Şimdi Ara

DSC SONY H50 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
43.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: badigart37

ben makineye yedek pil aldım g g ama nedense makine tanımıyor uyumsuz pil diyor ama herşeyi aynı neden olabilir

Sahte ve orjinal olmayan bir batarya ondan. Uzerindeki herseyi aynı olacak sekilde yapmak sence çok mu zor?
  • orj'nal d'ye aldim
  • quote:

Orjinalden alıntı: badigart37

orj'nal d'ye aldim

Her soylenene inanmaya devam et sen ustad

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 30 Mayıs 2008; 0:38:30 >
  • Mor saçaklanmaların NR (Noise Reduction) (Gürültü-Gren Azaltma) bir ilgisi yoktur. Bu problem makinede kullanılan mercek takımının yarattığı bir durumdur. ASPH mercek kullanılmayan her objektifte malesef az veya çok vardır. Ana nedeni fotografı çekilen alanın her noktasından gelen ışın demetlerinin mercek takımından geçerken özellikle kenarlara ve kşelerde daha az kırılmaya maruz kalarak sensör üzerine değil arkasına düşmesinden kaynaklanır. Zıtlığın (Contrast) çok belirgin olduğu noktalarda (Gökyüzü-Ağaç dalları gibi) iyice sırıtır ve mor renkli saçaklanmalara neden olur. Bu durum özellikle geniş açı manzara çekimlerinde kenarlar ve köşelere doğru orjinal boyutta iyice belirginleşen netlik-keskinlik dolayısıyla detay kayıplarına neden olur ve fotograf ortalarda çok net ve keskinken kenar ve köşelere doğru merkezden uzaklaştıkça fluğlaşmaya başlar. Yakın plan çekimlerde derinlik farkı ortaya çıktığından bu olayı hissetmezsiniz.
    Bunu gidermenin özellikle X çarpanı yüksek objektiflerde en az 2 grup ASPH tipi maliyeti oldukça yüksek özel tasarım mercek kullanımından geçer.
    @pininfirina' nın konu ettiği durum orjinal boyutta belirgin olarak ortaya çıkan kristalizasyon olayıki bu fotografın her tarafında görülür ve doğrudan NR' nin her an devrede olmasından kaynaklanır. Örneğin bu olay FZ50 FZ18 gibi makinelerin başbelasıdır. Üstelik NR' yi tamamen devre dışı edilemediğinden bunu aşmanın yolu, biraz fazla pozlama vermek ve makineyi max. pixelde kullanmamaktan geçer.
    quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

badigart kardeş,bu H50'nin uzaktan kumandası ne işe yarıyor?
    Birde makineyi tanımaya başladın yavaş yavaş,bu mor saçak olayı devam ediyormu hala.Acaba pininfarina arkadaşın dediği gibi NR değerinden mi kaynaklanıyormuş yoksa?

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Mor saçaklanmaların NR (Noise Reduction) (Gürültü-Gren Azaltma) bir ilgisi yoktur. Bu problem makinede kullanılan mercek takımının yarattığı bir durumdur. ASPH mercek kullanılmayan her objektifte malesef az veya çok vardır. Ana nedeni fotografı çekilen alanın her noktasından gelen ışın demetlerinin mercek takımından geçerken özellikle kenarlara ve kşelerde daha az kırılmaya maruz kalarak sensör üzerine değil arkasına düşmesinden kaynaklanır. Zıtlığın (Contrast) çok belirgin olduğu noktalarda (Gökyüzü-Ağaç dalları gibi) iyice sırıtır ve mor renkli saçaklanmalara neden olur. Bu durum özellikle geniş açı manzara çekimlerinde kenarlar ve köşelere doğru orjinal boyutta iyice belirginleşen netlik-keskinlik dolayısıyla detay kayıplarına neden olur ve fotograf ortalarda çok net ve keskinken kenar ve köşelere doğru merkezden uzaklaştıkça fluğlaşmaya başlar. Yakın plan çekimlerde derinlik farkı ortaya çıktığından bu olayı hissetmezsiniz.
    Bunu gidermenin özellikle X çarpanı yüksek objektiflerde en az 2 grup ASPH tipi maliyeti oldukça yüksek özel tasarım mercek kullanımından geçer.
    @pininfirina' nın konu ettiği durum orjinal boyutta belirgin olarak ortaya çıkan kristalizasyon olayıki bu fotografın her tarafında görülür ve doğrudan NR' nin her an devrede olmasından kaynaklanır. Örneğin bu olay FZ50 FZ18 gibi makinelerin başbelasıdır. Üstelik NR' yi tamamen devre dışı edilemediğinden bunu aşmanın yolu, biraz fazla pozlama vermek ve makineyi max. pixelde kullanmamaktan geçer.
    quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

badigart kardeş,bu H50'nin uzaktan kumandası ne işe yarıyor?
    Birde makineyi tanımaya başladın yavaş yavaş,bu mor saçak olayı devam ediyormu hala.Acaba pininfarina arkadaşın dediği gibi NR değerinden mi kaynaklanıyormuş yoksa?

Teşekkür ederim üstad.Bu mor saçak olayı az veya çok genelde görülen birşey sanırım.Çözümü maliyeti yüksek mercek kullanımından geçtiğine göre.
    Neyse ben fotoğrafa bakınca pek teknik problemler görmüyorum zaten.Ekranda yada kağıtta resim var mı var,renklimi renkli,yeterli. :)))) Cahillik işte.
    Neyse,o zaman ben bu akşam iş çıkışında H50'yi almaya gideyimmi yoksa başka bir tavsiyeniz varmı?

Büyükler,imin ellerinden,küçüklerimin gözlerinden öperim

• @kyibe,
    H50' nin şu anki fiyatı 720-910 YTL arası. Bu makina için kişisel görüşüm bu fiyata daha iyileri 2. elde de bulunabilir. S6000FD gibi.
    Ayrıca, Fuji'nin efsane F31FD' nin optik IS' li modeli F100FD' nin test fotograflarını gördüm ve inceledim. kral aslan vs. dedikleri S100FS den bile daha süper kalitede mükemmel olduğunu gördüm. 1/1.6" sensörlü bu makine 28 mm geniş açılı ve 5X zoom' u ile mükemmel bir objektif sensör uyumu var. Tek bir konu var Macrosu 10 cm. Aşağıda 2 makineye ait test fotograflarını veriyorum.
    Eğer tercih ederseniz görüntü kalitesi olarak H50 den belki en az 10 kat iyi....
    F100FD için ISO 12233 sayısal kamera çözünürlük test skalası:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/F100FD/FULLRES/F100FDhMULTI4000F.HTM
    Sony H50 için ISO 12233 sayısal kamera çözünürlük test skalası:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/H9/FULLRES/H9hMULTI3264.HTM
    Burada dikkat edeceğiniz 2 önemli nokta var. Çözünürlük olarak 1 inç' te (2.54 cm de)dikeyde H50 1850 nokta çizgi ayırma gücü sergileyebilirken F100FD 2000 nokta çizginin oldukça üstünde, yatayda ise H50 zar-zor 1800 nokta çizgiyi ayıt edebilirken, F100FD ise yine 2000 nokta çizgi üstünde ayırma gücü gösteriyor. Bu ise F100FD' nin daha net ve keskin, detaylı görüntü verebildiğini gösterir. Ayrıca H50 de verebildiği max değerler civarında renkli dokuların oluşmaya başladığı ve test fotografının merkezin biraz dışından itibaren mor saçaklanmaların dış kenarlara doğru gittikçe artan oranda arttığını görüyoruz.
    Galiba yeni bir efsane F100FD doğuyor gibi...... Tercih sizin....

• quote:

@kyibe,
    H50' nin şu anki fiyatı 720-910 YTL arası. Bu makina için kişisel görüşüm bu fiyata daha iyileri 2. elde de bulunabilir. S6000FD gibi.
    Ayrıca, Fuji'nin efsane F31FD' nin optik IS' li modeli F100FD' nin test fotograflarını gördüm ve inceledim. kral aslan vs. dedikleri S100FS den bile daha süper kalitede mükemmel olduğunu gördüm. 1/1.6" sensörlü bu makine 28 mm geniş açılı ve 5X zoom' u ile mükemmel bir objektif sensör uyumu var. Tek bir konu var Macrosu 10 cm. Aşağıda 2 makineye ait test fotograflarını veriyorum.
    Eğer tercih ederseniz görüntü kalitesi olarak H50 den belki en az 10 kat iyi....
    Burada dikkat edeceğiniz 2 önemli nokta var. Çözünürlük olarak 1 inç' te (2.54 cm de)dikeyde H50 1850 nokta çizgi ayırma gücü sergileyebilirken F100FD 2000 nokta çizginin oldukça üstünde, yatayda ise H50 zar-zor 1800 nokta çizgiyi ayıt edebilirken, F100FD ise yine 2000 nokta çizgi üstünde ayırma gücü gösteriyor. Bu ise F100FD' nin daha net ve keskin, detaylı görüntü verebildiğini gösterir. Ayrıca H50 de verebildiği max değerler civarında renkli dokuların oluşmaya başladığı ve test fotografının merkezin biraz dışından itibaren mor saçaklanmaların dış kenarlara doğru gittikçe artan oranda arttığını görüyoruz.

bipekkan hocam makineyi h9 dan iyi buluyormusunuz bu katagoride sizce yeri neresi fz18 ve p80 gibi sıralamanız nasıl olur bir kaç fotograf daha ekliyorum sizden bu fotolar için yorum bekliyorum

• http://www.dosya.cc/sonyh50yenidenemeler.rar.html
    pininfarina ve bipekkan ustadlar bu resimleri bir incelermisiniz yorumlarınızı sapısızlıkla bekliyorum
  • Bu arada ben NR'in P.F. sorununa care olacagını (kısıldıgı zaman) nerede yazmısım veya demisim pardon da?
  • hayret p80 in ilk kez övüldüğünü görüyorum yabancı reviewlarda pek beğenilmemiş, hatta gece flaşlı çekim otomatik modda yeşil tonları yüzünden eleştirilmişti. yabancı sitelerin tümünde sıralamalarda fz18 en önde gidiyor gördüğüm kadarıyla. ama p80 hakkındaki düşüncelerim değişebilir. ilerde kesinlikle sony h50 alacağım diye karar vermiştim(uzaktan kumandası, fiyat cazipliği, sony olması gibi nedenlerle) ama bu durumda biraz daha inceleyeceğim zoom olayı çok hoşuma gidiyor ama onu incele bunu incele derken liveview olan bi dslr'e de kayabilirim. karar vermem bi 3-4 ayı bulur gibi duruyor. bakalım bi makine alabilirsem detaylı incelemelerimi yazarım.

bu arada p80 in fotoğrafları harbici beğendim, çekenin eline sağlık.
    h50 ile çekilen fotoğrafllardaki gelişmede gözle görülür düzeyde, çekenin eline sağlık.
  • Orjinalden alıntı: neshter35

hayret p80 in ilk kez övüldüğünü görüyorum yabancı reviewlarda pek beğenilmemiş, hatta gece flaşlı çekim otomatik modda yeşil tonları yüzünden eleştirilmişti. yabancı sitelerin tümünde sıralamalarda fz18 en önde gidiyor gördüğüm kadarıyla. ama p80 hakkındaki düşüncelerim değişebilir. ilerde kesinlikle sony h50 alacağım diye karar vermiştim(uzaktan kumandası, fiyat cazipliği, sony olması gibi nedenlerle) ama bu durumda biraz daha inceleyeceğim zoom olayı çok hoşuma gidiyor ama onu incele bunu incele derken liveview olan bi dslr'e de kayabilirim. karar vermem bi 3-4 ayı bulur gibi duruyor. bakalım bi makine alabilirsem detaylı incelemelerimi yazarım.

bu arada p80 in fotoğrafları harbici beğendim, çekenin eline sağlık.
    h50 ile çekilen fotoğrafllardaki gelişmede gözle görülür düzeyde, çekenin eline sağlık.TESEKKURLER

bu sitede h50 ile cekilmis super fotolar var 2 saat tir inceleme yapiyorum h50ile p80 ni ama h50 beya g]zel yorumlar almis alanlar memnun sizlerde inceleyin
    http://pslandscape.wordpress.com/2008/05/21/three-of-a-kind-part-2-image-quality/
    http://pslandscape.wordpress.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badigart37 -- 31 Mayıs 2008; 3:03:04 >

• BU S'TEDE BAZI YORUMLAR VAR IYI VE KOTU YONDE
    http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1007&message=28018792
    pininfarina ustad hala aklim allak bullak
  • quote:

@kyibe,

Hocam H50 diye verdigin test fotografı H9 'a ait haberin ola Kucuk bir yanlislik olmus sanirim...

• sıfır ayarında sony h9 satıyorum ilgilenenlere duyurulur
  • @pininfarina, @ramazanguney,
    Nasıl olduysa hata yapmışım H50 yerine H9' zun linkini vermişim arşivimden alırken. Düzeltir,özür dilerim. H50 , H9 dan olukça iyi Dikeyde zar zor 2000 pixel seçilirken yatayda zorlanıyor 1900 civarında ama yinede F100FD' nin keskinlik ve netliğine ulaşamıyor. Ancak mor saçaklanmalar H9 dan belirgin şekilde daha az. Birde şu F100FD' de manuel ayarlarda olsaydı....!
    quote:

Orjinalden alıntı: ramazanguney

http://www.imaging-resource.com/PRODS/H50/H50A.HTM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Haziran 2008; 11:39:19 >

• YENİ RESİMLER ÇEKTİM BUGÜN AYARLAR FULL GİBİ BAZILARI COK HOSUMA GİTTİ nedense buraya ekleyemez oldum sayfa kapanıyor bende başka dosyaya yüklüyorum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.