Şimdi Ara

Dün tvlerde yardım showu yapan cengiz' e dev teşvik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün yayınlanan resmi gazetede ki reisi cumhur kararıyla cengiz'in sahibi olduğu eti alüminyum a.ş. ye dünkü bağışından büyük teşvik verilmiş.Bari 1 hafta 10 gün bekleseydiniz.Yaptığı bağışı da vergiden düşer.Ama pardon düşmese de zaten vergi borcunu siliyorsunuz.

Dün tvlerde yardım showu yapan cengiz' e dev teşvikwww.resmigazete.gov.tr
    T.C. Resmî Gazete
    https://www.resmigazete.gov.tr

"Konya İlinde Yapılacak Olan Direkt Soğutmalı Slab Döküm Yöntemi ile Sıcak ve/veya Soğuk Haddelenmiş Alüminyum Yassı Mamul Üretim Tesisi Yatırımına Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 6802)"

Bu kokuşmuş düzen insanın içini karartıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeyogi -- 16 Şubat 2023; 12:49:15 >

• Bayılıyorum böyle cevaplara.Yani diyorsun ki bu ülkede yapılan hiçbirşey cengiz i kayırmak için değil? Doğru mu anladım.cengiz almış devlet desteğini arkasına her yere yatırım yapar tabi.Vergi ödemez kira ödemez.Ama ali veya veli birşey yapmak istese o teşvikler gelmez nedense.Bırakın yatırım bölgesi ayaklarını bir tane örnek gösterin birinin bir yerini yalamayan adamın yatırım alabileceği.Hadi herşeyi geçtim hepsinde haklısın diyelim yatırım yapıyor istihdam yaratıyor ondan vergi muafiyeti verdin.İstanbul havaalanından alınması gereken kirayı niye erteliyorsun biriktirip hiç almamak için mi?
    Gözünüzü sevin şöyle ortaya çıkıp algı haber diyip insanların dengesini bozmayın.Ayan beyan bağırıyor kimin algı kimin gerçek olduğu.

vay yavrum vay destege gel destege ;

insanın İHA SİHA olup uçası geliyor

işssiz adamdan gss,

kaçak sıgınmacıya beleş bakım ,

eczanede sigortalıya ilaç katkı payı muayene ücreti

belediyelerin bütçesini kes çalıştırma

BİST te deprem zamanı işleme açık tut

TMMOB denetim yetkisini elinden al 2013 te çürük binaları kontrol edemesin

• Hesaplar bitcoin cüzdanı gibi açık olmalı o hesapta ne kadar para var herkes link e tıklayıp görmeli yapılamayacak birşey değil, her gün girip bakalım paraya ne oluyor tek tek izleyip görelim

• Ne yazık ki her zaman ki gibi asılsız. ALGI bir haber.

Türkiye'de kanunlara göre yatırım bölgeleri var. Ve 1.2. 3. 4. gidiyor bu bölgelere yatırım yaparsan devletden destek teşvik yardım bir sürü şey alabiliyorsun. Üstüne kritik bir fabrika açarsan bunlar katlıyor. Ve demir çelik gibi bir yatırım yaptığı için ekstra destekler alıyorsun. Bu tesvikler veya destekler Cengiz holdinge özel değil o seviyede o büyüklükte kim yatırım yaparsa yapsın herkese verilebilir. Çünkü kanuni yardım bunlar.

Yeter ki bu kadar büyük bir yatırım yap işçi çalıştır ve bunu ülkenin gelişmeyen yerlerine yapınca ekstra destek var. Devlet sen yeterki gelişmekte olan illere yatırım yap ben her türlü desteği verecem diyor. Vergide almayacam yeter ki sen adam çalıştır kritik fabrika kur diyor. 1-2 yıl af ediyor her şeyini neredeyse.

Not: Bu proje geçen sene başlamış ve Cengiz inşaat 3 milyar 10 milyon TL yatırım yapmayı tahahüt etmiş Konya- Karaman arasına. Devlette sen yeter ki bu kadar büyük bir fabrika kur bende sana destek olacam diyor. Tekrar söylüyorum kim kurarsa kursun bu kadar büyük yatırıma herkes destek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 18 Şubat 2023; 4:57:23 >

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Bayılıyorum böyle cevaplara.Yani diyorsun ki bu ülkede yapılan hiçbirşey cengiz i kayırmak için değil? Doğru mu anladım.cengiz almış devlet desteğini arkasına her yere yatırım yapar tabi.Vergi ödemez kira ödemez.Ama ali veya veli birşey yapmak istese o teşvikler gelmez nedense.Bırakın yatırım bölgesi ayaklarını bir tane örnek gösterin birinin bir yerini yalamayan adamın yatırım alabileceği.Hadi herşeyi geçtim hepsinde haklısın diyelim yatırım yapıyor istihdam yaratıyor ondan vergi muafiyeti verdin.İstanbul havaalanından alınması gereken kirayı niye erteliyorsun biriktirip hiç almamak için mi?
    Gözünüzü sevin şöyle ortaya çıkıp algı haber diyip insanların dengesini bozmayın.Ayan beyan bağırıyor kimin algı kimin gerçek olduğu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vay yavrum vay destege gel destege ;

insanın İHA SİHA olup uçası geliyor

işssiz adamdan gss,

kaçak sıgınmacıya beleş bakım ,

eczanede sigortalıya ilaç katkı payı muayene ücreti

belediyelerin bütçesini kes çalıştırma

BİST te deprem zamanı işleme açık tut

TMMOB denetim yetkisini elinden al 2013 te çürük binaları kontrol edemesin

Habere konu olay proje bazlı devlet yardımı. Senin bahsettiğin bölgelere özel verilen devlet teşfiği. Asıl algı yapmaya çalışan ama beceremeyen sensin.

• kuzeyogi kullanıcısına yanıt

Bizzat ODATv'de bir programa katılmış orada da söylüyor. Bu kişiye özel değil o kadar büyük yatırım sende yap iç anadolu bölgesine sanada gelsin. Ama bunun üstünden ALGI kasmaya çalışmak efsane iş tabii muhalefet için. Anca boş algı kasarlar. Nede olsa vurun abalıya diyorlar. Sorgulayan nedir ne değildir bakan yok ki.

Devlet için yeter ki fabrika açılsın yatırım yapılsın işçi çalıştırılsın. Teşvik vermesine karşı değilim ben kim olursa olsun. İsterse yabancı yatırımcı olsun gene veriliyor ve verilsin. 3 Milyar TL'lik firma kuruyor adam siz işin teşviğindesiniz.

Not: İstanbul Havalimanı muhabbetide başka. Korona zamanı işler durdu diye o yılın parası son yıla mı eklendi ne oldu değişik bir şey yapıldı orada.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Haklısın.Biz algı yaratmaya çalışıyoruz.Kusura bakma.Sizler de bu insanlar çok işler yapıyormuş da bütün kamu ihalelerini bütün teşviği yatırımlar yaptığı için alıyor ALGIsı yaratmaya devam edin.Ne konuşsak boş.Milletin yanına koymaya devam etsinler.Nasılsa teşviği her yandan alıyorlar.

Arkadaşım çıkar dersin ki şu firmada 3 milyar TL lik yatırım yaptı ama devlet destek vermedi. Ama Cengiz Holding'e verdi o zaman anlarım dediğini ve hkalısıdır sonuna kadar arkandayım. Ama HERKESE OLAN BİR OLAYI... Koşunn Cengiz Holding'e dev teşvik gibi lanse etmeye çalışırsan olmaz işte. Gerçekten bu konular siyaset konusu değil. Ülkeye yatırım yapacak olan gavur bile olsa desteklerim ben yeter ki ülkeye fabrika kursun işçi çalıştırsın. Sonuçta bir kere kurdumu onu sırtlayıp götüremiyecek... Ülkeye katmadeğer olacak.

Ama her olaya köstek olayım her yatırımı eleştireyim her şeye karşı çıkayım kafası ile muhalefet olmaz. Yapmayın bunu lütfen artık. Farkındaysan Muhalefet bu konuda tek kelime etmedi çünkü onlarda biliyor olayın aslını. Aşırı muhalif gazetelerde eksik bilgi ile verip ALGI'yı kastı geri çekildi bak tek haber göremezsin bundan sonra. :(

Devletin sağladığı destekler ve yardımlar şu şekilde.

Zaten oraya fabirka açılmasa bir vergi veya KDV alamıyacak iken devlet. Sen yeterki yatırım yap ben kim olduğuna bakmaksızın belli bir süre para almam senden diyor. Elektriği ucuz veririm işçilerinin vergilerini az alırım diyor. Buna karşı çıkmanın kime neye faydası var ! Zaten oraya o fabrikayı açmasa o yatırımı yapmasa devlete gene bir faydası olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 18 Şubat 2023; 22:30:41 >

Benim izah edemediğim nokta ya da anlaşamadığımız şey teşvik ya da o bölgede olan destekler değil.Teşviğe veya desteğe karşı değilim.Ben her taşın altından cengiz in çıkmasını anlamıyorum.Başka firma yok mu kardeşim koskaca ülkede neden her ihale,destek ya da teşvik cengize çıkıyor?Cengize çıkmayan ihaleler neden ortakları limak ya da kalyona çıkıyor?Burda firma kayırma var onu izah ediyorum.Devlet büyükleri cengizin üzerinden para mı yiyor? Sorulması gerekenler bu.Neden bir cengiz bu kadar göz önünde de işini laiki iken yapan a firması değil?Bu adamın ne özelliği var da bu kadar devlet desteği arkasında? Gerçekten için rahat mı bu adamın ülkeyi sömürmesin de?

Ülkeye yatırım yaptıkça parasını ülkede tuttukça ve insan çalıştırdıkça devlet destek vermiş arka çıkmış flan hiç umrumda olmaz...

Benzer şekilde kim olursa yatırım yapmak isterse devlet destek çıksın hepsini desteklerim. Devletin destek vermediği arka çıkmadı bu kadar büyük yatırım yapmak isteyip engellediği varsada çıkarın ortaya birlikte eleştirelim.

Yanlış işi usulsüz işi varsada ortaya çıksın BANANE yani adam babamın oğlu değil. Ama bu sermaye düşmanlığına karşıyım ben. Çin'e git mesela Huawei'yi deli gibi destekler arka çıkar teşvik veriri ! Neden yapar bunu Ülkesinin bir firması kurumu markası daha çok iş yapsın daha çok insan çalıştırsın daha çok gelişsin diye.

Ama bizim ülkede bir muhalefet anlayışı var ki. Aman zenginleşmesin kimse aman iş yapmasın kimse aman proje yapmasın kimse. Rant kesinlikle olmasın hiç bir şey değerlenmesin para dönmesin. Ne olsun ne istiyorsunuz !

Türki 5-10-15 artık neyse büyük firma varsa gelişiyorsa iş yapıyorsa çevre ülkelere gidebiliyorsa. Bundan neden rahatsız olunur ! Bir yolsuzluk haksızlık varsa ÇIKARSINLAR ORTAYA ona yok efendim çalmışlar ama olsun diyecek halim yok. Veya işi ihaleyi eksik yapmışlarsa savunacak halim yok. Ama sırf AKP'ye yakın devletten iş alıyorlar o zaman bunlar şerefsizdir yok bunlar haindir yok bunların malına çökecez şunu yapacaz bunu yapacaz söylemlerini doğru bulmuyorum... Muhalif olmak bu değil.

Kazara şimdi CHP iktidar olsa bu firmaların hiç birine ihale vermeyecek mi ? İhaleye girip adam alıyorsa yok efendim mi diyecek ! Yok ben İLlaha Amerikalı ALman Fransız firmalara verecem para Türkiye'de kalmasın onlara gitsin mi diyeceksiniz ?

Sorun bir ihaleye giren şirkete teşvik verilmesi değil. Sorun aynı isimlerin patır patır ihale kazanması. Sakın "işlerini iyi yapıyorlar" veya " Uygun fiyata iş yapıyorlar" gibi bahanelerle gelmeyin. Bu adamlar dünyada devletten en çok ihale alan adamlar. Adamlar kamunun parasıyla zengin oldular. Adeta bir oligark sınıfı yarattı AKP. tepki buna. Ayrıntısını bilmiyorum, ilgilenmiyorum da.

• Rabbim her tarafımıza g0ym4s8n8 nasip eylesin

Tüm ampülcü kardeşlerimi duama amin demeye davet ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dalga geçiyorlar işte milletle

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Yoo bu konu başlığı ve konu içeriği tamamen teşvik üstüne açılmış. Neden teşvil verilmiş onu eleştiriyor muhalif haber siteleride. Bunu bu tarz yatırım yapacak herkese verdiliğini bilmeyecek seviyede mi sizce muhalif isimler ? Dert başka çoğu zaman.

Not: Bu arada ihale konusuna gelirsek beni bir vatandaş olarak gram ilgilendirmez ihaleyi o mu almış bu amış. İşi laiki ile yapıyormu ve fiyatı uygun mu ben ona bakarım... Atıyorum yol mu yapılacak ben vatandaş olarak yol iyi mi kötü mü zamanında bitti mi bitmedimi buna bakabilirim acan. Yoksa ihalenin içeriği şartnameler vb ne anlar sıradan vatandaş. Veya ihaleyi Ahmet almışta Mehmet alamamış halka ne sanki. ( Ama Ahmet daha az teklif edebildiği halde alamadıysa bu sıkıntı tabi. ) Ama ihaleye çıkılıp en alt teklifi verip aldıysa BANANE YANİ kim olduğundan.!

Haa birde bence önemli bir ihaleyi yabancı firma almasındansa yerli Türk firması almasını isterim. AKP'de de gördüğüm tüm ihaleleri Türk firmalara veremye çalışıyorlar. Muhalefet seside biraz bundan çıkıyor sanki. Bu ihaleer yerli firmalara değilde Amerikalı Fransız İtalyan Alman firmalra verilse sevinecek insanlar var çünkü ! Türk aman kazanmasın Türk aman zengin olmasın diyenler var çünkü.

Not2: Ben bilmiyorum bilen varsa söylesin. Cengiz İnşaatın alıpta güzel yapamadığı kötü olan aldığı paranın hakkını veremediği devlet projesi var mı ! Eleştirilen projesi hangisi mesela !

• Milletin orasına koyacam diyenleri savunmaya gelmiş hemen birileri. Ne meraklısı varmış megersem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.