Şimdi Ara

** Dune HD Serisi - ANA KONU ** (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
741
Cevap
6
Favori
42.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayın erd_eru , sayın Harman/Kardon JBL ;
    Her ikinize de ilginizden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum.. harici diski önerileriniz dogrultusunda tekrar muxing işlemine tabi tutacagım.. Ama 4.7 yerine 3.2 kullansam galiba daha iyi.. programda yapılmış bir yenilikten geri adım atacaklarını (extra sıkıştırma özelliği) sanmıyorum. varsın benim diskte birazcık fazla yer tutsun.. :-)
    netice hakkında bu yaşlı adam, buradan sizlere tekrar bilgi verecek ..:-)
    selam, sevgi ve saygılarımla..

Not: harman kardon arkadaşım, sinema sistemleri ile ilgili topic de de yazılarınızı zaman zaman görüyorum.. bu gün rusların efsanevi radiotehnika s-90 kolonlarından uzun aramalar neticesinde bir çift alabildim(elbette ikinci el çünkü artık bu tip kolonların üretimi yok.Böylesine kaliteli ürünleri ticari düşünce ile üretmek ve yüksek rakamlara satmak biraz zor olsa gerek) ... Ev de bir çitf de S-50b var S-90 larda bas seslerin daha iyi olacagı düşüncesi ile S-90 da aldım. zira kolonların bas dinamikleri 30 cm ve harika ses veriyorlar.S-50B 8 ohm , S-90 ise 4 ohm.. her iki model kolonların içinde de muazzam filtre devreleri var.. S-90 da kolon üzerinde filtrelerin çalışma frekanslarını anahtarli düğme yardımı ile kontrol etme şansı da var

Eger olanak bulursanız temin etmeye çalışın.. stereo da (çok sayıda alınır ise sinema da da olabilir) nefis netice veriyor..Bu sovyetler dönemi speakerlarla tanıştıktan sonra, Türkiye de ismi lazım degil çok bilinen, forumda da sıkca adı gecen bir markaya verdigim paraya yazık ettiğimi düşünüyorum.kolonlar 85 yılında yapılmış daha sanki yeni ürün gibi tertemiz.. gerek teknik olarak gerekse ahşap malzeme olarak çok kaliteli malzeme kullanmışlar speakerlarda kullanılan körüklerde geçen bunca zamana karşın en küçük deformasyon yok.. dinamiklerde kullanılan mıknatısların ebatlarını keşke bir görseniz.. Geçmişte Türkiye de pioneer kolonlar kullanıyordum. körükleri durdugu yerde çürümüş idi.. :-(

Arkadaşlar bu yazdıgım not biraz konu dışı oldu ama lütfen kusura bakmayın.. amacım imkanı olanlar için temin etmeleri yönünde küçük bir uyarı idi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turakmug -- 9 Haziran 2011; 23:42:47 >

• Arkadaşlar @gökay-52 arkadaşın verdiği linkte, Dune HD Duo'ya optik sürücü bağlıyorlar. Pek fazla açıklama yapmamışlar ama fotoğraftan olacak gibi gözüküyor. Siz ne dersiniz bu mümkün mü? Eğer mümkün olursa Duo alıp 40 TL ye bir DVD sürücü takmayı planlıyorum. Max'e göre oldukça ekonomik oluyor.

Linkte şu
    http://otofc.com/forum/showthread.php/20607-Dune-HD-Duo-V%C3%A9n-m%C3%A0n-b%C3%AD-m%E1%BA%ADt-m%E1%BB%99t-%C4%91%E1%BA%B5ng-c%E1%BA%A5p-%21

• quote:

Orijinalden alıntı: krs

D1 modelini almayı düşünüyorum. DTS sesi çözüyor mu D1 ve hdd takılıyormu bu modele? Ürünü nereden en ucuza bulabilirim taksit imkanı olmasıda tercihimdir!

D1 modeliyle H1 arasındaki fark nedir?

D1 , DTS ve DTS-MA çözüyor , HDD takılabiliyor.
    H1 ile arasındaki fark birinin ekranı var diğerinin yok.
    stok için aşağıdaki firmalar ile irtibata geçebilirsiniz.

0212 526 13 69 gizem elektronik
    0212 249 91 46 hepsidijital
  • Herşey iyi güzelde 1-2 de resim olsa bu cihazlara ait, benim gibi avr nin üstüne koymayı düşünenlere biraz fikir verir
  • Bir süredir TURAGMUG isimli arkadaşın yazdıklarını hayretler içinde okuyorum.Dune nin Egreat sorunsuz okuduğu filmleri Dune nin okumadığını ve filmlerini hdreactor sitesinden indirdiğini yazıyor. Yazdıklarını okudukça hayretler içinde kalıyor ve her okumadan sonra evdeki sinerma sitemin yanına gidip medya playerimin Dune değil de başka bir markamı acaba diye bakıyorum. Acaba ben Dune diye başka bir markamı alıp setime koydum farkında olmadan diyorum.Beyefendiler ben arşivinde 1950 film bulunan bir sinemaseverim Son 1 senedirde filmlerimi HDREACTOR sitesinden indiriyorum.(Bu arada süper bir site) Dune nin oynatmadığı takıldığı bir tane filmle karşılaşmadım. Ben medya playerda daima daha iyiyi aradım. WD TV ile başlayan Medya player maceram sırayla Egreat M 34, Egreat M 32, Egreat M 31 C, Egreat M 33, WDTV LIVE, Egreat EGR2A ile devam etti. Bu seride en iyi cihaz WD TV LIVE idi (Bu cihaz kendi para klasmanının en iyisidir. En kötüsüde WDTV ilk versiyon ve Egreat EGR2Aidi. Nihayet DUNE TÜRKİYEYE GELDİ. Nihayet medya oynatıcıların impartatoru ile tanıştık.Dune bir medya player değildir. HD ve FULL HD BLURAY ISO ları oynatmak için yapılmış bir video bilgisayarıdır.Bu makinanın kullanım konforu hiçbir cihazda yoktur. Hele son gelen beta sürümle cihaz süper oldu. Turagmug kod isimli arkadaşa hayret ediyorum. Doğru olan yazdıklarımdır. İster inanın ister inanmayın ancak İnanmayanları Doğubanktaki Dune bayisi Gizem Elektroniğe davet ediyorum

• SertaçS , google de "dune hd" diye arattır bi dünya resim çıkıyor.
    Veyawww.hdtech.com.tr ,www.dune-hd.com adreslerinde de ürünlerin resimleri var.
  • TURAGMUG , arkadaşın kullandığı cihazda bir sıkıntı olması gerekiyor.
    Zira bahi geçen siteden yüzün üzerinde arşiv download ettim ve herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
    Sanırım kendi cihazında bir anormallik var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

SertaçS , google de "dune hd" diye arattır bi dünya resim çıkıyor.
    Veyawww.hdtech.com.tr ,www.dune-hd.com adreslerinde de ürünlerin resimleri var.

Tabiki google da binlerce resim var, ama satın alıp kullanan arkadaşların resimli incelemeleri herzaman daha faydalı oluyor bence. Üstelik net deki resimlerin çoğu cihazların doğal hali değilde stüdyodaki halleri gibi.

• Bugün D1 siparişi vermeyi düşünüyorumda aklıma takılan birkaç birşey var cevaplarsanız memnun olurum.

1. Altyazı renk ayarı ve büyültme küçültme ayarları mevcut mu ?
    2. Elimde metallica'nın ve birkaç sanatçının dts albümleri bulunmakta bu cihazı ses aygıtı gibi kullanabiliyormuyuz? (Logitech Z5500 kullanıyorumda)
    3. Firmware güncellemeleri kolay mı :)
  • quote:

Bugün D1 siparişi vermeyi düşünüyorumda aklıma takılan birkaç birşey var cevaplarsanız memnun olurum.

1. Altyazı renk ayarı ve büyültme küçültme ayarları mevcut mu ?
    2. Elimde metallica'nın ve birkaç sanatçının dts albümleri bulunmakta bu cihazı ses aygıtı gibi kullanabiliyormuyuz? (Logitech Z5500 kullanıyorumda)
    3. Firmware güncellemeleri kolay mı :)

1.2.3 ( evet : )
  • Ben o zaman sipariş vereyim :) Teşekkür ederim ocean76
  • tozun ! :
    adımın üzerine basa basa hayret ettiğini söylemişsin ya.... sana tek kelime etmiyor ve seni muhatap almıyorum. Dune yi kötüleyen mi oldu ?? dune de nihayeti bir cihaz. kul yapısı.. elbette hataları vardır olacaktır da.Belki bir seri hatalı üretimdir.. olamaz mı ?? % 100 hatasız olsa bile zaman içinde gelişmeler karşısında eksiklik görülecek ve yine işlevsiz bir cihaz olarak kalacaktır. neyin hayretleri yaşanıyor anlamıyorum..

Ben bendeki filmlerin sayısını inanın bilmiyorum..ama 7 tane 1 tb lik 2 adet de 1.5 tb lik film var.. bunların yaklaşık 1/3 ü bahse konu siteden çoğunluğu remux en düşük çözünürlüklü olanı da 1080 mkv olarak dolu. Kullandıgım nickime yönelik yazıyı okurken sinirlenmeme neden olan şahıs gibi tilki tüccarlıgı zihniyeti ile degil, yaşananları yazıyorum.

Dune ye karşı olmuş olsam kalkıp dune almazdım..2 ayrı evimde 2 ayrı sistemin var.. bende buradaki bir çok arkadaş gibi film izlemeyi seviyorum. Ortak zevk aldıgımız konu filmler .. Niçin arkadaşları yanıltmaya kalkacak seyler yazdıgımı düşünüp hayretler içinde kalınıyor anlamıyorum.. benim ürün satacak magazam da yok, kimseleri davet edemiyorum :-)

Kaldı ki ben yazılarımda bizzat popcournhour nickli arkadaşa hitap ettim ve nedenini de yukarıda bir yerlerde açıkladım... büyük küçük bilmeyen, hitap kurallarına uymayan, egitim seviyesi meçhul hayretler içinde kalmaya meraklı, ergen irisi çocukların fikir beyan etmeleri gerekmiyor.

Bu kadar yazmışken, sorun hakkındaki nihai durumu da yazayım... Ukrayna dune anabayii ve distribütör olan firma ile bizzat denedik. bir çok filmi birden farklı mkv merge sürümü ile muxing ettik.. tüm 4 lü serilerde dune oynatmadı. ardından 3.0 sürümünü denedik ve netice olumlu.. Ukrayna distribütörü olan eleman, konuyu ivedilikle üretici firmaya bildirecegini söyledi... ve konuyu kapattık..

Son olarak Sayın popcourne, sahsıma ait cihaz da da sorun olmadıgı böylece ortaya çıkmış oldu. zira denemeleri firmadaki birden fazla dune ile yaptık.. Keşke dediginiz gibi sadece bana ait olan cihazda sorun olmuş olsaydı da bende satın aldıgım yerden degişimini talep etseydim...

herkese keyifli günler diliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turakmug -- 15 Haziran 2011; 0:49:49 >

• turakmug , senin dediğin site hdreactor.org ' mu ?
  • Sayın Turagmug, bendeniz değişik markalarda medyaplayer kullanmış bir kişiyim Hele Egreatın nerede ise serisini kullandım (M 31 C, M32, M34A, M33A, EGR1, EGR 2A, R6) Ve elimde de ciddi bir film arşivi vardır Bunların çoğuda 1080p ve Iso filmlerdir. Dune nin de DUO, D1 ve MAX modellerini kullandım. Halende MAX kullanıyorum.EGR2 de kullanım esnasında pekçok düzgün oynatım problemiyle karşılaşmama rağmen Dune de hiçbir filmde sorunla karşılaşmadım.Bu nedenle yazdıklarınızı okuyunca hayret ettim. Çünkü benim tecrübelerime tam aksi şikayetleriniz vardı.Bu durumda ya sizin makinanızda bir problem var ya da bu cihazı satın aldığınız ülkeye giden DUNEler seri halde problemli. Keşke cihazınızı Türkiyeden satın alsaydınız, çünkü Türkiyede ki Dune kullanıcılarının cihazlarından hiçbir şikayetleri yok.
    Benim sahşımla ilgili yaptığınız tahmine gelince bendeniz, 35 senedir elektronik cihazlarla haşırneşir olan bu cihazları kardeşi kadar iyi tanıyan, ve daha okulu tanımadan sinemayı tanıyan (çünkü çocukluğumun geçtiği evin yan tarafında ve arka tarafında AÇIKHAVA SİNEMASI vardı.Yani ben sinema ile büyümüş bir kişiyim) bir sinemaseverim o kadar

• Dün D1 siparişi verdim bugün elime geçti. Cihaz içerisinden firmware güncellemesi yaptım. Daha sonra ağ ayarlarını yaptım hdd'deki film ve dizilerimi çalıştırıyor. Fakat yüksek çözünürlüklü video'larda birkaç dakika sonra donmaya başlıyor alet. normal xvid videolarda hiçbir sorun yok. Şimdi 1080p birkaç filmi taşınabilir hdd'ye atıyorum birde öyle deneyeceğim. Eğer sorun ağdan dolayı oluyorsa cat6 kablo daha mı iyi olur? Sizler ne şekilde kullanıyorsunuz ?
  • quote:

Dün D1 siparişi verdim bugün elime geçti. Cihaz içerisinden firmware güncellemesi yaptım. Daha sonra ağ ayarlarını yaptım hdd'deki film ve dizilerimi çalıştırıyor. Fakat yüksek çözünürlüklü video'larda birkaç dakika sonra donmaya başlıyor alet. normal xvid videolarda hiçbir sorun yok. Şimdi 1080p birkaç filmi taşınabilir hdd'ye atıyorum birde öyle deneyeceğim. Eğer sorun ağdan dolayı oluyorsa cat6 kablo daha mı iyi olur? Sizler ne şekilde kullanıyorsunuz ?

hocam bildiğim ethernet kablo ile bilgisayara bağlıyım ve de herhangi bir takılma olmadan izliyorum filmleri. H1 kullanıyorum bu arada...
  • Birkaç dakika sonra donmalar başlıyor bende. 720p ve 1080p'lerde. XviD dizi ve filmlerde ise ses yok. Biraz önce vardı :)
  • quote:

Birkaç dakika sonra donmalar başlıyor bende. 720p ve 1080p'lerde. XviD dizi ve filmlerde ise ses yok. Biraz önce vardı :)

harici hdd olarak olarak bağlayınca da oluyor mu denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

Harici HDD'de bir sorun yok. Ağ ile bağlandığımda malesef donuyor :) Bir hata mı yapıyorum acaba!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

Harici HDD'de bir sorun yok. Ağ ile bağlandığımda malesef donuyor :) Bir hata mı yapıyorum acaba!

ilginç. normal ethernet kablosu ile tplink switch yardımıyla normal bildiğimiz bir bağlantı yaptım. hatta şu an film izliyorum . ara ara cevap yazmamın nedeni bu. bu ağ olayı olduktan sonra hdd bile takmıyorum içine.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.