Şimdi Ara

DSLR video çekim için body lens hangisi önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba fotoğraftan çok video çekmek için dslr araştırıyorum ancak lens+body çok pahalı geliyor.

550D yanına iyi bir lens mi
    yada 700D yanına orta halli bir lens mi görür ?
    Hangisi daha önemlidir ?

• 550d yanına iyi birlens tabiki.
    Gövdelerin kalitesi aşağı yukarı aynı zaten.
  • forumu kullanıcısına yanıt
    550D de otomatik netleme yokmuş videoda sorun olurmuş. Lens ile bu açık kapatılabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

550D de otomatik netleme yokmuş videoda sorun olurmuş. Lens ile bu açık kapatılabilir mi?

700d deki otomatik odaklama işe yarar bir otomatik odaklama değil zaten.
    700d de alsanız, istediğiniz gibi video çekebilmek için zaten manuel odaklama yaparsınız.
    Ayrıca manuel odaklama çok zevkli. En azından Pentax ta öyle.
    peki pentax ta çok zevkliyse pentax önerir misiniz video açısından ?
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Elinizde 550d varsa Pentaxa gerek yok.50mm f1.8 lensiniz varsa gayet iyi bir şekilde işinizi görür.

Pentaxta işin zevki,ucuz manuel lensleri titreşim engelleme özellikli olarak kullanabildiğimden video-foto çekerken fazla sıkıntı olmuyor. Bir de bazı modellerde focus peaking diye manuel netlemeyi kolaylaştıran bir özellik var.O da işi çok eğlenceli yapıyor.Mesela k30,k50 gibi modellerde otomatik focus vardı ama ben yine de manuel kullanıyordum.
    elimde şu anda bir kamera yok hocam araştırıyorum ve almak için araştırıyorum tavsiyeniz var mıdır ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

elimde şu anda bir kamera yok hocam araştırıyorum ve almak için araştırıyorum tavsiyeniz var mıdır ?

Öncelikle marka farketmeksizin başarısız makine yok.
    Video konusunda Canon önde deniyor ama ben ciddi bir fark görmedim.

Pentax cephesinden ekonomik yollu Pentax K-r alabilirsiniz.Örnek ilan.Bir miktar pazarlık ta yaparsa bedava sayılır.(Not: ilan sahibiyle alakam yok/tanımıyorum da)
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-acil-satilik-tertemiz-pentax-kr-plus-18-55-mm-plus-50-mm-416036443/detay

Pentax dışında Canon 550D de gayet başarılı. Sony Nex 5 serisi, olympus Pen EPM 1 gibi aynasız modeller de video konusunda başarılı.
    Yani tavsiye vermek zor. Çünkü yazdığım gibi cidden kötü makine yok. Fiyat/performans olarak Pentax bana mantıklı geldiğinden Pentax kullanıyorum.

anladım hocam yardımlarınız için teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.