Şimdi Ara

DSC SONY H50 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
43.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm oonur kardeş bana sorarsan ben memnunum zumu videosu ve resimleri güzel ıso 400 de çekileni görmüssündür bir iki deneme ile makineye camur atmak kolay bizlerde acemiyiz ben sahsen daha önce canon a520 kullanmıştım bakıyorum aralarında cok fark var onun resimlerinden daha güzel daha canlı yapancı forulmlarda kullanıcılar hep iyi puan vermiş p80 pek tavsiye etmiyorlar ama bilmiyorum bu işte uzman hocalar ne derse o ama bu makine iyi bir ustadın eline gecmesi lazım ondan sonra yorumlara bakmak lazım cünkü makine her türlü ayara musade ediyor ama sen h10 demissin h50 mavi bilgisayarda kamoanyalı bugün son oraya bak gec kalma slm lar

quote:

Orjinalden alıntı: ooonur

selam arkadaşlar
    ben de sony H50 ile çekilen fotoğrafları gördüm beğendim. hatta SONY DSC-H10 almaya karar verdim
    makine satıcılarından kimse sony tavsiye etmiyor ama ben sony H10 kadar ufak olmasına ramen 10X optik zoom yapabilen,ıso 3200 olan ve manuel ayarlamalara izin veren slr-like bi makine daha bulamadım
    sizler ne dersiniz? badigart memnunsun dimi makineden?

bu arada fiyat araştırdım sony mağazasında hafıza kartı ve orjinal çantası dahil 600ytl nakit fiyatı (SONY SHOP garantili ve türkçe menü-kılavuzlu)

• quote:

Orjinalden alıntı: badigart37

slm oonur kardeş bana sorarsan ben memnunum zumu videosu ve resimleri güzel ıso 400 de çekileni görmüssündür bir iki deneme ile makineye camur atmak kolay bizlerde acemiyiz ben sahsen daha önce canon a520 kullanmıştım bakıyorum aralarında cok fark var onun resimlerinden daha güzel daha canlı yapancı forulmlarda kullanıcılar hep iyi puan vermiş p80 pek tavsiye etmiyorlar ama bilmiyorum bu işte uzman hocalar ne derse o ama bu makine iyi bir ustadın eline gecmesi lazım ondan sonra yorumlara bakmak lazım cünkü makine her türlü ayara musade ediyor ama sen h10 demissin h50 mavi bilgisayarda kamoanyalı bugün son oraya bak gec kalma slm lar

quote:

selam arkadaşlar
    ben de sony H50 ile çekilen fotoğrafları gördüm beğendim. hatta SONY DSC-H10 almaya karar verdim
    makine satıcılarından kimse sony tavsiye etmiyor ama ben sony H10 kadar ufak olmasına ramen 10X optik zoom yapabilen,ıso 3200 olan ve manuel ayarlamalara izin veren slr-like bi makine daha bulamadım

bu arada fiyat araştırdım sony mağazasında hafıza kartı ve orjinal çantası dahil 600ytl nakit fiyatı (SONY SHOP garantili ve türkçe menü-kılavuzlu)

arkadaşım ben 1 haftada 400 civari fotoğraf çektim; daha önce kullandığım H5 ile de 10000e yaklaşmıştım. Bu rakamlar profesyoneller için çok değil- zaten ben de profesyonel değilim ama bu konu ile ilgili yorum yapmak için yeterli. Bir ara Canon EOS400 de kullandım ve kesinlikle acemi değilim ve çamur atmak gibi bir gayem yok. Zaten bende de olan bir makinaya neden çamur atayım ki Bu makinanının her fonksiyonunu denedim, her türlü çekimi(gece(30"), spor(1/4000sn), makro, geniş açı, tele vs. vs.) denedim. Benim tek amacım kararsız kalnlara tecrübelerimi aktarmak, ileride pişman olmalarını önlemek.

• Hımmmm. Karar vermekte baya bi zorlanacağım. Öncelikle fotoğraf makineleri konusunda iyice bilgilenmem gerekiyor. Bakalım.

Benim en çok istediklerimden biri yüksek optik zoom. Galiba benim istediğim optik zoom değerlerini sadece SLR makinelerle sağlayabileceğim herhalde.

Tabi her zaman optik zooma ihtiyacım olmayacak. Birazda geniş bir LCD ekrana ihtiyacım olacak. Her zaman profesyonel çalışmalar yapmayacağız. Bakalım kullanan arkadaşlar zaman içinde deneyimlerini daha iyi bir şekilde yorumlarını buraya aktaracaklardır.

Galiba herşeyin iyisini zaman gösterecek.
  • slm musti2004s kardeş şimdi benim çekipde koydugum resimler cokmu kötü veya nasıllar? öyle veya böyle birkaç fotograf baylaş bizimle anlaşılan sen benden daha cok bilgilisin bilgilerini birazda resimlerle paylaşmanı bekliyorum en azından diyebilisin bu şekil çektimşu istedigim sonucu alamadım diye

quote:

Orjinalden alıntı: musti2004s

arkadaşım ben 1 haftada 400 civari fotoğraf çektim; daha önce kullandığım H5 ile de 10000e yaklaşmıştım. Bu rakamlar profesyoneller için çok değil- zaten ben de profesyonel değilim ama bu konu ile ilgili yorum yapmak için yeterli. Bir ara Canon EOS400 de kullandım ve kesinlikle acemi değilim ve çamur atmak gibi bir gayem yok. Zaten bende de olan bir makinaya neden çamur atayım ki Bu makinanının her fonksiyonunu denedim, her türlü çekimi(gece(30"), spor(1/4000sn), makro, geniş açı, tele vs. vs.) denedim. Benim tek amacım kararsız kalnlara tecrübelerimi aktarmak, ileride pişman olmalarını önlemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badigart37 -- 8 Haziran 2008; 19:34:13 >

• http://www.amazon.com/review/product/B00154MCRO/ref=sr_1_25_cm_cr_acr_txt?%5Fencoding=UTF8&showViewpoints=1
    h50 hakkında yorumlar var ama ingilizce hemen cevirle cevirebilirsiniz
    bu sitede test etmişler 82 puan almış ve özelliklerden 69 almış porformans 92 tasarım 79
    http://www.pcworld.com/product/specs/id,31686-c,cameras/specs.html
    570uz uz 88 fz18 de 84

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badigart37 -- 9 Haziran 2008; 13:46:49 >

• Forumda bir arkadaşın çok güzel bir sözü vardı.CAHİLLİK=MUTLULUK demiş.Bende bu makineyi yeni kullanmaya başladım.Profesyonel olmadığım için fotolar gayet güzel geliyor bana.Araştırıp okuduğum kadarıyla insanoğlunu tatmin etmek mümkün değil.Yani çok inceleyince suyu çıkıyor bu işin.
    SLR-Like sınıfındaki hangi makine kullanıcıyı memnun etmiştir bilmiyorum ama şunu unutmamak gerekir diye düşünüyorum.Bu makineler Like sınıfındaki,daha çok cici-bici özellikleri ön plana çıkarılıp cazip hale getirilmeye çalışılan fotoğraf makineleri.
    Gerçekten fotoğraftan zevk almaya çalışan profesyoneller ya filmli makine yada SLR sınıfındaki makineleri kullanıyorlar.
    Kendi sınıfındaki farklı markalara baıyoruz.Birinin tipi bozuk, birinin optik zoom'u az,birinde IS yok,biri kahverengi çekiyor,öbürü mor saçaklı çekiyor vb. eksileri uzatabiliriz.

Velhasıl kelam .Ben bu makineden memnunum,evde emekliye ayrılan ilk icat dijital makinedende memnundum.Profluğa doğru yükseliyorsak daha tatmin edici fotolar isteriz dolayısıyla Slr makine almamız gerekir.Like sınıfındaki makinelerden çok fazla birşey beklememek gerekli.

• quote:

Orjinalden alıntı: badigart37

slm oonur kardeş bana sorarsan ben memnunum zumu videosu ve resimleri güzel ıso 400 de çekileni görmüssündür bir iki deneme ile makineye camur atmak kolay bizlerde acemiyiz ben sahsen daha önce canon a520 kullanmıştım bakıyorum aralarında cok fark var onun resimlerinden daha güzel daha canlı yapancı forulmlarda kullanıcılar hep iyi puan vermiş p80 pek tavsiye etmiyorlar ama bilmiyorum bu işte uzman hocalar ne derse o ama bu makine iyi bir ustadın eline gecmesi lazım ondan sonra yorumlara bakmak lazım cünkü makine her türlü ayara musade ediyor ama sen h10 demissin h50 mavi bilgisayarda kamoanyalı bugün son oraya bak gec kalma slm lar

quote:

selam arkadaşlar

yurtdışındaki yorumlarla türkçe forumlardaki yorumlar farklı galiba. ne yazıkki biz türkler önyargılıyız. daha önce video kamera alırken panasonic önerdiler sony tercih ettim memnun kaldım. ses sistemi alırken pinoor önerdiler sony aldım memnun kaldım. lcd tv alırken de samsung önerdiler sony aldım gene memnun kaldım :) şidmi H10 almak istediğimi duyan herkes "sakın alma" diyor. "sony de neymiş" diyor. tabi bazıları da "sony den şaşma carl zeiss farkını yaşa " diyor. makinenin özelliklerine bile bakmadan bu ve benzeri olumlu olumsuz yorumlar yapılmakta.
    fotoğrafçılıktan anlamadığım için özellikle bu konuda çok bilmişlik yapmak istemem. ama ben piyasada sony H10 gibi kompakt olmasına ramen
    H10 gibi manuel ayarlara izin veren,yüksek zoom imkanı sunan ve iso kalitesi iyi başka bir makine bulamadım.
    örneğin; canon A720is veya SX100is önerdiler. A720nin zoomu iyi değil, SX100 ün de iso performansı 200den sonra ii değilmiş.
    nikon P5100 önerdiler optik zoom u sadece 3.5X ,keza panasonic lx 2 de zoom u düşük
    panasonic tz5 e gelince de manuel ayarlaması diyafram öncelikli çekim modu yok
    ben diğerleri gibi sony,fujifilm gibi bu işe sonradan girmiş markalara önyargılı bakmadığım için ve aradığım kriterlere uygun tek H10 bulabildiğim için bu modeli düşündüm. ama her zaman önerilere açığım. sonuçta teknoloji bu. her marka kendini aşıp daha iyisini üretebilir

• H50 ile çekilmiş fotolar

Kan emmiş bir kenenin çıkarıldıktan sonrası
    http://www.zipara.com/filestock/9652639439916651158318/DSC00451.JPG

Makro denemesi
    http://img255.imageshack.us/my.php?image=dsc00259zg4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 9 Haziran 2008; 14:33:25 >
  • slm onur kardeş söylediklerine aynen katılıyorum ve suan benim bile aklım karışık genel olarak çekilen resimlerden memnunum ama işte ustalar beyenmiyor sonuç tam da kesinleşmedi ustalardan biri bir denese sonraki yorumlara bakmak lazım
    gerci musti2004s pek beyenmedim diyor daha önce h50 kullanmış bakalım birazdaha deneme yapsın ne diyecek
    senin gönderdigim karınca resmide cok güzel çıkmış

yurtdışındaki yorumlarla türkçe forumlardaki yorumlar farklı galiba. ne yazıkki biz türkler önyargılıyız. daha önce video kamera alırken panasonic önerdiler sony tercih ettim memnun kaldım. ses sistemi alırken pinoor önerdiler sony aldım memnun kaldım. lcd tv alırken de samsung önerdiler sony aldım gene memnun kaldım :) şidmi H10 almak istediğimi duyan herkes "sakın alma" diyor. "sony de neymiş" diyor. tabi bazıları da "sony den şaşma carl zeiss farkını yaşa " diyor. makinenin özelliklerine bile bakmadan bu ve benzeri olumlu olumsuz yorumlar yapılmakta.
    fotoğrafçılıktan anlamadığım için özellikle bu konuda çok bilmişlik yapmak istemem. ama ben piyasada sony H10 gibi kompakt olmasına ramen
    H10 gibi manuel ayarlara izin veren,yüksek zoom imkanı sunan ve iso kalitesi iyi başka bir makine bulamadım.
    örneğin; canon A720is veya SX100is önerdiler. A720nin zoomu iyi değil, SX100 ün de iso performansı 200den sonra ii değilmiş.
    nikon P5100 önerdiler optik zoom u sadece 3.5X ,keza panasonic lx 2 de zoom u düşük
    panasonic tz5 e gelince de manuel ayarlaması diyafram öncelikli çekim modu yok
    ben diğerleri gibi sony,fujifilm gibi bu işe sonradan girmiş markalara önyargılı bakmadığım için ve aradığım kriterlere uygun tek H10 bulabildiğim için bu modeli düşündüm. ama her zaman önerilere açığım. sonuçta teknoloji bu. her marka kendini aşıp daha iyisini üretebilir

DSC SONY H50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badigart37 -- 9 Haziran 2008; 18:09:24 >

• en güzel kıyaslama:
    aynı kişi aynı yerde ve aynı şartlarda alır eline makinaları
    aynı fotoğrafı tek tek sony,nikon ve panasonicle aynı teknik ayarlarda çeker
    sonra bilgisayarda atar kıyaslarsınız.
    kalite farkı olmasa bile renklerde illaki farklılıklar olur bence çünkü mercekler farklı.
  • slm arkadaşlar forum yetim kladı nerelerdesiniz bu arda onur kardes h10 aldınmı merak ettik aldınsa hayırlı olsun
  • arkadaşlar merhaba, öncelikle bilgisayarımdaki bir problemden dolayı resim yükleyemiyorum yorumlarımı resimlerle de göstermeyi çok istiyorum, ilk müsait zamanımda farklı şartlar altında çektiğim örnek fotolarla izah edeceğim- biraz daha sabır.. badigart37'nin verdiği pcworld incelemesi benim tahminime çok yakın çıktı- dikkat ederseniz resim kalitesi 50-70 puan aralığında; ortalamayı yüklelten ise makinayı cicili bicili yapan ekstra özellikler. Şunu kesinlile belirtmek isterim ki her ne kadar eleştirsemde türkiye şartlarında bu fiyata bu kadar özellikli başka bir makina alamazsınız ben 2006'da H5'i aldığımda orijinal Sony garantili piyasaya giriş fiyatı 800-850(1250-1300ytl) dolar civarıydı. (Önceki model H9 da yaklaşık aynı fiyatla giriş yapmıştı) Şimdi ise H50'nin giriş fiyatı 500-550dolar (699ytl). Arada müthiş bir düşüş var. Sonuçta piyat/performans oranı ortalamanın üzerinde diyebiliriz. Benim eleştirilerimin neeni bunu alacak kişilerin slr kalitesinde fotolar beklememesi ve yüksek beklenti içinde olup hayal kırıklığı yaşamamaları içindir. Herkese bol fotoğraflı günler...

• yok henüz almadım. para denkleştirince alıcam . alırsam paylaşırım sizinle
  • zaten kafam allak bullak canon la sony arasındayım H10 un teknik özellikleri bariz daha iyi(sonuçta yeni model) ama pratikte canon diyolar
    gene de sony ağır basıyo. çünkü canon son 1 yıldır türkiyeye yeni model sokmuyo bile
  • quote:

zaten kafam allak bullak canon la sony arasındayım H10 un teknik özellikleri bariz daha iyi(sonuçta yeni model) ama pratikte canon diyolar
    gene de sony ağır basıyo. çünkü canon son 1 yıldır türkiyeye yeni model sokmuyo bile

Üstad,millet başka birşey tavsiye ettiği halde gönlünden geçen sony ise git al onu.Sonra pişman olursun.Belkicanon sony'den daha iyi olabilir ama canon senin hoşuna gitmezse aklın hep sony'de kalır,içini yersin,üzülürsün.
    Bende alacakken genelde tavsiyeler sony dışındaki makinelerdi,sony foto işine sonradan girdiği için canon nikon gibi markalara göre daha düşük puanlı olabilir ama yukarıdaki bir mesajımda belirtöiştim.
    İster Sony olsun ister Canon ister farklı bir marka;SLR LİKE sınıfı bir makine alıyorsunuz,bunlardan 4/4 foto çekmesini,tam anlamıyla tatmin olmayı bekleyemzsiniz.Sony 7 puan alır,canon 8 puan alır,ayşe 6 alır fatma 7.5 alır ama bu sınıf makineler ağzıyla kuş tutsa foto kalitesi yine bir yere kadar olur.

Birde kullanıcı bizim gibi amatör ve hobi niyetine çekiyorsa yeterde artar bile bunlar,gerisi kafa karıştırıcı şeyler.Yok birisi mor çeker,öbürü kahve çeker,birinde IS yoktur,birinde cıs yoktur,biri 10* optik verir,diğeri 999x optik verir,biri 10 mp'dir diğeri 5 mp.
    Deklanşöre bastıktan sonra fotoğraf içine siniyorsa problem yok,sinmiyorsa gidip SLR sınıfı bir makine alıp hiç Like sınıf arasında tereddüt etmeye gerek yok sanırım

• merhaba evet aynen katılıyorum bakıyorumda her birinin 1 eksik yönü var benimde tavsiyem onur kardeş aklına yatan ne ise onu al sony bu işe sonra girdi için biraz genel olarak önyargılı oluyoruz ama benim sony hoşuma gitti ben onu aldım ben kendi açımdan memnunum benim bakış tarzıma göre beni cok da tatmin ediyor biraz uzmanlaştıkmı belki fikrim degişebilir

quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

quote:

zaten kafam allak bullak canon la sony arasındayım H10 un teknik özellikleri bariz daha iyi(sonuçta yeni model) ama pratikte canon diyolar

Üstad,millet başka birşey tavsiye ettiği halde gönlünden geçen sony ise git al onu.Sonra pişman olursun.Belkicanon sony'den daha iyi olabilir ama canon senin hoşuna gitmezse aklın hep sony'de kalır,içini yersin,üzülürsün.
    Bende alacakken genelde tavsiyeler sony dışındaki makinelerdi,sony foto işine sonradan girdiği için canon nikon gibi markalara göre daha düşük puanlı olabilir ama yukarıdaki bir mesajımda belirtöiştim.
    İster Sony olsun ister Canon ister farklı bir marka;SLR LİKE sınıfı bir makine alıyorsunuz,bunlardan 4/4 foto çekmesini,tam anlamıyla tatmin olmayı bekleyemzsiniz.Sony 7 puan alır,canon 8 puan alır,ayşe 6 alır fatma 7.5 alır ama bu sınıf makineler ağzıyla kuş tutsa foto kalitesi yine bir yere kadar olur.

Birde kullanıcı bizim gibi amatör ve hobi niyetine çekiyorsa yeterde artar bile bunlar,gerisi kafa karıştırıcı şeyler.Yok birisi mor çeker,öbürü kahve çeker,birinde IS yoktur,birinde cıs yoktur,biri 10* optik verir,diğeri 999x optik verir,biri 10 mp'dir diğeri 5 mp.
    Deklanşöre bastıktan sonra fotoğraf içine siniyorsa problem yok,sinmiyorsa gidip SLR sınıfı bir makine alıp hiç Like sınıf arasında tereddüt etmeye gerek yok sanırım

• Bende epey araştırma yaptım arkadaşlar. Özelliklede SLR fotoğraf makineleri konusunda epey bilgiye sahip oldum.

Şu anda piyasada söz sahibi olan 3 marka var. Canon, Sony, Nikon. Özelliklede Türkiye piyasasında. Birde Pentax var. Ama pentax konusunda çok fazla inceleme yapmadım. Canon, Nikon piyasada en yaygın kullanılanları. En yaygın kullanılmalarının sebebi, Türkiye piyasasında uzun zamandan beri yer almaları. Sony'e gelecek olursak, piyasada söz sahibi olmaya kararlı bir marka. Belkide en baş rolü kapacak gibi. Yani liderliğe oynayabilir yakın zamanda.
    Araştırmalarım bunu gösteriyor. Özelliklede 22Megapiksellik SLR makinesiyle yakın bir zamanda diğer markaların elinden liderliği alacak gibi.

SLR Like bir makine alınacaksa Sony'nin H50 modeli bence kendi sınıfının en iyisi.Onunla yarışabilecek 1-2 tane daha makine var. Şu andaki izlenimlerim bunlar.
  • teşekkürler must@f
    quote:

Orjinalden alıntı: MUST@F

Bende epey araştırma yaptım arkadaşlar. Özelliklede SLR fotoğraf makineleri konusunda epey bilgiye sahip oldum.

Şu anda piyasada söz sahibi olan 3 marka var. Canon, Sony, Nikon. Özelliklede Türkiye piyasasında. Birde Pentax var. Ama pentax konusunda çok fazla inceleme yapmadım. Canon, Nikon piyasada en yaygın kullanılanları. En yaygın kullanılmalarının sebebi, Türkiye piyasasında uzun zamandan beri yer almaları. Sony'e gelecek olursak, piyasada söz sahibi olmaya kararlı bir marka. Belkide en baş rolü kapacak gibi. Yani liderliğe oynayabilir yakın zamanda.
    Araştırmalarım bunu gösteriyor. Özelliklede 22Megapiksellik SLR makinesiyle yakın bir zamanda diğer markaların elinden liderliği alacak gibi.

SLR Like bir makine alınacaksa Sony'nin H50 modeli bence kendi sınıfının en iyisi.Onunla yarışabilecek 1-2 tane daha makine var. Şu andaki izlenimlerim bunlar.

• ben zaten kendimi ailemi arkadaşlarımı çekmek için alıcam. ara sıra hobi olsun diye makro manzara çekimi falan yaparım diye yarı profesyone düşündüm
    dediklerinizde haklısınız gönlümden geçen sony. işallah bir iki hafta içinde para alır makinemi alırım.
  • ilk hdr fotoğraf denemem. tripot um yok malesef . odamın penceresinden çektim
     DSC SONY H50
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.