Şimdi Ara

DSC SONY H50 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
43.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: musti2004s

Arkadaşlar merhaba, ben de sonunda h50 kullanıcıları arasına katıldım. Daha dün aldım makinayı ve şansımdan hava karardı, yağmur başladı:( Ne yazıkki ilk fotoğraflarımı düşük ışıkta çekmek durumunda kaldım ve sonuç hiçte iyi olmadı. Yaklaşık 2 yıldır zevkle kullandığım H5in yerine aldığım H50nin iso performansı hiç hoşuma gitmedi; zira iso400de bile gürültü vardı. İlk izlenim olarak H5 ile kıyaslayacak olursam;

İYİ YANLARI:
    - Bükülebilir ekran
    - Daha kompakt yapı ve daha ele oturan, sağlam gövde
    - Gülümseme deklanşörü özellikle küçük çocukları çekerken hiç ummadığım kadar güzel bir özellik
    - Kapalı ortamda flaş renk dengesi H5inki kadar doğru sonuç vermiyor.
    - Flaş şarj süresi daha kısa
    - Burst modu gerçek özelliğine kavuşmuş, seri çekimi daha iyi
    - Zengin aksesuarla geliyor(Çiçek Obj Kapağı eklenmesi hoş)- uzaktan kumandayı oldukça gereksiz buldum!
    - Auto Fokus daha hızlı ve 9bölgeli sistem daha iyi çalışıyor
    - Geniş açı H5e göre daha iyi(36mm yerine 31mm) ama 28mm olabilirdi
    - Kamera içi rötüş özelliği hoş
    - Cihazla birlikte verilen Picture Motion Browser programı oldukça geliştirilmiş, güzel özellikler sunuyor.

KÖTÜ YANLARI:
    - İğrenç menü sistemi (H5in menüsüne göre yavaş ve menü içinden menü çıkıyor)
    - Açılıp kapanma süresi daha uzun (Bionz işlemcinin daha iyi olmasını umardım )
    - Deklanşörü daha sert
    - Kapalı ortamda flaş renk dengesi H5inki kadar doğru sonuç vermiyor.
    - Night Shot hiç de gerekli bir özellik değil- yeşil ve bol noiseli fotoğrafları kim ne yapacak bilmiyorum!

Şu ana kadar çok az fotoğraf çektim, en kısa sürede sizlerle paylaşacağım, ama ilk izlenimlerim makinanın h5 ile arasında 2 yıl olmasına rağmen aman aman bir gelişme kaydedemediği yönünde. Biraz kullandıktan sonra daha net açıklamalarda bulunabileceğim.

HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLANMAN TEMENİSİYLE
    iyi formda h50 li makineleri cogalmaya başladı ben beya acemiyim yeni yeni cösüyorum ama sizdaha önce dende bu konuda deneyiminiz var anlaşılıyor h5 den güzel resimler yükleyinde paylaşın bizimle cok arkadaşımız h50 fz18 mi p80 mi ikileminde kalmış bunlarada cevap verebilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: badigart37

aslında resimlerin tamamını 640 a 480 çektim sadece zum olayını göstermek için zaten resimlerin renklerinden belli oluyor
    fbonurcan azizim madem h50 aldın bu olayı nasıl bilmiyorsun optik zumu 3 mp 25 diyor zaten 5 dede 20 makinanı biraz inçele ve güzel resimlerle seninde senlendirmeni bekliyoruz

hocam makinayı aldık ama daha evden çıkmak nasip olmadı adam gibi . malum üniversitede son sene , ders bırakmamak için özen gösteriyoruz
    aslında ilk makinam bu benim , öğrenicez artık zamanla diyaframı iso yu pozlama süresini nasıl kullanmamız gerektiğini deneme yanılma ile

• ustadlar yorum ve görüşlerinizi bekliyoruz makine nasıldır tavsiye ediyormusunuz fz18 ve p80 bu makineden iyimir
    pininfarina ustad p80 hakkında biraz daha detaylı resimler ve inceleme yapabilirmisin bir kıyaslama faln aklımda kaldı bu makine
  • HAYIRLI OLSUN SENDE HOSGELDIN ARAMIZA

Orjinalden alıntı: fbonurcan

aslında resimlerin tamamını 640 a 480 çektim sadece zum olayını göstermek için zaten resimlerin renklerinden belli oluyor
    fbonurcan azizim madem h50 aldın bu olayı nasıl bilmiyorsun optik zumu 3 mp 25 diyor zaten 5 dede 20 makinanı biraz inçele ve güzel resimlerle seninde senlendirmeni bekliyoruz

hocam makinayı aldık ama daha evden çıkmak nasip olmadı adam gibi . malum üniversitede son sene , ders bırakmamak için özen gösteriyoruz
    aslında ilk makinam bu benim , öğrenicez artık zamanla diyaframı iso yu pozlama süresini nasıl kullanmamız gerektiğini deneme yanılma ile
    zamanla ogrenirsin benim gibi yavas yavas

• yaw hocam artık almışsın,üstünden haftalar geçmiş.

Kötü dese ne yapacaksın.Boşver artık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

yaw hocam artık almışsın,üstünden haftalar geçmiş.

Kötü dese ne yapacaksın.Boşver artık...

evet haklısın ama lakin forumlarda kimilri iyi ve kötü yönde yorum yazıyor bu konuyu netliyekavusturmak lazım alaçak arkadaşlara da yardımcı oluruz genelde bu üç makine arasında millet cıkmazlıga girmişbende bu konuda uzman olmadıgım için sizin gibii bilen lere danışıyorum teşekkürler
  • Ayrıca Eğer fotoları cidden 640*480 ile çektiysen bunların hepsini.
    Hakikaten çok çok kötü çekmişsin yada makina kötü çekmiş
  • quote:

Ayrıca Eğer fotoları cidden 640*480 ile çektiysen bunların hepsini.

olabilir ustad ama sadece zom deneme fotoları 640/480le çekildi digeleri 3 ve 5 mp neyse öyle böyle bir cevap aldık resim kalitesi hakkında yinede teşekkürler

• Bilin bakalım az önce ne oldu?Bilemezsiniz tabi.
    Az önce iş yerime kargodan bir paket geldi.Gönderen eşim,alan ben :))
    Paketi açtım,o da ne,kutusunda Sony yazan bişey.Gözlerim 15x digital zoom yaptı bir anda.İçinden Sony H50 çıktı paketin.Hanım fotoğraf makinelerine baktığımı biliyordu bir ara ve H50 alsammı acaba diye düşündüğümüde biliyordu.Velhasıl evlilik yıldönümü hediyesi olarak Bir adet Sony H50 fotoğraf makinem oldu.Hayırlı olur inşallah.Kurcalamaya kaldığım yerden devam edicem,sonra görüşelim sizinle :))
    Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

Bilin bakalım az önce ne oldu?Bilemezsiniz tabi.
    Paketi açtım,o da ne,kutusunda Sony yazan bişey.Gözlerim 15x digital zoom yaptı bir anda.İçinden Sony H50 çıktı paketin.Hanım fotoğraf makinelerine baktığımı biliyordu bir ara ve H50 alsammı acaba diye düşündüğümüde biliyordu.Velhasıl evlilik yıldönümü hediyesi olarak Bir adet Sony H50 fotoğraf makinem oldu.Hayırlı olur inşallah.Kurcalamaya kaldığım yerden devam edicem,sonra görüşelim sizinle :))
    Saygılar

Allah hepimize böyle bir hanım nasip etsin .İyi günlerde kullan makineni .

• quote:

Saygılar

hayırlı olsun . iyi ve mutlu günlerini ölümsüzleştirmen dileğiyle
  • Aynen katılıyorum, İyi günlerde kullnın , hayırlı olsun....
    quote:

Orjinalden alıntı: n1ghtfall

quote:

Saygılar

Allah hepimize böyle bir hanım nasip etsin .İyi günlerde kullan makineni .

• Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.İlginiz ve alakanız için.
    Çok teknik bilgim olmadığı ve daha önceden kaliteli bir dijital makinem olmadığı için(evdeki ilk çıkan minton dijiital makineyi saymıyorum :))) pek fotoğraf kalitesi konusunda kıyas yapamıyorum.Ve bu durumdan aslında memnunum çünkü makinenin bütün fotoğrafları güzel görünüyor gözüme.Acaba beleş olduğu içinmi :))
    Şimdilik otomatik ayarda çekimler yapıyorum.Optik zoom 15x ve görüntünün piksel değerini düşürdükçe yakınlaştırma dahada artıyor sanki.Uzaktan kumanda olayı hoşuma gitti,benim için kullanışlı bir özellik yani.
    Manuel ayarlarına baktım biraz,ama iso 80 yada 3200 olunca ne olur,buna orantılı olarak diğer değerler yükselince ve azalınca ne olur bilmediğim için şimdilik sadece trene bakarmış gibi bakıyorum o manuel ayarlara :))
    Bu arada makro çekim yapmaya çalıştım birkaç.Ölmüş bir sinek benzeri hayvanı koydum çekmeye çalıştım ama forumda gördüğüm ve ayaklarının kıllarına kadar görünen sinek makro fotolarından çekemedim.Acaba makro 1 cm olduğu için olabilirmi,yada farklı bir aparatmı kullanılıyor?
    Neyse çok çeneye gerek yok,ben kurcalamaya devam edeyim,tekrar görüşürüz

• quote:

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.İlginiz ve alakanız için.
    Çok teknik bilgim olmadığı ve daha önceden kaliteli bir dijital makinem olmadığı için(evdeki ilk çıkan minton dijiital makineyi saymıyorum :))) pek fotoğraf kalitesi konusunda kıyas yapamıyorum.Ve bu durumdan aslında memnunum çünkü makinenin bütün fotoğrafları güzel görünüyor gözüme.Acaba beleş olduğu içinmi :))
    Şimdilik otomatik ayarda çekimler yapıyorum.Optik zoom 15x ve görüntünün piksel değerini düşürdükçe yakınlaştırma dahada artıyor sanki.Uzaktan kumanda olayı hoşuma gitti,benim için kullanışlı bir özellik yani.
    Manuel ayarlarına baktım biraz,ama iso 80 yada 3200 olunca ne olur,buna orantılı olarak diğer değerler yükselince ve azalınca ne olur bilmediğim için şimdilik sadece trene bakarmış gibi bakıyorum o manuel ayarlara :))
    Bu arada makro çekim yapmaya çalıştım birkaç.Ölmüş bir sinek benzeri hayvanı koydum çekmeye çalıştım ama forumda gördüğüm ve ayaklarının kıllarına kadar görünen sinek makro fotolarından çekemedim.Acaba makro 1 cm olduğu için olabilirmi,yada farklı bir aparatmı kullanılıyor?
    Neyse çok çeneye gerek yok,ben kurcalamaya devam edeyim,tekrar görüşürüz

Öncelikle hayırlı olsun yeni makinan ve evlilik yıldönümün Maden elinde böyle bir makinan var artık fotoğrafçılığa sağlam bir adım atmanın zamanı gelmiş. Bence National Geograpfic dergisinin hazırladığı 2cd.lik fot. öğr. seti tam sana göre. Mayıs ayında ilkini verdi, haziranda da 2.yi. Bence çok güzel hazırlanmış temelden profesyonele çıkan seviyesiyle oldukça faydalı olacağını düşünüyorum

• hayırlı olsun ne güzel hediye almıssın allah güle güle kullanmanı nasip etsin
    quote:

Saygılar

evlilik yıldönümün kutlu olsun kacıncı yıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badigart37 -- 3 Haziran 2008; 19:06:09 >
  • quote:

slm ustad bakiyorum d'ger tz5 formunda m'llet' beyagi kizdirmissin aklinda olan iyi bir model varsa soyle bize bizde ona caremize bakalim ne dersin amcaoglu senin yorumlarindan dolayi makineden vazgecti fujiye yoneldi insallah dogru karar almistir
  • quote:

quote:

slm ustad bakiyorum d'ger tz5 formunda m'llet' beyagi kizdirmissin aklinda olan iyi bir model varsa soyle bize bizde ona caremize bakalim ne dersin amcaoglu senin yorumlarindan dolayi makineden vazgecti fujiye yoneldi insallah dogru karar almistir

Hocam doğruları biraz sert söylemiş olabilirim.Ama bir fotoğraf makinasında en önemli kriterin kaliteli fotoğraf çekmek olduğuna benimserim.Tasarıma ,yok lcd ekranı bilmem kaç inch bunlar sadece küçük ve önemsiz ayrıntılardır
    Fuji'nin F100fd modelini Teknosada elime alıp inceledim.Fotoğraflarına da teknosa baktırıyorlar.Yanii teknosada foto çekip,pc ye attırabilsin,bunu söylenmeden yapıyorlar.F100fd i açıkcası beğendim.Alınabilecek 3-4 compacttan biri bence ...
    Tabii sizin bütçenizi bilemediğim için direk F100fd demek yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 4 Haziran 2008; 0:34:00 >

• evet ben bu konuda zaten cok acemiyim genelde ustadlarin tavsiyesi bu yonde f100fd bu makinenin teknosa fiyati nedir zaten aklinda o var elimdeki h50 den bile ustun oldugunu duyunca o makineye yonlendi uygun fiyat alamamis 800 900
    quote:

quote:

quote:

Hocam doğruları biraz sert söylemiş olabilirim.Ama bir fotoğraf makinasında en önemli kriterin kaliteli fotoğraf çekmek olduğuna benimserim.Tasarıma ,yok lcd ekranı bilmem kaç inch bunlar sadece küçük ve önemsiz ayrıntılardır
    Fuji'nin F100fd modelini Teknosada elime alıp inceledim.Fotoğraflarına da teknosa baktırıyorlar.Yanii teknosada foto çekip,pc ye attırabilsin,bunu söylenmeden yapıyorlar.F100fd i açıkcası beğendim.Alınabilecek 3-4 compacttan biri bence ...
    Tabii sizin bütçenizi bilemediğim için direk F100fd demek yanlış olur.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.