Şimdi Ara

Dual Bellek Dosya Formatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba... 64GB Dual Sandisk flash bellek aldım. Bir ucu Type-C diğer ucu USB. Telefondan video aktarıp televizyonda oynatabilmek için satın aldım. Lakin telefon (Android) NTFS görmüyor, televizyon da ExFAT görmüyor. Biraz araştırdım ama çözemedim. Bunun bir yolu var mı? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pratik bir çözüm yolunu bilmiyorum dediğiniz sorun basitçe çözülen bir sorun değil telefonlar exfat yazar tvler ve mediplayerler ntfs okur.

1. Çift Bölüm (Partition) Kullanımı (En İyi Çözüm)

Flash belleğinizi iki bölüme ayırabilirsiniz:

• Birinci bölüm: FAT32 (Telefon için)
    • İkinci bölüm: NTFS veya ExFAT (Televizyon için)

📌 Nasıl Yapılır?

• Windows Kullanıyorsanız:
    1. Flash belleğinizi bilgisayara takın.
    2. Disk Yönetimini açın (Win + X > Disk Yönetimi).
    3. Flash belleği silin (önce yedek alın!).
    4. Yeni FAT32 bölümü oluşturun (örneğin 32GB).
    5. Kalan boş alanı NTFS veya ExFAT olarak biçimlendirin.
    6. Bitince MiniTool Partition Wizard gibi bir programla birinci bölümü "Primary" olarak işaretleyin.
    • Android’de Kullanım: Paragon exFAT, NTFS & HFS+ gibi bir uygulama ile NTFS desteği ekleyebilirsiniz.

2. FAT32 Kullanımı (Evrensel Ama Kısıtlı)

• Flash belleğinizi FAT32 olarak biçimlendirin.
    • Avantaj: Hem telefon hem de TV görür.
    • Dezavantaj: 4GB üzeri dosya desteklemez.

💡 Çözüm: Büyük dosyaları HJSplit veya 7-Zip ile bölerek aktarabilirsiniz.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Oldukça zahmetli ve açıklayıcı olmuş. Ellerine sağlık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • white00 W kullanıcısına yanıt

hiç işim olmadı ama bu konuda çok popüler olan bir konu var bildiğim. Kodi Media Center. tv destekliyor ise hem telefon hem de tv ye kurman yeterli olur. bunun yanında tv'de bulut özelliğini kullanabiliyorsan bu da olur. diğer bir seçenek telefon ve tv arasında wifidirect kullanmak. ya da artık benzeri paylaşım işini yapabilecek diğer programları araştırabilirsin.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Malesef saydıklarının hiç biri benim TV özelliklerine uymuyor. Hi Level marka dahili uydu dışında özelliksiz bir tv. Gerçi yeni Samsung TV'de de denedim, onda da pek mümkün olmadı.

Daha stabil ve hızlı çalışıp fayda sağlayan bir çözüm gelmez ise sanırım videoları telefon kullanmadan PC'den aktarmak zorunda kalacağım.

Teşekkürler.

hmm dahili uydu dedin ya, üzerinde usb bellek yuvası bulunduran harici bir uydu veya benzeri bir şey de işini görür.

mi box aklıma geldi ama mallyetli olacağından vazgeçtim. Ucuz yollu böyle bir şey var mı, olur mu bilmiyorum. Komşuda falan varsa denenebilir. Fikir için teşekkürler, eksik olma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    128 GB FLASH BELLEK Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Usb Flash Bellek önerisi
    geçen yıl açıldı
    64 gb usb bellek biçimlendirme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

1 "Paragon File System Link" bu uygulama, NTFS formatlı USB cihazlarını telefonunuzda kullanmanıza olanak tanır. (bazıları eleştirmiş ama memnun olanlar, istediğiniz özelliği satın almanız gerekir diyor, senin için Paragon NTFS Plugin)

2 "Total Commander + Paragon NTFS Plugin"

ben de taktım android cep telefonuma ilk defa. bende cep telefonu tanıdı ntfs formatını ve içindeki dosyaları görebildim. (hikvision 32GB)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 30 Mart 2025; 2:8:44 >
    Paragonun farklı bir uygulaması önrrilmişti ve deneyip sonuç alamadım. Bunu da deneyip sonucu yazarım arkadaşım. Upraştığın için tekrar tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: white00

Paragonun farklı bir uygulaması önrrilmişti ve deneyip sonuç alamadım. Bunu da deneyip sonucu yazarım arkadaşım. Upraştığın için tekrar tekrar teşekkürler.

android telefonun ntfs'yi desteklemediğini söyledin ya, hangi modeli kullanıyorsun?

Samsung A70

ya sorunu bulduk sanırım. senin telefonun artık değişmesi gerekiyor.   mobil bankacılık felan kullanabiliyor musun onunla? android13 de desteklemiyor görünüyor ntfs. android14 destekliyor ama. güvenlik açısından, cep telefonunu temiz de kullanıyor olsan, yine de artık bir upgared yapsan fena olmaz.. al bir yeni telefon.

Dual Bellek Dosya Formatı

Bu dün hesapladığım borç listem 😅 yani hiç bir uygulamaya giremeyene kadar telefona ihtiyacım olmamalı. Araba aldığım için bu durumdayım bu arada. Borca baktığında bir şey sanma, 2011 model 😊

Şükür.

Ama espri süperdi. Borcumu kapattığımda daha çok güleceğim 😊

evetborç varsa eğer, boşuna masraf yapmaya gerek yok. gittiği yere kadar ama temiz kullanma bak en azından. android11 de mi kaldı yoksa 12 aldı mı a70?

Android 11. Çok temiz. Kasmazsa falan bir 5 yıl daha kullanırım şikayet etmeden 😊

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Mük!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.