Şimdi Ara

dsmart vs digiturk vs nomal uydu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
3.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    daha önce bu üçünüde hiç kullanmadım,sizce şu an için hangisi mantıklı???

*film ve belgesel kanallarıyla ön plana çıkmalı
    *futbol olmasada olur.
    *aylık ücretli olması sorun deil.

bi sorumda daha var: acaba sadece tek tv de mi izliyebilioyoruz bunları yoksa digital tv kartı kullanarak pc dede izleyebilirmiyim ayrıca.

• Üçünde de görüntü paralel olarak çoğaltılabilir, ancak farklı TV'lerde farklı kanalları seyretmek için ber TV'ye çoklu LNB'den ayrı hat çekilmesi, TV'lere ayrı uydu receiver alınması gerekmektedir. PC için de aynı şey geçerli, burada receiver yerine TV kartı gerekli.

Normal uyduda ancak çözülebilen yabancı kanallarda belgeselleri izleyebilirsiniz. Türkçe izlemek isterseniz DT veya DS almanız gerekmekte. Astra uydusunu tavsiye ederim, Premier kanallarında film, belgesel, her türlü hem Almanca, hem orjinal dil desteği ile veriyor. Mesela Şampiyonlar ligi gecenin tüm maçlarını canlı veriyor. Filmleri çok kaliteli. Tavsiye ederim.
  • Örneğin bizim salonda dsmart receiver var, diğer odalarda izlemel için dsmart receivermı almak gerekir yoksa herhangi bir receiverda bu işi görebilirmi?
  • Bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. Zira benzerini açmak için girmiştim konuya.
    Evimde 3 TV var. Tek TV de DT mevcut en ucuz paketinden. Vakti zamanında ücretsiz bağlantı dan dolayı almıştık. Fakat pakatte neredeyse ulusal kanallar dışında pek birşey yok. E olsun dediğin zamanda cep yakan ücretlere geliyor. Apartmanda yerel yayın var fakat pek verimli değil. Zaten önemli olan en çok izlenen TV (oturma odası) Aparmanın en üst katında oturuyoruz. Bu yüzden çanak sorunu yaşamayız.
    Ben bu uydu, receiver işlerinden pek anlamam açıkcası. Yıllardır DT kullandığımız içinde bir araştırma yapma gereği duymamıştım.
    Sizlerden ricam, konuyu açan arkadaş gibi hangisini tercih etmeyilim sorusuna cevap bulmamızdır.
    Normal uydu ilk başta paraya mal olsada yıllara yaydığımız zaman diğerlerine göre daha az maliyetli oluyor gibi.

Ne marka, ne model receiver tavsiye edersiniz?
  • normal kanalları izleyeyim bana yeter diyorsanız normal bir uydu alıcısı alın yeterli gelecektir.
    zaten dt nin giriş paketinde pek fazla bir şey yok ve alıcı çok kaliteli değil...

quote:

Orjinalden alıntı: tcantcan

Bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. Zira benzerini açmak için girmiştim konuya.
    Evimde 3 TV var. Tek TV de DT mevcut en ucuz paketinden. Vakti zamanında ücretsiz bağlantı dan dolayı almıştık. Fakat pakatte neredeyse ulusal kanallar dışında pek birşey yok. E olsun dediğin zamanda cep yakan ücretlere geliyor. Apartmanda yerel yayın var fakat pek verimli değil. Zaten önemli olan en çok izlenen TV (oturma odası) Aparmanın en üst katında oturuyoruz. Bu yüzden çanak sorunu yaşamayız.
    Ben bu uydu, receiver işlerinden pek anlamam açıkcası. Yıllardır DT kullandığımız içinde bir araştırma yapma gereği duymamıştım.
    Sizlerden ricam, konuyu açan arkadaş gibi hangisini tercih etmeyilim sorusuna cevap bulmamızdır.
    Normal uydu ilk başta paraya mal olsada yıllara yaydığımız zaman diğerlerine göre daha az maliyetli oluyor gibi.

Ne marka, ne model receiver tavsiye edersiniz?

• Devir gitgide değişiyor. Artık normal kanallarda doğru dürüst film bile yok. Yerli dizi hastasıyım başka kanala gerek yok derseniz normal uydu, aşağıdaki durumlarda da hangisi sizi cezbediyorsa o dijital platforma üye olmak
    - LigTV: Süperlig maçları ve Fortis kupası maçları için DT
    - Şampiyonlar ligi ve uefa maçları için Dsmart
    - National Geo : DT
    - Discovery : Dsmart

Her ikisinin de ücretli film paketi var. Seçim sizin. Dsmartın belgesel kanalları daha iyi olduğu için Dsmart tercih ettim.
    DaVinci Learning,
    Discovery
    Discovery Science
    Discovery World
    Animal Planet
    Travel&Living
  • Normal uydu kullanmanız iyi olur digitürk, D_smart,kablo tv yayınları ve hd li olanlarda dahil olmak üzere yayın kalitesi kötü ben bu yayınları hem plazma hem lcd tv lerde cok kere seyrettim canlı parlak bir görüntü göremedim ben kendim panasonıc lcd viera seri 82 ekran tv ayrıca uydu olarak eski bir marka olan kyoto 9900 dci plus uydu alıcısı kullanıyorum 90 lık canak üzerinden renk , parlaklık, canlılık, olarak çok çok iyi birde HD li olsa daha da iyi olurdu da.:)Şimdilik uydularımızda hd yayın yok ..Fakat başta dediğim gibi diğer yayınlar kötü DT,D_smart,Kablo tv kullanan akrabalar kendileri de evlerine uydu alıcısı alıp diğer yayınlardan cıkmak istiyorlar.En iyisi kendi yayınızı kendiniz almak hem kalite acısından hemde parasal olarak..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • receiver da next ve goldmaster iyi olduğunu duydum ama artık HD yayınlar için receiverlar çıkmaya başladı onun için bütcenize uygun bir cihaz alsanızda olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: forumnik

Devir gitgide değişiyor. Artık normal kanallarda doğru dürüst film bile yok. Yerli dizi hastasıyım başka kanala gerek yok derseniz normal uydu, aşağıdaki durumlarda da hangisi sizi cezbediyorsa o dijital platforma üye olmak
    - LigTV: Süperlig maçları ve Fortis kupası maçları için DT
    - Şampiyonlar ligi ve uefa maçları için Dsmart
    - National Geo : DT
    - Discovery : Dsmart

Her ikisinin de ücretli film paketi var. Seçim sizin. Dsmartın belgesel kanalları daha iyi olduğu için Dsmart tercih ettim.
    DaVinci Learning,
    Discovery
    Discovery Science
    Discovery World
    Animal Planet
    Travel&Living

Bir de Discovery Civilization Channel vardı. Onu çıkarıp Discovery World'ü mü getirdiler?

• quote:

Normal uydu kullanmanız iyi olur digitürk, D_smart,kablo tv yayınları ve hd li olanlarda dahil olmak üzere yayın kalitesi kötü ben bu yayınları hem plazma hem lcd tv lerde cok kere seyrettim canlı parlak bir görüntü göremedim ben kendim panasonıc lcd viera seri 82 ekran tv ayrıca uydu olarak eski bir marka olan kyoto 9900 dci plus uydu alıcısı kullanıyorum 90 lık canak üzerinden renk , parlaklık, canlılık, olarak çok çok iyi birde HD li olsa daha da iyi olurdu da.:)Şimdilik uydularımızda hd yayın yok ..Fakat başta dediğim gibi diğer yayınlar kötü DT,D_smart,Kablo tv kullanan akrabalar kendileri de evlerine uydu alıcısı alıp diğer yayınlardan cıkmak istiyorlar.En iyisi kendi yayınızı kendiniz almak hem kalite acısından hemde parasal olarak..

Bende normal uydu da var. dsmartla aynı kablo üzerinden kullanıyorum. Görüntü kalitesi farkı yok. kablotv ve dt e göre iyi sayılır. DT kendi kanalları haricindekilerin görüntü kalitesi çok çok kötü, çamur gibi. Ancak HD konusunda bir ekleme yapmak isterim. Siz HD uydu receiver bile alsanız yayınlar SD olduğu için görüntü kalitesi farkı olmaz. HD yayın yapan veya yapacak olan kanallar da maalesef ücretsiz değil ve ilerde de olmayacak. Bedava HD yayın beklentisi içine girip HD receiver alınmaz.

• evet arkadaş doğru HD li uydu alıcısı alınsa bile bunu HD olarak bağlasanız bile HD yayın kalitesinde alamazsınız yine SD görüntüsü alırsınız ben HD li uydu alınırsa daha iyi görüntü alınır demedim sadece ileriye dönük HD yayınlar için dedim.Ayrıca arastırdığımda simdilik HD receiver alınmasının pek mantıklı olmadığını biraz daha beklenmesini 2009 da bir çok kanalların HD yayına gececeklerini söylediler üstelik bunu HD receiver satan arkadaşlar söylediler.Yine ayrıca HD li yayınların para karsılındığında verileceğini söyledim bu doğrumudur diye sorduğumda bununda olmayacağını ifade ettiler bakalım zaman ne gösterecek ama şunu söylemek isterim bu hayat sartlarında kimse HD li yayın seyretcem diyen bir avuç insanın dışında kimse para vermez. Ben yıllarca kendi uydumdan yayın seyrediyorum hiç bir zamanda DT,d_smart,Kablo tv para vermem verenlerede kendi sisteminizi kendiniz kurun başka yerlere niye yediriyorsunuz derim analoğ receiver dan digital receiver'a kadar hep kendi sistemi kendim kudrum seyrettim ve devam ediyorum...

• DT,D_smart,Kablo tv gibi kuruluşlar yayınları kendi bünyesinde toplayıp ondan sonra yayın yapıyorlar buna ne gerek var aynı sekilde bende kendi uydumdan seyrediyorum maç seyretcem ,flim seyretcem diyorsanız o sizin bileceğiniz iş ben pc den de flim seyrediyorum yukarda belirtiğim kuruluşlardan yayın seyredenler ne yayın kalitesinden ne yayın içeriğinden memnun değiller ve normal sekilde uydu alıp tv 'yi öyle seyretmek istediklerini ifade ettiler..zaten tv kanalları pembe dizilere dünyanın parasını vereceğine kaliteli yayın yapsalar daha iyi olur uydular değişti frekanslar değişti ama hala yayınları kötü haberlerin reklamların bir kaç dizi ve flimlerin dışında... D_smart salon 1 de oynattığı flimi bir kaç gün sonra salon 2 de salon 2 de oynattığını salon 1 de salonlar arasında yer değiştiriyormuş.DT de kaliteli flimleri para karşılında veriyor eğer amaç flim seyretmekse secenek cok..

• tek cümle yazacağım

eğer sinema sizin için önemli ise dsmart kesinlikle..
  • quote:

Ben yıllarca kendi uydumdan yayın seyrediyorum hiç bir zamanda DT,d_smart,Kablo tv para vermem verenlerede kendi sisteminizi kendiniz kurun başka yerlere niye yediriyorsunuz derim analoğ receiver dan digital receiver'a kadar hep kendi sistemi kendim kudrum seyrettim ve devam ediyorum..

Ben de sizin gibiydim. Para vermem abonelik falan diyordum. 15 yıl direndim ama sonunda dsmart aldık oturduk. Çünkü normal uyduda belgesel kanalı yok, doğru dürüst müzik kanalı yok, maç spor derseniz yok, sinema derseniz yok. Abuk subuk haberler, diziler ve reklamlardan bıktım usandım. Şimdi rahat rahat reklamsız film seyredebiliyorum, ilgi duyduğum belgeselleri takip edip kaliteli yapımlar izliyorum. %100 memnun değilim ama bu şartlarda dsmart en iyisi bence.
  • Son bir aydır durum nedir bilmiyorum ama bundan bir ay öncesine kadar uydudan yazılım güncellemeli bi cihaz ile Discovery takımı eurosport 1-2, extrem sport vs (polsat paketinden) izleyebiliyordum. Tüm belgesel kanalları ve diğer birçoğunun ingilizce seçeneği vardı. İşin artısı kimseye para ödenmiyor, eksisi ; ingilizce lazım ve bu emulu cihazların yarın ne olacağı belli değil. Emu-şifre vs hobi edinenler için eğlenceli olabilir.

Kablo tv de National geographic, discovery,TNT ve ulusal kanallar var; sistem belgesel olarak idare eder ama film ve doğru dürüst program zor.

DT gerek DS doğrudan ve dolaylı aldıkları para ile yaklaşık aynı hesaba geliyor. İki sisteminde kanal içerikleri, yayın akışları sitelerinde mevcut. Yakın tarihli filmler her iki platformda da ( dt: salon ds: loca) kazık ve bence ödenen 4-5 ytl meblağa değmez. Nispeten daha eski filmler iki platformda da çokça mevcut. Futbol olayı zaten para tuzağı. Film olarak dengedeler gibi.

Normal uydu çanak sisteminde ulusal kanallar varki kanımca sadece kanal 8 ve CNBC E doğru dürüst program veriyor. Bedava ama çöplük gibi kanallar, seçici izleyiciye hitap edeceğini sanmam.

Not: mesajı editliyorum. Evde digitürk sinema paketi varken birde D-smart full paket aldım. Her ikisi açısından vardığım sonuçlar ;

1-) Son durumda belgesel konusunda istisnasız D-Smart açık ara öndedir.

2-) Digitürk cihaz ve kumandasından memnun değilim. Kullandığım philips cihaz çok ağır," guide "tuşuna basıp yayın akışına bakmak son derece zor ve uzun zaman alıyor. DS cihazı (kullandığım suny) son derece seri ve kumandası çok kullanışlı.

3-) Sİnema filmeri konusunda digitürk iyicene boşladı; izleyecek film bulmak çok zorlaştı. DT bu işe bir çözüm bulmaz veya salon filmlerini komple kullanıma açmaz ise sonu iyi olmayacak. Yani lig maçları nasılsa bizde geriside çok önemli değil havası var.Dizimax ile işi götürüyor sadece. Yani DT ve DS film konusunda yakın durumdalar. Ortalık filmden geçilmezken salon veya locadan parayla film almaya lüzüm olmuyor.

4-) Digitürk fiyatları çok değişken. Kişiden kişiye farklı fiyat politikaları uyguluyor.

Özetle lig tv izleyecek kişi mecbur digitürk alacak başka şansı yok. Dizimax te fena değil.
    Ama belgesel öncelikli derseniz DS derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 19 Mayıs 2009; 16:32:27 >

• quote:

Son bir aydır durum nedir bilmiyorum ama bundan bir ay öncesine kadar uydudan yazılım güncellemeli bi cihaz ile Discovery takımı eurosport 1-2, extrem sport vs (polsat paketinden) izleyebiliyordum. Tüm belgesel kanalları ve diğer birçoğunun ingilizce seçeneği vardı. İşin artısı kimseye para ödenmiyor, eksisi ; ingilizce lazım ve bu emulu cihazların yarın ne olacağı belli değil. Emu-şifre vs hobi edinenler için eğlenceli olabilir.

2-3 yıl öncesine kadar fransız multi kanalları da (hotbirdde kaliteli 7 adet film ve futbol kanalı) emu ile izlenebiliyordu. Artık Emu ile izlenebilen kanal sayısı yok denecek kadar azaldı. Polsat da sanıyorum sistemi değiştirdi. Ayrıca dediğiniz gibi kanallar yabancı dilde, sürekli şifre takibi yapmak gerekiyor. Arada uydu güncellemesi yapmak gerekiyor. Ben bıraktım uğraşmayı; hotbirdü birkaç free müzik kanalı haricinde açmıyorum bile.

• dsmart+lig tv modul kart.

ama 2010 da yapilacak turkiye super ligi futbol yayın haklarını doganın yani dsmartın alacagını dusunuyorum... umarımda oyle olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ewren

dsmart+lig tv modul kart.

bendensin
  • FORUMNİK arkadaşım bende belegesel seyrediyorum ama bunun için bu kuruluşlara para kaptırmam başka kanallarda belgeseller veriyor paranıza yazık bu kuruluşlardan ( DT,D_SAMART,KABLO TV) YAYIN alan ne kadar tanıdığım insan varsa onları vazgeçirtip normal sekilde receiver alıp uydudan kendi yayınlarını kendileri seyrediyorlar.Cağımızda belgeseldi flimdi gibi seyleri seyretmek için bir çok imkan varken bu yayın kuruluşlarına hemde kalitesiz yayın yapan bu kuruluşlara paralarınızı kaptırmayın derim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ewren

dsmart+lig tv modul kart.

ama 2010 da yapilacak turkiye super ligi futbol yayın haklarını doganın yani dsmartın alacagını dusunuyorum... umarımda oyle olur...

iddaa yı bile cukurova nın elinden alamadılar
    lig ihalesinde doganın hic sansı yok bence.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.