Şimdi Ara

Duble yolda hız sınırı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Duble yollarda hız sınırının 120 olduğu söyleniyor. Bu konuda kesin bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi acaba? Örneğin Aksaray Ankara arası duble yol, bu yolda 120 ile gitsek radar cezası yer miyiz?
    Saygılar...

• Duble yolda hız sınırı 110 km. tolerans %10 Toplam 121 km.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Duble yolda hız sınırı 110 km. tolerans %10 Toplam 121 km.

evet %10 la birlikte 121km son
    ancak bölünmemiş yollarda eskisi gibi 90km %10 la 100km limiti devam ediyor
  • yalnız bahsedilmeyen ufak bir detay var ve bundan dolayı ceza yiyen çok kişi duydum.
    şehir içinde bölünmüş yol olsa bile eğer azamı hız tabelası yoksa sınır yine doksan hocam
    ben öyle biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelastrahb

yalnız bahsedilmeyen ufak bir detay var ve bundan dolayı ceza yiyen çok kişi duydum.
    şehir içinde bölünmüş yol olsa bile eğer azamı hız tabelası yoksa sınır yine doksan hocam
    ben öyle biliyorum

şehir içinde söylediğin gibi hız sınırı gösteren tabela yoksa
    sınır 50km/saat
    ancak şehiriçinde bölünmüş yolların çoğu 70km olarak belirlenip tabelalarla gösterilmiştir onunda %10 u vardır yani 77 dir
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 19:02:47 >
  • Türkiye resmen plaka özürlü bir ülke. Tamamen insanları tuzağa düşürmek için kurulmuş bir sistem var.

hiç bir yerde hız tabelası görmüyorum. Şehir içinde aksi belirtilmemişse 60km yi geçmeyin. Duble yollarda da tavsiyem emin olmadığınız yerlerde 100 ü geçmeyin.

En basitinden Eskieşhir ankara yolu. Eskişehire doğru sivrihisardan sonra hiç bir tabela yok bilgi olarak ama 120 ile giden biri radara girdi ben ise 100 ile giderken girmedim. Ama şehir dışı ve duble yol kaymak gibi çift yol. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Hızlar arttı ama bi 90 bi 100 bi 110 bi 120 lafı dolaşıp gidiyor. Şehir içlerinde hız sınırlarını kimse daha bilmiyor nasıl gidilecek. Adam gibi bilgilendirme hiç ama hiç yok. Devlet kurallara uydurmaktan çok cebini doldurma peşinde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ÖĞRENMEYİ hiç sevmiyoruz....ARAŞTIRMA bize boşuna zaman kaybı geliyor.....
    şehir içi:50 km/h..56 ceza yer.otomobil-otobüs-minibüs-kamyonet..........
    ş.arası çift yönlü karayolu:otomobil;90 100 ceza yer...minibüs-otobüs-kamyonet:80 km/h.89 ceza yer....
    bölünmüş yol:otomobil:110 km/h..122 ceza yer...otobüs-minibüs;90 km/h..100 ceza yer.....kamyonet yani ben:85 km/h...94 ceza yer.....
    otoyollar:otomobil;120 km/h..133 ceza yer....otobüs-minibüs;100 km/..111 ceza yer....kamyonet yani ben;95 km/..105 ceza yer....
    kulaktan dolma şehir efsaneleri deyil bilgiyi kaynağından almak gerekir diye düşünüyorum.........
  • Doblo tarzı araçlar ruhsatta kamyonet geçtiği için 93 ü aşmamalı...
  • Bizim akraba Transporter Glassvan araba ile otobanda 130 km hızla radara girmiş. Cezayı yemiş. Bu tarz araçları kullananalar da dikkatli olmalı. Çünkü araba kamyonet sınıfında.
  • hız sınırlarına uygulanacak cezalarda farklıdır:
    %10 aşımı birinci kademe:130 tl.(değişmediyse)
    %10 un %10 aşımı 270 tl.(değişmediyse)
    ben 117 km ile 270 tl ödedim(indirimden yararlandım).peşin ödemelerde indirim uygulanıyor.....
    -------------
    % 10 un % 10 aşımı:100 km lik yerde 111 km cezaya girer ve birinci kademe olur.100 km+%10=110 km.ceza yemez.
    122 km ceza yer ikinci kademe olur.bilgilerinize.
    HIZ SINIRLAMA VE CEZA KADEMELERİ LİSTESİNİ.TRAFİK POLİSİNİN ELİNDEN KAPTIM(tabii amca ver bize lazım filan dedi amma ben işi pişkinliğe vurup"amca o listeyi bulamaz siz bir daha çoğaltın"dedim gülüştüler.sağolsunlar....)
  • bölünmüş yol olması için 2 şerit gidiş 2 şerit geliş olması yeterlimi.yoksa aranın bölünmüş olmasımı lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: malt1

bölünmüş yol olması için 2 şerit gidiş 2 şerit geliş olması yeterlimi.yoksa aranın bölünmüş olmasımı lazım

google görsellere yazınca çıkmıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

quote:

Orijinalden alıntı: malt1

bölünmüş yol olması için 2 şerit gidiş 2 şerit geliş olması yeterlimi.yoksa aranın bölünmüş olmasımı lazım

google görsellere yazınca çıkmıyor mu?

nasıl çıkacak?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.