Şimdi Ara

Dün bi iki duble içeyim dedim... (Kol uyuşması)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
25.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Keşke içmeseydim. Ne zaman alkol alsam böyle oluyor. Kesinlikle alkolle bir bağlantısı var.

Karpal tünel sendromu ya da semptomları falan yok. Yüzde yüz eminim. Yabancı maddeler, uyuşturucu, zararlı şeyler, kan pıhtılaştıran bir ilaç falan da kullanmıyorum. Yediğim şeyler meyve sebze tahıl, proteinli gıdalar ve bol bol su içiyorum.

Bu arada ilkini 3/2 rakı oranıyla buzlu içtim. Diğerini de sek içtim çünkü suyla kesmedi. Sonra uyumuşum 4 gibi, sabah 10 gibi kalktım. Hep aynı saatte kalkarım yani uykuyu severim ama öyle aylaklığı sevmem. Kör kütük sarhoş olsam bile...

Neyse işte dün yine 10-10 buçuk gibi uyandığımda sağ kolum tamamen hissizdi. İnanın kaldıramıyordum bile!

Sonra yavaş yavaş kendine geldi kol ama hemen değil. Yaklaşık 1 saat sürdü tamamen geçmesi. Tuttum sol kolumla aşağı salladım falan. Geçtikten sonra da 2 saat boyunca sürekli zonkladı.

Body ile uğraşıyorum bu arada. Sporumu etkilemesinden korkuyorum.

Not: Dolaşım rahatsızlığı düşük bir ihtimal. Ama yine de ihtimal. Olası bir kalp rahatsızlığım olduğunu da düşünmüyorum çünkü sol kolumdan çok sağ bileğim uyuşuyor. Yani bu sık sık olan bir şey. Ayrıca yakınlarda sağlık kontrolünden geçtim ve doktor beni bile gömersin sen dedi yani turp gibiyim.

Alkolden vazgeçemiyorum. Ayda mutlaka 1 ya da 2 defa alkol almam lazım benim kafama göre belli bir ölçüsü yok ama.

Yani alkolü bırak falan demeyin. Ben alkol hariç her tür hamur işinden, beyazlardan, koladan, şekerden uzak duruyorum zaten. Sigara falan da içmem. Alkolü de zaten uyumak için içiyorum. Uyuşmak ve uyumak için.

Ne yapmam gerek? Acaba uyuduğum pozisyondan mı kaynaklı, ben mi kuruntu yapıyorum? Yoksa benim gibi alkol aldıktan sonra başına aynısı gelen var mı? Dolaşım rahatsızlığı olabilir mi ya da bileğimin kırık olmasıyla alakası olabilir mi? Üzerinden 3 yıl falan geçti ama belki yanlış kaynamıştı? Belki karpal tünel sendromu gelişiyordur olamaz mı?

Cevap verecek olan herkese teşekkürler.

Önemli edit: Bu rutinle devam ederse yarın öbürgün kangren olmaktan korkuyorum arkadaşlarım bunu eklemek istedim sadece.

Edit: Konu güncel yeni mesaj var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 20 Ekim 2012; 11:04:25 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alkol Aldıktan Sonra El ve Kol Uyuşması

Alkol aldıktan sonra el, ayak veya kollarda uyuşma yaşanması yaygın bir semptomdur. Bu uyuşma, genellikle geçicidir ve birkaç saat ila birkaç gün içinde geçer. Ancak bazı durumlarda, uyuşma daha uzun sürebilir veya daha ciddi bir temel sağlık sorununa işaret edebilir.

Alkolün Vücuttaki Etkileri

Alkol, vücutta sinirleri ve kasları gevşeten bir maddedir. Sinirler sıkıştığında veya kaslar gerginleştiğinde uyuşma meydana gelebilir. Alkol ayrıca, vücutta dehidrasyona neden olarak sinirlerin düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Alkol Sonrası El ve Kol Uyuşmasının Nedenleri

Alkol sonrası el ve kol uyuşması genellikle şu nedenlerden kaynaklanır:

• Sinir Sıkışması: Alkolün gevşetici etkisi, sinirlerin çevreleyen dokulara sıkışmasına neden olabilir. Bu, uyuşma, karıncalanma veya ağrı gibi semptomlara yol açar.
    • Kas Gerginliği: Alkol, kasları gevşeterek kasların gerilmesine neden olabilir. Bu gerginlik, sinirleri sıkıştırarak uyuşukluğa yol açabilir.
    • Dehidrasyon: Alkol, idrar söktürücü bir maddedir ve vücutta dehidrasyona neden olur. Dehidrasyon, sinirlerin düzgün çalışmasını engelleyebilir ve uyuşukluğa yol açabilir.

Alkol Aldıktan Sonra El ve Kol Uyuşması Nasıl Geçer?

Çoğu durumda, alkol sonrası el ve kol uyuşması geçicidir ve kendiliğinden geçer. Ancak, uyuşma devam ederse veya daha şiddetli hale gelirse tıbbi yardım almak önemlidir.

İşte alkol sonrası el ve kol uyuşmasını gidermeye yardımcı olabilecek bazı ipuçları:

• Bol Su İç: Dehidrasyonu önlemek için bol su için.
    • Sinirleri Esnet: Uyuşan bölgeyi nazikçe esnetin. Bu, sinir sıkışmasını gidermeye yardımcı olabilir.
    • Kasları Gevşet: Uyuşan bölgeye ılık bir kompres uygulayın veya hafifçe masaj yapın. Bu, kas gerginliğini azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Doktorunuza Danışın: Uyuşma devam ederse veya daha kötüleşirse, altta yatan bir sağlık sorunu olup olmadığını belirlemek için doktorunuza danışın.

Önemli Not: Alkol sonrası el ve kol uyuşması, ciddi bir tıbbi durumun belirtisi olabilir. Bu nedenle, uyuşma devam ederse veya şiddetliyse mutlaka tıbbi yardım alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende de buna benzer bir şey oluyor , ne zaman içsem sağ veya sol kolum bilekten dirseğe kadar ağrıyor . Sanki bıçak saplanmışcasına ağrıyor ve kasılıyor , hatta bir keresinde bu ağrı o kadar dayanılmaz seviyeye geldi ki hastahaneye gidip iğne yaptırdım . Artık içmeden önce 2 kere düşünüyorum .
  • Az önce 1 duble içmiştim ve uykum geldi. Şimdi yatıyorum. Yarın mesajlarınıza bakarım. Eğer yine benzer bir şey olursa yazarım buraya.

Ayrıca @cgh0gy- imzanın anlamını çok merak ettim PM atarsan sevinirim.
  • Uyandığında sağ kolunun üstüne mi yatıyordun. Sonradan kendine gelmesi buna benziyor.
    Alkol aldığın için uykunda üstüne yattığını hissetmemiş olabilirsin.
  • Yok tam tersine sırtüstü yatıyordum ve dediğim gibi aşağı tutup silkelememe rağmen, türlü hareketler yapmama rağmen kol 1 saatte anca kendine geldi.

Üstüne yatsaydım 5 dakika sürerdi bu. Karıncalanır, kaşınır, kızarır sonra kendine gelirdi. Ama benimkisi şişikti ve bembeyazdı. Düzeldikten 2 saat sonra da ağrısını çektim. Üstelik o ağrıyla spora gittim.

Neyseki bugün bir şey olmadı. Bir daha alkol aldığım zaman yazarım buraya.
  • 2 duble daha iç geçer
  • Bende bi sorun yok vallahi allaha şükür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yaptım Bi nargile
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dün akşam dizi izlerken canım çekti biraz votka içeyim dedim. 1 hafta önce almıştım 70'lik hiç dokunmadım o zamana kadar. (Gilbey's hiç içmedim daha önce) baktım dolapta meyve suyu namına hiçbir şey yok. O zaman sek içecez dedim. Aşağı yukarı 2 su bardağı (70'lik şişenin 3'te 1'ini içtim)

Ee tabii kıvama geldim ve uyuştum. Dizi bitince yattım, sek içtiğim için haliyle mide bulantısı oldu hafif, karnım tok olmasına rağmen. Her neyse sabah kalktığımda ne baş ağrısı ne de kol uyuşması vardı. Hiç akşamdan kalma gibi hissetmedim. Ama eğer dün içtiğim kadar absolut falan içseydim herhalde şu an acilden mobilden yazıyor olurdum

Galiba kol uyuşması tamamen yatış şeklinden kaynaklı. Eğer aynı şeyleri yaşayan ve içmeye çekinen arkadaşlar varsa diye söylüyorum tedirgin olmanıza gerek yok bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.