Şimdi Ara

Dubai İzlenimlerim ( Fotolu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
16
Favori
31.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşımız Kazakistan deneyimlerini paylaşmış. Bende yakın tarihte Dubai'ye gitme fırsatı buldum. Epey ilginizi çekeceğini düşündüğüm fotoğraflar çektim onları sizlerle paylaşayım. Açıkçası Dubai acayip bir yer gidenler vardır mutlaka. İlk uçaktan indiğinizde sanki mars'ta bir uzay üssüne iniyormuş hissine kapılıyorsunuz. Havası nemden ve tozdan bulanık inanılmaz gökdelenlerin olduğu ilginç bir şehir. Kiralar ve internet çok pahalı şöyle ki ortalama 1+1 1000 1500 dolar kirası var. İnternetin aylığı 150 dolar civarı (Etisalat) onun dışında benzin lt 60 kuruş 40-50 dolara güzel otel bulabiliyorsunuz. Suyun litresi 1,5 lira bu arada*. Taksiler inanılmaz ucuz tüm şehri 60 - 70liraya gezebilirsiniz. Taksilerin içindeki taksimetrelerde yazıcılar var hangi saatte bindiğinizi ne kadar km gittiğinizi öğrenebildiğiniz bir fiş çıktısı verebiliyor. Benzin acayip ucuz olduğundan dolayı araplar sırf arabaların içi soğumasın diye kontak kapatmadan çıkıp gidiyorlar. Şeriat kanunları işlediği içinde suç oranı yok denilebilecek kadar az.

Araçlar açısından değerlendirecek olursak açıkçası bir mitsubishi fanı olarak cennete düşmüş gibiydim 6 araçtan birisi mitsubishi pajeroydu. Ancak en çok toyota lexus ve nissan vardı. Açıkçası japonlar istila etmiş durumda dubaiyi. Bütün taksiler toyota camry, jeeplerin büyük bir çoğunluğu land cruiser lexus ve pajero. İnanılmaz derecede lüks araba var. Nereye baksanız lüks araba görüyorsunuz. Bir tane pagani zonda yanımızdan geçmişti fotoğraflayamadım ona çok üzüldüm. Eski model bir tane araba görmedim. Fransız arabaları epey azınlıkta. Hatta vw bile baya azınlıkta çok nadir gördüm.

Çok fazla fotoğraf var beğenirseniz devamını eklerim.

Çöl safarisi. Dubaide acayip meşhur 100 liraya safari yapıyorsunuz sonrasında yemek dansözlü eğlence ve sınırsız nargile de dahil.

Kaldığımız Otelin banyosu

Metro istasyonu

Burj El Arap - Medina Jumerah

Burj El Khalfa ( dünyanın en yüksek binası ) ve Üstünden görüntüler

Arabalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janissary. -- 16 Ağustos 2011; 22:11:03 >

• Eline sağlık dostum güzel fotoğraflar O binaya uzun uzun bakınca midesi bulanır insanın yahu gökdelenler gecekondu gibi kalmış onun yanında
  • Çok güzelmiş. Çok merak ettim acaba fiyatlar nasıl? Mesela Avrupa ülkelerine kıyasla fiyatlar daha mı pahalı daha mı ucuz? Safarinin 100 lira olduğunu düşünerek daha ucuz olduğunu tahmin ediyorum. Çok ilgimi çekti; teşekkür ederim paylaşım için
  • Açıkçası fiyatlar normal şöyle söyleyim burgerdaki steakhouse menü 16 dirhem yani 16*0,45krş bunun yanında otellerde ucuz ancak uçak bileti avrupaya göre pahalı. 400-500 euro civarı gidiş geliş. Gezmek dolaşmak ucuz oteller ucuz bi uçak bileti pahalı.
  • Birazdan Palmiye adası atlantisin fotolarını ekleyeceğim.
  • Fotoğraflar güzel, elinizde daha fazlası varsa ekleyin bence.

Burj El Khalfa'nın üstünden aşağıya bakmak, fotoğraflardan bile olsa, insanı korkutuyor.O nasıl bir yükseklik. öyle

"Arabalar" bölümündeki ilk fotoğraftaki araç sanırım Jaguar XK, beyaz renk ve siyah jantlar çok yakışmış.

Eline sağlık.

• merak ediyorum bu ülkede dizel araç yada ufak motorlu araç varmı gerçi az kaldı petrol bıtınce butun ulkeyı satarlar petrolden baska bişe yok !
  • Paylaşım için teşekkürler.
    Dubai gerçekten inanılmaza doğru gidiyor. Herşeyin en uçuğu, en pahalısı.
    Yalnız en çok keyfini sürenler İngilizlermiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybel

merak ediyorum bu ülkede dizel araç yada ufak motorlu araç varmı gerçi az kaldı petrol bıtınce butun ulkeyı satarlar petrolden baska bişe yok !

Dizel olarak kamyon ve otobüsler var. Aslında şöyle ki dubaide biraz durum farklı milli gelirin küçük bir kısmı petrolden sağlanıyor. Sanırım yüzde 20 den fazla değildi. Büyük gelir turizmden geliyor.
  • boşuna dememişler arap parayı bulunca devamını getirmeyelimde ban yemeyelim
  • Çok güzel fotoğraflar. Birkaç soru sormak istiyorum

-Öncelikle nasıl gidiyoruz vize yoktu yanlış hatırlamıyorsam uçapa bin orda in gez oluyor mu evrak vs uğraşmadan?
    -Böyle 100 liraya Safari harikaymış gerçekten.Bu tarz başka hangi etkinlikler var?
    -Otelin banyosunun camları filmli mi?
  • bu kadar zenginlik?
    acaba somaliye ne kadar yardım yapmışlar?
  • Vize var ama 50 dolar civarı ve internetten yolluyorlar size. Bu tarz güzel etkinlikler var ben gidemedim ama ferrariworld var dünyanın en büyük karting pistlerinden biri var. Kayak pisti mükemmel denizi var. Var daha bir sürü aktivite sıkılmazsınız :) Cam filmli değil ama düğme ile kapatabiliyorsunuz perde ile.
  • Dubaide yaşamak vardı.....
  • adamlar çölü ne hale getirdiler vay be. mitsu ve nissan buraya çalışıyor herhalde. araçları güzel. ülkemize gelmiyor sanırım.
  • Evet gelmeyen baya model var. Yollar 6 şerit gidiş 6 şerit geliş şeklinde hiç trafik görmedim. Arap ülkesi olmasına rağmen turist yoğunluğundan dolayı bayanlar çok rahat giyiniyorlar. Medina Jumerahta hele inanılmaz rahatlar.
  • çok güzel şöyle süper lüks veya öff bea diyebilceğimiz araçların resmi varmı
  • Nüfusun yüzde 30 u arap geri kalan yüzde 70 pakistan ve hindistanlı. Butün amele işleri onlar yapıyorlar. Yüzde 30 arap kesim çok zengin devletten zaten acayip maaş alıyorlar. Diğer geriye kalan kesim gettolarda yaşıyor. Çok fazla pakistan ve hindistanlı olduğundan uzak doğu gibi köri kokuyor şehir değişik bir kokusu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janissary.

quote:

Orijinalden alıntı: maybel

merak ediyorum bu ülkede dizel araç yada ufak motorlu araç varmı gerçi az kaldı petrol bıtınce butun ulkeyı satarlar petrolden baska bişe yok !

Dizel olarak kamyon ve otobüsler var. Aslında şöyle ki dubaide biraz durum farklı milli gelirin küçük bir kısmı petrolden sağlanıyor. Sanırım yüzde 20 den fazla değildi. Büyük gelir turizmden geliyor.

az önce baktım türizm den büyük pay almaları imkansız çünkü türkiye 30 milyondan fazla turist alıyor.bence petrol buyuk etken bu ekonomiye yoksa turizmle boyle zenginlik olmaz gerçi nufus da az

• Burada büyük bir sosyal patlama olucak yakınlarda. Dubai'nin 2.3 milyonluk nufusunun dağılımı;

17% Emirati
    9.1% Other Arab nationalities
    42.3% Indian
    13.3% Pakistani
    7.5% Bangladeshi
    2.5% Filipino
    1.5% Sri Lankan
    0.9% European
    0.3% American
    5.7% other countries
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.