Şimdi Ara

Dükan üstü kat mı? Yoksa çatı katı mı? Hangisini tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şuan bulunduğum ev garaj üstü 2 katlının 2. Katı evin küçük olması haricinde bir problemim yok. 2+1 brüt 105m2
    Daha büyük bir ev almayı düşünüyorum. Gözüme kestirdiğim bir yer var. Dükan üstü 2 kat. 3+1 150m2 yerden ısıtmalı.
    Şimdi karar veremediğim dükan üstü 1. Kat mı tercih etmeliyim yoksa çatı katı 2. Kat mı?

Bulunduğum yerde deprem bölgesi olması hasebiyle ya dükan üstü-garaj üstü 2 kat yada zeminden 3 kata izin var. 3 katlı olsa ara kat tercih edebilirdim fakat düşündüğüm yer dükan üstü ve projesi konumu vb. Benim için ideal. Müteahhit ile fiyat konuşuyoruz henüz, kat mevzusuna henüz girmedik, karar verip ona göre yürümem lazım.

Kararsız kalma sebebim, ısınma problemi ve ses. Isınma için hangisi daha iyi bilemiyorum. Ses konusunda tartışmasız üst kat daha iyi olur diye düşünüyorum.

Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicahen -- 4 Haziran 2018; 1:46:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar hocam..Burada ki arkadaşlar da fikrini söyleyecektir elbette.Şimdi iki yerin de kendisine göre artı ve eksileri var...

Dükkan;

*Çok gürültü yapılan bir dükkan olursa cok rahatsız olursunuz.Misafirlerinizle balkonda rahatca oturamayilirsiniz.
    *Dükkan üstü olduğu için daha rahat olabilirsiniz.Gece belli saatten sonra kimse niye aşağı gürültü yapıyorsunuz diye şikayete gelmez
    *Isı yalıtımı üst kat'A göre cok daha sağlıklı olacaktır
    *Bu gün güzel bir kiracı yada mülk sahibi ofis tarzı sessiz bir iş yapar o çıkar internet cafe gibi çok gürültülü yer açabilir..Bu risk her zaman göze almalısınz...Bu ve bunun gibi artı ve eksileri var.

Çatı katı için;

*Her zaman ısı ve su akıtma riski vardır
    *ALt kat'a nazaran daha kullanışlı ve lüks yapılabilir.(Teras vb)
    *ALt kat ile ses konusunda sıkıntı yaşayabilrsiniz
    *Yaşlı birisi geldiği zaten 1 kat daha fazla çıkmak zorunda kalacaktır
    *Üst kat ses yaptı gbi bir problem yaşamazsınz bunun gibi de artıları var..

Ancak ben olsam çatı katı tercih ederdim(iyi bir ısı yalıtımı yapıldıysa)

• Değerli fikirleriniz için teşekkürler.

Fiyatta anlaştık ve 2. Katı tercih ettim. Dediğiniz gibi altta dükan ne olacak belli değil. Biraz araştırdım bunun çok müzdaripi varmış, alttaki Dükkandan dolayı evini satan taşıyan çok varmış. Isı yalıtımının iyi olacağını düşünüyorum. Bi de asansör de varmış :) bi kat daha fazla çıkma konusunda da sıkıntı yok yani.

Şimdi diğer mevzu;

Evin konumu iki anayolun kesişiminde köşede. Her katta 4 daire, köşe daireyi değilde yanını seçtik hanımın isteğiyle. Şimdi de içim içimi yiyor köşeyi mi seçseydik diye :) peşinatı henüz ödememişken köşeyi mi istesem acaba?

• Hocam bir erkek bir emlak danışmanı olarak diyorum ki kadınları dinle :D

İlerde yengenin sitemlerini göze alabiliyorsan bilmem :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Antalya.Gayrimenkul

Hocam bir erkek bir emlak danışmanı olarak diyorum ki kadınları dinle :D

İlerde yengenin sitemlerini göze alabiliyorsan bilmem :D
    Ibretlik tespit arkadaş dogru söylemiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alemci83 A kullanıcısına yanıt
    İbrahim Melih Gökçek

@06melihgokcek

BU NE CESARETTİR YARABBİ...SENİ TANIMAK İSTİYORUM, YİĞİDİM...BENİ MUTLAKA ARA... Sözü aklıma geldi :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.