Şimdi Ara

DSG 7 - DSG 6 (Kavrama-Mekatronik-Şanzıman-Yazılım Problemleri) (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
38
Favori
400.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neyse. Lafı çok uzatmayayım... dsg7 lerde yolda bırakan mekatronik arıza riski çok düşmüştür.. buna karşın kavrama arızasıki sadece 1-2 saniye titreme yaptırıyor bu arıza için 1.5 2 yılda bir servise bırakmak zorunda kalıyorsunuz ama konforu için buna değermi elbette değer arkadaşlar.. kaldıki dsg7 dsg 6 dan daha konforlu bir şanzımandır.. vites geçişleri ni dsg 7 de hiç hissetmiyorsunuz.. buradaki olumsuz yorumlara bakıp kendinizi bu konfordan mahrum etmeyin bence.. yine de karar sizin ...
  • yolda bırakmaz ama serviste geçen 2 günü o konforlu araçtan mahrum bırakır
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

yolda bırakmaz ama serviste geçen 2 günü o konforlu araçtan mahrum bırakır
     DSG 7 - DSG 6  (Kavrama-Mekatronik-Şanzıman-Yazılım Problemleri)

Dün gece saat 12 civarında araç yolda kalmıştır.Durumu anlatmak gerekirse tam köprünün üst geçit girişinde hızım 40-50 cıvarındayken araçtan çat diye bir ses duydum ve göstergede frene basınız diye uyarı çıktı.Tamda ışığa gelmiştim ve ışıkta ortada öylece kaldım.Bu arada araç 2013 model 1.6 TDI 7 ileri DSG.Gaza bastığımda araç hareket etmiyordu o anda zaten arıza lambası yandı vitesi P konumuna geçirin diye uyarı çıktı.Işığın ortasında olduğum için P konumuna alıp tekrar D ye aldım fakat vites boştaymış gibi araç hareket etmiyordu.O anda şanzımanın arızalandığını farkettim işin kötü yanı trafiğin ortasındayım 4 lüler yansada herkes korna çalıyor tam bir curcuna.En kötü yanıda o an şanzıman kitlendi 2 arkadaşım vardı araçtan itmeye çalıştılar fakat N konumunda araç hareket etmedi yani bildiğiniz kitlendi orda.10-15dk. rezillik çektik en sonunda boşa geçti vites aracı kenara çekmeyi başardık.Hemen yol yardımı aradık telefondaki bayan garanti süresi dolduğu için çekici ücretli olur dedi uzatılmış +2 yıl garanti olduğunu söyledim fakat çekici masrafını karşılamıyormuş.En son çare kasko üzerinden çekici çağırdık yaklaşık 1-1.5 saat sonra çekici gelebildi tam bir rezillikti.İşin en komik yanı yanımdaki arkadaşla bugün için şehir dışına gitmemiz gerekiyordu arkadaşım otobüs bileti almış benden habersiz bende dedimki ne gerek var benim arabayla rap rahat gidip geliriz dedim ve garaja bileti iptal ettirmek için gidiyorduk tamda garajın önünde yolda kaldık rezillik hat safhada..Neyse konuya döneyim şanzımanda 2. viteste titreme sorunu vardı zaten bildiğimiz kavrama problemi bende servise gitmeye üşeniyordum en sonunda yolda kaldık.Şu an araç serviste az önce aradılar mekatronik arızalanmış değişecekmiş garanti için görüşme yapacaklarmış.Görüşme olumlu geçerse mekatronik değiştirdikten sonra kavramayı test edicez dediler büyük ihtimal onunda değişmesi gerek diyecekler ve tekrar acaba ücret talep ediceklermi endişesi başlıyacak.Çok uzattım kusura bakmayın ama ben bu aracı alırken bu başlığı okumuştum (başlığı açan arkadaşa teşekkür ederim) ve başlığı açan arkadaşla benzer düşünceyle hepsi sorunlu olamaz deyip aracı aldım.Bugüne kadar hep manuel araç kullandım ve şunu belirteyim gerçekten konfor açısından DSG harika bi şanzıman bende oluşturduğu düşünce bi daha manuel araç almam oldu.Şu an kendimle çelişiyorum kabul konforlu ama hakikaten sorunlu bir şanzımanmış.Marka polemiğine girmek istemiyorum fakat yıllarca fiat kullandım hiç yolda kalmadım kronik bir sorunla karşılaşmadım (kullandığım fiat araç sayısı 5 tir) karşılaştırmak amacıyla söylemiyorum bunu zaten hepsi manueldi bu araç otomatik karşılaştırmak imkansız ama bi miktar pişmanlık var şuan..
     DSG 7 - DSG 6  (Kavrama-Mekatronik-Şanzıman-Yazılım Problemleri)

• Geçmiş olsun demekki kavrama arızasını bir an önce yaptırmak lazım.. vw de +2 yıl garanti, şanzıman arızalarını kapsıyor .. seatta da öyle olmalı... para ödetmeye çalışırlarsa itiraz edin.. sizi şanzıman yağ değişimi için çağırmadılarmı? Vw 1-2 yıl önce tüm dsg7leri geri çağırmıştı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozan Artun

Geçmiş olsun demekki kavrama arızasını bir an önce yaptırmak lazım.. vw de +2 yıl garanti, şanzıman arızalarını kapsıyor .. seatta da öyle olmalı... para ödetmeye çalışırlarsa itiraz edin.. sizi şanzıman yağ değişimi için çağırmadılarmı? Vw 1-2 yıl önce tüm dsg7leri geri çağırmıştı...
    Teşekkür ederim..Hayır yağ değişimi için çağırmadılar hatta bi ara servis danışmanına ben sormuştum bakım için aracı götürdüğümde şanzımanın yağı değişiyormu dedim hayır sizinki kuru şanzıman ömürlüktür yağla hiç alakası yok demişti..yarın mekatronik değişirse servise uğrayıp bi konuşayım ben en iyisi.
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87093993&p=1#87093993

Dsg6 da kullanılan yağ değil bu .. bu yağ değişimi olmazsa bildiğim kadarıyla mekatronikte nemlenmeye bağlı olarak arıza meydana geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozan Artun

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87093993&p=1#87093993

Dsg6 da kullanılan yağ değil bu .. bu yağ değişimi olmazsa bildiğim kadarıyla mekatronikte nemlenmeye bağlı olarak arıza meydana geliyor..
    Biliyorum bahsettiğiniz konuyu duymuştum bende böyle bi konuşma geçince üstüne düşmemiştim.Aracın işi bitince bahsettiğiniz mineral yağ olayını konuşucam uyarınız için teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mcfly_

Biliyorum bahsettiğiniz konuyu duymuştum bende böyle bi konuşma geçince üstüne düşmemiştim.Aracın işi bitince bahsettiğiniz mineral yağ olayını konuşucam uyarınız için teşekkürler..

Alıntıları Göster
    dsg golf alma arefesindeyim 1,2 veya 1,4, yazılanları okuyunca acayip soğudum
    i30 otomatık kulllanıyorum 2009 4 vites, yakıt bezdirdi beni dsg almayacaksak ne alıcaz ?
  • grcim G kullanıcısına yanıt
    DSG almada ne alırsan al.Bende burayı okuyana kadar Golf peşindeydim.Sağolsun arkadaş böyle bir paylaşım açmışta DSG'nin ne bela şey olduğunu öğrendik,paramızla rezil olmadık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grcim

i30 otomatık kulllanıyorum 2009 4 vites, yakıt bezdirdi beni dsg almayacaksak ne alıcaz ?

Hocam her markanın hatta her modelin kendine has kronik problemleri olabiliyor.DSG de 2 parça sorun çıkarıyor kavrama ve mekatronik.Bunlardan yolda bırakanı mekatronik yani şanzıman beyni.Kavramada problem olursa yüksek ihtimal 2. viteste geçiş anında 2sn. lik falan bi titreme yapıyor.Her 2 problemdede garanti koşullarına bağlı kaldığınız sürece servis garantiden ücretsiz değişim yapıyor.Yukarıda bi kaç gün önce yaşadığım sorunu paylaştım şuan aracı kullanmaktayım herhangi bir sorun yok bütün işlemleri ücretsiz yaptılar.Konfor açısından harika bi şanzıman.Eğer DSG'li araç alıcak olursanız size tavsiyem kesinlikle +2 uzatılmış garantide alın.Uzatılmış garanti bence aracın önemli bir parçası.Benim aracımın kendi garantisi 2 ay önce doldu bu yapılan bütün işlemler uzatılmış garanti dahilinde tamamen ücretsiz yapıldı.

• quote:

quote:

Hocam her markanın hatta her modelin kendine has kronik problemleri olabiliyor.DSG de 2 parça sorun çıkarıyor kavrama ve mekatronik.Bunlardan yolda bırakanı mekatronik yani şanzıman beyni.Kavramada problem olursa yüksek ihtimal 2. viteste geçiş anında 2sn. lik falan bi titreme yapıyor.Her 2 problemdede garanti koşullarına bağlı kaldığınız sürece servis garantiden ücretsiz değişim yapıyor.Yukarıda bi kaç gün önce yaşadığım sorunu paylaştım şuan aracı kullanmaktayım herhangi bir sorun yok bütün işlemleri ücretsiz yaptılar.Konfor açısından harika bi şanzıman.Eğer DSG'li araç alıcak olursanız size tavsiyem kesinlikle +2 uzatılmış garantide alın.Uzatılmış garanti bence aracın önemli bir parçası.Benim aracımın kendi garantisi 2 ay önce doldu bu yapılan bütün işlemler uzatılmış garanti dahilinde tamamen ücretsiz yapıldı.

Alıntıları Göster
    Garanti bittiğinde de sattın sattın yoksa ilk arızada çıkacak faturayla hayatın film şeridi gibi gözlerinin önüne gelir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: pikalos

Garanti bittiğinde de sattın sattın yoksa ilk arızada çıkacak faturayla hayatın film şeridi gibi gözlerinin önüne gelir :)

Alıntıları Göster
    o kdr para verip diken üzerinde durmak, bünyem kabul etmiyor
  • quote:

o kdr para verip diken üzerinde durmak, bünyem kabul etmiyor

Alıntıları Göster
    Bu kadar para veripte diken üstünde dolaşmayı kabul etmek ancak marka takıntısı ile oluyor işte.
  • quote:

Bu kadar para veripte diken üstünde dolaşmayı kabul etmek ancak marka takıntısı ile oluyor işte.

Alıntıları Göster
    Ben kimseyi seçiminden ötürü yargılayacak konumda değilim, herkes kendi iradesi ile istediği seçimi yapıyor sonuçta,
    o kadar para verdikten sonra şanzuman arıza yaparsa çok üzülürürüm açıkça, artık farklı seçenekleri de masaya yatırdım.
    Yeni kasa astra olabilir, ford focusların dizel otomatıkleri satışta, şimdilik askıya aldım bakınıyorum.
    ama şu da bir gerçek ki vw ayda 10.000 den fazla araç satan bir firma passat, golf, jetta, polo bunların her birinin aylık satışı ortalama 2500 adet
    insan kendine sormadan edemiyor bu kadar insan hata yapıyor olamaz diye.

• quote:

Ben kimseyi seçiminden ötürü yargılayacak konumda değilim, herkes kendi iradesi ile istediği seçimi yapıyor sonuçta,
    o kadar para verdikten sonra şanzuman arıza yaparsa çok üzülürürüm açıkça, artık farklı seçenekleri de masaya yatırdım.
    Yeni kasa astra olabilir, ford focusların dizel otomatıkleri satışta, şimdilik askıya aldım bakınıyorum.
    ama şu da bir gerçek ki vw ayda 10.000 den fazla araç satan bir firma passat, golf, jetta, polo bunların her birinin aylık satışı ortalama 2500 adet
    insan kendine sormadan edemiyor bu kadar insan hata yapıyor olamaz diye.

Alıntıları Göster
    Arızayı bilen biliyor.VW bayi önünde anket yap "vw otomatik şanzımanın ismi nedir ve nasıl bilirsiniz" diye %80'i cvp veremez.Bende bilmiyordum,araştırınca öğrendim.Ülkemizde insanlar birşeye taktımı takıyorlar.Bir dönemde herkes şahin alıyordu ???? Mercedes gibi araba diyorlardı birde.Tempralar vardı...uçak motorlu abboooovvv :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pikalos -- 27 Temmuz 2015; 17:08:39 >

• quote:

Arızayı bilen biliyor.VW bayi önünde anket yap "vw otomatik şanzımanın ismi nedir ve nasıl bilirsiniz" diye %80'i cvp veremez.Bende bilmiyordum,araştırınca öğrendim.Ülkemizde insanlar birşeye taktımı takıyorlar.Bir dönemde herkes şahin alıyordu ???? Mercedes gibi araba diyorlardı birde.Tempralar vardı...uçak motorlu abboooovvv :D

Alıntıları Göster
    Fazla da takıntılı olmamak lazım.Tabiki yolda kalınca insanın sinirleri geriliyor fakat yerden yere vurulacak bi şanzımanda değil.Zaten yolda bırakan tek parça mekatronik.Kavrama da problem olursa direk yolda bırakmıyor.Tabi bende de hata var araç bakımdan çıktıktan sonra servis çalışanıyla konuştum problemi söyledim teslim alırken getirin müsait olduğunuz zaman bakalım dedi ben üşengeçlikten yolda kalana kadar götürmedim 2-3 ay geçti.Başkalarını bilemem ama benim araç 2. yılını doldurdu 70.000 km'yi geçti bana göre abartıcak birşey yok.Arızanın olduğu gün baya bi stres olmuştum ama açıkçası servisteyken araç güzel bir dille bilgilendirilip hiç problem çıkarmadan değiştirmeleri memnun etti beni.

• quote:

Fazla da takıntılı olmamak lazım.Tabiki yolda kalınca insanın sinirleri geriliyor fakat yerden yere vurulacak bi şanzımanda değil.Zaten yolda bırakan tek parça mekatronik.Kavrama da problem olursa direk yolda bırakmıyor.Tabi bende de hata var araç bakımdan çıktıktan sonra servis çalışanıyla konuştum problemi söyledim teslim alırken getirin müsait olduğunuz zaman bakalım dedi ben üşengeçlikten yolda kalana kadar götürmedim 2-3 ay geçti.Başkalarını bilemem ama benim araç 2. yılını doldurdu 70.000 km'yi geçti bana göre abartıcak birşey yok.Arızanın olduğu gün baya bi stres olmuştum ama açıkçası servisteyken araç güzel bir dille bilgilendirilip hiç problem çıkarmadan değiştirmeleri memnun etti beni.

Alıntıları Göster
    dsg kadar keyif veren başka muadil motor seçeneği varmı yani dsg den şu sorunsuz ve keyif veren motor için vazgeçilebilir diyebilirmisiniz mesela astra turbo nasıldır dsg kadar keyif verebiliyormu? (mesela jetta 1.4 tsi 122 bg sıfırı ile aynı fiyat aralığında olmak şartı ile)

• quote:

Orijinalden alıntı: mamply

dsg kadar keyif veren başka muadil motor seçeneği varmı yani dsg den şu sorunsuz ve keyif veren motor için vazgeçilebilir diyebilirmisiniz mesela astra turbo nasıldır dsg kadar keyif verebiliyormu? (mesela jetta 1.4 tsi 122 bg sıfırı ile aynı fiyat aralığında olmak şartı ile)

Alıntıları Göster
    Merhabalar. yeni golf alma arifesindeyiz. dsg dizel alacagiz. forumda kullananlara birkac sorum olacaktı.
    1- 2013 den sonrasındaki dsg lerde sorunun ortadan kalktıgını duydum. ne kadar dogrudur
    2-audi ler de wv ile aynı şanzımanı mı kullanıyor? a3 de düsünebiliriz.
    3- 4 yıllık uzatılmış garantiyi dsg şanzımanlı arabalara yapmıyorlar diye duymuştum bu rivayette dogru mudur?

i30 larda da sorunsuz dsg benzeri şanzıman var diye duydum bu da son sorum olacak.

teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugacomtr

Merhabalar. yeni golf alma arifesindeyiz. dsg dizel alacagiz. forumda kullananlara birkac sorum olacaktı.
    1- 2013 den sonrasındaki dsg lerde sorunun ortadan kalktıgını duydum. ne kadar dogrudur
    2-audi ler de wv ile aynı şanzımanı mı kullanıyor? a3 de düsünebiliriz.
    3- 4 yıllık uzatılmış garantiyi dsg şanzımanlı arabalara yapmıyorlar diye duymuştum bu rivayette dogru mudur?

i30 larda da sorunsuz dsg benzeri şanzıman var diye duydum bu da son sorum olacak.

teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Sıfır almayacaksan hiç bulaşma,hele garantisi bitmiş vw sakın alma.Düşük km de yeni model vw,seat ve skodaları arıza çıktığı için satıyorlar.Dikkatli ol.
    Google amcaya hele bir sor bakalım "dsg şanzıman sorunu" diye.Sonrada o anlatsııın sen oku.Meydan Larouse ansiklopedisi gibi ciltler oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pikalos -- 30 Temmuz 2015; 15:38:00 >

• Caddy 2.0 dsg6 da birşey dikkatimi çekti hill hold süresini çok uzatmışlar 4-5 saniye araç kaymıyor. Bu çok iyi olmuş en dik yokuşta bile araç kaymıyor. Caddy 1.6 dsg 7 de ise 2 saniye tutuyordu ve bu 2 saniye yetmiyordu araç tam kalkarken geri kayıyor sonra ileri gidiyordu .Bence bu da kavramaya zarar veriyordu..
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.