Şimdi Ara

Dslr makine seçmekte zorlanıyorum kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ilk kez kendime ait bir dslr alacağım giriş seviyesi için bir makine arıyorum,1850TL bütçe var bu makineyle yapmak istediklerim makro (önceliği portre çekim), manzarada çekmek istiyorum (gökyüzü,dağ,deniz vs), youtube için video çekeceğim iyi bir video kalitesi olması gerek,wifi-nfc pek başlarda önemli olacağını sanmıyorum ama mikrofon girişi olmalı ve sandisk taşınabilir ssdsini bağlamak için microUSB girişi olmalı cihazda (tabi hdml ile dönüştürüp yine çalıştıracaksam sorun yok).

Canon makineleri biraz tanıyorum ucuzlar ve bulunabilirlikleri fazla 650d-700d arasında pek da fark yok acaba 650d alıp üstüne lens mi alsam? Konuya hakim arkadaşlar bana bir yardım etsin çok kararsızım marka ve model seçmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Byperest

Merhaba, ilk kez kendime ait bir dslr alacağım giriş seviyesi için bir makine arıyorum,1850TL bütçe var bu makineyle yapmak istediklerim makro (önceliği portre çekim), manzarada çekmek istiyorum (gökyüzü,dağ,deniz vs), youtube için video çekeceğim iyi bir video kalitesi olması gerek,wifi-nfc pek başlarda önemli olacağını sanmıyorum ama mikrofon girişi olmalı ve sandisk taşınabilir ssdsini bağlamak için microUSB girişi olmalı cihazda (tabi hdml ile dönüştürüp yine çalıştıracaksam sorun yok).

Canon makineleri biraz tanıyorum ucuzlar ve bulunabilirlikleri fazla 650d-700d arasında pek da fark yok acaba 650d alıp üstüne lens mi alsam? Konuya hakim arkadaşlar bana bir yardım etsin çok kararsızım marka ve model seçmekte.

650 ile 700 d mod tuşunun kabartmalı olması ve tam dönmesi , filtrelerin resim çekmeden önizlemesi olması, ve liveview ekranının tazelemesinin 30 yerine 60 fps ye çıkarılması dışında yüzdeyüz aynı makinadır.

o yüzden ucuzundan bir ikinci el 650d;

video çekmek için bir 18-55 stm lens ( muhakkak stm olmalı yoksa gürültü düzeyi çok yüksek oluyor)

macro içinde bir canon 60mm f2.8 aldınmı tamamdır.

60mm ile portrede çekebilirsin. makrodan feragat edersen tamron 17-50 f2.8 de alabilirsin.

hepsibi 2. el alırsan cihaz 800-900 , 18-55 stm -200-300, 60mm 600-700 desen 1900 tl ye hallolur.

ama ssd bağlanıyormu bağlanamıyormu orasını hiç bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 13 Mayıs 2016; 11:43:25 >

• Hocam 2. ele hep mesafeli davranmışımdır bilmediğim teknolojik aletlerde ki fotoğraf makinesinin detaylı ekipmanını bilemem görünüşte bir problem olmasa da içinde varsa anlamam ben,pek güvenemiyorum. 18-55mm ve 50mm lens kitiyle gövdeyi 1900'e ve omuz çantası ile sd kartı yanına hediye veriyorlar bu ekipmanı alsam yinede uyar mı? Çok mu ses çıkar videoda? Olmadı daha sonra param olunca alayım stm lensi,2. ellere güvenemiyorum.
  • Byperest kullanıcısına yanıt
    2. el gövde alıp lensleri sıfır alarak tamamlamak en son gövdeyi yenilemek güzel palandı

madem güven problemi var. o zaman 650D SLR ile ilgili her işinizi görür.

istekleriniz pro seviye makinaların sahip olduğu özellikler

SSD bağlamak yada harici ses girişini filmin üzerine geçmek vs için en iyisi hayyam sirkeci yapıp orada karşılaştırmalı ufak bir arz talep değerlendirmesi yapmanız.
  • Arkadaşım 700D + 18-55mm ve 50mm lens kitli 1500TL fiyatlı omuz çantası hediyeli yurtdışından getirtebileceği bir yer bildiğini söyledi ucuz geldi üstüne de stm lens alacağım teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.