Şimdi Ara

dropshipping hakkında bilgili olan varmı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.317
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sistemi bayağıdır duymuştum ama aklım pek almadı benim anladığım şu şekilde ;

Şimdi diyelim N11 Tüm Fırsatlarda Polo Bayan Ayakkabı 29.00 tl normaldede 70.00 diyelim ben 50.00 tl den ilan açıyorum 2 adet sipariş alıyorum 29.00 tl den ilan verene adama sipariş geçiyorum teslim adresi olarak da bana sipariş veren 2şahsın adresini veriyorum. Benim anladığım olay bu ha " la o olay öle değil şöyle oluyor " diyen varsa dinlemeye başladım bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen öyle. Satıcısın, sipariş alıyorsun, sipariş aldığın ürünü ilgili siteden sen alıyorsun, gönderi adresi olarak da sana sipariş veren kişinin adresini giriyorsun, senin sipariş verdiğin site ürünleri kargo üzerinde hiçbir site bilgisi bulunmadan direk girdiğin adrese gönderiyor. Genelde Çin siteleri kullanıyor bu sistemi.
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    tamam da bu sefer adam benden 50,00 tl den aldı ayakkabıyı ama diğer adam buna fatura kesicek 29,00 tl diye o şekilde göndericek birde sistem üzerinde ürünü ben sattım gözükecek maliye bana demezmi nerde kardeşim bu ayakkabının faturası irsaliyesi diye
  • KSKcarpediem kullanıcısına yanıt
    Yurtiçinde işler nasıl dönüyor hiç bilmiyorum. Sen işin ticaret tarafındasın anladığım kadarıyla. Küçük tutarlı ve az miktarlı siparişlerde pek bir sıkıntı olacağını sanmam ama rakamlar yükselirse mutlaka iş maliye tarafına intikal edecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marjinal01

Yurtiçinde işler nasıl dönüyor hiç bilmiyorum. Sen işin ticaret tarafındasın anladığım kadarıyla. Küçük tutarlı ve az miktarlı siparişlerde pek bir sıkıntı olacağını sanmam ama rakamlar yükselirse mutlaka iş maliye tarafına intikal edecektir.

amaç çarkı çevirmek tabi ama yinede teşekkür ederim ilgilendin
  • GÜNCEL
  • quote:

Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

tamam da bu sefer adam benden 50,00 tl den aldı ayakkabıyı ama diğer adam buna fatura kesicek 29,00 tl diye o şekilde göndericek birde sistem üzerinde ürünü ben sattım gözükecek maliye bana demezmi nerde kardeşim bu ayakkabının faturası irsaliyesi diye

Şu an hepsiburada bazı ürünlerinde bu dropshipping sistemini kullanıyor. Hepsiburada tedarikçi ile anlaşıp satın alacağı fiyat üzerine kârını koyarak sitesinde listeliyor. Sen ürünü hepsiburada sitesinden alıyorsun. Tedarikçi firma irsaliye ile ürünü sana gönderiyor. Faturasını da direk hepsiburadaya kesiyor. Basılı fatura istemişsen eğer hepsiburada da sana posta ile faturanı gönderiyor. Sistem bu şekilde işlediği için mali açıdan ne hepsiburada nede tedarikçi herhangi bir sorun yaşamıyor.
    Hepsiburada sadece aracılık yaparak stok lojistik gibi maliyetlere girmeden payını almış oluyor.

Şimdi sen burada hepsiburada konumunda olacaksan tedarikçi yani satıcı ile anlaşman lazım gerisi kolay

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayalet_tr kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada yıllardır bu sistemi kullanıyor büyük boyutlu ürünlerde. Son zamanlarda da bolca mobilya ürününde bunu kullandıklarına şahit oldum fakat burada Hepsiburada'nın uyguladığı sisteme "dropshipping" demek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Hepsiburada'nın yaptığı kendi deposundan değil, üreticinin veya ihtalatçının deposundan gönderim yaptırmak böylece arada ürünlerin kendi deposuna ulaşma masrafından kurtuluyor.
    Dropshipping sisteminde ise satıcı aslında hem son tüketiciye hizmet veriyor hem de aracı hizmeti güdüyor, gelen siparişi sizin isteğinize göre etiketleyip sizin müşterinize yolluyor ve arada sizin de kar etmenize olanak sağlıyor. Asıl satıcıya avantajı kendi etiketi üzerinden elde edemediği satış miktarına erişebilecek olması ve kurduğu lojistik merkezini tek satıcı yerine birden fazla satıcıya kullandıracak olduğu için verimini en yukarıya çıkarmış oluyor.
    Genel olarak denildiği gibi "Çin siteleri"nde uygulanıyor ama ülkemizde bu şekilde iş yapabilen birisini görmedim. GittiGidiyor, Sahibinden gibi siteler üzerinden "siparişinizi verdikten ortalama 15 gün sonra elinizde" yazısıyla satılan ilanlar özellikle 4- 5 sene önce vardı fakat son yıllarda bu yazıları görmez oldum. Asya tarafında Aliexpress, DealExreme gibi sitelerin, Avrupa ve Amerika tarafında ise Amazon'un adının yayılmasıyla birlikte insanlar kendisi sipariş vermeye başladı.

• hayalet_tr kullanıcısına yanıt
    O hepsiburada benim o tirajlı bir site yapmam için bi ev parası harcamam lazım benim kastım N11 gittigidiyor gibi yerde dükkan açmak

• bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    Asıl problem benim asıl malı satan adama benim sattığım fiyattan fatura kestirebilmem adam kendi benim sattığım fiyatada satabileceğinden bu işe yanaşmaz ancak indirimde olup ben alıcam kârla benim satmam onada dükkandan fatura kesmem lazım değilmi?

Dropshipping sistemini kabul eden bir site zaten dediğiniz gibi sizin adınıza sevk irsaliyesi kesmek durumunda.
    Faturayı ise siz müşterinize ürünle birlikte veya ayrı olarak iletebilirsiniz.
    Bu sistemi benimseyende ülkemizde yok herhalde değilmi

Çin kaynaklı siteler üzerinden getiren başarılı bir satıcı görmedim ben, benzer şekilde Amazon vs. üzerinden de bu işi büyük hacimde yapan birisini görmedim. Ülke içerisindeki satıcılardan alarak yapan belki vardır bu işi yapan yerler, o konuda bir bilgim yok.
    Bu sistemi es geçiyorum ozaman,
    e-ticaretde bilginiz var gibi son kez şunu sorayım size malum sitelerden kendi adıma faturalı aldığım ürünü aynı site üzerinden dayımın kendi adına kayıtlı vergi levhasından fatura keserek ben satabilirmiyim

faturasını dayının adına kestir. mali yönden sakıncası olmaz ama garanti olaylarında nasıl işler bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.