Şimdi Ara

DSC SONY H50 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
43.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: fbonurcan

ilk hdr fotoğraf denemem. tripot um yok malesef . odamın penceresinden çektim
     DSC SONY H50

• arkadaşlar merhaba nihayet foto yükleme sorununu çözdüm. Buyrun size karşılaştırmalar Yükleme kolaylığı olsun diye 1024x768e sıkıştırılmıştır.

GECE FOTOĞRAFLARI: Her 2 fotoğraf da 30 saniye, ISO 80 ve S Modunda
    H5 İLE ÇEKİLMİŞTİR
     DSC SONY H50

H50 İLE ÇEKİLMİŞTİR
     DSC SONY H50

bu konuda H50yi çok beğendim- bazıları bu fotoğrafı yapmacık bulabilir, kesinlikle rötüşlenmemiştir-sadece çekilirken DRO PLUS ve NR aktiftir. İnsan gözüyle görünen manzara yaklaşık şöyleydi!

DSC SONY H50

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti2004s -- 11 Haziran 2008; 18:26:55 >

• Yine makina ile hoşuma giden bir fotoğraf. Detaylar ve keskinlik iyi, odaklamanın gayet hızlı olması sayesinde köpeğin bakışını kaçırmadım

DSC SONY H50

bu da makina içi rötüş özelliği sayesinde elde edilmiş güzel bir efekt

DSC SONY H50

MAKROLAR

Ve cihazın en kabiliyetli (1cm makro) fakat en talihsiz fotoğrafları!! Dikkatle incelerseniz çiçeklerin kenarlarındaki mor saçaklanmaları görebilirsiniz. Bilhassa beyaz alanlarda oldukça belli oluyor. Tabi bu fotoğrafların güneşin direkt etki ettiği saatte çekilmesinin de etkisi var ama olmamalıydı bu arada bu fotoğrafları çoğunu AUTO modda çektim, yani NR, DRO vs.nin hiçbir etkisi ve alakası yok!

DSC SONY H50

DSC SONY H50

• Zoom konusu bazı arkadaşlar için çok önemli olduğu için bende bir kıyaslama koymak istedim. Ankara manzarası ve ATA'ya selam..

Geniş Açı(Zoom yok)
     DSC SONY H50

15x Optik Zoom(Bazı arkadaşlar 81xOptik zoomdan bahsediyor, bu tamamen bir satış hilesi! Şöyleki benim 9mp.de çektiğim fotoğrafı makina kendi içinde 640x480pixele Crop yapıyor ve 81x'e çıkıyor zoom. Bunu bilgisayarda herhangi bir makina ile çekilmiş fotoğrafa herkes yapabilir)

DSC SONY H50

• Son fotoğraflar Gülümseme Deklanşörü ve Night Shot'a ait. Açıkçası Gülümseme Deklanşörünü bir satış hilesi ve gereksiz bir özellik olarak düşünüyordum ama özellikle çocuk resimleri çekerken Af yapıp bekliyorsunuz, gülünce makina kendiliğinden çekim yapıyor ve anı kaçırmıyorsunuz- Hoş bir özellik. Bu arada daha önce değindiğim flaşın renklei tam verememesini ilk resimdeki yüz tonunda görebilirsiniz- H5 bu konuda mükemmel iş çıkarıyordu ama onun da flaşın tekrar kulllanım süresi çok uzundu!

DSC SONY H50

DSC SONY H50

DSC SONY H50

benden şimdilik bu kadar umarım aydınlatıcı olmuşumdur. Herkese bol paylaşımlı günler

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti2004s -- 11 Haziran 2008; 18:41:24 >

• saol musti kardes resimler gercekten super benim acemiligimden kaynaklanan sony h50 lekeini temizlemis oldun yalniz sunu soyliyeyim 81 optik zumda beni kasdediyorsan ben sadece 81 zum dedim optik olmadigini bende biliyorum ama suda bir gercek
    bilgisayarda ne yapsan da o kalite biraz zor alinir mor sacaklama o kadarda cok belirgin degil ama renkler super
    quote:

Orjinalden alıntı: musti2004s

Zoom konusu bazı arkadaşlar için çok önemli olduğu için bende bir kıyaslama koymak istedim. Ankara manzarası ve ATA'ya selam..

Geniş Açı(Zoom yok)
     DSC SONY H50

15x Optik Zoom(Bazı arkadaşlar 81xOptik zoomdan bahsediyor, bu tamamen bir satış hilesi! Şöyleki benim 9mp.de çektiğim fotoğrafı makina kendi içinde 640x480pixele Crop yapıyor ve 81x'e çıkıyor zoom. Bunu bilgisayarda herhangi bir makina ile çekilmiş fotoğrafa herkes yapabilir)

DSC SONY H50

• slm musti2004s kardeş h5 ile kıyaslarsan keskinlik resim kalitesi ve renk te nasıldır bu h50 daha önce h5 kullanmış olmanın verdigi bilgilere göre . . ve ayrıca fz18 ve p80 nin gerisinde kalırmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: badigart37

slm musti2004s kardeş h5 ile kıyaslarsan keskinlik resim kalitesi ve renk te nasıldır bu h50 daha önce h5 kullanmış olmanın verdigi bilgilere göre . . ve ayrıca fz18 ve p80 nin gerisinde kalırmı

+1 aynı sorular benim kafamda da var. ama kullanma ve kullanana zevk verme olarak bence diğer iki makineye de basar. 3 inch ekran ve gece çekimlerini baya beğendim. glass efekt olayını anlamış değilim ilerde almadan önce tekrar bi araştırırım.
  • neshter35 sana aynen katılıyorum; zaten benim fotoğraf makinasında sony'i tercih etmemin de en büyük nedeni tasarım ve kullanıcıya zevk veren yapısı ilk makinam sony t7 idi- en kalın noktası 0.98cm idi ve tam anlamıyla kredi kartı boyutlarındaydı. Sonra H5 ve H50, ikisi de öcelikle göze hitap eden albenili modeller. Sony H50de yeni bir menü sistemi kullanarak FOCUS ve ISO seçeneklerini direk ana ekran üzerine koyarak makinada tuş kalabalığı oluşmasını önelmiş ve hoş olmuş- tabi alışana kadar biraz zorlanıyor insan.

badigart37 bence H5'in detayları daha keskindi ama renk üretimi vs. hemen hemen aynı. Panasonic kısa bir süre kullandım önyargılıyım kesinlikle almam- tercih meselesi. P80 ise hala muamma ama H50den çok hdaha iyi olacağını sanmıyorum çünkü pf sorunu P80de de var ve genel olarak makinanın ağır olduğu söyleniyor yurtdışı forumlarda. Bence P80 ile H50 kafa kafaya aynı makinalar ama P80in 18x zoom ve 10mp artısı göz ardı edilmemeli..

quote:

Orjinalden alıntı: neshter35

quote:

Orjinalden alıntı: badigart37

slm musti2004s kardeş h5 ile kıyaslarsan keskinlik resim kalitesi ve renk te nasıldır bu h50 daha önce h5 kullanmış olmanın verdigi bilgilere göre . . ve ayrıca fz18 ve p80 nin gerisinde kalırmı

+1 aynı sorular benim kafamda da var. ama kullanma ve kullanana zevk verme olarak bence diğer iki makineye de basar. 3 inch ekran ve gece çekimlerini baya beğendim. glass efekt olayını anlamış değilim ilerde almadan önce tekrar bi araştırırım.

• hocam sadece 3x zoom için sony'den vazgeçilmez. gülümseme modu+nightshot olayı bence kafadan bi 6x optik yapar benim için 3 inch ekran da +2mp e denk gelse yine sony önde görüntü kalitesi benim için gayet iyi. bakalım 3-4 ay sonra işe başlayınca inşallah güzel bir tane alacağım. o zaman çekimlerimi paylaşırım. saygılar.
  • zoom yaptığınız yerleri daha iyi seçersek makinenin gerçek performansını daha iyi görürüz bence...
  • slm bende aynı senin gibi düşünmüstüm haraketli lcd ekran gece çekim tuşu ve gülümseme tuşları için vazgecmemiştim suan bakıyorumda musti kardeşin çektiklerrinde cokda öyle büyük fark göremiyorum fz18 ve p80 göre
    quote:

Orjinalden alıntı: neshter35

hocam sadece 3x zoom için sony'den vazgeçilmez. gülümseme modu+nightshot olayı bence kafadan bi 6x optik yapar benim için 3 inch ekran da +2mp e denk gelse yine sony önde görüntü kalitesi benim için gayet iyi. bakalım 3-4 ay sonra işe başlayınca inşallah güzel bir tane alacağım. o zaman çekimlerimi paylaşırım. saygılar.

• yaklaşık 15 gündür forumları takip ediyorum ve geçen hafta sony h50 aldım ve çok menmunum .forumları okudum ve kararsız arkadaşlar için yazmak istedim

nikon p80 mi sony h50 mi diye kararsız kalmıştım ikisinide deneme fırsatı buldum .h50 malzeme kalitesi, lcd ekran netliği kumandası ve özellikleri yanında fotoğraf kalitesi olarak beni menmun eden bir makina .daha önce 5 mp canon kullanıyordum .resim kalitesi kesinlikle daha iyi .alet basit fotoğraf makinesinden çok sanki bir videokamera yada bir multimedya cihaz kullanıyormuş hissi veriyor insana doygun bir yapısı var...

p80 18x h50 ise 15x zum yapabiliyor aynı noktadan uzak bir objeye zum yaptığımızda kardeşimle,aynı oranda zum yaptığını gördüm ve şaşırdım. son kademe zum yaptığımızda her iki aletin lcd ekranındaki görüntü büyüklüğü aynı idi. ki zoom fazlalığından dolayı nikon un lcd ekranındaki objenin daha büyük olması gerekirdi
    h50 ni lcd ekranı daha net ve parlak p 80 inki ise o kadar değil . p 80 nin malzeme kalitesi beni menmun etmedi sanki eski model bir fotoğraf makinesi imajı oluşturdu bende. belki p80 nin fotoğraf kalitesi daha iyidir bilemiyorum, h50 ninki çok güzel . kesinlikle tavsiye ediyorum.h50 nin insana elinden atamayacağı sıcak sempatik gelen gelen bir tarafı var.....

• slm berk95 öncelikle makinen hayırlı ugurlu olsun güle güle kullan ve arımaza hoş geldin alan arkadaşlar incelip alınca inanın bende cok mutlu oluyorum kararsızlık ortadan kalkacak gibi sayenizde
    quote:

Orjinalden alıntı: berk95

yaklaşık 15 gündür forumları takip ediyorum ve geçen hafta sony h50 aldım ve çok menmunum .forumları okudum ve kararsız arkadaşlar için yazmak istedim

nikon p80 mi sony h50 mi diye kararsız kalmıştım ikisinide deneme fırsatı buldum .h50 malzeme kalitesi, lcd ekran netliği kumandası ve özellikleri yanında fotoğraf kalitesi olarak beni menmun eden bir makina .daha önce 5 mp canon kullanıyordum .resim kalitesi kesinlikle daha iyi .alet basit fotoğraf makinesinden çok sanki bir videokamera yada bir multimedya cihaz kullanıyormuş hissi veriyor insana doygun bir yapısı var...

p80 18x h50 ise 15x zum yapabiliyor aynı noktadan uzak bir objeye zum yaptığımızda kardeşimle,aynı oranda zum yaptığını gördüm ve şaşırdım. son kademe zum yaptığımızda her iki aletin lcd ekranındaki görüntü büyüklüğü aynı idi. ki zoom fazlalığından dolayı nikon un lcd ekranındaki objenin daha büyük olması gerekirdi
    h50 ni lcd ekranı daha net ve parlak p 80 inki ise o kadar değil . p 80 nin malzeme kalitesi beni menmun etmedi sanki eski model bir fotoğraf makinesi imajı oluşturdu bende. belki p80 nin fotoğraf kalitesi daha iyidir bilemiyorum, h50 ninki çok güzel . kesinlikle tavsiye ediyorum.h50 nin insana elinden atamayacağı sıcak sempatik gelen gelen bir tarafı var.....

• sony h50 kumandasından da bahsedecek olursak ,uzaktan kumandası ile fotoğraf çekebiliyoruz yani uzaktan deklanşör e basıyoruz bu harika bir özellik özellikle legal gizli çekimler için. ayrıca kumandadan setup ,slideshow ve video izlemelerinde tüm fonksiyonları ve zoom u kullanabiliyoruz....
  • zoom olayına da değinmek istiyorum .sony h50 de mekanizma gayet sessiz ve güzel ve zoom yaptığımızda objektif çok fazla öne çıkmıyor .nikon p80 de ise zoom yapıldığında objektif abartılı bir şekilde öne çıkıyor uzun bir boru gibi .sanki 30x zoom yapıyor gibi, ki öyle değil zaten. bu benim gözüme hoş gelmedi oysa kendi görüşüm yanılma payım çok az zoom oranları aynı .nikon unda zoom mekazması gayet güzel çalışıyor...
    sony belkide geniş açı veya tele objektif için böyle bir mekanızma kullanıyor olabilir .......
  • hocam dediğin olaylarda da tabi işe yarar ama bence uzaktan kumandanın en büyük faydası makineyi tripod ile sabitledikten sonra özellikle gece çekim süresini uzatıp yapılan çekimlerde rahatlık sağlaması uzaktan kumanda beni en çok bu yönden etkiliyor. tabi kendini çekmek için de kullanılabilir. gerçi bunlar timer ile de yapılabilir ama dediğim gibi konfor meselesi. herkese kib.
    quote:

Orjinalden alıntı: berk95

sony h50 kumandasından da bahsedecek olursak ,uzaktan kumandası ile fotoğraf çekebiliyoruz yani uzaktan deklanşör e basıyoruz bu harika bir özellik özellikle legal gizli çekimler için. ayrıca kumandadan setup ,slideshow ve video izlemelerinde tüm fonksiyonları ve zoom u kullanabiliyoruz....

• Arkadaşlar morfare babalar günü için H50'de iyi bir indirim yapmış. Bilginize.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zprbr

Arkadaşlar morfare babalar günü için H50'de iyi bir indirim yapmış. Bilginize.

H50+çanta+hafıza kartı sadece 610 ytl üstelik morfare sony yetkili satıcısı
    H10+çanta+hafıza kartı da 450ytl
  • Merhabalar,

Arkadaşlar şuan itibarı ile abd den Circuitcity mağazasından sipariş ettiğim Sony H50 ve 4 GB Sandisk UltraII Pro Duo hafıza kartı elime geçti,
    Sony H50 379 $ (ben aldıktan sonra mağaza bir indirim daha yaptı şuanda 349 $ )
    4 GB Sandisk Ultra II Pro Duo hafıza kartı 49$ ( ben aldıkdan sonra bunada zam yaptı 80 $ :) )
    Vergi 30 $

Toplamada 458 $ maloldu

Makinayı kurcalamaya başladım, önümüzdeki hafta içi Ankara dışına çıkacağım dönüşte bol resim paylaşırım, makina bence çok güzel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eklotje -- 14 Haziran 2008; 22:19:12 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.