Şimdi Ara

DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
733
Cevap
4
Favori
42.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pharmacist

quote:

Orijinalden alıntı: digital_man

quote:

Nasıl düzelttin? Herhangi bir editör ile açıp, sözkonusu harfleri değiştirerek mi? Başka yolu mu var yoksa?

Merhaba dostum , bu uygulamayı bulmak için çok uğrastım ve sonunda çözdüm..
    Dune nin kendi ayarlarından bunu değiştirebilirsin..Bu zamana kadar ç-ş-İ-ü ve bir kaç harf daha yüzünden
    filme odaklanamıyordum :) ama artık bu konuyuda el birliği ile çözdük..

Sırasıyla yazıyorum..

Öncelikle tabiki Dune mizi açıyoruz :)

Home menüden Ayarlar sekmesine gelelim
    Ayarlar sekmesinden Diğer ayarlar sekmesine gelelim.
    Diğer ayarlar sekmesinden Kodlama sekmesine gelelim.
    Kodlama sekmesine gelince en altta Altyazı enconding bölümünden
    Turkish (CP-1254) sekmesini acalım ve ç-ş-İ-ü gibi harflere artık merhaba diyebilirsiniz..:))

Takıldığınız bir yer olursa yine yardımcı olurum..

Bu ayarı zaten yapacaksın, ben yaDIS Türkçe eklediğinde çıkan karakter sorununu çözdüğünü sanmıştım..

orada bir sıkıntı yokki zaten her şey gayet düzgün çalışıyor..

• digital_man,

Eğer yaDIS uygulamasında, film bilgilerini sitesinden alıp, fanart oluşturduktan sonra, film açıklamalarını Türkçe bir siteden editlemişsen ve bu da Tr karakter içeriyorsa, ş,ğ, İ gibi harfler anlamsız görünüyor yaDIS de. Ben bunu Word Yada Wordpad gibi bir editörde değiştir seçeneğinden düzeltiyorum. Ben bunu kasdettiğini sanmıştım..
  • quote:

digital_man,

Eğer yaDIS uygulamasında, film bilgilerini sitesinden alıp, fanart oluşturduktan sonra, film açıklamalarını Türkçe bir siteden editlemişsen ve bu da Tr karakter içeriyorsa, ş,ğ, İ gibi harfler anlamsız görünüyor yaDIS de. Ben bunu Word Yada Wordpad gibi bir editörde değiştir seçeneğinden düzeltiyorum. Ben bunu kasdettiğini sanmıştım..

Film açıklamaları ile ilgili tabiki sıkıntı devam ediyor o Dune ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum,,Bu arada film açıklmalarınıda çok önemsemiyorum dostum..
    yaDIS te en son dün akşam The.Expendables.2010.720p.BluRay.AC3.x264-WiNNy filmini secip seyrettim ve alt yazısınıda The.Expendables.2010.720p.BluRay.AC3.x264-WiNNy.srt olarak malum bir Tr sitesinden indirdim..Ne karakterlerde nede uyumlulukta bir sıkıntı yok..Ama düzeltmeyi yani ayarları yapmadan önce karakterler farklı çıkıyordu..şimdi yaDIsle olsun yada direk yaDİS hariç aç problemsiz seyrediyorum..

DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ

DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ

• merhabalar . burada yazan degerli arkadaslarimizin yazilarini okuyarak yaDIS programini indirdim. harici harddiski baglayarak icindeki filmelri gosterdim. bir cogunu manuel olarak da olsa tanitarak gerekli bilgileri indirdim. sonunda film afis goruntusu ve icerik bilgilerini hard disk uzerine kayit edecegini dusundum ve export tusu yardimi ile harici harddiske bilgileri sevk ettim. tabii bu sevk isi esnasinda sadece basic secenegini kullanabildim. standar yada advenced seceneklerinde bu islemi yapmadi. ardindan film dosyalarinin icine afis goruntulerini nasil kaydetmis diye bakmak icin film dosylarini actim. her bir film dosyasinin icinde film ve altyazi disinda 5-6 adet data kumesi gordum. resim halinde yani jpeg yada benzeri bir format goremedim. simdi bu diski media player a takinca INTERNET BAGLANTISI OLMADIGI durumlarda yine film afis goruntuleri bilgileri gorulebilecek mi ??

bu bilgi eklentilerini harddisk uzerine kayit edisimizin ardindan duen disindaki mediaplayerlarin hangilerinde netice alinabilir ?

basic secenegi disinda gelismis yada standart seceneklerinde bilgileri harddiskine kayit edebilen arkadasimiz var mi ? var ise bunu nasil yapabildi ?

saygilarimla

Not : program cift yada daha fazli ses dosyasi gomulu filmlerde birinci olarak secilmis ses dosyasinin ozelligini gosteriyor. yani filmin icin de rusca dolby digital ve ingilizce dts olara 2 ses dosyasi gomulu olmus olsun . bunlardan rusca 1. secilmis ise ses ozelligi olarak dolby belirtiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turakmug -- 13 Eylül 2010; 19:11:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turakmug

merhabalar . burada yazan degerli arkadaslarimizin yazilarini okuyarak yaDIS programini indirdim. harici harddiski baglayarak icindeki filmelri gosterdim. bir cogunu manuel olarak da olsa tanitarak gerekli bilgileri indirdim. sonunda film afis goruntusu ve icerik bilgilerini hard disk uzerine kayit edecegini dusundum ve export tusu yardimi ile harici harddiske bilgileri sevk ettim. tabii bu sevk isi esnasinda sadece basic secenegini kullanabildim. standar yada advenced seceneklerinde bu islemi yapmadi. ardindan film dosyalarinin icine afis goruntulerini nasil kaydetmis diye bakmak icin film dosylarini actim. her bir film dosyasinin icinde film ve altyazi disinda 5-6 adet data kumesi gordum. resim halinde yani jpeg yada benzeri bir format goremedim. simdi bu diski media player a takinca INTERNET BAGLANTISI OLMADIGI durumlarda yine film afis goruntuleri bilgileri gorulebilecek mi ??

bu bilgi eklentilerini harddisk uzerine kayit edisimizin ardindan duen disindaki mediaplayerlarin hangilerinde netice alinabilir ?

basic secenegi disinda gelismis yada standart seceneklerinde bilgileri harddiskine kayit edebilen arkadasimiz var mi ? var ise bunu nasil yapabildi ?

saygilarimla

Not : program cift yada daha fazli ses dosyasi gomulu filmlerde birinci olarak secilmis ses dosyasinin ozelligini gosteriyor. yani filmin icin de rusca dolby digital ve ingilizce dts olara 2 ses dosyasi gomulu olmus olsun . bunlardan rusca 1. secilmis ise ses ozelligi olarak dolby belirtiliyor.

İnternet bağlantısına gerek yok, sen gerekli bilgileri toplamışsın zaten..
    Başka hangi player bunu okur dersen onu bilmem, ama sanki sadece DUNE okur. yaDIS; Yet Another DUNE Interface Skinner.. demek.
    Ben Advanced seçeneğinden yolluyorum, birden fazla diskiniz varsa sistem direk advanced ile yapabilieceğinizi söylüyor.

• quote:

quote:

merhabalar . burada yazan degerli arkadaslarimizin yazilarini okuyarak yaDIS programini indirdim. harici harddiski baglayarak icindeki filmelri gosterdim. bir cogunu manuel olarak da olsa tanitarak gerekli bilgileri indirdim. sonunda film afis goruntusu ve icerik bilgilerini hard disk uzerine kayit edecegini dusundum ve export tusu yardimi ile harici harddiske bilgileri sevk ettim. tabii bu sevk isi esnasinda sadece basic secenegini kullanabildim. standar yada advenced seceneklerinde bu islemi yapmadi. ardindan film dosyalarinin icine afis goruntulerini nasil kaydetmis diye bakmak icin film dosylarini actim. her bir film dosyasinin icinde film ve altyazi disinda 5-6 adet data kumesi gordum. resim halinde yani jpeg yada benzeri bir format goremedim. simdi bu diski media player a takinca INTERNET BAGLANTISI OLMADIGI durumlarda yine film afis goruntuleri bilgileri gorulebilecek mi ??

saygilarimla

İnternet bağlantısına gerek yok, sen gerekli bilgileri toplamışsın zaten..
    Başka hangi player bunu okur dersen onu bilmem, ama sanki sadece DUNE okur. yaDIS; Yet Another DUNE Interface Skinner.. demek.
    Ben Advanced seçeneğinden yolluyorum, birden fazla diskiniz varsa sistem direk advanced ile yapabilieceğinizi söylüyor.

pharmacist merhaba , bana bir çok konuda yardımcı olduğun için tşk ederim ama bir konuda
    daha yardımını rica ediyorum..Dune Bd 3.0 playerimin içindeki dahili diske torrent bağlantısı ile
    filmler direk dahili Hd ye inmekte ben bu filmleri dahili HD ye değilde Harici Hd ye direk torrenten nasıl indirebilirim
    yada dahili HD den filmleri harici Hd ye nasıl aktarabilirim.Ben akşam dahili HD den kopyala işlemi ile Harici HD ye aktarmak
    için uğraştım fakat kopyalama işlemi olmadı , torrenti devre dışı bıraktım sonucta aktif olduğu içinmi kopyalama yapmadı diye düşündüm fakat yine olmadı..
    Sonuçta direk Harici Hd ye direk torrenti indirebilirmiyim yada Dahili HD den kopyalama haricinde USBden Pc ye nasıl aktarma yapabilirim.
    yardımcı olursan sevinirim..

• İnan torent indirme hiç denemedim, ama sanki bununla ilgili ayar olması gerek diye biliyorum..
  • quote:

İnan torent indirme hiç denemedim, ama sanki bununla ilgili ayar olması gerek diye biliyorum..

tamam dostum diğer forumda acayım bu konuyu sanırım Ahmet biliyor olabilir..Tşkler..
  • 1. Kopya edip aktaracaginiz filmler torrent listesinde acik halde gorunuyor ise islem yapamaz. zira o anda liste de indirme yada gonderme halinde gorunurler. torrent listesinde yer alan indirilmis filmleri listeden kaldirin. Ondan sonra tekrar deneyin basarili olacaksiniz..

2. Torrent islemine basladiginizda kayit yerini secebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turakmug -- 14 Eylül 2010; 20:01:20 >
  • quote:

1. Kopya edip aktaracaginiz filmler torrent listesinde acik halde gorunuyor ise islem yapamaz. zira o anda liste de indirme yada gonderme halinde gorunurler. torrent listesinde yer alan indirilmis filmleri listeden kaldirin. Ondan sonra tekrar deneyin basarili olacaksiniz..

2. Torrent islemine basladiginizda kayit yerini secebilirsiniz.

Akşam vaktim yoktu o yuzden kopyalama işlemi için deneme yapamadım.

ikinci cevabınızdaki kayıt yerini secmelisiniz diyorsunuz , sizde Dune BD mevcutmu acaba neden soruyorum
    çünkü kayıt yerini secmek için ne yapmamız lazım , öyle bir secenek göremedim direk dahili HD ye indirme
    yapıyor.Farklı yere indirmek için hangi yolları takip etmem gerekir.Daha önceden Harici HD ye indir diye bir bölüm bulamamıştım
    bilginiz varsa eğer yardımcı olunuz..
    Tşkler..

• arkadaslar cıhazım sonunda ıade den geldı ancak beyınsız adamlar kutunun ıcıne sadece cıhazı koymuslar kabloları ve uzaktan kumandayı unutmuslar adamlarla konustum bız koymayı unuttuk sıze cıhazı gonderdıkten 1 gun sonrada kabloları ve kumandayı takıpsız posta ıle yolladık dıyolar ama posta ortada yok buyuk ıhtımal kayboldu adamlara kac gun oldu ya gelmezse kaybolduysa ne olucak dıyorum yapabılecegımız bısey yok tekrar gonderemeyız bızde her cıhaza 1 adet kumanda var dıyolar sabahtan berı kavga halındeyım adamlarla sızın calısanınızın yaptıgı aptallıgın bedelını benmı odıycem dıyorum adamlarda tık yok yol gösterebılecek olan varmı nerden bulurum ben bu cıhazın guc kablosu ıle kumandasını ya herseyde benımı bulur anlamıyorum su basıma gelene bakın ya
  • Bunu hangi firma yapmışsa eğer büyük bir terbiyesizlik ...!!
  • yapan fırma budur lanet olsun bu adamlara resmen mal gıbı kaldım ortada cıhaza bakmaktan baska bısey yapamıyorum
    http://www.dune-hd.de/mediaplayer/
  • Bence bunlar kabloları ve kumandayı kaybettiler , o yüzden dolayı size takipsiz posta ile yolladık diyor olabilirler,
    nasıl olsa kayıp ya işin içinden böylece sıyrılmaya çalışıyorlar, sizin TR den yapabilceğiniz birşey yok ama
    almanya da bir tanıdığınız varsa eğer iş çözülür gibi geliyor bana, firmaya gider gerekirse ilgili yerlere şikayette bulunur.
    Gerci bu zamanda kimse kimsenin işiyle uğraşmaz ama yinede bir denemekte fayda var..
  • malesef almanyada tanıdıgım yok olsa zaten bu kansızlarla ugrasmak zorunda kalmazdım ama sımdı kara kara dusunuyorum kumandayı nerden nasıl bulurum dıye
  • Bende de Dune BD 3.0 var ama bu tarz sıkıntıları okuduğum için firmware yüklemeye korkuyorum,
    bugüne kadar sadece TR yazılımını yükledim, o yazılımda zaten sadece dil seceneği olduğu için
    sıkıntı yaratmadı.Yüklemek istediğim İPtv yazılımı var , Radyo dinleme yazılımları var fakat pek
    yüklemeyi düşünmüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

malesef almanyada tanıdıgım yok olsa zaten bu kansızlarla ugrasmak zorunda kalmazdım ama sımdı kara kara dusunuyorum kumandayı nerden nasıl bulurum dıye

Kumanda için ben bir ebayı arastırayım bence sizde araştırın başka bir çözüm yok gibi sanırım..
    TR deki ithalatçı bu konuda hiç sanmıyorumki size yardımcı olsun..Tek çözüm yurtdışı ebay yada amazon gibi siteler..
  • akilli kumanda denilen aletler boyle bir durumda ise yaramaz mi ?? farkli farkli modelleri var. orijinal kumanda olmus olsa cok kolaylikla alinacak br kumandaya hafiza kaydi yapilir ama orijinal olmayinca test ede ede kumandaya dune yi kontrol etme yetenegi kazandirilabilir gibime geliyor. en olmadi kendisinde dune bulunan bir arkadasimizin kumandasindan hafiza kaydini yaparsiniz..

sanirim ben yardimci olamam cunku Turkiye de degilim. ama soyle bir islem yapabilirim. burada dune satan firmaya bir sorayim ellerinde var ise ucreti temini gibi konularda bilgi alir yine buradan yazarim

saygilarimla
  • Sirkecide bu kumandalardan mevcut ve fiyatları çok uygun fakat
    uyum sağlaması için sanırım çok uğraşırsınız..

Saygılar...
  • quote:

akilli kumanda denilen aletler boyle bir durumda ise yaramaz mi ?? farkli farkli modelleri var. orijinal kumanda olmus olsa cok kolaylikla alinacak br kumandaya hafiza kaydi yapilir ama orijinal olmayinca test ede ede kumandaya dune yi kontrol etme yetenegi kazandirilabilir gibime geliyor. en olmadi kendisinde dune bulunan bir arkadasimizin kumandasindan hafiza kaydini yaparsiniz..

sanirim ben yardimci olamam cunku Turkiye de degilim. ama soyle bir islem yapabilirim. burada dune satan firmaya bir sorayim ellerinde var ise ucreti temini gibi konularda bilgi alir yine buradan yazarim

saygilarimla

ustadım eger bı sorabılırsenız benı cok memnun edersınız gercekten
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.