Şimdi Ara

Dubai İzlenimlerim ( Fotolu ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
16
Favori
31.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bilgiler için cok tesekkürler, İnsallah nisan gibi tekrar gelecegim işime yarar bilgiler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: scarface76

Merhaba arkadaslar.
    Ben Dubaide yasayan bir Turk vatandasiyim. Yaklasik 2,5 senedeir buradayim.
    Disaridan ve resimlerden bakilinca elbette Dubai cok hos gorunuyor ama yasayinca bazi olumsuzluklarida gormemezlikten gelemiyorsunuz ( gerci bun dunyanin her yerinde var )
    Onlari tek tek yazmak istemiyorum zaten burasida yeri degil. Arkadasimiz guzel bir dubai anisini paylasmis ve oyle kalsin diye bu konulari paylasmicam.

Ilk mesajim bu, amacimda olurda dubaiye gelmek isteyen ziyaretcilerin aklina takilan sorulara elimden geldigince cevap yazmak olucak.
    Cunku ben buraya gelirken cok fazla yardim bulamamistim.
    Ilk olarak arkadasimizin bahsettigi Jal Tower da bende kaldim gercekten muthis bir deneyimde ( butcem dahilinde )

Simdi arkadaslar aklima gelen bazi bilgileri burda pesinen vereyim, geri kalanlari soru oldukca cevaplamaya calisirim.

Dubai, B.A.E. nin en meshur emirliklerinden birisi ( 7 emirlik var toplamda )
    Baskent ve asil zengin olan Abu Dhabiden sonra en zengin ikinci emirligi,
    Ben Abu Dhabide calisiyorum ama Dubaide ( yeni dubaide ) yasaiyorum. Cunku Dubai yasam icin
    daha guzel ve rahat... bu dahalar cogaltilabilir.

En guzel havalari kasim sonu gibi baslar nisan ortasi gibi devam eder. Mesala suan yaziyi yazarken uzeimde kazak var.
    Ama aksam olup eve gidince disari kisa sort ve tshirtl cikabliyorum. Sabahlari ve gece soguk oluyor ama oglenden itibaren gayet guzel bir hava var.
    Para birimini kiyaslayabilmeniz icin geldigimden beri degismeye kuru soyliyim size, sizlerde TL ile arasinda kiyaslama yaparsiniz.
    1 dolar = 3,68 aed yapiyor.
    Paranizi dolar olarak getirip burda shopping mall lardaki doviz buralarinda cok uygun fiyata dirheme ( aed ) cevirebilirsiniz. Havalimanlarinda vs yerlerde bosuna fazla odeme yapmayin.
    Elektronik esya eskisi kadar ucuz degil (mis ) ben ucuz oldugu doneme denke gelemedim malesef. Ama beyaz esya ve televizyon oldukca uygun.
    Yasam ucuz sanmistim buraya gelirken ama malesef degil. 1+1 ev kirasi aylik 1000 dolar ( sansliysaniz tabi )
    elbette burda inanilmaz ucuza yasayip inanilmaz para biriktiren bir kesimde var ama malesef ben sanssiz olan kesimdenim ( bunuda cok sukur deyip hayata devam )
    Tksi ucuz diyen arkadaslara katilmiyorum. Burd benzin TR dekinin yaklasik 6 kat ucuzu. Ama taksiler bu ucuz benzinde bile fiyatlari pahali.
    Metro acildi 2 sene oldu sanirim. O baya is yapiyor ve full cekiyor ( mus ) ben hic binmedim.
    Yemek evet ucuz ama neye gore ve kime gore. Bizim ucuz diye aldigimiz yiyecekleri alamayanlarida gordukce dunya duzenine isyan ediyorum hep. Ekim 2011 de TR ye izne geldim 1 ayligina
    aslinda yeme icme ve yasam Turkiyede daha ucuzmus bunu anladim ( bu arada asiri kokorec canim cekiyorrrrr :) )
    Buraya gelmeniz kesinlesirse col turlari olsun yeme icme hediye vs konularda yararlanabilieceginiz bir kac site onermek istiyorum.
    Bunlkar TR deki kupon siteleri tarzinda oluyor. Ben baya yararlandim bunlardan ve halende yararlaniyorum. Mesala col turu 200 aed den ( 100 tl ) 89 aed ye dusmustu ( 45 tl )
    Am gelmisken iyi bir col turu olsun derseniz size kesinlikle onerim arabian adventures.
    Size asagida bazi linkler vericem belki faydasi dokunur.
    Dubai aktiviteler = http://www.dreamdays.ae/user/shopping.do?idCategory=16
    Dubai col safari turu ( pahali ama gercekten en iyisi denilebilir ) =http://www.arabian-adventures.com/en/tours-and-safaris/index.aspx
    Kupon siteleri =http://www.cobone.com/deals/dubai http://www.groupon.ae/deals/dubai http://www.gonabit.com/dubai/
    Turk bir ciftin hazirladi guzel bir blog = http://dubaimubai.blogspot.com/2010/03/trafik.html#!/2010/03/trafik.html
    Otellerin bulundugu site =http://www.hotelscombined.com/City.aspx?fileName=Dubai&languageCode=TR

Aklima gelenler simdilik bunlar. Diger mesajimda da nereleri gezebilirsiniz nerede kalirsaniz sizin icin daha iyi gibi onerilerimi yazacagim.

tekekkurler, çok yararlı bılgıler.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

Bazı arkadaşlar Dubai yi o kadar beğenmiş ki şaşıyorum.Bizim ülkemiz gibisi var mı.
    Adam gibi nefes alamadığım yerde, en güzel araba benim olsa ne olur.
    Buz gibi suyun başında mangal yapmanın tadını dubaide alabilecek misiniz? Antalyalı olmayıp Antalyada yaşayanlar ne demek istediğimi anlarlar. Ömür bir serin esintiyi beklemekle geçiyor.

Ayrıca konu sahibi arkadaşa teşekkürler.

Size hak veriyorum. Ankara'da yaşıyorum.

7 - 20 Haziran tarihlerinde iş için Dubai'deydim. Mesajlara baktım, arabalara iç geçirenler, özenenler olmuş yazık.

Günde 3 kere elbisemi değiştirilir. O kadar berbat bir sıcak ve hava.

Gösteriş meraklılarından bir kere daha nefret ettim. Nefretim sebebi kıskançlık felan değil, isterse uçan arabaya binsinler, umrumda bile değil.

İnsan hala ök*z olduktan, terbiye öğrenmedikten sonra hiç bir önemi yok. Orada bir arap, herşeyi tattım diyordu. Bakın, "HERŞEYİ". Anlayan anlar. Sözde müslüman bu arkadaş.

Bir kez daha Allah'a şükür ettim. Hiç birşey doğal güzelliğin yerini tutmuyor ve ülkemin kıymetini anladım.

Ferrari'yi, Lamborghini'yi boş verin arkadaşlar. Bunların hepsi boş boş boş. Benim Golf aracım var, geldiğimde utanmasam kaputuna sarılacaktım. Alınteri bambaşka.

Bende konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.

• Başlığı açtıktan neredeyse 2 sene sonra tekrardan Dubai'ye gidiyorum.
  • çok güzel resimlerin devamı gelir umarım
  • DANSÖZ FOTOLARI YOKMU
  • Vay be ne desem ki
  • Bende bu sene nisan mayıs gibi gitmeyi düşünüyorum, benzin çok ucuzmuş ben abu dhabi yada dubai ikisinde de kalabilirim en beğendiğim plajlı otel nereede denk gelirse ona gidicem.Araç kiralayan oldumu acaba bu konu ile ilgili fikir alabilirsem sevinirim.
  • Öleceksek adam gibi ölelim..
  • Ne binalar,ne lüks ne başka bir şey.Yollar direk dikkatimi çekti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janissary.

Başlığı açtıktan neredeyse 2 sene sonra tekrardan Dubai'ye gidiyorum.

Hocam yerinde olsam skydiving yapmadan dönmem Dünyanın en iyi drop zonu dubai, diyebiliriz.

Bkz;

http://www.youtube.com/results?search_query=skydiving&oq=sky&gs_l=youtube.1.0.35i39j0l2j0i3j0l6.1256.1888.0.2788.3.3.0.0.0.0.183.399.0j3.3.0...0.0...1ac.1.CufyTTZDFYk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gralcan -- 14 Aralık 2012; 10:26:58 >

• oha kayak merkezi var

• Ülkemizi güzelleştirmek için çalışacağımız yere elin arabına özeniyoruz..yok arabalar süpermiş yok binalar şöyle büyükmüş yok yollar şöyleymiş böyleymiş..Asla kıskanmıyorum hatta saygıda duyuyorum ve takdir ediyorum o arapları ki çölde olsa ülkelerine saygı duyup, ingilizin amerikalının ve hatta Türkün eliyle (o salyalarımızı akıtarak izlediğimiz yollarda binalarda altyapıda binlerce Türk firması ve çalışanınında emeği var) ülkelerini bu hale getirmişler.. Ben eminim ki biz bu başkalarına özenme hastalığından kurtulduğumuz ve boş işlerle uğraşmayı bıraktığımız gün dünyanın en refah içinde yüzen ve yaşanası ülkesi olacağız.. söylenecek çok şey var ama şimdi abuk sabuk cevaplar gelir keyfim kaçar..neme lazım :)
  • Dubai'ye mi taşınsak
  • önceleri cok gidesim vardi ama hevesim yillar sonra gecti, resmi paylasan arkadasa emeginden dolayi tsk. ediyorum.

Almanya'da yasayan bir gurbetci olarak Dubai ile alakali konulari TV den takip ediyorum, cok güzel bir Ülke ,bir o kadar da Zengin ve
    SIMARIK oldugu kadar da savurgan....
  • bir gün gitmeyi çok istediğim yerlerden birisi.. ama gidip ne yaparım onu düşünüyorum.. acayip pahalı bir yer.

chicagoda gördüğüm arabalardan sonra bu arabalar harbiden bi başkaymış.
  • Vay be arabalara bak
  • Çok güzel resimler.

O değil de güzelim İstanbul şöyle bir dünya şehri olamadı. Daracık yollar, sokaklar pis ve düzensiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KubilayA

Çok güzel resimler.

O değil de güzelim İstanbul şöyle bir dünya şehri olamadı. Daracık yollar, sokaklar pis ve düzensiz.

Bu şehrin altyapısı ne zaman atılmış, İstanbul'un ne zaman atılmış bir bakın isterseniz. İstanbul neredeyse insanlıkla beraber başlamış, dinlere konu olmuş, peygamber hadisine konu olmuş ve günümüzde hala hedef olan bir şehir. Seneler öncesinde şehir planlaması, arabalar, kaldırımlar bugünkü kadar gelişmiş değildi/yoktu. At arabaları vardı onlarda çok azdı bu yüzden dar sokaklar problem olmuyordu. Pis ve düzensiz olmasının sebebi ise çok kalabalık olması. (Osmanlı döneminde her elini kolunu sallayan İstanbul'a giremiyordu düzenin bozulmasını ve merkezi otoritenin sarsılmasını önlemek için)

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.