Şimdi Ara

DSC SONY H50 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
43.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet birazda benden kaynaklanmış olabilir alışamadık daha resimler genelde otomatik konumda çekildi belki bir ustanın elinde daha güzel çekebilir
  • öyle bir makinada otomatik mod kullanılırmı hiç,manuel in tadını çıkar bence
  • @badigart37,
    Bu fotografın orjinal boyutlarını "cc""ye yüklersen memnun olurum. İlk bakışta son derece baygın renkler dikkati çekiyor ve bu boyutta bile Purple Fringing yani kenarlarda mor saçaklanmalar çok belirgin.
    Büyük zoomlamada sisli görünüş normaldir aradaki hava tabakası ve katmanlar arası ısı farkı bunu ister istemez yaratır. Makinanın kusuru olduğunu düşünmüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: badigart37
    ..............

DSC SONY H50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 27 Mayıs 2008; 15:05:48 >

• bence de hava durumu ile alakalı birşey (puslu çıkması)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ishtare

bence de hava durumu ile alakalı birşey (puslu çıkması)

olabilir.Şahsen bence bu fotoğrafı kritere almak doğru olmaz.Makinadan biraz daha iyi anlayan birinin elinde olursa daha iyi olur...Sonuçta makinanın potansiyeli olmadığı evvelden eklediğim linkten belli.
    ISO800 ü bile hoşuma gitti.

@badigart

@bipekkan abimin dediği "cc"www.dosya.cc dir.Belki bilmiyorsan belirtmek istedim.Bence onunda görüşlerini muhakkak dikkate al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 27 Mayıs 2008; 18:05:55 >

• resimleri yükledim yorum ve kararı siz verin dedigim gibi benim acemiligim var cogu otomatik ayarda çekildi
  • @badigart37,
    Benim gösterdiğim fotografı yüklememişsiniz sol tarafta ağaç dalları olan fotograf.

quote:

resimleri yükledim yorum ve kararı siz verin dedigim gibi benim acemiligim var cogu otomatik ayarda çekildi

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@badigart37,
    Benim gösterdiğim fotografı yüklememişsiniz sol tarafta ağaç dalları olan fotograf.

quote:

resimleri yükledim yorum ve kararı siz verin dedigim gibi benim acemiligim var cogu otomatik ayarda çekildi

http://www.dosya.cc/DSC00226.JPG.html
  • Orjinalden alıntı: bipekkan

@badigart37,
    Bu fotografın orjinal boyutlarını "cc""ye yüklersen memnun olurum. İlk bakışta son derece baygın renkler dikkati çekiyor ve bu boyutta bile Purple Fringing yani kenarlarda mor saçaklanmalar çok belirgin.
    Büyük zoomlamada sisli görünüş normaldir aradaki hava tabakası ve katmanlar arası ısı farkı bunu ister istemez yaratır. Makinanın kusuru olduğunu düşünmüyorum.

Evet fotoğrafın orjinalini gördüm ve son derece moral bozucu bir mor saçaklanma var. Ben de sipariş verdim birkaç gün içinde elimde olur. Özellikle yurtdışı forumlarda da h5 ile kıyaslama yapılıyor; benimde eski makinam h5 olduğu için makinam ulaşır ulaşma size testleri sunacağım.
  • Fotografta gorulen pus havadaki nemdir. Nem oranı yuksek havalarda normalde çıplak gozle goremeyecegimiz su zerrecikleri yuksek veya ultra zoomlarda fotograflara bu sekilde sis ve pus olarak yansır. Kisaca cihazın bir hatası degildir gorulen olay.

H50'de kardesi H9 GIBI MAALESEF beklentileri karsılayamadı (bence). Cihazda herseyden önce cok fazla PF var (mor sacaklanmalar) ve akabinde dusuk isolarda dahi renklerde aşiri bir bozulma, sanki bir cam gobeginin arkasından fotografa bakiyormuşcasina renklerde dagilma ve fluulaşmalar goruluyor. En önemlisi ise H50'de image kalitesi yine h9 gibi sabit! Yani menude "image sıkıstırma oranını secemiyorsunuz" ve muhtemelen default setings ise oldukca agresif bir sıkıstırma yaparak asagida gorulen "cam gobegi efekti" bozulmalarina neden oluyor...

H50, ISO 125 İLE ÇEKİLMİŞ BİR KARE

DSC SONY H50

%100 CROP;
    ISO 125'TE DAHİ DURUM İÇLER ACISI! YUKARDA BAHSETTİGİM "CAM GOBEGİ EFEKTİ" YEŞİL ALANLARDA BARİZ BELLİ OLUYOR. (AYRICA P.F. BU KAREDE DE YİNE KENDİNİ BELLİ ETMİŞ)

DSC SONY H50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 7 Haziran 2008; 20:20:39 >

• şimdi moralim bozuldu işte bu yorumlardan sonra tam fz18 alacaktım kahverengi çekiyor dendi bunu aldık bundada morluk çıktı acaba nikon p 80 mi alsaydık yüksek zomlu iyi bir makine alalım dedik dert ettik
  • quote:

şimdi moralim bozuldu işte bu yorumlardan sonra tam fz18 alacaktım kahverengi çekiyor dendi bunu aldık bundada morluk çıktı acaba nikon p 80 mi alsaydık yüksek zomlu iyi bir makine alalım dedik dert ettik

Nikon P80'i, h50'ye kesinlikle tavsiye ederim! Ürün bugun elime gecti (stoguma girdi) ve hemen bi merakla sarı ışıkta ilk deneme/test cekimlerimi yaptim. Sonuc; P80 BEKLEMEDİGİM BİR SEKİLDE OLDUKCA TATMİNKAR SONUCLARA İMZA ATTI! Yarın gunduz birkac ornek cekim yapip koyarım

Nikon P80 de Sevdiklerim ve garip bulduklarim;

- 27mm geniş açıdan baslayan 18X optik zoom kapasitesine inat tembel olmayan ve ışıgı iyi gören bir sensör.

- Sport Continuous modunda, 3mp'de saniyede 13 fp gibi İNANILMAZ BİR HIZDA ardışık çekim hızı!

- Dünyanın en küçük 18X optik zoom kamerası

- 1/4000 Shutter hızı, f2.8-4.5, 10 kademe diyafram aralıgı.

- Benzerlerine gore bu sensörde başarılı yuksek iso perfonmansı.

- Bekleme modunda LCD ekranda sürekli "live" (canlı) olarak diyafram ve enstantene degerleri gösterimi! (Shutter'a basın/basmayın cihaz ortam ısıgına gore surekli olarak tespit ettigi f ve s degerlerini canli olarak ekranda gösteriyor. Kesinlikle çok eglenceli ve kullanışlı bir özellik )

- 1cm macro

- Dahili monochrome filtre efektleri

- Yumuşak ve dusuk aralıklı focus mekanizması (yag gibi çalişiyor, hafifce dokunmanız kafi)

- Otomatik gurultu giderme (NR) ve Dagılma kontrolu secenekleri

- 230.000 pixel, 2.7 inch otomatik ışık kontrollu ekran (ortam ısıgına gore otomatik kendisi parlaklıgını ayarlıyor + manuel ayar)

- Sıfıra yakın PF (ya da henuz ben goremedim )

- Oldukca randımanlı çalışan VR systemi (Sensör Shift Optik IS)

- Kucuk ce ergonomik tasarım + yüksek işçilik ve malzeme kalitesi (cihaz mini bir slr tadında)

- Homojen dagilima ve çok iyi mesafeye sahip güçlü flash

- Hafif vivid ancak dogal renkler (menuden her turlu ince ayar secenegine sahipsiniz)

- Dogru exposure (pozlama)

- Yetersiz ısıkta dahi nikon'un compactlarinda gormeye alişkin olmadıgımız sekilde "hızlı ve dogru çalışan AF" (Auto focus)

- Hızlı yüz tanıma

- İyi beyaz dengesi

- Nikon D-bracking özeligi

- Çok hızlı işlem ve menü hızı + çok detaylı playback menusu (türkçe menu var)

Nikon P80 Sevmediklerim;

- Lens Hood bir micro switch ile haberleşmiyor. (Lens koruma kapagı objektife takılı iken eger cihaz çaliştirilirsa objektif kapagı açmak için zorlanabilir )

- Optik zoom sadece simge ile gosteriliyor rakamsal bir ifade yok.

- EVF'nin cozunurlugu oldukca iyi (230.000 pixel) ancak biraz daha parlak olabilirmiş (cok da buyuk bir sorun degil gerci)

- On/Off tuşu hafiften dısarda tasarlanmış, çantada kullanacaklar dikkatli olmak durumunda. Zira cihaz cantada kazara çalısırsa yukarda belirttigim lens kapagı sorunu yasanabilir.

- Beyaz denegsi "auto" modunda ilk açılışta ortamın renk sıcaklıgını (skalasını) ölçmek ve görmek için bazen farklı beyaz dengeleri arasında gidip gelebiliyor ve bu durum direk lcd ekranda goruluyor. Ancak sonunda mutlaka dogru dengeyi kuruyor.

- Şarj cihazı gostergesi kırmızı yerine turuncu tercih edilmiş ve batarya cıktıktan sonra dahi surekli led yanıyor (Gerci bu bir sorunmu tartişilir!)

- Joystick ile direk iso ayarına erişilmiyor menuden ulaşmak zorundasınız.

Şimdilik ilk dikkatimi çekenler bunlar, kesfettikce daha yazarim...

NIKON P80, YAKLASIK 4.5MT MESAFEDEN SARI ISIK + NORMAL KALİTE ÇEKİM; (Kaliteyi "fine" yapmadan cekmisim)

DSC SONY H50

Orjin;http://img168.imageshack.us/img168/2633/dscn0028hq6.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 7 Haziran 2008; 20:21:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

şimdi moralim bozuldu işte bu yorumlardan sonra tam fz18 alacaktım kahverengi çekiyor dendi bunu aldık bundada morluk çıktı acaba nikon p 80 mi alsaydık yüksek zomlu iyi bir makine alalım dedik dert ettik

Nikon P80'i, h50'ye kesinlikle tavsiye ederim! Ürün bugun elime gecti (stoguma girdi) ve hemen bi merakla sarı ışıkta ilk deneme/test cekimlerimi yaptim. Sonuc; P80 BEKLEMEDİGİM BİR SEKİLDE OLDUKCA TATMİNKAR SONUCLARA İMZA ATTI! Yarın gunduz birkac ornek cekim yapip koyarım

Nikon P80 de Sevdiklerim ve garip bulduklarim;

- 27mm geniş açıdan baslayan 18X optik zoom kapasitesine inat tembel olmayan ve ışıgı iyi gören sensör.

- Dünyanın en küçük 18X optik zoom kamerası

- 1/4000 Shutter hızı, f2.8-4.5, 10 kademe diyafram aralıgı.

- Benzerlerine gore bu sensörde başarılı yuksek iso perfonmansı.

- Bekleme modunda cihaz LCD ekranda sürekli olarak diyafram ve enstantene degerlerini gösteriyor! (Shutter'a basın/basmayın cihaz ortam ısıgına gore surekli olarak tespit ettigi f ve s degerlerini "live" olarak ekranda gösteriyor!)

- 1cm macro

- Dahili monochrome filtre efektleri

- Yumuşak ve dusuk aralıklı focus mekanizması (yag gibi çalişiyor hafifce dokunmanız kafi)

- Otomatik gurultu giderme (NR) ve Dagılma kontrolu secenekleri

- 230.000 pixel, 2.7 inch otomatik ışık kontrollu ekran (ortam ısıgına gore otomatik kendisi parlaklıgını ayarlıyor + manuel ayar)

- Sıfıra yakın PF (ya da henuz ben goremedim )

- Oldukca randımanlı çalışan VR systemi (Sensör Shift Optik IS)

- Kucuk ce ergonomik tasarım + yüksek işçilik ve malzeme kalitesi (cihaz mini bir slr tadında)

- Homojen ve çok iyi mesafeye sahip güçlü flash

- Hafif vivid ancak dogal renkler (menuden her turlu ince ayar "image parameter" secenegine sahipsiniz)

- Dogru exposure (pozlama)

- Yetersiz ısıkta dahi nikon'un compactlarinda gormeye alişkin olmadıgımız sekilde "hızlı ve dogru çalışan AF" (Auto focus)

- Hızlı yüz tanıma

- İyi beyaz dengesi

- Nikon D-bracking özeligi

- Çok hızlı işlem ve menü hızı + çok detaylı playback menusu (türkçe menu var)

Nikon P80 Sevmediklerim;

- Lens Hood bir micro switch ile haberleşmiyor. (Lens koruma kapagı objektife takılı iken eger cihaz çaliştirilirsa objektif kapagı açmak için zorlanabilir)

- Optik zoom sadece simge ile gosteriliyor rakamsal bir ifade yok.

- EVF'nin cozunurlugu oldukca iyi (230.000 pixel) ancak biraz daha parlak olabilirmiş (cok da buyuk bir sorun degil)

- On/Off tuşu hafiften dısarda tasarlanmış, çantada kullanacaklar dikkatli olmak durumunda. Zira cihaz cantada kazara çalısırsa yukarda belirttigim lens kapagı sorunu yasanabilir.

- Beyaz denegsi "auto" modunda ilk açılışta ortamın renk sıcaklıgını (skalasını) ölçmek ve görmek için bazen farklı beyaz dengeleri arasında gidip gelebiliyor ve bu durum direk lcd ekranda goruluyor. (Ancak sonunda mutlaka dogru dengeyi kuruyor)

- Şarj cihazının şarj gostergesi kırmızı yerine turuncu ve batarya cıktıktan sonra dahi surekli led yanıyor.

- Joystick ile direk iso ayarına erişilmiyor menuden ulaşmak zorundasınız.

Şimdilik ilk dikkatimi çekenler bunlar, kesfettikce daha yazarim...

NIKON P80, YAKLASIK 4, 4.5MT MESAFEDEN SARI ISIK + NORMAL KALİTE ÇEKİM; (Kaliteyi "fine/iyi" yapmadan aceleyle cektim)

DSC SONY H50

Orjin;http://img168.imageshack.us/img168/2633/dscn0028hq6.jpg

slm pininfarina iyi bir deneme yapabilirmisin mesala son zumda kaç x yakınlaştırma yapıyor gibi h50 640 a 480 toplam 81 zum yapıyor ama hali berbat nikonun o cözünürlükte zumu nasıl en düşük cözünürlükte toplam zumu nedir merak ediyorum ve başarısı nasıl acaba gercekten resmi cok güzel

• P80 vs H50: iso test:

http://fotoactualidad.blogspot.com/2008/05/nikon-p80-vs-sony-h50-iso-test.html sanırım foto yüklenmesinde sorun olabiliyor.

DSC SONY H50

arkadaşlar sanki iso perf aynı ama görüntü işlemedeki farklar olayı bitrmiş gibime geldi. Daha keskin ve evet daha az işlenmiş nikon p80 bence önde gözüküyor.

bu da p80 incelemesi:http://www.steves-digicams.com/2008_reviews/nikon_p80.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 28 Mayıs 2008; 11:55:50 >

• P80 ile bugun alel-acele çektigim birkaç kare. Bence bu makine fuji s8000, olympus sp570uz, fz18 ve h50'den çok daha iyi iş çıkarıyor

Zira ne fz18 gibi her iso seviyesinde agresif noise reduction uygulayarak + kahverengi çekme gibi bir problemi var, ne de h50, sp570 ve s8000 gibi iso100'de bile bariz belli olan "cam gobegi" efektine sahip. P80'de bunlar şimdilik eser yok! Default ayarlarla aldigim sonuçlar gayet tatmin edici özellikle Nikkor objektifin keskinligi dikkat çekici. Cihazı tanidikca, huyunu-suyunu anladikca ve ince ayarlarla çok daha iyi işlere imza atacagına suphem yok...

DSC SONY H50

DSC SONY H50

DSC SONY H50

ISO 400 MACRO;

DSC SONY H50

DSC SONY H50

DSC SONY H50

DSC SONY H50

DSC SONY H50

DSC SONY H50

DSC SONY H50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 28 Mayıs 2008; 19:24:25 >

• bir türlü makineyi tam kullanımıyorum bir arkadaş da alsada forma katılsa bizde ögrensek yoksa gercekten nikon dahamı başarılı
  • resimler güzelde sanki biraz beyazımsı gibi banamı öyle görünüyor anlamadım 2 makine arasında bariz bir fark var bende cok fazla amatörüm bakacagız belki h50 başarılı çıkabilir başkaların elinde
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.