Şimdi Ara

DSG-EasyTronic... Bir kaç soru?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DSG ile Opel'lerin kullandığı Easytronic şanzıman arasında hiçbir fark yok mudur?

Opel ve VW arasında kalmış biri olarak bu soruyu soruyorum sizlere. Sormamdaki sebep ise, bugün gittiğim bir opel bayiindeki satış asistanlarından biri.
    Ben DSG şanzıman ile Easytronic şanzıman arasında (çok araştırmamakla birlikte, sadece okuduklarımdan yola çıkarak bunu söylüyorum) ciddi farklar olduğunu düşünüyordum.
    Bunda bu forumdaki bir çok arkadaşın da etkisi var tabii.
    Ancak satış yardımcısı DSG ile Easytronic arasında hiç mi hiç, hem de hiç mi hiç fark olmadığını söyledi. Aynı mantıkla çalışan şanzımanlar, ben de yazılım ile bir "P" koyarım benim şanzımanımda da P (park) olur, bana ikisi arasındaki en ufak bir farkı söyleyin!!! vs...vs...vs... gibi sözler ile konuşmamız devam etti.

Evet arkadaşlar, bu iki şanzıman arasında opel satış danışmanının da dediği gibi hiç bir fark yok mu? Boşuna mı DSG olsun diye millet kendini yırtıyor?
    Eğer aralarında fark varsa, bu farkları anlatan ya da gösteren bir belge, resim vs... varsa paylaşırsanız çok sevinirim...

Şimdiden çok çok teşekkürler.

• DSG de çift debriyaj var. diğerinde tek. Çift olunca, 2-4-6 ile 1.3.5.7 ayrı debriyajda duruyor. Vites geçişi öncesi dişliler hazır bekliyor. Debriyajızn biri kalkarken diğeri iniyor.

farklı hem de çok.

ama evet, ikisi de robotize otomatik.
  • Satış elemanlarına araba ile ilgili hiçbir şey sormam. Söylediklerini de sadece dinliyormuş gibi yaparım. Siz de öyle yapın, tavsiye ederim .
  • En iyisi her ikisini de kendiniz deneyin ve görün. İzlenimlerinizi burada paylaşırsanız sevinirim.

• Sadece güldüm. Çoğu firma satış danışmanlarına eğitim vermiyor mu kardeşim? Ya da biliyorlarda milleti mi kandırdıklarını düşünüyorlar? DSG ile easytronic arasında bir fark yokmuş he? O eleman onu bana dese ben verecek cevabı biliyordum da neyse söylemiyim
    Arkadaşım bir kere söylendiği gibi bir tek biri çift debriyaj. Yani dsg de sen 3. viteste gidiyorsun diyelim. 2. ve 4. vitesler hazır konumda bekliyor. Ve duruma göre geçiş sağlıyor. Bu çift debriyaj bildiğim üzere bir volvo powershift te bir de dsg de var (başka bir marka var mı bilmiyorum). İkinci olarak dsg manuelden hem hızlı hem de daha ekonomik. Sen o arkadaşa sizin araçlarınızın easytronic versiyonları manuelden daha az yakıp daha hızlılar mı diye sorsaydın zaten o çenesini kapatması gerektiğini anlardı. Ya ne kadar boş konuşan insanlar var. Hayır demiyor ki bu adam dsgli araç kullanmış olsa ve benim ağzımın payını verecek olsa ne yaparım? Neden kandırmaya çalışıyorsun milleti kardeşim? Ahlaki birşey mi ki bu? İkisi arasında ki tek ortak nokta otomatik olmaları. Ancak otomatik var otomatik var. Size tavsiyem bir daha o bayiye gitmeyin. Opel düşünürseniz de gidip başka bayiye bakın. He dsgnin negatif yönleri yok mu? Olmaz mı? Hem de baya çok. 7 dsg dediğimiz şanzıman kuru şanzıman olduğu için bazılarında problem oldu. Ve bu şanzıman gerçekten çok pahalı. 20 bin civarı bir meblağ. Ancak easytronic ile dsg yi kıyaslayıp olayı yazılıma bağlamak gibi en basit ifade şekliyle bir cehalet örneği sunmak ülkemizde satış danışmanlarının durumunu ortaya koyuyor. Hayır amacın kötülemekse çıkan sorunlardan ve fiyatından bahset. Ama gidipte böyle boş boş konuşma. Ne diyeyim arkadaşım satış danışmanlarına bildiğin konular hakkında bir kaç soru sor başka markalar hakkında. Baktın sıkıyor ne söylerse söylesin dinleme çünkü güven olmaz.

• şurdan izleyin nasıl çalışıyor

http://www.youtube.com/watch?v=WVWP7TYhP0c

şu da teorisi animasyonu

http://www.youtube.com/watch?v=PH00yBaAV7s&NR=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokturk010 -- 1 Nisan 2010; 19:49:47 >
  • aman diyeyim, sakın diyeyim.
    dsg ile easytronic bir olur mu, yapmasınlar, etmesinler.
    sn cengiz,
    tanıdıklarınızda var ise lütfen ikisini de test edin farkı anlayacaksınız. çift kavramalı dsg şanjımanın sarsıntısız vites değişimi ile eastronic vites değişimini karşılaştırın. dsg tiptronik kısmında bile vites değişimindeki farkı göreceksiniz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar çok çok teşekkürler yorumlarınız ve yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.