Şimdi Ara

Dubai İzlenimlerim ( Fotolu ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
16
Favori
31.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PS3!BF3!

quote:

Orijinalden alıntı: KubilayA

Çok güzel resimler.

O değil de güzelim İstanbul şöyle bir dünya şehri olamadı. Daracık yollar, sokaklar pis ve düzensiz.

Bu şehrin altyapısı ne zaman atılmış, İstanbul'un ne zaman atılmış bir bakın isterseniz. İstanbul neredeyse insanlıkla beraber başlamış, dinlere konu olmuş, peygamber hadisine konu olmuş ve günümüzde hala hedef olan bir şehir. Seneler öncesinde şehir planlaması, arabalar, kaldırımlar bugünkü kadar gelişmiş değildi/yoktu. At arabaları vardı onlarda çok azdı bu yüzden dar sokaklar problem olmuyordu. Pis ve düzensiz olmasının sebebi ise çok kalabalık olması. (Osmanlı döneminde her elini kolunu sallayan İstanbul'a giremiyordu düzenin bozulmasını ve merkezi otoritenin sarsılmasını önlemek için)

Yolların dar olması, altyapının eski olması olması hakkında söyledikleriniz doğrudur. Ama 2000'li yıllarda hala kaçak yapılaşmanın, ruhsatsız villaların yapılmaya devam ettiği bir şehir aynı zamanda.

• fotolar çok güzel petrol var para var huzur var
  • süpermiş ya
  • ibretlik paylaşım nevrim döndü dubaide ırgat olunuyor mu acaba bide TR'den gidince bizi adam yerine koyup işe alırlar mı yeterli seviyede ingilizce ve arapça mevcut(writing yok arapçada ingilizcede writingde var)
  • Aslında petrol düşündüğümüz kadar yok. Ekonominin %8 i petrolle destekleniyor. Geri kalanı turizm ve ticaret üzerinden dönüyor. Ayrıca BAE deki en yüksek yakıt fiyatına sahip. Litresi yaklaşık 80 kuruşa geliyor. Dizel de yaklaşık 1 lira. 1,5 lt lik suda yaklaşık 1,5 - 2 TL idi yanılmıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janissary.

Açıkçası fiyatlar normal şöyle söyleyim burgerdaki steakhouse menü 16 dirhem yani 16*0,45krş bunun yanında otellerde ucuz ancak uçak bileti avrupaya göre pahalı. 400-500 euro civarı gidiş geliş. Gezmek dolaşmak ucuz oteller ucuz bi uçak bileti pahalı.

dubai'den bahsediyorsunuz normal..doğu bloğu olan macarsitan bile 1 saatlik mesafe 350-400 euro..
  • ustam hala formdamısın ben dubaiye gidiyorum 18inde tecrübelerine çok ihtiyacım var
  • Dünyada gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: soyturk58

ustam hala formdamısın ben dubaiye gidiyorum 18inde tecrübelerine çok ihtiyacım var

Burdayım :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: soyturk58

ustam hala formdamısın ben dubaiye gidiyorum 18inde tecrübelerine çok ihtiyacım var

Burdayım :)

hocam sizinle daha aktif nasıl bağlantı kurabilirim bana özel mesaj atsanız acaba cevaplayablirmiyim dh'de yeni üyeyim ama
  • quote:

Valla gidiceğiniz firmaya göre değişmekle birlikte gidiş dönüş uçak bileti 300 dolar ile 550 dolar arası değişiyor. Tavsiyem Aralık - Nisan arası gitmeniz.www.hrs.com dan otel fiyatlarına bakabilirsiniz ucuz olsun derseniz ibish otelde kalabilirsiniz. Otel fiyatları fena değil. Ulaşım bedava sayılır 20 km yol 8 lira falan tutuyor taksiyle. Yemeklerde ucuz sayılır tabi lüks yerlerde var. Ortalama 1 haftalık tatil ulaşım kalma ile birlikte çok rahat 2000 liraya hallolur.

Hocambenım 2 arkadsa gıdecek sende gel dıyorlar
    otel(ramada)+ucak+vizesi filan 3 gunluk firma ile 2bintl ye anlasmıslar bu fıyat 3 gun ıcın yuksek degılmı ? sen 1 hafta demıssın tabi yıl oldu 2013 :D bi alıntı ile cevap verirmisin

• Beyler ben ekimde gitmeyi düşünüyorum giderken harcıyacağım paraları dolar daha sonra orada dirhem yapsam mantıklı olurmu ?

ferrari world nasıl bir yer ?

alıntı ile cevaplarmısınız
  • ahh şu petrolleri bi bitsin fakirlik içinde amerika ve avrupa onların anasını ...... parayı oroya buraya sallıcaklarını yatırım yapsın salaklar

edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fabrikatörünoğlu -- 15 Ağustos 2013; 6:45:56 >
  • yaşamak için değilde tatil için gidilebilir.
    gidilip görülmesi gereken bir yer inş. nasip olur
  • Dubai (daha dogrusu BAE) petroldan gelen parayi cok iyi kullaniyor

diger arap ulkelerine baksaniza Allah petrol vermis bunlar savasiyor, katlediyorlar,aclik yoksulluk var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 9 Eylül 2013; 3:03:50 >
  •  Dubai İzlenimlerim ( Fotolu )

Arabanın sahibi araba ile pişti olan kişi miydi
  • of anam of hayat zenginlere güzel orda millet x6 lara kurulsun biz hala ds5
    güzel paylaşım
  • GEçen aylarda benim de 1-2 gün gezme fırsatım olmuştu, görülesi bir yer..
    Hava çook sıcak, 5 dk dışarıda yürümeye kalktım, dayanamadım geri döndüm..Zaten bi ben vardım dışarıda..
    Alışveriş merkezi hediye olarak 2 tane Mclaren veriyordu, millet C sınıfı araba inceler gibi inip biniyordu,
    Burj Khalifa ve çevresi görülesi yerler, havuz şov inanılmaz..
    Ama şehir resmen parayla ayakta duruyor, otoban kenarı çöl...Para olmassa şehri çöl kısa zamanda geri alır..
    Sadece uzak doğu ve hintliler çalışıyor, çalışan arap bir tek pasaport kontrolünde gördüm..
    Zaten kendileri üst tabaka gibi yaşıyor, Doğulular çalışıyor, Batılılar da para kazanıyor...
    Taksi ucuz ama zaten biryerlere gitmenin başka pek yolu yok, toplu ulaşım çok az..
    Şeriat var ama katı değil, giyim kuşam konusunda uyarı tabelaları var ama yabancılar hiç takmıyor, karışan da görmedim..
    Arap kızları çok süslüler ve bakımlılar, zaten StarBucks a girerken başörtülerini çıkarıp çıkışta takıyorlar..
    Deniz sıcak ama kumsal güzeldi..
    Aklımda kalanlar özetlemiş oldum...

• quote:

Vize var ama 50 dolar civarı ve internetten yolluyorlar size. Bu tarz güzel etkinlikler var ben gidemedim ama ferrariworld var dünyanın en büyük karting pistlerinden biri var. Kayak pisti mükemmel denizi var. Var daha bir sürü aktivite sıkılmazsınız :) Cam filmli değil ama düğme ile kapatabiliyorsunuz perde ile.

bai ile ilgili birkaç sorum olacak özeliniz kapalı ?
  • Bu güzel konu için ellerinize saglık hocam gercekten güzel olmus vede ölmeden şöyle bir gezinti yapmak istiyorum bende :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.