Şimdi Ara

** Dune HD Serisi - ANA KONU ** (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
741
Cevap
6
Favori
42.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turakmug

ts muxer dense bence mkv merge ile yapın. ben dune hd smart H1 kullanıcısıyım. ts muxer ile başımdan geçen olayı anlatayım size. ben ts muxer ile filmlere Türkçe dil seçeneğini atıp o şekilde .ts uzantılı olarak (ya da m2ts) doldurdum hdd yi. o zmanlar dune almamıştım. dune aldıktan sonra filmleri seyredeyim dedim fakat şöyle bir sorun oluyordu. filmleri oynatmasında herhangi bir sorun olmamasına rağmen, ileri geri sarmalarda ve dil seçimini değiştirdiğim anlarda bir duraklama yaşıyordum. özellikle görüntü donuyor ve 2-3 saniye sonra kaldığı yerden devam ediyordu. mkv merge yi forumdan bi kullanıcıdan (adını hatırlamıyorum kusura bakmayın) öğrendim ve aynı filmi bu sefer mkv merge ile Türkçe dil seçeneği ekleyerek tekrar oluşturup oynattığımda herhangi bir sorun olmadığını gördüm. ts muxer in de bu işi yaparken bi bozulma yaptığını anladım açıkçası. o gün bugün mkv merge kullanıyorum.

eğer imkanınız varsa o şekilde yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

quote:

ts muxer dense bence mkv merge ile yapın. ben dune hd smart H1 kullanıcısıyım. ts muxer ile başımdan geçen olayı anlatayım size. ben ts muxer ile filmlere Türkçe dil seçeneğini atıp o şekilde .ts uzantılı olarak (ya da m2ts) doldurdum hdd yi. o zmanlar dune almamıştım. dune aldıktan sonra filmleri seyredeyim dedim fakat şöyle bir sorun oluyordu. filmleri oynatmasında herhangi bir sorun olmamasına rağmen, ileri geri sarmalarda ve dil seçimini değiştirdiğim anlarda bir duraklama yaşıyordum. özellikle görüntü donuyor ve 2-3 saniye sonra kaldığı yerden devam ediyordu. mkv merge yi forumdan bi kullanıcıdan (adını hatırlamıyorum kusura bakmayın) öğrendim ve aynı filmi bu sefer mkv merge ile Türkçe dil seçeneği ekleyerek tekrar oluşturup oynattığımda herhangi bir sorun olmadığını gördüm. ts muxer in de bu işi yaparken bi bozulma yaptığını anladım açıkçası. o gün bugün mkv merge kullanıyorum.

eğer imkanınız varsa o şekilde yapın.

Evet bende aynı sorun ile karşılaştım Dune Duo HD kullanıcısı olarak sorun bence ts muxerde uzun süredir mkv merge kullanıyorum hiç bir sorun olmuyor ister filme altyazı ister ses dosyası ekle filmi bozmadan işlem yapabiliyor.

• quote:

sevgili rfve:
    sitenin internet adresihttp://hdreactor.org/1 şeklinde ama sanırım türkiye ye download imkanı vermiyor. veriyorsada hız konusu telekomun verdiği imkanı geçmeyecektir.. benim kullandıgım internet hattı ukr ve rusya gibi ülkelerdeki serverlardan hızlı indirme imkanı veriyor.(100 mbps altında bağlantıyı hiç görmedim) ama örnek olarak amerika daki bir serverdan yapacagım download da Türkiye'de ki hızlardan pek bir farkı yok.

sn popcournhour:
    bu gün mevcut harddiski kiev deki dune satan bir firmaya götürdüm. oradaki yeni modeller ile test ettik (mevcutlarında hd base 3.0 yok idi) aynı sorun yeni modellerde de yaşanıyor.. sorunun filmin riplenmesinden kaynaklanabilecegini ama çok emin olmadıklarını söylediler.. ardından egreat ile yapılan deneme de netice mükemmel olunca riplenmeden kaynaklandıgını iddia eden eleman sustu.. sonuç olarak dune nin parametlerde diğer markalara göre daha hassas davranıyor olabilecegi bu nedenle oynatmadıgı gibi tahminler yürütüldü.. ve konu % 100 kesinlik kazanamadan konuşmayı sonlandırdık. Zira iş saati ve herkesin zaman kısıtlaması vardı.. bunları bilginiz olsun diye yazıyorum.. her ne kadar size hitaben yazdıgım yazıya siz yanıt vermemiş olsanızda, sizin ilgili yerlere gerekli bilgileri aktaracagınızı ümit ediyorum.

saglık ve esenlik dileklerimle...

merhabalar konuda dolaşırken arkadaşın sorunu gözüme ilişti bende aynı siteden neredeyse 5TB'a kadar gerek 1080p,gerek720p ve Bluray Remux ile Bluray BDMW olarak yüzlerce film download ettim.Önceki kullandığım media player'ım Popcornhour C-200 idi,şimdi ise Dune HD Duo'ya terfi ettim.Bahsetmiş olduğunuz sorunlar ile alakalı herhangi bir problem şuana kadar yaşamadım bence tercih ettiğiniz ve download ettiğiniz filmlerin ripleme profilinde sorun olabilir bazen bendeki dosyalar egreat m34h modelinde görüntüde takılma ve kilitlenmeler olduğunu gördüm birebir.Birde ses dosyası ile altyazıları rus ve ukrayna olması nedeni ile sürekli olarak filmleri mkv merge ile gereksiz altyazı ve ses dosyalarını ayıklayarak tr alt yazısını içine gömüyorum.Aklıma gelmiş iken mkv'nin eğer yanlış hatırlamıyor isem 2.5 ile 3.5 ver.nunda sorun vardı bazı playerlarda donmalara neden oluyordu.İndirdiğin filmler bu profil modunda riplenmiş olabilir.İstersen mkv merge programını indirip herhangi bir filme tr altyazı gömer ve bir daha kontrol et derim.belkide sorunun çözülmüş olabilir.

• Hazır yakalamışken sorayım, C200 ile HD Duo arasında görüntü kalitesi olarak bir fark var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Hazır yakalamışken sorayım, C200 ile HD Duo arasında görüntü kalitesi olarak bir fark var mı ?

C200'den çok memnundum hatta ben Bluray rom ile kullanıyordum ancak cihaz yazılımsal olarak biraz yavaş kaldığını popcornhour arkadaşımın dükkanına gittiğimde gördüm Dune HD'ler yazılımsal olarak çok stabil ve hızlı birde şimdi yeni çıkan yazılım ile görüntü renk derinliği ile daha canlı gösterdiğini gördüm ve daha hızlı dosyalara erişiyor.Görüntü kalitesi olarak da çok mükemmel ve tatmin edici.O neden ile dune'den asla şaşmayın derim.
  • tekrar

sevgili popcornhour verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

birde hangi modele harddisk takılabilir yazsanız tam olur.
    mesela bluray okuyucu olan modellere ekstaradan harddisk te takabiliyormuyuz.
    son olarakta harddisk takılan modellerde hazır kızak varmı yoksa ekstradan satınmı alıyoruz.
  • arkadaşlar bende a200'ü satıp dune duo almayı düşünüyorum. bu fikrimdeki en büyük etken , 7.1 analog çıkış ile hd ses formatlarını kendi içinde çözüp amfiye yollayabiliyor olması !...
    anladığım kadarı ile kullandığı dac ta AK4440 olunca gözüm biraz daha açıldı. lakin bi önceki nesil prime 'de analog çıkışları pek iyi sonuçlar alamamış olmasına rağmen (kullandığı dac yüzünden) bu nesil iyi sonuçlar alabilecek sanırım. elinde duo olan arkadaşlardan rica etsek bu 8 kanal çıkışı kullanıp bikaç yorum alabilirmiyiz. ben satan arkadaşlardan aldığım yorumlara göre, sonuç çok olumlu. birazda bu konuda konuşabilirmiyiz.
    http://otofc.com/forum/showthread.php/20607-Dune-HD-Duo-V%C3%A9n-m%C3%A0n-b%C3%AD-m%E1%BA%ADt-m%E1%BB%99t-%C4%91%E1%BA%B5ng-c%E1%BA%A5p-!
    siteyi çok iyi bilmiyorum ama burada detaylı resimlerle inceleme mevcut. site hangi ülke onuda bilmiyorum. ama ak4440 dac çipi kullanıpta kötü ses çıkacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gökay-52

arkadaşlar bende a200'ü satıp dune duo almayı düşünüyorum. bu fikrimdeki en büyük etken , 7.1 analog çıkış ile hd ses formatlarını kendi içinde çözüp amfiye yollayabiliyor olması !...
    anladığım kadarı ile kullandığı dac ta AK4440 olunca gözüm biraz daha açıldı. lakin bi önceki nesil prime 'de analog çıkışları pek iyi sonuçlar alamamış olmasına rağmen (kullandığı dac yüzünden) bu nesil iyi sonuçlar alabilecek sanırım. elinde duo olan arkadaşlardan rica etsek bu 8 kanal çıkışı kullanıp bikaç yorum alabilirmiyiz. ben satan arkadaşlardan aldığım yorumlara göre, sonuç çok olumlu. birazda bu konuda konuşabilirmiyiz.
    http://otofc.com/forum/showthread.php/20607-Dune-HD-Duo-V%C3%A9n-m%C3%A0n-b%C3%AD-m%E1%BA%ADt-m%E1%BB%99t-%C4%91%E1%BA%B5ng-c%E1%BA%A5p-!
    siteyi çok iyi bilmiyorum ama burada detaylı resimlerle inceleme mevcut. site hangi ülke onuda bilmiyorum. ama ak4440 dac çipi kullanıpta kötü ses çıkacağını sanmıyorum.

Teknik olarak bir cevap istiyorsan bende bir dune hd duo kullanıcısıyım ve AK4440 üzerine bir DAC kompanenti yoktur.Çok mükemmel bir ses işleme özelliği var ve birde iyi bir AVR recevier ile besler isen mükemmel bir sonuç alırsın.Ben AVR360 ile kullanmaktayım ve 7.1 DTS-HD , Dolby True HD ile Dolby Digital Plus ta sonuç mükemmel.

• bişey sormak istiyorum. Dune smart d1 ve h1 harici olarak bluray-rom veya dvd-rom bağlayabiliyor muyuz? Eğer bağlayabiliyorsak performance nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestromax

bişey sormak istiyorum. Dune smart d1 ve h1 harici olarak bluray-rom veya dvd-rom bağlayabiliyor muyuz? Eğer bağlayabiliyorsak performance nasıldır?

Bağlanıyor ancak şu an için ancak kendi blurayini kullanmanız gerekiyor .
    (http://www.hdtech.com.tr/dune-hd-smart-be-extension-module--u )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 28 Mayıs 2011; 11:40:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aziz0571

tekrar

sevgili popcornhour verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

birde hangi modele harddisk takılabilir yazsanız tam olur.
    mesela bluray okuyucu olan modellere ekstaradan harddisk te takabiliyormuyuz.
    son olarakta harddisk takılan modellerde hazır kızak varmı yoksa ekstradan satınmı alıyoruz.

Blu-ray'i olan modeller B1 ve Max.
    MAX'in ön tarafında 3.5 sata giriş yeri var.
    B1' ise E-Sata ve usb disk destekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Hazır yakalamışken sorayım, C200 ile HD Duo arasında görüntü kalitesi olarak bir fark var mı ?

Dune'ler son çıkan yazılım ile görüntü kalitesinde ciddi sıçrama yaptılar.
  • Merhaba Arkadaşlar,

5 sene önce alıp kullanmak istediğim alet sonunda piyasaya çıkmış görünüyor.
    Dune HD Duo almayı planlıyorum.

Dune HD Duo kullanan arkadaşlardan rica etsem torrent performansı ve kullanım kolaylığı ile ilgili bilgi verebilirler mi?

Ayrıca Kablo veya uydu alıcı için extension varsa nereden nasıl alabiliriz??

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harman/Kardon-JBL

quote:

arkadaşlar bende a200'ü satıp dune duo almayı düşünüyorum. bu fikrimdeki en büyük etken , 7.1 analog çıkış ile hd ses formatlarını kendi içinde çözüp amfiye yollayabiliyor olması !...

Teknik olarak bir cevap istiyorsan bende bir dune hd duo kullanıcısıyım ve AK4440 üzerine bir DAC kompanenti yoktur.Çok mükemmel bir ses işleme özelliği var ve birde iyi bir AVR recevier ile besler isen mükemmel bir sonuç alırsın.Ben AVR360 ile kullanmaktayım ve 7.1 DTS-HD , Dolby True HD ile Dolby Digital Plus ta sonuç mükemmel.

aldığım 2. olumlu cevap. teşekkürler. A200'ü satar satmaz bi tane duo alacağım.
    bişey daha sorayım. anakart üzerine takılan wireless kartı nereden bulabiliriz. piyasa kartlar olurmu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Harman/Kardon-JBL

quote:

bişey daha sorayım. anakart üzerine takılan wireless kartı nereden bulabiliriz. piyasa kartlar olurmu?

Bu sorun için popcornhour arkadaşım ile görüşmen gerekir ithalatçısı onlar.

• bir süredir araştırma yapıyorum, konuyu takip ediyorum bluray player içeren bir dune almak istiyorum. sanırım MAX modelini alacağım, orjinal bluray diskleri bölge sıkıntısı olmadan sorunsuz bir şekilde full menülü olarak oynatıyor mu?
  • quote:

Sitelerinde hangi çipsetli wireless cihazların uyumlu olduğu yazıyordu.
  • Arkadaşlar Dune HD Smart H1 modelini almayı düşünüyorum , H1 yada D1 kullanan arkadaşlar 7-8 torrent dosyasını aynı anda sorunsuz bir şekilde indirebiliyormu , amacım ben işteyken akşama kadar download'a bırakacağım için bu benim için çok öenmli lütfen birisi denesin ve cevap yazsın teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: OffLineR

quote:

Sitelerinde hangi çipsetli wireless cihazların uyumlu olduğu yazıyordu.

teşekkürler bi araştırayım. hd filmlerde performansı ne olur onu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Arkadaşlar Dune HD Smart H1 modelini almayı düşünüyorum , H1 yada D1 kullanan arkadaşlar 7-8 torrent dosyasını aynı anda sorunsuz bir şekilde indirebiliyormu , amacım ben işteyken akşama kadar download'a bırakacağım için bu benim için çok öenmli lütfen birisi denesin ve cevap yazsın teşekkürler

Torrent indirme olayı çok başarılı bu ürünün hatta cihazı açık bırakmanıza bile gerek yok.Torrent dosyalarını atıyorsunuz cihaza usb yardımı ile ve daha sonra "ST.BY" modunda bırakıyorsunuz Dune HD'yi. o torrentleri indirmeye devam ediyor.Tabii bilindiği gibi indireceğiniz torrent dosyasının seedleri ve ortak paylaşımcıları ile alakalıdır hız.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.