Şimdi Ara

Düğün salonu ve fotoğraf yasağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tanıdığımız gel fotoğrafımızı çek dedi düğünde gittim bir kaç fotoğraf çektim, kızın birisi geldi salonumuzda fotoğrafçı var engel oluyorsunuz, bende dedim arkadaşımın düğünüdür, para için yapmıyorum tamam sadece gelini damadı çekin dedi, bir kaç dk geçti belkide, anons yapıldı kimse fotoğraf çekmesin diye bastım gittim sinirlenip bir kaç dandik fotoğraf çekip millete itelemek için bu kadar takla atılmaz,paraya tapanlardan tiksiniyorum. Yakınlarım hariç artık foto yok versinler en az 500 kağıdı çektirsinler Salonda salon olsa ahırdan bozma dandik salon, birde hep d90 görüyorum başka makine bildikleri yok . Kısaca düğün salonunda fotoğraf çekecekseniz düğün sahibi gitsin konuşsun düğün salonu sahipleriyle yada çekmeyin hiç...

• quote:

Orijinalden alıntı: fss1403

Tanıdığımız gel fotoğrafımızı çek dedi düğünde gittim bir kaç fotoğraf çektim, kızın birisi geldi salonumuzda fotoğrafçı var engel oluyorsunuz, bende dedim arkadaşımın düğünüdür, para için yapmıyorum tamam sadece gelini damadı çekin dedi, bir kaç dk geçti belkide, anons yapıldı kimse fotoğraf çekmesin diye bastım gittim sinirlenip bir kaç dandik fotoğraf çekip millete itelemek için bu kadar takla atılmaz,paraya tapanlardan tiksiniyorum. Yakınlarım hariç artık foto yok versinler en az 500 kağıdı çektirsinler Salonda salon olsa ahırdan bozma dandik salon, birde hep d90 görüyorum başka makine bildikleri yok . Kısaca düğün salonunda fotoğraf çekecekseniz düğün sahibi gitsin konuşsun düğün salonu sahipleriyle yada çekmeyin hiç...

Aynen, bu gıcık duruma düğün sahipleri de müsaade ediyor bilmeden. Bu konuyu düğün sahipleri konuşup açıklığa kavuşturmalı. Ne saçma, ya bizim kendi düğünümüzde bana fotoğraf çektirmediler ! Kardeşimin düğününde !.. İnsan orada gıcıklık çıkartmıyim şimdi böyle bir günde diye geçiyor. Bunlar da ona güvenerek böyle bir şey diyorlar bence. Fakat %100 rezalet ! Toplumsal bir rezalet ! Gerçi olayın tümü aslında bence bir gösteriş ! Hava atma vakası gibi benim için. Ben(biz) kendi kiraladığımız bir restaurant'ta düğünü yaptık. Yiyecek, içecekleri de biz aldık. Restaurant çalışanları servis işini yaptı sadece. Fotoğrafçı bir arkadaş tuttuk ama kimseye de fotoğraf çekmeyin falan demedik hatta isteyenlere poz bile verdik :) Günün sonunda hiç açılmayan yiyecek ve içecekleri de arabamıza attık evimize geldik. Her yere sıçıp-saçıp-dağıtıp, biz işte böyle varlıklıyız, para bok gibi, önemi yok gibi havalar atmadık. Öncelikle zaten zerre inancı olan insanların israf ile ve varlıkları ile gösteriş yapmaları böyle önemli, güzel ve anlamlı bir günde çok daha dikkat edilmesi gereken bir durum bence. Bizim milletin çoğu için anlam ve içerik değerini yitirmiş. Yerine gösteriş ve hava atma gelmiş. Nice tanık olduğum benzer özel günler bu şekilde idi. Hele nedir o para takma olayı ! Bizim düğünümüzde benzer bir olay oldu ama nasıl ? Nakit hediye etmek isteyenler zarf üzerinde isimlerinin yazdığı kapalı zarfta gönlünden kopanı düğün sonunda vedalaşırken iyi dilekleri eşliğinde yanımızdaki hediyeleri alan arkadaşa verdiler. Tabi herkes bunu tercih etmemişti doğal olarak. Kimisi ev eşyası, kimisi çiçek, dekorasyon eşyası vb. gibi şeyler hediye etmişlerdi. Ne oldu ? O insanlar küçüldü mü, bizim düğünümüzün havası az mı oldu ?! Kime göre, kimin için ! ? Bana göre, benim için harika bir düğündü. Kimse gösteriş yarışına girmedi, kimse kimseye hava atamadı, atmadı. Para, hediye ve düğün salonunda görülen israf ile değil bu birlikteliğin anlamı ile içeriği ile ilgilenildi.

• Oyarım o fotoğrafçıyı. :)
    Şaka bir yana en baştan kendim konuşurum salondaki fotoğrafçıyla, baktım laftan anlamıyor her türlü çekerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salonların anlaşması oluyor dugun sahibinin hatası konuşmamış zamanında
  • Bir 70-300 lazım Çaktırmadan çekilebilir. ben çekmiştim 1-2 kere uzaktan. Yakından çekmeye gidince aynen sizin gibi uyarılmıştım
  • Eğer elinizde DSLR ile giderseniz bu tür bir tepki almanız normal. Farkında olmadan adamın ekmeği ile oynuyorsunuz aslında. Nasıl mı derseniz en son fotoğrafçının olduğu bir düğünde ben de DSLR ile çekimler yaptım. Sonra fotoğrafçı bizim masaya gelip fotoğraf satmaya kalkınca bizim oğlan çekiyor zaten gerek yok cevabını aldı. Bu yüzden istemiyorlar.
  • çok garipsenecek bir durum değil, her yerde karşılaşılıyor. saygının her türlüsünün kaybolduğu toplumumuzda herşey beklenir oldu. salon fotoğrafçısı "çekemezsin birader" diye seni vurabilir, yada gözün yeterince karaysa sen de adamı vurabilirsin. sıkıntı yok. orman kanunları devrede.
  • Şunu da düşünmek lazım. O adam orada işini yapıyor. Oradan ekmek yiyor. Toplu çekimlerde özellikle, herkes poz verdiğinde araya başka makineler girerse "bana bak, buraya bak diyen" fotoğrafcılar yüzünden, fotoğraf çektirenlerin yarısa sağa yarısı sola bakıyor... Tüm pozlar çamur oluyor. Salon fotoğrafçısının her daim önceliği olmalıdır bence, O işini bitirdikten sonra diğer eş dost ne yapacaksa yapsın. Tabi bu dediklerim salonun fotoğrafçısıyla düğünden önce anlaşılmışsa... Düğün sahibi tarafından eğer böyle bir servis istenmemişse o vakit ağzını bile açamazlar hiç de dinlemem...
  • Ekmek parasi degil bu istismar insanlarin en mutlu anlari saniyordumki dijital ortamda bütün fotolari verecekler oda yok sadece cektigi fotolardan seçtiğiniz dandik baskilari satiyorlarmiş, adamin yaptigi d90 harici flasla çekim zaten o isikta d90 flassiz yetersiz kalir bence, ayrica dslr değil aynasizla cektim hani kucuk ya pek iyi cekmez sanarlar belkide flassiz raw cekip verecektim bu sekilde daha hoş oluyor bence, neyse ders oldu. Fotograftan soguyorum sirf para için yapanlari görünce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 23 Haziran 2014; 17:29:14 >
  • İstanbul'da abimin nişanında fotoğrafçının çektiklerini gördükten sonra hiç birine hak vermem. Fotoğrafların hemen hepsinde netlik yok. Ya arkayı ya sağı solu netlemiş. Öyle ki ben gitseydim hiç birini almazdım ya da 100 fotoğrafa 10 tl verirdim o derece kötüler.
    O saatten sonra da ekmek yiyiyorlar muhabbetini hiç kabul etmiyorum. Alırım makinemi çekerim.

Yakın zamanda Rize de de bir düğüne katıldım. Fotoğrafçıda D800 vardı, o da çekti ben de çektim. hiç gelip de çekemezsiniz demedi. hatta bir ara birbirimizin makinelerini de denedik. Sonuç olarak herk türlü adamla karşılaşmak mümkün ve D800 elime büyük geliyor
  • madem öyle bir işe kalkışılacak, önceden salon sahibiyle konuşulmalıymış. detaya önem veren sadece kendi fotoğrafçısı için bile salon sahibini zorlayabilir.
  • D90'ın d7000'den daha iyi olduğunu iddaa etmişti bir tanesi. Koşarak uzaklasmistim

• quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

D90'ın d7000'den daha iyi olduğunu iddaa etmişti bir tanesi. Koşarak uzaklasmistim

Olabilir. Neden olmasın ki? Kaçacak ne var anlamadım. Doğru demiş adam. D90 daha iyi olabilir.

Burası Türkiye ya. O anlamda hani. 😈

• Bu biraz da bizlerden kaynaklanıyor. Ben düğünümde salonu seçerken kriterlerimden birisi de salonun kendi fotoğrafçısı olmamasıydı. Kendim ayrıca düğün çekimi için fotoğrafçıyla anlamıştım ve baştan herşeyi tek tek konuştum, düğünde isteyen kendi fotoğraflarını da çekti, hatta 2 kuzenim benim makinalarla da arada çekimler yaptı. En güzeli de düğün öncesi fotoğraflar dahil tüm fotoğrafların sayısal dosyalarını da düğün sonrasında ayrıca aldım. Düğün fotoğrafçılarının bazıları bunları bile vermiyormuş, yuh dedim.
  • Ne düğün salonunda ne nikah salonunda kralı gelse tanımam. Basarım makineye çekerim. Fotoğrafçı zaten parayı peşin alıyor. Sattığı da cabası. Ben istediğim kadar çekerim, istiyorsa dışarı atmayı da deneyebilir. Yapabilirse tabii.

zamanında kartal civarında bir yerde arkadaşın nikahında çekiyordum da "çekemezsin birader " diyip yanaştılar. " seni ilgilendirmez. Arkadaşımın fotoğrafını çekiyorum. Sen sattığına bak" dedim herif bozulup gitti.

Bunlara posta koymak gerekiyor. Yoksa anlamıyorlar laftan halden.
  • Rakip görüyorlar heralde
  • ben kardeşimin düğününde çektim. ama kardeşimde fotoğrafçı olduğu için o şekilde anlaşmışlardı. video salondan fotoğraf yok.

ancak eğer fotoğraf içinde anlaşılmışsa ordaki düğün salonunun insiyatifindedir. ister çektirir ister çektirmez. çünkü o adamda fotoğrafçıya para ödüyor nihayetinde.

konuşup anlaşma meselesi. ilk başta benim arkadaşım gelecek o da ayrı çekim yapacak denilebilir.

ancak bir iki kare için kalkıp bana bişi derse ordaki fotoğrafçı ayıp etmiş olur.
  • Kuzenimin düğününde birkaç defa uyardılar dinlemedim. ekmek parası falan değil bence, o zaman o mantıkla araba da kullanmayalım, her yere taksiyle dolmuşla gidelim.
  • Kolay parayı kaybetmek istemiyorlar. Bir kere ucunu kaptırdın mı gitti...

• ya zaten anlamıyorum ne gerek varsa salona yap acık hava düğünü en güzelİ

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.