Şimdi Ara

Dual Core problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir sorunum var ve bunun için ne yapabileceğimi bulamadım. Elimde Amd athlon 3800 Dual core işlemcim var. Windows üzerindeki bazı işlemleri yaparken herhangi bir sorun ile karşılaşmıyorum fakat bazı kullandığım programlar özellikle cpu yu üzerinde yoğunluk yaratıyorlar. Normal olarak HT intel 3,0 bir işlemci normal olarak çalışırken benim Amd dual core olmasına rağmen çok ağır çalışmaya başlıyor ve bir süre sonra saçmalıyor. İlk etapta acaba ekran kartının bir etkisi olabilirmi diye düşündüm fakat intel işlemcili makinede ati 1550 var benimkinde 1900 pro. Memoryler aynı 2 Gb.. gerçi sorunun kaynağını keşfetmemi anlatırsam diğer seçenekleri eleyebileceğimizi anlayabiliriz. Bu programı iki pc dede açıyoruz buraya kadar bir sorun yok. Daha sonra bu programın çalışması için 1 program daha açtığımızda task manager dan baktımızda intel de 2 cpu nun grafikleri eşdeğer gidiyor gibi gözükmekte fakat amd olanda 1. cpu tavana vurmuş 2. cpu ise neredeyse hiç kullanılmıyor şeklinde kalıyor. Biraz net üzeirnde araştırma yaptıktan sonra işlemci driver, bios güncellemelerini yaptım en son olarakda dual core optimizer ı kurdum. fakat optimizer bir türlü çalışmıyor.... Acaba yapabileceğim herhangi başka bir şey varmı donanımımı değiştirmekten başka :)

tşklr,

• ilgili sitede AMD için Cpu yazılımı mevcut. incele..

http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_13118,00.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: computeron

ilgili sitede AMD için Cpu yazılımı mevcut. incele..

http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_13118,00.html

sorunda orda yazımı okusaydın bu adımları geçtiğimi görecektin, optimizer çalışmıyor.. herşeyi denememe rağmen çalıştıramadım.. Fakat manuel olarak sorunu çözdüm herşey için tşkrler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.