Şimdi Ara

Duct fan elektirik bağlantısı. Yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
17.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumdaki diğer mesajlara gözgezdirdim de sanırım benim sorum size biraz komik gelecek. Ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp di mi :)
    Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz havalandırma fanı var elimde fakat elektirik bağlantısını nasıl yapacağımı bilemedim. Elimdeki sıradan topraklı fişin arkasındaki kablonun içinde 3 farklı renkte kablo var fakat fotoğrafta görüldüğü üzere fanın 4 girişi var. Hangi renge hangi rengi/renkleri bağlamam gerekiyor acaba?

Şimdiden teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kanallı Fan Elektrik Bağlantısı: Adım Adım Kılavuz

Kanallı bir fanı elektrik sistemine bağlamak, uygun havalandırma ve hava sirkülasyonunu sağlamak için gerekli bir adımdır. 220 voltluk bir fanın doğru elektrik bağlantısı için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

Malzemeler:

• Kanallı fan
    • Fan motoru için uygun kapasitede kondansatör
    • Elektrik kabloları ve bağlantı elemanları
    • Multimetre (isteğe bağlı)

Adımlar:

1. Emniyet Önlemleri: Elektrik bağlantısı işlemine başlamadan önce, güç kaynağını keserek elektrik çarpması riskini ortadan kaldır.
    2. Fan Motoru Bağlantısı: Fan motorunun iki bağlantı noktası vardır. Bir ucu canlı (L) terminale, diğer ucu nötr (N) terminale bağla.
    3. Kondansatörlü Fan Bağlantısı: Kondansatör, fan motorunun çalışma verimliliğini artırır. Kondansatörün bir ucunu motorun bir bağlantı noktasına, diğer ucunu da diğer bağlantı noktasına bağla.
    4. Topraklama: Fanın metal gövdesi topraklanmalıdır. Topraklama kablosunu fan gövdesine ve toprağa bağla.
    5. Güç Kaynağına Bağlantı: Elektrik kablolarını fan motoruna bağladıktan sonra, kabloyu güç kaynağına bağla.
    6. Gerilim Kontrolü (İsteğe Bağlı): Multimetre kullanarak, fan motorunun ve kondansatörün geriliminin doğru olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Ek İpuçları:

• Fan motoru ve kondansatörün teknik özelliklerini kontrol et ve doğru bağlantı şemasını kullan.
    • Yüksek kaliteli elektrik malzemeleri kullan ve bağlantıları sıkıca sık.
    • Herhangi bir şüphen varsa kalifiye bir elektrikçiye danış.

Bu adımları takip ederek kanallı fanını doğru şekilde elektrik sistemine bağlayabilir, evinde veya ofisinde uygun havalandırma sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • genelde nasıl bağlanılacağı klamens kapağının arkasında gösterilmiştir. ama eklenmediyse yardımcı sargılı tek fazlı motorların bağlantı şekilleri aşağıdaki gibidir.

• Aynen dediğiniz yerde aşağıdaki şemayı buldum ancak teknik bilgi eksikliğimden ötürü benim için çok anlamsız
    Evde bi üçlü uzatma kablosu vardı, onun ucundaki pirizleri söktüm, bu kabloyu bağlayacağım fana. İçindeki renkler Kahverengi, Mavi ve Sarı/Yeşil. Sanırım bu renklerin anlamları evrensel, yanılıyorsam düzeltin lütfen. Bu bağlamda en basit şekliyle ifade etmek gerekirse hangi rengi hangi renge bağlamam gerekir ki bu alete güç verebileyim?

• Bu arada yardımı olurmu bilmiyorum ama ürün şu:http://www.bahcivanmotor.com.tr/d_kanalbaca.html
  • Fan ---- Fiş
    Sarı ---- Sarı/Yeşil
    Mavi ---- Mavi
    Siyah ---- Kahve
    Kahve ---- boş

Bağlantıyı bu şekilde yaparsan çalışır.
  • Çook teşekkür ederim. Şimdi geç oldu, yarın sabah deneyeceğim hemen
  • Çalıştı sorun yok. Tekrar teşekkürler

Bir soru daha; acaba buna hariçten bir hız kontrolörü yapmak/takmak mümkün müdür?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim selam buna hız kontrolu taktınmı bendede aynısı var hız kontrolu bağlamak istiyorum
  • eliniz havya tutuyorsa birazda elektronik bilgniz varsa
    hız kontrolü için:
    500k pot
    0,1/400v kondansatör
    tp8a60 triyak
    2.2k direnç
    diyak
    ile kuracağınız devre işinizi görür aynı devre ile ampül parlaklığını ayarlıyorum yıllardır çalışıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.