Şimdi Ara

DSG Problemleri: Skoda Octavia 1.6TDI DSG (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
2
Favori
62.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben dsg problemi denilen seyi yasadım. sadece araba stop ediyordu. yazılımla isi duzelttiler. dsg icin sunu soyleyebilirim gonul rahatlıgı ile alınır sıkıntısız binersiniz ama sunu unutmayın aracınızı gotureceginiz servis cok cok onemli. yetkili servis adı altında kasap calıstıranlar var aman dikkat. basıma geldi aynı arızadan 7 kere servise gittim problem servisteymis.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurhannn

ben dsg problemi denilen seyi yasadım. sadece araba stop ediyordu. yazılımla isi duzelttiler. dsg icin sunu soyleyebilirim gonul rahatlıgı ile alınır sıkıntısız binersiniz ama sunu unutmayın aracınızı gotureceginiz servis cok cok onemli. yetkili servis adı altında kasap calıstıranlar var aman dikkat. basıma geldi aynı arızadan 7 kere servise gittim problem servisteymis.....

Sorun yaşadığınız servisleri ve ne gibi sorunlar yaşadığınızı da yazın lütfen. Bizlerde aynı hatalara düşmeyelim..
  • taze taze sorun yaşayan varmı? varsa çözüm ne oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

quote:

Orijinalden alıntı: cnsuff

Vallahi ben de bu sebeplerden düz aldım 1.4 tsi çok memnunum.
    Zaten böyle arızalar bir çıktı mı, hayat zehir oluyor
    Parayı kolay kazanmıyorum
    50000tl vericem..Sonra araba bir yerde stop edicek ..Vites geçişleri delirecek..Çalışmayacak bir sabah..
    Sonra abi gel arabaya yazılım atıcaz.
    Abi senin şanzıman yemiş..onu değiştirecez
    Abi almanyadan şanzıman gelecek az bekle.

Ben bunlara gelemem. Eksik kalsın dedim DSG si ve asla pişman değilim.

Risk almak isteyen buyursun. Sonuçta sorunsuz çalıştığı anlarda muhakkak keyifli, ona birşey demiyorum.

Ama ben sorunsuzluk için herşeyden fedakarlık edebilirim.

Arkadaşım bu Türklere özgü eskiden başlayıp günümüze kadar gelen, otomatik transmissiondan anlamayan ustaların tamir edemediği için tukaka dediği transmission sisteminin etkileri, zamanında otomatik şanzuman görüp öyle elinde tornavida aval aval şanzumana bakan usta elbette otomatikler yaramaz diyerek halkı, kullanıcıyı uyuttular. Hocam endişelenecek bir durum yok , 2 yıl garanti, 900 tl veriyorsun 4 yıla çıkıyor, yine dsg lerin stop etmesi şanzumandan sanıldı ama klima çıktı işin içinden, yazılım ile sorun çözüldü, durum şunu gösteriyorki birkaç yıla kalmaz manuel araçları elden çıkarmak zorlaşacak, artık insanlar konfor istiyor, kolaylık istiyor, eskiden manuel araç bakanlar şimdi otomatikten başkasını gözü görmüyor, en çok manuel vites 2. dünya ülkelerinde tercih ediliyor, 17 yıl manuel vites kullandıktan sonra otomatiğe neden önce geçmedim diye çok düşündüm.... Ben şimdiye kadar otomatikten manuele döneni neredeyse hiç görmedim...

Bravo.

1) Anlamayanlar tu kaka ediyor, uzanamadığı ciğere pis diyor, otomatiği tamir edemiycek ya. oradan para kazanamayacak ya

2) 2. dünya demiyelim de isterseniz.. petrolde dışa bağımlı + petrolü ucuza getiremeyen ülkelerde düz vites kullanılıyor. Malumunuz, eskiden tork konvertörlü klasik otomatik vites vardı sadece, bunlar yakıt sarfiyetını %10+ artırırdı. Avrupa gibi, hele petrol şoklarıyla krize giren Türkiye gibi ülkelerde bu şanzıman lüks ötesi lükstü!

3) SuperB 1.6 TDI DSG çıksın diye kıvranıyorum. Otomatik kullanmaya başladım 8 yıl önce.. Askerlikten önce kısa süreliğine düz vitesli araç uygun düştü, arkadaşımdan aldım, kullandım, belime ağrılar girdiğini hatırlıyorum. Allahım düz vitese düşürmesin beni geri.

• merhabalar
    ilk aracım tam otomatikti. şimdiki dsg. ikisi birden toplam 3.5 yıldır manuel olmayan araç kullanıyorum.
    şimdiye kadar herhangi bir problemine rastlamadım. umarım bundan sonra da olmaz. zaten agresif
    bir kullanıcı değilim. güvenlik ve yakıt ekonomisi öncelikli bakarım aracıma. ikinci olarak da sollamalarda beni
    bir an önce kendi şeridime döndürebilecek ataklık olsa benim için yeterli oluyor. şimdiki octaviam
    bahsettiğim beklentilerimin hepsini karşılıyor. bakımlarının aksatılmaması da önemli sanırım..
    bir sonraki bakım kilometresi gelmeden aracımın bakımlarını yaptırırım..
    herkese kazasız sürüşler..
  • sorun yasadıgım servis bayrampasadaki servis... yasamadıgım ise kartaldaki servis
  • Arkadaşlar ben Vw grubun yetkili servislerinden birinde çalışmaktayım ve DSG şanzımanlardaki problemlerin çoğu garanti dahilinde halledildi. Şu an ise böyle sorunlar mevcut değil. DSG şanzıman yapı itibari ile manuel yapıya yakındır çift kavrama sistemi vites değişimlerinde performansın düşmesini engeller ayrıca eski düzen otomatiklerdeki gibi gaza yüklenmenize veya beklemenize gerek yoktur. ayrıca kademelerdeki yumuşaklık performansada etkimektedir anlık olarak.

Sorunlarına gelirsek arkadaşlar bu konuda ise yetkili servis çözer diye düşünmeyin kesinlikle sorun yaşarsanız ve garantisi geçtiyse iyi bir şanzımancı bulun. yetkili servis bu gibi konularda kendini yormaz. Gerekirse yenisini getirtir garantisi varsa kesin getirtir. Ben çalıştığım serviste sadece2 tane dsg şanzıman değiştiğini gördüm garantiden. tamirine yetkili servise gelmeniz doğru olandır ancak baş edemediği yerde daha profesyonelini yetkili serviste kullanır.

Ama DSG nasıl derseniz mükemmel diyebilirim. Tabi Mercedesin 7G tronic şanzımanlarını gördükten daha iyilerinin olabileceğini gördüm.

Öteki otomatiklerle karşılaştırdığınızda ise onların sorunları yanında çok daha az sorun çıkartır.

• Arkadaslar yaklaşık 9 ay önce octavia mı alınca çok sevinmiştim ama iki haftadır resmen paranoya oldum araba d2 viteste yaklaşık 20 ila 30 km süratlerde titremeye başladi su andaki km si 14250 ve yuce otonun servis yolunu tuttum ustabasi aracı kullandı ve titreşimi oda gördü yazılım vs dedi aracı bilgisayara bağladı sonrasında ise 1 aya kadar yeni bir yazılım gelecegini o zaman problem kalmayacağını söyledi ama diğer forumlardaki yorum ve sıkıntıları görünce aslında o kadarda basit bir süreç olmayacağını anladım vw audi vb diğer markalarda kullanılan dsg sanzumanla ilgili tamda yaşadığım problemlerin aynısı zaten yaşanıyormuş ...skoda kullanan arkadaslardan benim durumumda olan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayazmaphoto

Arkadaslar yaklaşık 9 ay önce octavia mı alınca çok sevinmiştim ama iki haftadır resmen paranoya oldum araba d2 viteste yaklaşık 20 ila 30 km süratlerde titremeye başladi su andaki km si 14250 ve yuce otonun servis yolunu tuttum ustabasi aracı kullandı ve titreşimi oda gördü yazılım vs dedi aracı bilgisayara bağladı sonrasında ise 1 aya kadar yeni bir yazılım gelecegini o zaman problem kalmayacağını söyledi ama diğer forumlardaki yorum ve sıkıntıları görünce aslında o kadarda basit bir süreç olmayacağını anladım vw audi vb diğer markalarda kullanılan dsg sanzumanla ilgili tamda yaşadığım problemlerin aynısı zaten yaşanıyormuş ...skoda kullanan arkadaslardan benim durumumda olan var mı

yazılımla olacak iş değil. kavramanın değişmesi gerekiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla usta başı arıza kaydı bile yapmaya gerek yok deyip gönderdi beni bugün gidip arıza kaydını yaptırıcagim.

• quote:

Valla usta başı arıza kaydı bile yapmaya gerek yok deyip gönderdi beni bugün gidip arıza kaydını yaptırıcagim.

Müüdürü ile görüşme talep edin. dq200 DSg şanzımanın vag grupta ortak olduğunu, 2011 aralık öcesi kavramaların eski nesil olduğunu, d2 de düşük hızlardaki titremenin normal kabul edilemeyeğini ısrarla belirtin. vw,audi seatın değişim yaptığını v.s belirtin.

bu arada titremenin 2 sebebi olabiliyormuş. Şanzıman içindeki "priz direk dişlisi yada bilyası" diğeride "kavrama"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 25 Eylül 2012; 11:18:26 >
  • Servis sonunda kavrama degisimine karar verdi haftaya yapacaklar ilginiz icin teşekkür ederim sonucu yine yazarım buraya...

• quote:

Servis sonunda kavrama degisimine karar verdi haftaya yapacaklar ilginiz icin teşekkür ederim sonucu yine yazarım buraya...

Hayırlısı olsun.
    Doğuş artık kavramayı stokta tutuyor :) kısa sürede sorununuz çözülür umarım ve tekrar etmez...

• Bugün aracı teslim aldım 2 günde kavramaları değiştirdiler. Şu anda bir sıkıntı yok bakalım ilerleyen zamanda yine aynı şeyle karşılaşmam umarım..
  • Dün aracımın 30.000 km bakımını izmit özdağ da 400 tl ye yaptırdım. Şimdilik herhangibir problem yok araçta. ortalama yakıt tüketimi karışık yol bilgisayarı 5.5 litre civarı görünüyor. Bu aralar Kurtköy-izmit körfez arası çok gidip dönüyorum. 90-100 km ile gidersem 55 km yolda ortalamam trafiğe göre 4.2-4.5 litre arası değişiyor. Araçta ses sisteminin sesinden memnunum açıyom radyoyu sıkılmadan bu hızlarda gidebiliyorum:)))

Otoyolda da D-100(E5) yolunda da hızlar aşağı yukarı aynı ve tüketimde aynı çıkıyo. Bu tüketim sıkışık trafik olmadığı durumlarda normal akışta.
  • Aracın kavraması değişmesine rağmen yine aynı problemi yasadım servise gittim yine bilgisayar bağladılar ve tekrardan yazılımdan bahsettiler bu nasil bir yazılım arkadas ben anlamadım ne yazıyorsun o kadar diğer firmalarda yazıyor mu....yani artık gına geldi soğudum bu isten...

• benim 35.000'de titremeden dolayı kavramalar garantiden değişti. üzerine 2 yıl 25.000 km yaptım. en ufak bir problem yok.
    dsg'den cok memnunum.
    kimse sağdan soldan duyduğu uydurmalara kanmasın. DSG inanınmaz konforlu ve performanslı bir şanzıman.
  • quote:

Aracın kavraması değişmesine rağmen yine aynı problemi yasadım servise gittim yine bilgisayar bağladılar ve tekrardan yazılımdan bahsettiler bu nasil bir yazılım arkadas ben anlamadım ne yazıyorsun o kadar diğer firmalarda yazıyor mu....yani artık gına geldi soğudum bu isten...

nasıl yani? kavrama daha yeni değişti tekrar aynı titrememi başladı? BEnce sizin şikayetinizde kavrama değildi. Tam olarak hangi durumda titreme var?

• Skoda octavia her yönüyle çok güzel bir araç. Dizel modelleri bir başka keyifli hele DSG harika. Fakat DSG nin biraz hassas olduğunu biliyorum.Tanıdığım bir kaç kişi problem yaşamıştı. bilginize. En mantıklısı manuel almak...
  • ben kullanıyorum DSG şanzıman 450.000 KM oldu daha en ufak bir harcama yapmadım şanzımanla alakalı hala da sorun çıkarmadı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.