Lakin genel özellikler iyi puan götürüyor diye pek vermek istemedim. Forgrimm zaten banko adamım olacak. Ana karakterimde fighter. Grubu bir okcu ve hırsız-healer ile desteklemek istiyorum gerekli adamlar gelirse eğer. Bu sebeble Folgrimm ve ana karakterim ile Forgrimm'de Willpower'a yüklenmek zorunda kaldığım gibi kullandığı silaha göre o özelliğe de yükleniyorum. Eliöde yeterli puan kalmıyor. En iyisi iyice bir biriktirip öyle harcamak. Cevap icin cok sağol bu arada Gökhan

• Ya bu ilk oyunda combat talentleri illa bir trainerdan para karşılığında mı öğreniyorduk?
    Forgrimm için ofensive combat talentı alıcam ama gerekli statları da karşıladığım halde seçemiyorum, alamıyor.

Not: oyunu en son 1 sene önce bırakmıştım o yüzden hatırlamıyorum, dragon age daha yeni bitti şimdi buna devam ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nerevar

Ya bu ilk oyunda combat talentleri illa bir trainerdan para karşılığında mı öğreniyorduk?
    Forgrimm için ofensive combat talentı alıcam ama gerekli statları da karşıladığım halde seçemiyorum, alamıyor.

Not: oyunu en son 1 sene önce bırakmıştım o yüzden hatırlamıyorum, dragon age daha yeni bitti şimdi buna devam ediyorum.

Para karşılığında hocalardan öğreniyorsun, zaten para sorun olmuyor da önemli olan yeterli adventure pointinin olması ve doğru hocayı bulmak.
  • Oyunu aldım da almanca çıktı
    Bunun ingilizce yaması falan yok mudur?
  • karakter öneriniz var mı?
    oyunda elf ormanlarındaki antik harabelerde şeytana geldim ama onu yenemiyorum. 5 seal buldum onları ekledim ancak pek faydası olmuyor siz nasıl geçtiniz acaba?
  • moshi moshi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurtale valinoreva

karakter öneriniz var mı?
    oyunda elf ormanlarındaki antik harabelerde şeytana geldim ama onu yenemiyorum. 5 seal buldum onları ekledim ancak pek faydası olmuyor siz nasıl geçtiniz acaba?

aşağıki linkde şeytan ile yaptığım savaşı aşağıdaki linkten indirip izleyebilirsiniz.

drakensang şeytan ile savaş

quote:

Oyunu b.gün denedim. Nedense bilmiyorum ama bu oyun benim cok hosuma gidiyor. Bol renkli grafikleri olsun, oynanış bicimi olsun hoşuma gidiyor. Abartmıyorum ama nedense Dragon Age kadar sevdiğim bir seri oldu kendileri. Hele Forgrimm'i ilk acılışta görünce cok sevindim. Tabi sonra oyun başında sakallı hali ile görüyoruz. İlk oyunu oynayanlar sakal akibetini iyi bilecektir. Ayrıca ilk oyunda quest'de bolca ismini duyduğumuz Aldo kanlı-canlı karşımızda.

Oyunu E8200 işlemci, 4GB Ram ve GTX 260 ile full'de cok cok rahat oynuyorum. RPG severler denemeli, hardcore RPG severler balıklama atlamalı. Yanlız ilk oyunda oyunu cözmüş iken burada unuttuğum ve hatırlamadığım bir iki stats işi var;

Bunlardan biri weapon stats'larında yanyana bulunan 0/-1 gibi rakamlar neyi ifade ediyor. İkincisi ise aynı rakamlar zırhlarda da mevcut. Bunu bir türlü cözemedim. İlk oyunu anlayarak oynayanlar oyuna cok rahat alışacaklardır. Herşeyi ile ilk oyunun aynısı olmuş.

silahlarda ki rakamlardan birincisi silahın attack a katkısını ikincisi ise parry e katkısını gösteriyor. kalkanda da aynısı geçerli.

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetinanowski

Fast travel diye haritada gösteriyor ama,fast travel olayını yapamıyorum.Var mı böyle bir imkanımız,ordan oraya koşmak biraz can sıkabiliyor?

haritada partini sana en yakın olan fast travel noktasına tam olarak götürdüğünde (ama haritada tam üzerine gelecek şekilde) haritayı aç ve başka herhangibir fast travel noktasına tıkla, tıkladığın noktaya anında ışınlanacaksın

ilgilenene oyunun inventory edit programı bunun sayesinde alamayacağınız silah, item vs kalmayacak!!

drakensang inventory editor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozhanx -- 28 Kasım 2010; 20:30:11 >

• cevap için teşekkürler gördüğüm kadarıyla item farkları var. pek silah değiştirmemiştim ben.
  • quote:

Oyunu oynayanlar ve anlayanlara bir sorum olacak. Ben takım gelişiminde pek genel özellik olan Strength vs gibi şeylere vermiyorum. Sebebi ise inanılmaz puan götürüyor ve pek getirisi olmadığını düşünüyorum. Genellikle skill'lere büyücülerde büyülere yükleniyorum. Acep yanlış mı yapıyorum. Oyun bazı yerlerde inanılmaz zorluyor. Hard oynuyorum ve bir görevde resmen canım cıktı becerinceye kadar.

Tabiki genel özelliklerin herşeye etkisi var, örneğin damage vuran bir büyü yapacaksın thunderbolt atıcaksın, o büyünün açıklamalarında in/ag/cn yazıyor diyelim.Bu o büyü yapılırken ona verdiğin level puanı dışında o statlardanda etkilendiğini gösterir(açıklamada sp* denen durumlarda ki çoğunda der)sp spell power gibi bişey.
    Şimdi örneğin senin büyü kısaca sp* + 5 vuruyo.Hesap şöyle: bilgisayar in/ag/cn için 3 tane 20lik zar atar.Atılan zarlar 12/10/8 olsun senin o statlarında sırasıyla 10/13/10 olsun ilk zardan -2 aldın,ikinci zardan +3 üçüncüden + 2.O büyüye verdiğin level puanı yani sp de 7 olsun.Bu durumda + aldığın puanlar hesaplanmıyor ama eksiler damage ini düşürüyor.yani levelpuanın(7)- in statından aldığın 2 ve büyünün açıklamasında olan +5 toplamda 10 vurursun.
    Sadece damage vuran büyülerde değil tüm büyüler ve özelliklerde(çiçek toplamada falanda) sistem böyle işliyor.Umarım anlatabilmişimdir.

• Vay vay vay vay... Uzun zamandır oyun, eğlence gibi etkinliklerden uzaktayken (evliliğin kendisi de hazırlığı kadar zorsa daha da uzak kalacağım gibi ) yeni Drakensang gelmiş sessiz sedasız. Sanırım daha bir kaç ay daha oynayamayacağım ama kutusuna bakıp iç çekmek için hemen sipariş edeyim. Oynayanlara bir kaç şey sorayım bari hemen
    -Oyunun renkli atmosferi sürüyor mu? Oyunda en beğendiğim şeylerden birisiydi renkleri.
    -Karakterler diyaloglarda hala ellerini ayaklarını oynata oynata konuşuyorlar mı? (çok gülerdim ben buna)
    -Hatunlar hala mükemmel vücutlara mı sahipler? (koca oyunda bir tane taş gibi olmayan hatun yoktu yahu. Yoo memnunum! )
    -Oynanış stili aynı mı?. Sırf bir kaç kutu daha fazla satacağız diye aksiyona boğmamışlardır oyunu umarım.
    -Büyüler hala sanki yetersizlermiş, zayıf kalıyorlarmış gibi bir izlenim uyandırıyorlar mı?

• Oyunu indirip sadece beş dakika oynayıp, Dragon Age'e benzediği için sildim. Evet, şimdi çok pişmanım.
    Bu beş dakika içerisinde kıyıya yanaşmış, küçük bir gemide başladım sanırım. Sonra ormandı, kamptı falan, o arada çıkış yolunu bulamadım. İlerlemenin yolu nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thausael

Vay vay vay vay... Uzun zamandır oyun, eğlence gibi etkinliklerden uzaktayken (evliliğin kendisi de hazırlığı kadar zorsa daha da uzak kalacağım gibi ) yeni Drakensang gelmiş sessiz sedasız. Sanırım daha bir kaç ay daha oynayamayacağım ama kutusuna bakıp iç çekmek için hemen sipariş edeyim. Oynayanlara bir kaç şey sorayım bari hemen
    -Oyunun renkli atmosferi sürüyor mu? Oyunda en beğendiğim şeylerden birisiydi renkleri.
    -Karakterler diyaloglarda hala ellerini ayaklarını oynata oynata konuşuyorlar mı? (çok gülerdim ben buna)
    -Hatunlar hala mükemmel vücutlara mı sahipler? (koca oyunda bir tane taş gibi olmayan hatun yoktu yahu. Yoo memnunum! )
    -Oynanış stili aynı mı?. Sırf bir kaç kutu daha fazla satacağız diye aksiyona boğmamışlardır oyunu umarım.
    -Büyüler hala sanki yetersizlermiş, zayıf kalıyorlarmış gibi bir izlenim uyandırıyorlar mı?

Evliliğin kendisi hazırlığından kolaydır...
    O sürece sabredebilen insan evlenebilir. Sabredemeyen evlenmesin zaten :P

Ama akıllı olacaksın. Ev hanımı alacaksın... Sonra sen oyun oynarken o çayını demleyip getirecek...
    Bizim de zamanında akılsızca hayalini kurduğumuz ve bir iki akılsız arkadaşın cidden başardığı gibi gidip de senle beraber oyun oynayan hatun alırsan da oturur haline ağlarsın...
    Evin hala öğrenci evi gibi kalır... İkinizde oyun oynarken yemeği kimse yapamaz. Bulaşık-ütü-çamaşır vs. paylaşmak zorunda kalırsınız...
    Bir arkadaşınla ortak ev paylaşıyordan çok fazla bir farkı da olmaz...

Ha Drakensang mı... Onu da bi başlayabilsem anlatacağım da... :P Hele bi FO:NV'yi bitirsem...

• quote:

Vay vay vay vay... Uzun zamandır oyun, eğlence gibi etkinliklerden uzaktayken (evliliğin kendisi de hazırlığı kadar zorsa daha da uzak kalacağım gibi ) yeni Drakensang gelmiş sessiz sedasız. Sanırım daha bir kaç ay daha oynayamayacağım ama kutusuna bakıp iç çekmek için hemen sipariş edeyim. Oynayanlara bir kaç şey sorayım bari hemen

Ben kısaca cevap vermeye calışayım.

-Hala oyunun o renkli havası durmakta ki bende cok beğeniyorum bu özelliğini. Böyle masalsı bir ortam katıyor ama cocuksu kalmıyor aksine bazı karanlık ortamlarda gayet ürkütücü.
    -Bazen acayip bir görüntü oluştursa da devam ediyor
    - Tam gaz devam ama yenge hanım kızmasın sonra. Uyarmadı deme.
    -Oynanış stili de aynı. Hatta nedense ilk oyuna göre cok daha fazla zorlandım diyebilirim.
    -Büyüler bana göre yetersiz fakat başka arkadaş ne düşünüyor bilemiyorum. Hatta bana göre büyücüler yetersiz. Neredeyse grupta 3 Warrior ile gideceğim. Hele Thief karaktere sağlık büyüsünü öğretir iseniz bence hic gerek bile yok. Ya da ben oyunu büyücüler kısmından cözemedim

• quote:

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Evlilik o kadar da zor değil, ama baştan oyunla ilgili kurallarını koy sonradan sıkıntı çekme. Unutma eşine yapacağın küçük jestler, sürprizler sana bütün akşam oyun süresi olarak geri dönecektir. Unutma. Hemen sorulara geçeyim:
    -Atmosfer aynen devam ediyor. Hatta yeni oyunda ışık ve gölge efektlerini artırıp ortamı daha da şenlendirmişler.
    -Aynen el kol hareketleri devam.
    -Afet-i devran.
    -Yok oynanış aynı.
    -Onu bilmiyorum o kadar oynamadım.

Kötü bir haber vereyim. Oyunun yapımcısı Rodeon Labs battı. Onu satın alan firma bu tarz RPGlerin para getirmediğine karar verip Diablo tarzı bir oynanışa sahip online oyun Drakensang Online'ı yapmaya başladı.

• Bu oyun önerilen sistem gereksinimlerinden daha aşağıya oynanabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

quote:

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Evlilik o kadar da zor değil, ama baştan oyunla ilgili kurallarını koy sonradan sıkıntı çekme. Unutma eşine yapacağın küçük jestler, sürprizler sana bütün akşam oyun süresi olarak geri dönecektir. Unutma. Hemen sorulara geçeyim:
    -Atmosfer aynen devam ediyor. Hatta yeni oyunda ışık ve gölge efektlerini artırıp ortamı daha da şenlendirmişler.
    -Aynen el kol hareketleri devam.
    -Afet-i devran.
    -Yok oynanış aynı.
    -Onu bilmiyorum o kadar oynamadım.

Kötü bir haber vereyim. Oyunun yapımcısı Rodeon Labs battı. Onu satın alan firma bu tarz RPGlerin para getirmediğine karar verip Diablo tarzı bir oynanışa sahip online oyun Drakensang Online'ı yapmaya başladı.

Sağolasın. Oyunla ilgili ipleri ben çoktan kaybettim yahu hiç sorma. Bakalım hanımefendiyi olaya alıştırmak bakımından kinect alacağım. Bu evlilik alışverişinin arasında (sormayın, büküldüm resmen) onu da kaynatmayı planlıyorum.
    Firmanın kapanmasına üzüldüm ya. Doğru düzgün RPG üreten firma kalmadı zaten. Dragon Age 2'den de Mass Effect: Dragon Age çıkacak gibi görünüyor. Bioware ruhunu paraya teslim edecek gibi, bari Pirhana Bytes, Larian falan kendilerini kurtarabilseler.
    Yaw Diablo'nun ilk haber olduğunu hatırlarım; Gameshow'dan Murat 'MAC' Adanç "süper FRP geliyor" dedi ve oyun çıkınca özür dileyip "Crusader'daki robotun Brave Heart setine girmiş hali" demişti. Bu türde hiç gelecek görememiştik o zamanlar. Nerden nereye vallahi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer Roses

NWN 2 ye geçmeyi istiyordum newvegas tan sonra ama acaba bunu mu denesem yeter wasteland çölleri biraz fantastik dünyaya geçmek lazım

Direk bunu dene... NWN2 çok dull... Atmosferi, havası yok, içi boş gibi duran bir oyun... Sanki siyah-beyaz...

Du bakalım FO:NV bitsin, direk atlayacağım buna da ama, anca 1 ayı bulacak gibi :P

Çok teşekkürler dostum.
  • benim ana karakterim bir warrior ama blacksmith filan o özellikleri nasıl açabilirim acaba?birde br ton şey çıkıyor fıçılardan neyi nerede kullanacağım kimin işine yarıyor bir türlü çözemedim.bu oyunun geniş açıklamalı bir türkçe sitesi mevcut mu acaba?
  • bu oyunun türkçe yaması var mı acaba?
  • RPG yağmurundan kendimi biraz kurtarabildikten sonra nihayetinde Drakensang: TROT'a başlayabildim. Oyun genel anlamda bir önceki oyun ile aynı mantıkta, yani hala harika. Fazla ilgi görmemiş sanırım ancak RP sistemi ve öğeleri açısından gayet başarılı bir oyun. Denemeyen RPG sever varsa hemen yumulsun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 17 Ocak 2011; 9:51:05 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.