Şimdi Ara

Dunk ile Egg'in Hikayeleri Serisi, George R.R Martin'den (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
19
Favori
12.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Espa

Prenses ve Kraliçe hangi zamanda, kimler arasında geçiyor ?

Direkt Ejderhaların Dansı savaşını anlatıyor ama biraz özet gibi sanırım. Normalde iki yıl kadar sürüyor savaş ve epey kanlı geçiyor. Üçüncü kitabın ikinci bölümünde savaş ile ilgili küçük bir dipnot geçmiştim.
  • Cypon kullanıcısına yanıt
    Çok heyecan uyandırıcı o bölümlerle ilgili birçok bilinmez var. Ejderhaları sürenlerin görenlerin düşünceleri, hissettikleri, ejderhaları nasıl kullandıkları vs de aklımda olan sorulardan birkaçı sadece
  • Dördüncü bölüm eklendi arkadaşlar.
  • Vay be resmen kitap çevirdiniz. Bence yayınevleriyle konuşup çeviri işine el atın. :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beşinci bölüm eklendi arkadaşlar ama ilk mesajdaki Türkçe karakterler değişmiş, -ı lar -i olmuş filan. Mesajı düzenlemeye çalışsam bile yine kabul etmiyor Türkçe karakterleri. PDF haline getirdiğimizde düzeltilir bu sorun bilginiz olsun.
  • Linkler bozuk mu yoksa sadece ben de mi öyle gözüküyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineer

Linkler bozuk mu yoksa sadece ben de mi öyle gözüküyor ?

Evet bozukluk vardı düzelttim. Sadece bu sayfaya mı özel yoksa bana mı denk geliyor bilmiyorum ama ne zaman ilk mesajı değiştirsem sitede bir sıkıntı çıkıyor. İlk mesajı değiştir dediğimde sayfa bulunamadı, anlık bir hata oluştu filan diyor. Türkçe karakterler kayboluyor. Şikayet bölümüne konu açtım ilgilenen çıkmadı.

Neyse bir daha sıkıntı yaşamayız umarım. Hikayenin bitmesine az kaldı.
  • Altıncı bölümü ekledim. Yedinci bölüm son bölüm olacak, bir 10 sayfa kadar bir yer kaldı hikayenin bitmesine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Altıncı bölümü ekledim. Yedinci bölüm son bölüm olacak, bir 10 sayfa kadar bir yer kaldı hikayenin bitmesine.

heyecanla bekliyoruz. elinize sağlık
  • ellerinize sağlık hocam. bu çıkan son kitap mıydı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atilla_yasin

ellerinize sağlık hocam. bu çıkan son kitap mıydı ?

Evet toplamda üç kitap çıktı. Dördüncüsü de yayınlanacak ama tam zamanı belli değil.
  • Cypon kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, bu ara bir kitap daha çıkmış sanırım prenses ve kraliçe diye o başka bir seri mi ? Martin kaç seri yazıyor eş zamanlı anlamadım
  • Şu Martin'de bir garip. Yaz bitir önce Buz ve Ateşin Şarkısı'nı sonra diğer serileri yazarsın.. Aklına geldikçe seri çıkartıyor.
  • quote:

teşekkürler hocam, bu ara bir kitap daha çıkmış sanırım prenses ve kraliçe diye o başka bir seri mi ? Martin kaç seri yazıyor eş zamanlı anlamadım

Seri değil. Böyle birçok yazar bir araya gelip kısa hikayeleri bir kitaba toplayıp yayınlıyorlar. Dunk ile Egg de öyle mesela. Tek başına bir kitap değil. Prenses ile Kraliçe'de Dangerous Women kitabının içinde yer alan bir bölüm.

Ejderhaların Dansı savaşını özet geçiyor ama bizim bilmediğimiz yerleri de anlatıyor. Martin garip bir yazar. Eve oturup tv izlerken aklına bir fikir geliyor, karalamaya başlıyor sonra da ondan bir hikaye oluşturuyor. Bu kitabın içinde aslında Dunk ile Egg'in dördüncü kitabı olacaktı. Ancak onun yerine Prenses ile Kraliçe'yi koydu Martin.

Yani Martin kafasına estikçe Buz ve Ateşin Şarkısı evrenini genişletiyor, zenginleştiriyor. Hani seriyi bitireyim öyle yapayım demiyor. İlham geldi mi döktürüyor adam acımadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 8 Aralık 2013; 20:17:44 >
  • Seriyi bitirip yazsa daha iyi olurdu
  • Bu bittikten sonra prenses ve kraliceyide cevirirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epsilondan daha haber çıkmadığı için buradan okumaya karar verdim. İlk kitabı hemen bitirdim. İyi iş çıkarmışsınız elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Seri değil. Böyle birçok yazar bir araya gelip kısa hikayeleri bir kitaba toplayıp yayınlıyorlar. Dunk ile Egg de öyle mesela. Tek başına bir kitap değil. Prenses ile Kraliçe'de Dangerous Women kitabının içinde yer alan bir bölüm.

Ejderhaların Dansı savaşını özet geçiyor ama bizim bilmediğimiz yerleri de anlatıyor. Martin garip bir yazar. Eve oturup tv izlerken aklına bir fikir geliyor, karalamaya başlıyor sonra da ondan bir hikaye oluşturuyor. Bu kitabın içinde aslında Dunk ile Egg'in dördüncü kitabı olacaktı. Ancak onun yerine Prenses ile Kraliçe'yi koydu Martin.

Yani Martin kafasına estikçe Buz ve Ateşin Şarkısı evrenini genişletiyor, zenginleştiriyor. Hani seriyi bitireyim öyle yapayım demiyor. İlham geldi mi döktürüyor adam acımadan.

Martin in Conan a çıktığı programı izlemiştim. Eğlenceli de adam. Ama o şişko seriyi bitirmeden ölürse mezarını kazıp yakarım, gerçi bitmesin Bi 15-20 kitap olsun bence ama hayırlısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bölümü ekledim arkadaşlar. Birkaç yazım hatası filan var ama düzenleyemiyorum her zamanki gibi mesajı. Sayfa bulunamadı hatası veriyor. Bir iki güne pdfyi eklerim böylece daha sağlıklı olur.

Prenses ile Kraliçe'yi çevirmeye niyetim var, ama ne zaman çevirmeye başlarım kesin bir tarih veremem. Ancak çevrileceği garanti.
  • çeviriler için teşekkürler...bundan sonra çevirilecek başka bir öykü var mı acaba?
    bir de babasının kucagında ağlayıp duran sümüklü,igrenc velet game of thrones daki lord walder frey galiba?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.