arkadaşlar benim gigabyte 8IG-1000Mk model bir anakartım war 2 tane 256 ram'im war ve dual channel çalışmıyor slotlar doğru acaba bios'tan bir ayar mı yapacağız yoqsa jumper ayarı mı olacak mail adresim mustafasebzeci@hotmail.com lütfen yardım saygılar
anakartını pek bilmiyorum o yüzden soruyorum
1.anakartın dual ram destekliyo mu 2.ramlarin yanyana mı (slotlar doğru demişsin ama..) yani aynı renk slota mı takılı 3.ramlerin aynı marka mı 4.ramlarin mhz si chipleri felan aynı mı 5.ramin jumper ayarı olmaz
Anakart destekliyor bende de var. Doğru taktıysa eğer tahminim ramlerdendir.
Arkadasım ana kartın destekliyor Duali.Fakat Ramlarinde İkitane aynı renkte slot var onlara takarsan dual calısır ayrıca biostanda ayarı var ama Load Defauld dediğin zaman otomatik enable yapıyor dual özelliğini.Ayrıca 256 ddr 400 mhz olması gerekiyo ramlerin
ramlar bazen 2 tanede olsa dual olmayabılıyor sorunlu calıstıgı oluyor
arkadaşlar sistem özelliklerimi yazıyorum
P4 2.0 İşlemci Gigabyte 8IG-1000MK 256 MB (turuncu Slotta) bu önceki ram 'im (8 çipli ve 400 mhz) 256 MB (ikinci truncu slotta) bu yani ram im (bu da 4 çipli ve 400 mhz) BIOS'da bütün ayarlar tam fakat frekans ayarları işlemci AUTO ayarlı haliyle ramler de öyle ve de Ram hızlarında iki tane seçenek var bi tanesi AUTO diğeri de 2.66
sizce sorun nedir saygılar sunarım...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme