Şimdi Ara

DSG mi CVT mi? Sizce hangisi neden daha iyi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
2
Favori
38.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HIGH FIDELITY

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Dezavantajlar:
    - Yüksek hızda yokuş çıkarken 5500 devire dayaması
    - Keyif yoksunluğu
    - Motor freni yoksunluğundan ötürü çok fren yaptırması. Balata sarfiyatının artması...

F1 vites arttırma azaltma kulakları versa motor freni olması gerekenden daha iyi oluyor
    Benim aracımda öyle bir durum yok. Bazı CVT lerde olabilir. Genelleme yapmamak lazım.
    DSG belki daha keyifli olabilir. Bu konu hakkında fazla bir şey diyemeyeceğim fakat benim aracım 2005 b7 kasa A4 2.0T şu an 250Hp civarında. Hiç bir keyif ve konfor problemine rastlamadım.

Vites kulakları bende de var. Otomatik şanzımandan beklenen uygun hızlanma eğrisi yakalaması, yeri geldiğinde motor frenini yapmasıdır. Bunu düz yolda bile yapabilir. CVT otomatikte iken bu konuda çok başarısız. Kısaca motor freni için araca manuel olarak vites küçülttürmeniz gerekmemeli. Otomatiğin mantığına aykırı. Ha yokuş inerken yapıyor sağolsun. Bu motor freni eksikliğinin artı yanı da yok değil. Düz yolda hızını alıp, gaza basmadan yağ gibi süzülmek de çok keyif veren konforlu bir şey.

DSG ise ayağınızı gazdan çektiğinizde aracı devirde tutarak düz yolda bile motor frenini sağlıyor. Tamamen manuel araba gibi. Zaten otomatikleştirilmiş manuel. Ve keyif konusunda da eşit şartlar altında DSG çok daha keyifli. Düz vites olmayan ve kullanılabilecek, makul paranın satın alabildiği en keyifli alet. Ancak CVT'nin konfor ve sıkıntısızlığı bambaşka bir konu. Keyif meselesine şöyle bakmak lazım: Birebir aynı araba, biri CVT diğeri DSG, hangisi daha keyiflidir şeklinde bakmak lazım. Cevap bellidir. Öteki türlü 250hp'lik araba ile 150hp'lik arabayı karşılaştırırsak elma ile armut yapmış oluruz.

İki şanzıman da kendi konseptlerinde başarılılar. DSG problem riski taşıyor. Ancak zamanla düzeleceğine eminim. Gelecek için iyi bir alternatif. CVT ise konfor ve kullanım kolaylığı açısından çok başarılı. 2000 devir sabit kalkıştan itibaren 120km hıza kadar hızlanmak da ayrı bir keyif. Tercih meselesi tamamen. İkisinden de keyif aldığım yanlar var. Ancak genel olarak CVT ile sakin sakin yağ gibi akmayı seviyorum. DSG ile ise F1 pilotu gibi 3 saniyede bir vites atmayı seviyorum.

• İki sanzimani da sık kullanan biri olarak;
    Kullanım tarzınız sportif ise dsg
    Sakin tarzda ise cvt.
    Dsg : vites geçişleri cok seri, vites büyüturken neredeyse purussuz, vites düşürunce hafif titreme yapıyor. Sıkışık trafikte silkelenme ve yığılma, klima acıksa daha beter yığılma yapıyor. Gazdan ayağınızı çekince yavaşlama eğilimi var.
    Cvt: sıkışık trafikte 0 yığılma, cok iyi konfor. Düz yolda sanki boşta ilerliyor. Pruzsuz bir akıcılığa sahip. Yokuş aşağı inişlerde devir yükseltip kompresyon yaptırıyor. Agresif kullanımda tepkiyi geç verip yüksek devirde ses yapıyor. Kalkışta yavaş kalıyor.
    Ornek verilen araclar.
    Leon tdı dsg
    Auris benzinli cvt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

İki sanzimani da sık kullanan biri olarak;
    Kullanım tarzınız sportif ise dsg
    Sakin tarzda ise cvt.
    Dsg : vites geçişleri cok seri, vites büyüturken neredeyse purussuz, vites düşürunce hafif titreme yapıyor. Sıkışık trafikte silkelenme ve yığılma, klima acıksa daha beter yığılma yapıyor. Gazdan ayağınızı çekince yavaşlama eğilimi var.
    Cvt: sıkışık trafikte 0 yığılma, cok iyi konfor. Düz yolda sanki boşta ilerliyor. Pruzsuz bir akıcılığa sahip. Yokuş aşağı inişlerde devir yükseltip kompresyon yaptırıyor. Agresif kullanımda tepkiyi geç verip yüksek devirde ses yapıyor. Kalkışta yavaş kalıyor.
    Ornek verilen araclar.
    Leon tdı dsg
    Auris benzinli cvt

Belki "yeni nesil DSG"nin özelliğidir, belki de dizel benzinli ( tork ) farkındandır bilemiyorum, benim araçta sıkışık trafikteki yığılma pek hissedilmiyor..sadece 1. vites hızındayken hala 2'yi tercih etmesinden dolayı hafif bir titreme oluyor..CVT'nin düz yolda boşta ilerliyormuş hissini ben DSG'de de farklı görmedim..Golf7'de de ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman araç boştaymışçasına ilerliyor..Ve hatta tıpkı eski aracımdaki gibi yokuş aşağı giderken ne kadar da vites küçültse hızlanmayı engelleyemiyor..Bu aracım Jazz CVT'de aynen böyleydi ( belki Auris bu konuda daha başarılıdır?)..Eski aracımda viraj öncesi yaptığım frenin hemen akabinde, ayağımı frenden çektiğimde aracın ileri doğru hızlanması, viraj girişinde endişe yaratabiliyordu. Golf'te ise bu sorun yok, frenden çekince araç kontrol dışı hızlanmıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 5 Temmuz 2013; 0:38:55 >

• Hocam dsg li cok arac test ettim. Bir cok defa yazdım. Dsg ye en uyumlu motor 1.2 tsı. Akıp gidiyor. Torq arttikca yığılma ve silkelenme artıyor. 3. Nesil zaten bizimkinden biraz daha başarılı. Cvt Jazz test etmediğim icin bir fikrim yok.

• Arkadas araba alacak heralde o yuzden sanzimanlara bakiyor ben audi a4 kullanmistim cok kisa sure o aracta cvt oldugunu duydugumda sasirmistim sonucta vw grubu nun bir otomobili onda dsg sanziman olmasini bekliyordum o araca bindigimde icimden bu araca bu sanziman olmamis yani sonucta a4 u tercih eden hatta o segmenti tercih eden kitle nin yasi zannimca 40 i gecmez keyif vermiyor surerken fakat dsg de karisik sikintili bir sanziman her gun forumda konusu aciliyor memnun olanida var olmayani da siz performansa ara hizlanmaya onem veriyorsaniz sahsi gorusum dsg secin fakat cvt de sizi o kadar uzmeye de bilir fakat dsg iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: werderrr

audi a4 multitronic kullanicisiyim. multitronic cvt temelli, audi tarafindan eksik yonleri giderilmis ve daha saglam hale getirilmis bir sanzimandir. kullanmaya basladigimda daha once aslinda araba kullanmamis olduguma karar verdim. benim icin bir arabanin en onemli yonlerinden biri konforudur. bu sanzimanda vites gecisi diye bir sey yok. araba yag gibi akiyor. oyuncak gibi (hissizlik dediginiz buysa). diger cvt implementasyonlarini bilmiyorum. dsg kullanmadim. ama merak ettigim su: bir sanziman nasil daha iyi olabilir ki? belki de cok ivmeli kullanmadigim icin bana mukemmel gelmistir.

siz o zaman zf şanzıman kullanmadınız galiba :) tereyağ :) multitronic'lerde başarılı şanzımandır ama onlarda kaçırıyor bu bağlamda audi cephesinde s-tronic cvt değilde powershif vs dsg olsaydı daha bir iyi karşılaştırma olurdu..

• YARI OTOMATİK MANUELDEN BOZMALARI HİÇ HESABA KATMIYORUM İ.ŞHİFT POWER SHFT FALAN GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNİNN GERİSİNDE KALAN MEKANİKLER..
    ANCAK DSG VE CVT AT ARASINDA İKİSİNİNDE ARTI VE EKSİ YÖNLERİ VAR
    DSG ÇOK SIK ARIZA VEREN VE ARIZA MASRAFI ÇOK FAZLA OLAN BİR ŞANZUMAN Kİ ŞU GÜNLERDE HEMEN HER YERDE OKUYOR İZLİYORUM DSG LERİN HATALI ÜRETİMDEN GERİ ÇAĞRILDIKLARINI ANCAK YAKIT TASARRUFU KONUSUNDA CVT AT DEN BİRAZ DAHA İYİ OLDUĞU DA BİR GERÇEK...
    CVT AT LER İSE ÇOK DAHA SAĞLAM OLDUKLARI İÇİN HALİ HAZIRDA BİR ÇOK ÜRETİCİNİN YENİ TERCİĞİ..
    BEN CVT AT TERCİH EDERİM...
  • Amerika'da falan CVT tutuluyor.

Tabii bir nedeni de büyük motorlarla gelmesi.

3 litre V6 motorla CVT olunca harika oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGH FIDELITY

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Dezavantajlar:
    - Yüksek hızda yokuş çıkarken 5500 devire dayaması
    - Keyif yoksunluğu
    - Motor freni yoksunluğundan ötürü çok fren yaptırması. Balata sarfiyatının artması...

F1 vites arttırma azaltma kulakları versa motor freni olması gerekenden daha iyi oluyor
    Benim aracımda öyle bir durum yok. Bazı CVT lerde olabilir. Genelleme yapmamak lazım.
    DSG belki daha keyifli olabilir. Bu konu hakkında fazla bir şey diyemeyeceğim fakat benim aracım 2005 b7 kasa A4 2.0T şu an 250Hp civarında. Hiç bir keyif ve konfor problemine rastlamadım.

Nissan Micra 1.2 CVT' de vites kolunun solunda sport sürüş moduna geçişi sağlayan bir düğme var. O düğmeye bastığınızda motor daha yüksek devirler çevirmeye başlıyor. Yokuş çıkarken ya da tam tersi inerken çok faydalı oluyor. Daha düşük hızlarda kompresyon isterseniz de L modu var. D modundayken vitesi kendinize bir kademe daha çekiyorsunuz ve motor 20-30 km gibi hızlarda dahi manuel vitesli araçlardaki 1. vitese denk bir güçle aracı yavaşlamaya zorluyor. Belki başka markalar da kullanıcılarının kompresyon ihtiyaçları için benzer önlemler almışlardır.
    Ayrıca CVT şanzıman biraz alışkanlık gerektiriyor. Klasik tork konvertörlü otomatik vitesler gaza sonuna kadar bastığınızda kısa bir bekleme süresinden sonra vitesi bir yada iki kademe düşürüp motor devrini aniden yükseltirken aynı alışkanlıkla CVT şanzımanlı bir aracı olduğu yerde at gibi kişnetip bağırtabilirsiniz. CVT de en iyi hızlanmanın püf noktası gazın dozunu motorun kararlı olduğu devire getirip o devri sabit tutarak hızlanmak.
    DSG-EDC ve muadillerini hiç kullanmadım ama karmaşık yapıları dolayısıyla bir endişeli bakıyorum. Yine de herkesin öncelikleri farklıdır tüm beğenilere ve seçimlere saygı duymak gerek. Dikkatli ve konforlu sürüşler..

• Dsg nin muadilleri powershift ve edc

Ve ikiside dsg ye gore cok daha problemsiz sanzimanlar karsilastiracaksaniz bunlarla karsilastirirsiniz
    Dsg nin bir klasmani yok,85hp motorda bile problem cikaran mimlenmis sorunlu oldugumu ureticinin bile kabul ettigi gereksiz pahali bir sanziman.
    O acidan cvt ile dsg yi yanyana koymaya gerek yok sorunlu ve hizli malin muadili sorunsuz ve hizli olanidr.
    Dsg sorunlu oldugundan birak cvt yi manuel bile alinir.

• ZF sanzimandan cok az bahsedilmis, tabii kullanma tecrubem olmadi ama forumdan ogrendigim kadariyla yakit ekonomisi, performans ve vites gecisleri konusunda oldukca ovuluyor.

• Mazda yenı otomatik vitesinde bütün otomatik viteslerin iyi yanlarını birleştireceğini iddia ediyor. Yukarıdaki resimde otomatik viteslerin avantajları ve dezavantajları ve hangi ülkeler için ne önemliymiş görülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoka -- 24 Ağustos 2013; 9:40:45 >
  • bayağı eğlenceli bi konu olmuş. konuyu açana teşekürler.
    bana sorarsanız manuel en güzeli
    burada birşey belirteyim. belki bilenler vardır. bilmeyenler için hatırlatıyorum.
    bir dönem Ford, Focus'ta 7 ileri CVT şanzımanlı araçlar üretip sattı. 2-3 sene diye hatırlıyorum. bu seri CVT şanzıman hatalı üretimdi ve çok büyük arızalara neden oluyor. hatta tamir edilemediğinden dolayı manuele çevirilen araçlar bile var. şanzımanı üreten fabrika da kapandı diye duydum. ikinci elden bu araçlardan almayı düşünenlere hatırlatırım, hemen hemen herkesin elinde kalıyor bu araçlar. bilgilerinize. onun dışında CVT şanzımanlarda kronik bi arıza ne duydum ne gördüm. gayet sağlamlar.
    Ancak Japonlar daha çok tercih ediyor bu şanzımanları. nedense? ben de japon araba sevmiyim. manuele devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: chtzdmr

bayağı eğlenceli bi konu olmuş. konuyu açana teşekürler.

Ne demek efendim. Rica ederim.
  • açıkçası zamanında dsg'li araç kullandığım dönemde harcadığım tamir paraları ve olur olmaz zamanlarda çıkardığı problemler yüzünden cvt'ye geçmiş biri olarak kesinlikle cvt diyorum. gerçi honda dışında çok farklı araçlarda kullanma şansım olmadı, o yüzden gözü kapalı iyidir demek yerine honda'nın cvt'li araçlarının daha konforlu ve keyifli sürüş sağladığını söyleyebilirim.
  • Islak kavrama DSG derim, yine de Toyota'nın direct-shift CVT'sini görmek lazım.
  • Nissanın cvtsinden uzak durmak lazım ha toyota ve hondanınkiler ömürlük ama nissanınki bayağı kırılgan tavsiye etmem.Dsg de masum değil

• cvt'nin üstüne tanımam. Dsg şanzımanın çıkardığı sorunun haddi hesabı yok, arabanın aksesuarlarına yapacağım masraftan fazlasını her yıl şanzımana yapıyorum anasını satayım. Sanırım yakın zamanda cvt'li Honda'ya geçicem ben de,artık sürekli sorun çıkaran şanzımana para ödemekten gına geldi.
  • En konforlu performanslı sorunsuz şanzıman tork konvertörlü şanzımanlardır ilk çıkan otomatik şanzıman türüdür dez avantajı ağır olması bu yüzden yakıt olarak extra maliyet bindirir ,cvt şanzımanda bilinen vites türleri gibi çarklar yoktur iki tane kasnağın birbirine yaklaşıp uzaklaşmasıyla sonsuz sayıda dişli oranı sağlıyabilen şanjımandır yani aslında 1 de veya 7 de gitme diye bir şey yoktur sonsuz oranlı sabit devirde vites geçişleri yapabilir dez avantajı tork konvertörlü şanjımanlar gibi performanslı değildir , kasnaklardaki kayış yüksek torklara dayanıklı değildir , DSG ise ikitane manuel vitesin robotize edilmiş halidir yani iki tane yarı otomatik şanzımanın birleşimidir bu yüzden çift kavramalı deniliyor , dez avantajı trafikte düşük devirlerde düz vites mantıgıyla yapıldıgı için sürekli yarım debriyaj gider baskı balata çabuk biter , düşük devirlerde manuele geçmek tavsiye edilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=bz6LBCj6W-c&t=206s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsun85 -- 12 Şubat 2019; 18:10:10 >

• Dsg.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.