Şimdi Ara

Dunk ile Egg'in Hikayeleri Serisi, George R.R Martin'den (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
19
Favori
12.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stuka

çeviriler için teşekkürler...bundan sonra çevirilecek başka bir öykü var mı acaba?
    bir de babasının kucagında ağlayıp duran sümüklü,igrenc velet game of thrones daki lord walder frey galiba?

Evet o. Dunk vakti zamanında kuyunun içine ataydı da hepimizi ağız dolusu küfür ettirmekten kurtaraydı.

Bundan sonra bir öykü var. O da çıkalı bir hafta oldu. O da çevrilir ama tam bir zaman veremiyorum. O hikayenin dışında Dunk ile Egg'in dördüncü hikayesi var Kışyarı'nda geçen.

Onu Martin ne zaman yayınlar bilmiyorum ama merakla bekliyorum.

@Revan31

Evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 9 Aralık 2013; 20:04:45 >
  • toplam 7 bölümden mi oluşuyo son kitap
  • Bende 3 kitabı pdf olarak İngilizce dilinde var. İsteyene atabilirim.
    The Hedge Knight
    The Sworn Sword
    The Mystery Knight
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

çeviriler için teşekkürler...bundan sonra çevirilecek başka bir öykü var mı acaba?
    bir de babasının kucagında ağlayıp duran sümüklü,igrenc velet game of thrones daki lord walder frey galiba?

Evet o. Dunk vakti zamanında kuyunun içine ataydı da hepimizi ağız dolusu küfür ettirmekten kurtaraydı.

Bundan sonra bir öykü var. O da çıkalı bir hafta oldu. O da çevrilir ama tam bir zaman veremiyorum. O hikayenin dışında Dunk ile Egg'in dördüncü hikayesi var Kışyarı'nda geçen.

@Revan31

Evet.

Hocam o sırada starklar neler yapıyor başlarında kim var nelerle uğraşıyorlar. Sanırım dagon greyjoyla kapışmak için asker arıyordu kışyarı lordu dunk da bu sebeple mi gidecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: YNQs

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

@Revan31

Evet.

Hocam o sırada starklar neler yapıyor başlarında kim var nelerle uğraşıyorlar. Sanırım dagon greyjoyla kapışmak için asker arıyordu kışyarı lordu dunk da bu sebeple mi gidecek

Kışyarı'nın başında Lord Beron Stark var ve Dagon Greyjoy'un adamlarını Kuzeyden armak için Kışyarı'na gidecekler, en azından şimdilik plan öyle gözüküyor. Dunk zaten birkaç kez bunu dile getirmişti. Yanlarına Glendon'ı da alacaklar diye okudum birkaç yerde ama gerçek mi bilmiyorum. Martin çıkarınca yeni kitabı anlarız.
  • Kan Kuzgun'un konuşmaları ilginç geldi. İnsan değişik birini bekliyor adamdan bu kadar kötü bahsedildikten sonra
  • @atilla_yasin

ASOIAF evreninde kimse ''saf kötü'' değil ki. Ancak Brynden'ın konuşması cidden önemli.

Gizemli Şövalye spoiler

Butterwell'e nasıl davrandığı ortada. Peake'in kellesini çat diye alışı da var. Ancak en önemlisi, ne kadar ileri görüşlü ve zeki olduğunun belirtilmesi. Peake'in kellesini alan adam Daemon'unkini almıyor Acıçelik'in yolunu tıkamak için. Başkası olsa direkt Daemon'un kellesini aırdı.

Ayrıca Gizemli Şövalye hikayesini okuduğumuzda dikkat çeken birşey var.

İlki ejderha yumurtasının ortadan kayboluşu. Kankuzgun açıkça yumurtayı nasıl aldırdığını söylüyor. Dunk ise üstadın yanından ayrıldıktan sonra havada yükselen bir kartal görüyor. Sonra da cücelerin yanından geçiyor. Onların suratlarının asık olduğunu görüyor ve birinin üzerinden tuvalet gibi koktuğunu anlayıp oradan uzaklaşıyor.

Kankuzgun daha hiçbirşey başlamadan yumurtayı aldırmış. Ancak bu isyan hazırlıklarını bildiği anlamına gelir. Eğer biliyorsa niye daha turnuva başlamadan orduya gelip kaleyi basmadı?

Maynard Plumm'un sözlerini çok ilginç. Hele ki Dunk kuyunun oradaki konuşması. Dunk kimsin diye sorduğunda seni sürekli izleyen bir dost diyor ve bu yılan yuvasında ne aradığını merak ediyorum diyor. Sonra birsürü gizli bilgi veriyor Dunk'a Butterwell ile ilgili. Hatta ve hatta Dunk, Egg botu kullanmış dediğinde, botun yüzük anlamına geldiğini bile biliyor. Ki bot ismi Dunk ile Egg'in kendi aralarında oluşturdukları bir kod.

Kankuzgun ordu ile Ak Sur'a geldiğinde herkes silahları alınıp gözaltına alınıyor ancak Dunk, Kyle ve Glendon heryerde Maynard'ı arıyorlar ama o da ne? Maynard ortada yok. Dunk geceden sıvışmış diye düşünüyor.

Sonra Kankuzgun Dunk'a kuzenimin bu yılan yuvasında ne işi var diye soruyor. Dunk ona derdini düzgün bir şekilde atlatamamasına rağmen olayı sanki biliyormuş gibi kavrıyor hemen. Ve Dunk borcumu öderim dediğinde mızrak kullanmayı öğrendiğinde ödersin tabi diyor. Dunk'ın ne zaman, nasıl yenildiğini nereden biliyor ki? Egg Dunk'ın fidyesi için para talep ediyor ama, ilk turda çat diye elendiğini söylemiyor. Kankuzgun'un işi yok isyan planı yapılan bir kalede düzenlenen bir turnuva hani şövalyenin hangi turda elendiğini mi soracak?

En can alıcı noktası ise, Dunk Maynard tarafından taşınırken, Maynard'ın yüzünde bir gariplik görüyor ama sonra bu gariplik kayboluyor.

Maynard'ın büyü ile kılık değiştirmiş Kankuzgun olduğu çok açık bence.

Ayrıca hepimiz biliyoruz ki Kankuzgun Sur'a gönderilirken yanında Duncan da vardı. Ben hep Duncan'ın Aemon'a saygı olarak onlara eşlik ettiğini düşünürdüm. Ancak peki ya onlara eşlik etmesinin sebebi aslında eski bir dostuna veda etmek için olamaz mı?

Maynard Dunk'a, seni sürekli izleyen bir dostunum diyor. Ve Dunk Kankuzgun'u ilk gördüğünde, Kankuzgun kafasını ona çevirip bakıyor ve Dunk, onun iki gözü ile sanki ruhunun derinliklerine kadar indiğini hissediyor.

Kankuzgun Dunk ile ilgili bir imge görmüş olabilir. Warg yeteneği ile olsun, rüya yolu ile olsun. Bana göre ilerleyen hikayede Kankuzgun ile Dunk arasındaki bağ daha da güçlenecek.

• brann ın surun ötesinde bulduğu üç gözlü karga ya da yeşilgören kankuzgun mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 10 Aralık 2013; 12:06:05 >
  • @stuka

Evet o. Ama mesajını spoiler'a al şikayet eden olursa uzaklaştırma yersin.
  • Merhaba, bu foruma sirf bu baslik icin üye oldum. öncelikle bu calismaniz icin tesekkürlerimi sunarim. bende bu kitaplarin (3 kitap) almanca seti vardi. almanyada GOT a ön hikaye diye satiliyordu. eger hala yardima ihtiyaciniz varsa, 3. kitap cevirisinde yardimci olmak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lionofcasterlyrock

Merhaba, bu foruma sirf bu baslik icin üye oldum. öncelikle bu calismaniz icin tesekkürlerimi sunarim. bende bu kitaplarin (3 kitap) almanca seti vardi. almanyada GOT a ön hikaye diye satiliyordu. eger hala yardima ihtiyaciniz varsa, 3. kitap cevirisinde yardimci olmak isterim.

Üçüncü kitabı bitirdik ancak Martin'in yayınladığı Prenses ve Kraliçe diye bir hikaye daha var, yeni yayınlanmış olan. Onu çevirmeye başladığımızda sana ö.m atarım, konuşuruz.

• Maynard Plumm kankuzgun'un şekil değiştirmiş hali olduğunu anlamamıştım
    birde hocam, Kankuzgun neden sura gönderildi bir bilgin var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirDavos -- 10 Aralık 2013; 22:05:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atilla_yasin

Maynard Plumm kankuzgun'un şekil değiştirmiş hali olduğunu anlamamıştım
    birde hocam, Kankuzgun neden sura gönderildi bir bilgin var mı?

Kankuzgun hakkında.

Hikayelerden de anlamışsındır kimse sevmiyor. Saygı duymuyor. Korktukları için itaat ediyorlar. Ki Aerys zaten zırtapozun biri bütün ipler Onun elinde istediği gibi yönetiyor diyarı. Aerys'ten sonra başa Maekar geçince ilk işi Kankuzgun'u tutuklatmak oluyor. Nasıl oluyor bununla ilgili bir bilgi yok. Bütün Maekar dönemi boyunca hapiste kalıyor. Sonrasında ise başa Aegon geçince de, Aegon onu Sur'a sürgün ediyor. Sur'da da sonra Komutan oluyor.

• hikayesini iyice merak etmeye başladım hocam bu adamın. Bilgiler için teşekkürler
  • Süperdi lan. Bloodraven reyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Bende 3 kitabı pdf olarak İngilizce dilinde var. İsteyene atabilirim.
    The Hedge Knight
    The Sworn Sword
    The Mystery Knight

Mümkünse alabilirim.
  • çokça foruma yazan biri değilim ama takip etmeye çalışıyorum.. çevirileri okudum, bi teşekkür etmesem olmazdı.. emeği geçen herkese teşekkürler..
  • Üçüncü kitabın pdf'si eklendi arkadaşlar. Mobi ve epub versiyonları sonra eklenecek.
  • Prenses ve kraliçenin çevirisi burda yapılıyor;http://forum.gameofthronestr.com/konu-2-bolum-prenses-ve-kralice-ceviri.html ilk iki bölüm çevrilmiş bile. İsterseniz birlikte çevirin çok daha çabuk biter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revan31

Prenses ve kraliçenin çevirisi burda yapılıyor;http://forum.gameofthronestr.com/konu-2-bolum-prenses-ve-kralice-ceviri.html ilk iki bölüm çevrilmiş bile. İsterseniz birlikte çevirin çok daha çabuk biter

Ceviren varsa sıkıntı yok. Çeviren arkadaşlardan izin alıp buraya koyabiliriz. Olmadı kendimiz de çevirebiliriz. Tam birşey söyleyemem şuan.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.